وبسايت شخصي محمد خاتمي اعلام كرده كه بر اساس قانون جرايم رايانه اي از دريافت خدمات ميزباني در داخل كشور محروم شده است.
بر اساس خبري كه سايت رئيس جمهور سابق ايران روز پنجشنبه منتشر كرده كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه، اين سايت (http://www.khatami.ir) را مشمول ماده 32 قانون جرايم رايانه اي تشخيص داده و به موجب ابلاغ رسمي از روز چهارشنبه 12 آبان ماه از ارائه خدمات ميزباني به اين سايت در داخل ايران جلوگيري خواهد شد.
پيش از اين نيز اعلام شده بود كه پايگاه اينترنتي محمد خاتمي به دستور "كميته دولتي فيلترينگ" مسدود شده است.
سايت خبري "كلمه" كه به ميرحسين موسوي از رهبران مخالفان دولت نزديك است دو هفته پيش با انتشار اين خبر افزود هم اكنون دسترسي كاربران اينترنت در داخل ايران به اين سايت غيرممكن شده است.
اما بر اساس خبري كه سايت آقاي خاتمي منتشر كرده، اين پايگاه اينترنتي نه فقط در داخل قابل مشاهده نيست بلكه ادامه حيات آن در داخل به علت محروميت از خدمات غيرممكن شده است.
اين سايت تاكيد كرده است: "پيش از اين هيچگونه اعلام كتبي يا شفاهي به دست اندركاران سايت مبني بر تخطي از قانون صورت نگرفته و در خصوص مستندات صدور اين ابلاغيه توضيحي داده نشده است."
مقام هاي قضايي ايران هنوز اين خبر را تاييد تا تكذيب نكرده اند.
در عين حال، به گفته كارشناسان ممنوعيت استفاده از سرورهاي داخلي لزوما مانع از دسترسي به يك سايت اينترنتي نمي شود زيرا امكان ادامه فعاليت چنين سايتي با استفاده از سرورهاي خارجي وجود دارد.
آرش آبادپور (كمانگير) برنامه نويس كامپيوتر و وبلاگنويس مستقر در تورنتو به بي بي سي فارسي گفت محروميت يك سايت از خدمات اينترنتي داخلي به لحاظ فني اهميت چنداني ندارد زيرا مي توان از سرور هاي خارجي استفاده كرد.
اما چنين اقدامي براي فردي كه هشت سال رئيس جمهور كشور بوده مي تواند معاني نمادين و سياسي مهمي داشته باشد.
محمد خاتمي رئيس جمهور اصلاح طلب ايران در سالهاي 1376 تا 1384 با فشارهاي زياد محافظه كاران روبرو بود.
حمايت او از مير حسين موسوي و وقايع پس از انتخابات رياست جمهوري سال گذشت حملات شديدي را از سوي گروه هاي طرفدار حكومت متوجه او كرد.
رئيس كميته تعيين مصاديق محتواي مجرمانه دادستان كل كشور است و برخي اعضاي آن عبارتند از: وزير و نماينده وزارتخانه هاي آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوري اطلاعات، دادگستري، علوم، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامي، رئيس سازمان تبليغات اسلامي، رئيس سازمان صدا و سيما و فرمانده نيروهاي انتظامي.
چندي پيش گزارش شد كه پايگاه هاي اطلاع رساني چند نفر از مراجع تقليد شيعه در ايران فيلتر شده است كه شامل سايت هاي آيت الله يوسف صانعي و آيت الله بيان زنجاني مي شد.
سايت "كلمه" همچنين از مسدود شدن سايت آيت الله علي محمد دستغيب خبر داده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر