۱۳۸۹ آذر ۵, جمعه

پارلمان اروپا خواستار حذف سازمان مجاهدين خلق از فهرست تروريستي آمريكا شد

پارلمان اروپا طي قطعنامه اي از وزارت خارجه آمريكا خواسته است نام سازمان مجاهدين خلق ايران را از فهرست سازمان هاي تروريستي خود خارج كند.
قانونگذاران اروپايي در اين قطعنامه كه روز پنجشنبه به تصويب بيش از نيمي از ۷۳۶ نماينده رسيد، از كاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا خواستند در اين زمينه با دولت باراك اوباما گفتگو و رايزني كند.
سازمان مجاهدين خلق در سال ۲۰۰۲ در فهرست گروه هاي تروريستي اتحاديه اروپا قرار گرفت، اما هفت سال بعد از اين ليست خارج و محدوديت هاي آن رفع شد.
دولت بيل كلينتون رئيس جمهور پيشين آمريكا نيز در سال ۱۹۹۷ و بدنبال رياست جمهوري محمد خاتمي سازمان مجاهدين خلق را در فهرست سازمان تروريستي وزارت خارجه قرار داد.
طي چند ماه گذشته برخي اعضاي كنگره آمريكا فشارهاي زيادي بر وزارت خارجه براي حذف نام مجاهدين از اين فهرست اعمال كرده اند.
يك دادگاه فدرال نيز در تابستان گذشته به وزارت خارجه آمريكا دستور داد تروريست بودن سازمان مجاهدين خلق ايران را مورد بازنگري قرار دهد.
اما وزارت خارجه آمريكا تاكيد دارد كه مجاهدين خلق را همچنان يك سازمان تروريستي مي داند.
پارلمان اروپا در اين قطعنامه كه لازم الاجرا نيست، از سازمان ملل متحد خواست براي ساكنان اردوگاه اشرف در عراق امنيت لازم را تامين كند.
سازمان مجاهدين خلق بعد از دستگيري و اعدام بسياري از اعضايش در اوايل دهه ۱۳۶۰، مقر خود را به عراق منتقل و در جريان جنگ هشت ساله ايران و عراق، به ارتش صدام حسين كمك كرد.
پس از حمله آمريكا به عراق در سال ۲۰۰۳، اين اردوگاه تحت كنترل آمريكا در آمد، اما ارتش آمريكا در فوريه ۲۰۰۹ حفاظت از آن را به عراق واگذار كرد.
سازمان مجاهدين خلق ايران دولت عراق را متهم كرده كه ۳۴۰۰ نفري كه در اردوگاه اشرف مستقر هستند را مورد بدرفتاري قرار داده است.
اين گروه كه در درگيري هاي اوايل انقلاب بسياري از مقام هاي ارشد جمهوري اسلامي را به قتل رسانده، مي گويد سالهاست كه به فعاليت هاي خشونت آميز خود پايان داده است.
قطعنامه پارلمان اروپا از دولت عراق مي خواهد تسهيلاتي در حصر اردوگاه اشرف ايجاد كند و شرايط زندگي اعضاي سازمان مجاهدين خلق را بهبود بخشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر