۱۳۸۹ بهمن ۱, جمعه

ايران: نفوذ ويروس استاكس نت به نيروگاه اتمي بوشهر تكذيب شد

رسانه هاي ايران گزارش هاي مربوط به نفوذ ويروس استاكس نت به نيروگاه اتمي بوشهر را تكذيب كرده اند.
روز سه شنبه، 28 ديماه (18 ژانويه)، شبكه راديو و تلويزيون دولتي ايران گزارش كرد كه يكي از مسئولان شركت روس اتم، سازنده روسي نيروگاه اتمي بوشهر، "ادعاهايي مبني بر نفوذ ويروس استاكس نت به سيتم هاي رايانه اي نيروگاه اتمي بوشهر را رد كرده است."
براساس اين گزارش، سرگئي نوويكوف در مصاحبه اي با تلويزيون روسي روسياالبوم گفته است كه طيق نظر كارشناسان شركت روس اتم كه در نيروگاه بوشهر فعاليت مي كنند، "ويروس استاكس نت برخلاف ادعاهاي رسانه هاي غربي وارد سيستم هاي رايانه اي نيروگاه بوشهر نشده است."
به گفته تلويزيون دولتي ايران، آقاي نوويكوف، كه سمت او در شركت روس اتم ذكر نشده، در توضيح نظر خود افزوده است كه سيستم هاي رايانه هاي نيروگاه اتمي بوشهر "ساخت داخل" بوده و با مدل هاي خارجي متفاوت است.
در اين گزارش آمده است كه "پيش از اين، منابع اسرائيلي مدعي شده بودند كارشناسان روسي كه در نيروگاه اتمي بوشهر كار مي كنند به كرملين درباره وخامت اوضاع بوشهر و احتمال بروز حادثه اي ديگر شبيه حادثه چرنوبيل هشدار داده اند."
در آوريل سال 1986، نيروگاه ساخت روسيه در شهر چرنوبيل، واقع در اوكراين كه در آن زمان همچنان يكي از جمهوري هاي تشكيل دهنده اتحاد جماهير شوروي بود، در اثر نقص فني منفجر شد و يك فاجعه زيست محيطي را در پي آورد.
اوايل اين هفته، برخي رسانه هاي غربي گزارش كردند كه به دليل نفوذ ويروس استاكس نت به سيستم كامپيوتري نيروگاه اتمي بوشهر، اين نيروگاه به مشكلات عمده فني مواجه شده و به همين دليل هم كارشناسان روسي از دولت خود خواسته اند تا رفع اين مشكلات، از راه اندازي نيروگاه جلوگيري كنند.


براساس اين گزارش ها، مقامات ايراني بدون توجه به خطرات ناشي از اين وضعيت، اصرار داشته اند كه بايد نيروگاه هر چه زودتر راه اندازي شود و در نتيجه، كارشناسان روسي براي جلوگيري از بروز حادثه در اين نيروگاه، به مقامات ارشد دولت روسيه متوسل شده اند.
در اين گزارش ها، كه در چند روزنامه غربي، از جمله روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز، و همچنين روزنامه هاي بريتانيايي ديلي تلگراف و گاردين، چاپ شد، آمده است كه بين كارشناسان فني روسي و مديران ايراني نيروگاه اتمي بوشهر در زمينه نحوه مقابله با اين وضعيت اختلاف نظر جدي بروز كرده است.
روزنامه ديلي تلگراف، با اظهار اينكه به نسخه اي از گزارش كارشناسان روسي به مقامات آن كشور دست يافته است، نوشت كه به گفته اين كارشناسان "گروه مديريتي ايران، كه زير فشار سياسي براي راه اندازي نيروگاه در موعد مقرر قرار دارد، از خود مسئوليت حرفه اي و اخلاقي لازم را نشان نمي دهد."
حمله استاكس نت
در گزارش رسانه هاي غربي آمده است كه ويروس كامپيوتري استاكس نت مشتركا توسط دستگاه هاي اطلاعاتي آمريكا و اسرائيل ساخته شد و آنان كارآيي آن را در تاسيسات اتمي مخفي ديمونا، در صحراي نگو در اسرائيل، آزمايش كردند.
هدف از آلوده كردن سيستم كامپيوتري نيروگاه بوشهر به اين ويروس ايجاد مانع در روند غني سازي اورانيوم در ايران بود تا به اين وسيله، دستيابي اين كشور به امكانات توليد تسليحات اتمي به تعويق افتد.
ظاهرا موفقيت در اين زمينه باعث شد تا اسرائيل از برنامه حمله به تاسيسات اتمي ايران، كه به نظر ايالات متحده در شرايط كنوني مي تواند برخي مشكلات منطقه اي را در پي آورد، منصرف شود.


اخيرا هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا در سفر به منطقه، به بروز مشكلاتي در برنامه اتمي ايران اشاره كرد و آن را خبر خوبي براي امنيت منطقه دانست و افزود كه به اين ترتيب، فرصت بيشتري براي حل و فصل مساله اتمي ايران فراهم آمده است.
همچنين، رئيس سابق سازمان اطلاعات اسرائيل در پايان دوره ماموريت خود گفت كه مشكلاتي كه در روند فعاليت هسته اي ايران پديد آمده، پيشرفت اين برنامه ها را كند كرده و افزود كه "ايران تا دستيابي به سلاح هاي اتمي فاصله زيادي دارد."
پيشتر، برخي مقامات امنيتي و اطلاعاتي اسرائيل نسبت به نزديك بودن زمان توليد تسليحات اتمي در ايران هشدار داده بودند.
در ماه ژوئيه سال 2010، گزارش هايي از كشف يك ويروس رايانه اي توسط كارشناسان امنيت فرآيندهاي صنعتي در كشور بلاروس انتشار يافت كه به گفته آنان، سيستم هاي كنترل و نظارت صنعتي را هدف قرار مي دهد.
بعدا اعلام شد كه اين ويروس به منظور حمله به زيرساخت هاي مهم صنعتي ايران كه سيستم كنترل ساخت شركت زيمنس را به كار مي گيرند ساخته شده و توانسته است به تاسيسات غني سازي اورانيوم در نطنز آسيب برساند.
همچنين، گفته شد كه تاخير در راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر هم به علت نفوذ اين ويروس به اين تاسيسات بوده است.
اواخر ماه نوامبر سال گذشته، رئيس جمهوري ايران خرابكاري در برخي تاسيسات اتمي اين كشور را تاييد كرد اما افزود كه اين مشكلات برطرف و راه خرابكاري در آينده بسته شده است.
در مقابل، علي اكبر صالحي، معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان انرژي اتمي كه اخيرا سرپرستي وزارت خارجه را هم برعهده گرفته، آسيب رساني ويروس استاكس نت به تاسيسات اتمي جمهوري اسلامي را رد كرد و گفت كه متخصصان ايراني توانستند مانع از نفود آن به تاسيسات اتمي كشور شوند.
مقامات آمريكايي و اسرائيلي رسما گزارش هاي مربوط به آلودگي عمدي تاسيسات اتمي ايران به ويروس استاكس نت را تاييد نكرده اند.
گفتگوي احمدي نژاد و مدودف
در خبري ديگر در زمينه روابط ايران و روسيه، سايت اطلاع رساني رياست جمهوري ايران گفته است كه شامگاه گذشته، محمود احمدي نژاد و دميتري مدودوف، رئيسان جمهوري ايران و روسيه، در يك تماس تلفني، در مورد روابط دو كشور گفتگو كردند.
در اين خبر آمده است كه آقاي احمدي نژاد خواستار فعال سازي ظرفيت هاي گسترده روابط دو جانبه شد و اظهار داشت كه "ايران و روسيه بايد همواره با هم دوست و همكار باشند" و رئيس جمهوري روسيه نيز از علاقمندي كشور خود به فعال سازي روابط در زمينه هاي انرژي، سوخت، حمل و نقل و افزايش حجم مبادلات تجاري سخن گفت

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر