۱۳۸۹ دی ۲۴, جمعه

اولين آزمايش خون با تلفن همراه توسط محقق ايراني دانشگاه رود آيلند

دانشمند ايراني دانشگاه رود آيلند آمريكا روشي را ارائه كرده است كه با استفاده از آن آزمايش خون مي تواند در كمتر از نيمساعت و از راه تلفنهاي همراه هوشمند انجام شود.
به گزارش خبرگزاري مهر، تيم تحقيقاتي محمد فقري پروفسور مهندسي مكانيك دانشگاه رود آيلند موفق شدند يك دستگاه نوآورانه را ابداع كنند كه با استفاده از يك تراشه قادر است ارزشهاي خون را اندازه گيري كند.
اين دستگاه تنها با استفاده از يك سوزن با سوراخ ريز از آزمايش شونده يك قطره خون مي گيرد و آزمايش را در كمتر از 30 دقيقه انجام مي دهد.
محمد فقري در اين خصوص توضيح داد: "اين دستگاه گامي مهم در تشخيص پزشكي است. در اين روش، آزمايش مي تواند در يك كلينيك، در يك تحقيق پزشكي و يا در خانه ارزيابي و پيگيري شود. به اين ترتيب، بيماران ديگر نبايد روزها در اضطراب نتيجه آزمايشات بمانند بلكه مي توانند خون را در حالي كه براي ويزيت پيش پزشك خود رفته اند انجام دهند و قبل از اينكه مطب را ترك كنند نتايج آماده باشد."
با اين فناوري جديد، يك قطره خون بر روي يك كارتيچ يك پليمر پلاستيكي نازكتر از يك كارت اعتباري قرار مي گيرد. به محض اينكه اين كارتيچ وارد يك حسگر زيستي به بزرگي يك جعبه كفش شد وارد كانالهاي كوچكي به بزرگي 500 ميكرون شده و به طرف يك حسگر واكنش دهنده كه قادر است نشانگرهاي زيستي بيماريها را ارزيابي كند حركت مي كند.
براساس گزارش ديلي تك، جعبه اي كه كارتيچ داخل آن مي شود محتوي يك طيف نگار مينياتوري و يك ميكرو- پمپ است.
اين حسگر قيمت بالايي حدود 3 هزار و 200 دلار دارد. اما نسل آينده اين فناوري مي تواند از هزينه آزمايش خون بين 45 تا 85 دلار براي هر تست به 5/1 دلار كاهش يابد كه در واقع قيمت كارتيچ پلاستيكي و واكنش دهنده ها است.
اين سيستم مي تواند براي كشف بيماريهاي متعددي از آلزايمر تا بيماريهاي ويروسي خطرناك مثل ايدز، هپاتيت B و آنفلوآنزاي A كاربرد داشته باشد.
گام بعدي تيم اين دانشمند ايراني توليد يك حسگر بازهم كوچكتر، قابل حمل تر و ارزانتر است كه حتي بتواند با يك تلفن همراه هوشمند عادي نيز يكپارچه شود.
به اين ترتيب به جاي جعبه ارزيابي واكنشها، تلفن همراه هوشمند توان محاسبه شاخصها را خواهد داشت. به اين ترتيب مي توان اطلاعات و نتايج آزمايش را براي پزشك و يا مركز درماني ارسال كرد.
محمد فقري در اين خصوص افزود: "ما در حال توسعه نسل آينده اين سيستم هستيم و فكر مي كنيم كه زمان زيادي براي تجاري سازي آن نياز نخواهد بود."
به گزارش مهر، پروفسور محمد فقري فوق ليسانس خود را در سال 1970 از دانشگاه كاليفرنيا در بركلي گرفت. سپس در سال 1973 از دانشگاه ايالتي اورگان مدرك دكتري را در رشته مكانيك دريافت كرد. براي ادامه تحصيلات به دانشگاه مينه سوتا رفت و در سال 1982 با مدرك فوق دكتري فارغ التحصيل شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر