محمد جواد لاريجاني، دبير كل شوراي حقوق بشر ايران دبير كل شوراي حقوق بشر ايران، مدل جديد مردمسالاري جمهوري اسلامي را دليل تلاشهاي امريكا براي تصويب قطعنامه ضدايراني سازمان ملل دانسته است.
محمد جواد لاريجاني، در مصاحبه با پرس تيوي ضمن محكوم كردن قطعنامه ضدايراني اخير كميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل، آن را غيرقانوني و بياعتبار خواند.
لاريجاني تشريح كرد، كاملا روشن بود كه اين قطعنامه با بيتوجهي مواجه خواهد شد، زيرا بسياري از كشورها ضمن دفاع از جمهوري اسلامي ايران، از شركت در اين امر تشريفاتي خودداري كردند.
اين قطعنامه با 44 راي مخالف، 57 راي ممتنع و راي مثبت 80 نفر از اعضا به تصويب رسيد.
لاريجاني در ادامه خاطر نشان كرد، اگرچه كانادا به طور رسمي پيشنويس اين قطعنامه را تهيه كرد، اما امريكا "طراح اصلي" آن بوده است تا به دلايلي غير از مسئله حقوق بشر، بر ايران فشار وارد سازد.
وي همچنين با تشريح اين كه اهداف امريكا براي اعمال فشارهاي بيشتر به ايران "چندجانبه" است، افزود، دليل اصلي امريكا در پس اين اقدام در واقع مدل جديد مردمسالاري ايران است كه كپيبرداري از دموكراسي سكولار غرب نيست.
لاريجاني گفت، مدل مردمسالاري ايراني، اين كشور را به كشوري پيشرو در زمينههاي علم و فنآوري در منطقه خاورميانه تبديل كرده و ايران نخستين كشور برخوردار از نيروگاه برق هستهاي در اين منطقه از جهان است.
در همين حال، كشورهاي جنبش غيرمتعهدها با انتشار بيانيهاي، صدور قطعنامه عليه ايران در كميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل را محكوم كردند و آن را موجب تضعيف ساختار و مكانيزم بررسي دورهاي وضعيت حقوق بشر كشورها كه ايران در سال گذشته در سطح بسيار بالايي در آن مشاركت كرده بود، دانستهاند.
دبير كل شوراي حقوق بشر ايران، همچنين ضمن اشاره به پرونده سكينه محمدي آشتياني و مقايسه نظام قضايي ايران با امريكا، گفت: "در امريكا زني با همدستي معشوقه قبلي خود همسر خود را به قتل رساند، و اگرچه از اختلال رواني رنج ميبرد، به اعدام محكوم شد و اين حكم به اجرا درآمد در حالي كه هيچ يك از رسانههاي غربي هيچ سخني از آن به ميان نياوردند اما درباره آشتياني بسيار هياهو كردند".
وي تصريح كرد: "شوراي حقوق بشر ايران بسيار تلاش كرده است تا در حكم آشتياني تخفيف ايجاد كند و ما فكر ميكنيم اين شانس وجود دارد كه زندگي او نجات پيدا كند".
ترزا لوئيس، زن 41 ساله امريكايي اهل ايالت ويرجينا، در حالي كه به گفته پزشكان از نارسايي ذهني و بهره هوشي بسيار پايين رنج ميبرد، به جرم قتل همسر و پسرخوانده خود چندي پيش در آمريكا اعدام شد.
لاريجاني افزود، حادثه مشابهي در ايران رخ داده و زني به اعدام محكوم شده است، اما پرونده وي هنوز براي بررسي مجدد باز است.
سكينه محمدي آشتياني، زني است كه به جرم زناي محصنه و مشاركت در قتل همسر خود به همراه مردي ديگر مجرم شناخته شده است.
دبير كل شوراي حقوق بشر ايران تصريح كرد: "در حالي كه در غرب هيچ حرفي در مورد اعدام آن زن امريكايي زده نشد، اما همواره از نظام قضايي ما انتقاد كردهاند و اين امر نشان دهنده آن است كه تا چه حد رسانههاي غربي، "مغرضانه، غيرواقعگرايانه و رياكارانه" در مورد ايران هوچيگري ميكنند."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر