۱۳۸۹ آبان ۱۹, چهارشنبه

ايران براي توسعه ميدان نفتي آزادگان با چين مذاكره مي‌كند

معاون وزير نفت ايران از مذاكره با چند شركت داخلي و خارجي از جمله چين براي توسعه ميدان نفتي آزادگان خبر داد.

به گزارش خبرگزاري مهر، محسن خجسته‌مهر، معاون برنامه‌ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزارت نفت، خبر داد كه «هم‌اينك مذاكرات با سرمايه‌گذاران متعدد داخلي و خارجي براي توسعه ميدان آزادگان در حال انجام است» و افزود كه وزارت نفت ايران «قصد دارد ميزان توليد نفت خام از اين حوزه را افزايش دهد.»

ميدان نفتي آزادگان در ۱۲۰ كيلومتري غرب اهواز، منطقه مرزي بين ايران و عراق، واقع شده و بزرگ‌ترين حوزه نفتي ايران به‌شمار مي‌آيد كه در دهه‌هاي اخير كشف شده و اگر ايران بخواهد توليد نفت خود را در سطح كنوني نگهدارد به ناچار بايد ميدان نفتي آزادگان جنوبي را توسعه دهد.

محسن خجسته‌مهر روز دوشنبه هم‌چنين اعلام كرد كه «توسعه آزادگان تحت هيچ عنواني متوقف نخواهد شد و هم‌اكنون از محل منابع داخلي توسعه زودهنگام اين ميدان در حال انجام است.»

اين مقام وزارت نفت در حالي به «توسعه زودهنگام» اين ميدان نفتي اشاره مي‌كند كه شركت توسعه نفتي اينپكس ژاپن كه ۱۵۳ ميليون دلار در پروژه عظيم آزادگان سرمايه‌گذاري كرده‌بود مهرماه جاري از انصراف خود از اين پروژه خبر داد كه اين انصراف با استقبال ايالات متحده
همراه شد.

پيش از اين رسانه‌هاي ژاپن اعلام كردند كه شركت اينپكس براي جلوگيري از قرار گرفتن در فهرست تحريم‌هاي ايالات متحده تصميم به كنار كشيدن از پروژه توسعه ميدان نفتي آزادگان گرفته‌است.

اين شركت هم‌چنين در سال ۲۰۰۶ و همزمان با تشديد فشار آمريكا بر متحدان خود براي كاهش معاملات با ايران، با واگذار كردن حدود ۶۰ درصد از سهام خود به شركت نفت و گاز دولتي ايران، سهم خود از اين ميدان را به ۱۰ درصد كاهش داد.

در راستاي اعمال فشار آمريكا بر صنعت نفت ايران، مهرماه جاري
دو سناتور آمريكايي در نامه‌اي به هيلاري كلينتون، وزير خارجه اين كشور خواستار مجازات شركت ملي نفت چين به خاطر امضاي قرارداد براي توسعه ميدان آزادگان جنوبي شدند و اظهار داشتند كه اين شركت‌ها با دور زدن تحريم‌ها، اقدامات كشورهايي چون كره جنوبي و ژاپن را در همراهي با آمريكا، تضعيف مي‌كنند.

اظهارات محسن خجسته‌مهر، معاون وزير نفت ايران در مورد مذاكره با چند شركت داخلي براي توسعه ميدان آزادگان در حالي است كه كوشش‌هاي اخير شركت‌هاي بزرگ داخلي عمران صنعت نفت و گاز كه عمدتاً از زيرشاخه‌هاي سپاه پاسداران به‌شمار مي‌آيند براي پر كردن خلأ ناشي از ترك پروژه‌ها از سوي شركت‌هاي خارجي با دشواري‌هايي روبه‌رو بوده‌است.

از آن جمله، در تيرماه سال جاري، قرارگاه خاتم‌الانبيا، كه نام آن در فهرست تحريم‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد قرار دارد،
اعلام كرد كه «به خاطر به خطر نيفتادن منابع ملي» از دو فاز گازي ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبي انصراف مي‌دهد.

قرارگاه خاتم‌الانبيا، به عنوان بازوي اقتصادي سپاه پاسداران در سال‌هاي گذشته فعاليت‌هاي اقتصادي خود را توسعه داده و مهم‌ترين قراردادهاي نفت و گازي ايران را حتي در مواردي بدون شركت در مناقصه در اختيار گرفته‌است.

برپايه گزارش‌هاي منتشر شده، افزون بر قرارگاه خاتم‌الانبيا، شركت سپانير، نيز كه وابسته به سپاه است، يك از طرح توسعه فازهاي ۱۵ و ۱۶ ميدان گازي پارس جنوبي انصراف داده‌ است.

قدرت‌هاي غربي مي‌كوشند با اعمال فشار بر جمهوري اسلامي مقام‌هاي ايراني را به توقف برنامه هسته‌اي خود وادار كنند. به ديد قدرت‌هاي غربي اين برنامه ممكن است جنبه‌هاي نظامي همراه خود داشته باشد، ولي ايران اين گفته را بي‌پايه مي‌داند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر