آيت الله علي خامنهاي، رهبر ايران گفت كه معترضان به انتخابات سال گذشته اين كشور به دليل قدرت طلبي، خلاف منافع ملي رفتار كردند.
آقاي خامنه اي روز پنجشنبه ۴ آذر (۲۵ نوامبر) در جمع هزاران بسيجي استان تهران، اعتراضات انتخاباتي سال ۱۳۸۸ را "فتنه پيچيده" خواند و گفت: "فتنه گراني پيدا مي شوند كه براي جاه طلبي خود و براي دست يافتن به قدرت و رسيدن به اهدافي كه به صورت آرزو در وجود خود متراكم و انباشته كرده اند، حاضر مي شوند به مصلحت كشور و حقانيت يك راه پشت كنند".
او گفت كه كارهاي اين معترضان به گونه اي بود كه "سردمداران غربي و دشمنان درجه يك ملت ايران" را سر شوق آورد و باعث جلب حمايت آنها شد.
آيت الله خامنه اي از كسي نام نبرد، اما روشن است كه منظور او نامزدهاي اصلاح طلب انتخابات سال گذشته ايران است كه مسئولان حكومتي از آنها به عنوان "فتنه گران" يا "سران فتنه" ياد مي كنند.
او گفت كه بعضي از اين افراد حقيقت را درك نمي كنند و بعضي ديگر "حتي درك هم مي كنند، اما به خاطر ظلمت دل، حاضر نيستند به اين فهم ترتيب اثر بدهند".
رهبر ايران گفت كه اين وضعيت ناشي از "هواي نفس" و امر و نهي "فرعون دروني" افراد است.
او در بخش ديگري از سخنان خود گفت: "يك جامعه يا زير سرپرستي امام عادل است... يا در اختيار انسان هايي است كه از حق بيگانه اند، با حق نا آشنايند و در موارد بسياري با حق عناد مي ورزند... از اين دو حال خارج نيست".
مخالفان دولت در ايران در طول سال گذشته، در موارد متعدد به تصريح و تلويح از نحوه حكومت آيت الله خامنه اي انتقاد كرده اند.
مهدي كروبي، يكي از رهبران مخالفان دولت در اواخر شهريورماه و در آستانه اجلاسيه مجلس خبرگان نامه اي سرگشاده به اكبر هاشمي رفسنجاني، رئيس اين مجلس نوشت و در آن نهادهاي تحت پوشش رهبر ايران را به "تجاوز به حقوق عمومي" متهم كرد.
او از مجلس خبرگان خواست كه عملكرد آيت الله خامنه اي را مورد بررسي قرار دهد.
ميرحسين موسوي هم اخيرا در پيامي خطاب به دانشجويان ايراني، تلاش حكومت براي تقديس قدرت را با روش يكي از فرعون هاي مصر مقايسه كرد كه به نوشته قرآن، خطاب به مردمش مي گفت: "انا ربكم الاعلي" (من پروردگار برتر شما هستم).
آقاي موسوي اين شيوه را "بدترين جنبه جباريت" خواند و گفت كه چنين حكومتي مي گويد: "واجب است اطاعت كنيد و سئوال نكنيد و ما برتر از آن هستيم كه مورد سئوال قرار گيريم".
او در پيام خود از كسي نام نبرد، اما با توجه به تأكيد روز افزون حكومت ايران بر لزوم "اطاعت از رهبري" به نظر مي رسد كه انتقاد آقاي موسوي تا حدودي متوجه شيوه حكومت آيت الله علي خامنه اي بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر