ميرحسين موسوي، يكي از رهبران مخالفان دولت در ايران، نسبت به احتمال بروز شورش هاي كور پس از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها و انتصاب آن به "جنبش سبز" هشدار داد.
آقاي موسوي روز شنبه ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) در پيامي كتبي به دانشجويان ايراني نوشت كه حذف تدريجي يارانه ها در شرايطي كه "سياست هاي من درآوردي و فساد عميق" اقتصاد ايران را بيمار كرده، خسارت بار است و مسئولان نظامي و انتظامي اين كشور هم به صراحت از نگراني خود نسبت به واكنش هاي احتمالي مردم و "سوء استفاده دشمنان خارجي و مخالفان داخلي" سخن مي گويند.
او از مسئولان حكومت پرسيده است: "اگر به راستي بر اين حقايق آگاهيد و نظر كارشناسان را مي شنويد كه متفق اند اجراي اين طرح به شكلي كه شما تهيه كرده و اجرا مي كنيد، جز خسارت هاي مادي و انساني و تشديد بي عدالتي دستاوردي در بر ندارد، چرا اين همه اصرار بر چشم بستن به نظرات اقتصاددان هاي برجسته كشور و نمايندگان مجلس داريد"؟
آقاي موسوي با اشاره به يكي از مانورهاي پليس تهران كه در آن تعدادي از مأموران پليس را با لباس هاي مبدل به شكل معترضان انتخاباتي در آورده بودند، در مورد احتمال ايجاد "آشوب هاي ساختگي" پس از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها و نسبت دادن آن به هوادران جنبش اعتراضي موسوم به "جنبش سبز" هشدار داده است.
او انتشار تصاويري را به ياد آورده است كه مأموران حكومتي را در حال صدمه زدن به اتومبيل ها و شكستن شيشه هاي خانه هاي مسكوني در جريان اعتراضات سال گذشته نشان مي داد، در حالي كه بعدا حكومت معترضان انتخاباتي را به دست داشتن در اين تخريب ها متهم كرد.
بسياري از مسئولان حكومت ايران در هفته هاي اخير از احتمال بروز "فتنه اقتصادي"، كارشكني مخالفان دولت در جريان حذف تدريجي يارانه ها و قصد آنها براي "سوء استفاده" از نارضايتي احتمالي ناشي از اجراي اين طرح سخن گفته اند.
اما آقاي موسوي در پيام خود به دانشجويان نوشته است: "همراهان جنبش سبز همچنان درخواست اجراي بدون تنازل قانون اساسي، پرهيز از خشونت و التزام به اخلاق و روش هاي اخلاقي را خط مشي خود مي دانند و با هر كس كه به هر عنوان و بهانه، آشوب كور بيافريند مخالفند".
او چنين آشوب هايي را مغاير منافع ملي ايرانيان و اهداف جنبش اعتراضي ايران دانسته و خواهان جلوگيري از چنين حركت هايي شده است.
انتقاد از تقديس قدرت و الگوي 'اطاعت محض يا اخراج'
آقاي موسوي در بخش ديگري از پيام خود خطاب به دانشجويان كه در آستانه آذرماه و به مناسبت نزديك شدن روز دانشجو منتشر شده است، واقعه شانزدهم آذرماه سال ۱۳۳۲ را يادآوري كرده و نوشته است كه در آن روز، دانشجوياني كه به "استبداد داخلي و استعمار خارجي" اعتراض مي كردند، سركوب شدند.
به نوشته او، حكومت در آن زمان تصور مي كرد كه با سركوب دانشجويان معترض، منتقدان براي هميشه ساكت خواهند ماند، اما بعدا روشن شد كه اين تصور اشتباه بوده است.
او تلاش حكومت ايران براي براي ايجاد ارعاب و تقدس بخشيدن به قدرت را با روش يكي از فرعون هاي مصر مقايسه كرده است كه به نوشته قرآن، خطاب به مردمش گفته بود "انا ربكم الاعلي" (من پروردگار برتر شما هستم).
آقاي موسوي تقديس قدرت را "بدترين جنبه جباريت" خوانده و حرف چنين قدرتي را چنين خلاصه كرده است: "واجب است اطاعت كنيد و سئوال نكنيد و ما برتر از آن هستيم كه مورد سئوال قرار گيريم".
او در بخشي از پيام خود نوشته است: "مستبدان، روز به روز تنهاتر مي شوند، به همه چيز و همه كس گمان بد مي برند، دوستان ديروزشان را از خود مي رانند و هر انتقاد و نصيحتي را توطئه اي براي نابودي خويش مي پندارند. بدتر آنكه منافع خودشان را مساوي با منافع ملي مي گيرند و در چنين وضعي ناچار به سلاح داران تكيه مي كنند و به دنبال كساني مي گردند كه چشم و گوش بسته از آنها فرمان ببرند و سايه شك و ترديد نسبت به افكار و اعمال آنها را حتي براي لحظه اي از دل نگذرانند".
آقاي موسوي چنين شيوه اي را الگوي "اطاعت محض يا اخراج" ناميده است.
او در پيام خود از كسي نام نبرده است، اما با توجه به تأكيد روز افزون هوادران حكومت ايران بر لزوم "اطاعت از رهبري" و اينكه رهبر ايران چند ماه پيش ولايت فقيه را شعبه اي از ولايت پيامبر اسلام دانسته بود، به نظر مي رسد كه انتقاد آقاي موسوي تا حدودي متوجه شيوه حكومت آيت الله علي خامنه اي باشد.
آينده جنبس اعتراضي
ميرحسين موسوي در بخش پاياني پيام خود، به آينده جنبش اعتراضي ايران پرداخته و با اشاره به برخوردهاي امنيتي حكومت با اين جنبش و محدود شدن روزافزون امكان اعتراض در ايران، نوشته است: "آگاهي چشم اسفنديار خودكامگان است".
او به مخالفان دولت توصيه كرده است كه براي "گسترش آگاهي" در ميان كساني كه به اينترنت دسترسي ندارند بكوشند و اين كار را از طريق تماس چهره به چهره، بحث و گفت و گو در جمع هاي كوچك انجام دهند.
آقاي موسوي در پيام خود نوشته است: "يادمان باشد كه براي ما، هدف وسيله را توجيه نمي كند. يادمان باشد كه شعار 'دروغ ممنوع' در روزهاي پرشكوه پيش از انتخابات، چگونه از جان مردم خسته از دروغ هاي پياپي قدرتمندان برخاست و فضاي اين ديار را گرفت. يادمان باشد كه تا يكايك ما خود را از آلودگي ها و نقايص اخلاقي پاك نسازيم، انتظار داشتن جامعه اخلاق بنياد... بيهوده است".
او به هواداران جنبش اعتراضي ايران اطمينان داده است كه در راهي كه انتخاب كرده اند "شكست" وجود ندارد، اما صبر و استقامت لازم است: "يادمان نرود كه همه با هم مي گفتيم نترسيد، نترسيد، ما همه با هم هستيم".
مسئولان حكومت ايران و رسانه هاي نزديك به آنان با اشاره به متوقف شدن اعتراضات خياباني مخالفان دولت، از "شكست فتنه سبز" سخن مي گويند و معتقدند كه تحرك جنبش اعتراضي ايران عملا پايان يافته است.
اما آقاي موسوي نوشته است: "سه ميليون دانشجوي آگاه كشور، بزرگترين سرمايه جنبش سبز است؛ جنبشي كه همراهان آن بي شمارند و هر يك به نوعي رهبر اين جريان عظيم مردمي هستند".
او در پيام خود به وضعيت زندانيان سياسي و اعضاي خانواده كشته شدگان اعتراضات انتخاباتي سال گذشته ايران اشاره كرده و آگاه كردن مردم از "ايستادگي" آنها را ضروري دانسته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر