۱۳۸۹ بهمن ۱, جمعه

اعتراض در هرات به جلوگيري ايران از عبور تانكرهاي سوخت به افغانستان

تظاهرات روز يكشنبه در هرات
گزارش‌ها حاكي از آن است كه به دنبال اعتراض‌هاي  روز پنجشنبه  كابل به «جلوگيري» ايران از عبور تانكرهاي سوخت به خاك افغانستان، معترضان در  شهر هرات نيز روز يكشنبه، براي دومين بار در مقابل كنسولگري ايران دست به تظاهرات زدند.
به گزارش خبرگزاري رويترز، روز يكشنبه، ۲۶ دي‌ماه، حدود ۳۰۰ تن از مردم هرات با در دست داشتن پارچه نوشته‌هايي با شعار «مرگ بر ايران» و در حالي كه سنگ و تخم مرغ در دست داشتند پس از راهپيمايي در خيابان‌هاي هرات، در مقابل كنسولگري ايران در هرات دست به تظاهرات زدند.
اين در حالي است كه معترضان در هرات روز شنبه نيز براي ابراز نارضايتي خود از متوقف شدن تانكرهاي سوخت در مرز ايران و افغانستان توسط جمهوري اسلامي، در مقابل كنسولگري ايران در هرات گرد هم آمده بودند.


تجمع مردم هرات در مقابل كنسولگري جمهوري اسلامي در روز شنبهروز پنجشنبه، ۲۳ دي‌ماه نيز، صدها نفر در كابل در اعتراض به اين مسدود سازي و همچنين برخورد «نامناسب» ايران با مهاجران افغان، در مقابل سفارت ايران در كابل دست به تظاهرات زده بودند.
به دنبال اين اقدام، تهران ضمن اعتراض به اين تظاهرات، سفير افغانستان در ايران را نيز به وزارت خارجه فرا خواند.
برپايه گزارش‌هاي منابع افغان، ايران بيش از يك ماه است كه از ورود حدود دو هزار تانكر سوخت به خاك افغانستان جلوگيري به عمل آورده است و به گفته انورالحق احدي، وزير تجارت افغانستان، در حال حاضر روزانه تنها ۴۰ تانكر سوخت اجازه دارند از مرز دو كشور وارد افغانستان شوند.
آقاي احدي همچنين با اشاره به اينكه حدود «۴۰ درصد» از سوخت مورد نياز افغانستان از مرز خاكي ايران وارد افغانستان مي‌شود، افزود: «متوقف كردن تانكرهاي سوخت مشكلات بسيار و همچنين بحراني را در زمينه عرضه سوخت (در افغانستان) ايجاد كرده است.»

پيشتر افغانستان اعلام كرده بود كه ايران به دليل احتمال استفاده از اين سوخت‌ها توسط نيروهاي ناتو، از ورود اين تانكرها جلوگيري به عمل آورده است.
اين در حالي است كه ايران مي‌گويد «كند شدن» واردات سوخت به افغانستان به «دلايل تكنيكي» مرتبط با حذف يارانه‌هاي انرژي است و مي‌افزايد كه اين مسئله در دست بررسي است.

معاون رئيس جمهور افغانستان چندي پيش بر سر توقف اين تانكرها با تهران وارد مذاكره شد و اعلام كرد كه در گفت‌و‌گو با مقامات جمهوري اسلامي به آنها اطمينان داده است كه اين سوخت تنها مصرف شهروندي دارد و ايران نيز با ورود سوخت به افغانستان موافقت كرده است.
با اين‌حال وزير تجارت افغانستان روز يكشنبه اعلام كرد كه اين مشكل همچنان به قوت خود باقي است.
رويترز مي‌افزايد كه  اين مسئله، بر قيمت سوخت در افغانستان تأثير گذاشته و در برخي مناطق قيمت سوخت تا «۳۵ درصد» افزايش يافته است.
در حال حاضر افغانستان براي تأمين سوخت به قزاقستان روي آورده و خواستار خريد فوري ۲۰۰ هزار تن سوخت از اين كشور شده است.
همچنين به گفته آقاي احدي شركت‌هاي خصوصي نفتي نيز در تلاش هستند تا با شركت‌هاي نفتي روسيه وارد معامله شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر