۱۳۸۹ بهمن ۱, جمعه

تحليل اتمي روزنامه ماركاي اسپانيا از جدال ايران - كره شمالي

روزنامه اسپانيايي ماركا برخلاف ديگر رسانه هاي بين المللي در شماره امروز خود، تحليلي متفاوت و تا حدودي غيرفوتبالي از ديدار تيم هاي ملي ايران و كره شمالي در چهارچوب مرحله گروهي جام ملت هاي آسيا ارائه كرد و با طرح اتهام غربي سوء ظن به توليد بمب اتم توسط ايران، به مقايسه وضعيت دو تيم و همچنين آزادي عمل دو تيم پرداخته كه به خوبي آزادي بازيكنان ايراني و سايه ديكتاتوري روي سر چشم بادامي ها را به تصوير مي‏كشد.

به گزارش سرويس ورزشي «آينده»؛ اين روزنامه پرمخاطب در اين باره مي‏نويسد، تيمهاي فوتبال هر دو كشور براي دومين بار در تاريخ مرحله نهايي رقابتهاي جام ملتهاي آسيا (كه نخستين آن مربوط به 31 سال پيش بود) مقابل يكديگر قرار گرفتند تا ببينند آيا كره ايها مي توانند ناكامي هميشگي خود برابر شاهزادگان پارسي را جبران نمايند يا نه. تيمي كه در 13 بازي گذشته تنها موفق شده بود يك تساوي از آنها بگيرد. اما هيچ راهي نبود.

در حالي كه تا دقيقه 63 تساوي حاكم بر ميدان بود حركت نوري از سمت راست انصاري فرد را در موقعيتي قرار داد تا بتواند يكي از دروازه هاي استاديوم قطر را فرو بريزد و همين كافي باشد تا تيم تحت رهبري نكونام بازيكن تيم اوساسونا مانند بازي اول برابر عراق 3 امتياز بازي را به خود اختصاص داده و صعود خود به مرحله بعد بازيها را تضمين كند.

به رغم اينكه هر دو تيم از لباس شركت ايتاليايي ليگا استفاده كرده و هر دو تيم نيز در هتل لوكس شرايتون دوحه اسكان يافته اند كه تيمهاي عراق و امارات نيز آنجا هستند، اما تفاوتهايي ميان دو تيم وجود دارد.

اين روزنامه مي افزايد: يكي از آنها از سال 2006 قدرت اتمي بوده (كره شمالي) و به طور مداوم مراقب مرزهايش با برادر جنوبي اش است و ديگري مظنون به ساخت بمب اتم كه اصرار دارد غني سازي اورانيوم سالهاي اخيرش تنها براي توليد انرژي اتمي است.

در حالي كه نكونام و شجاعي و ساير ستارگان ايران مي توانند به راحتي در هتل رفت و آمد كرده و با علاقمندان عكس بگيرند، اما اوضاع در طرف ديگر كاملا متفاوت و دردآور است. رگه هايي از رژيمهاي كمونيستي جنوب شرق آسيا در اين تيم نيز حس مي شود و يك نماينده سياسي كه رهبر هم خوانده مي شود، هر روزه با قوانيني آهنين همه چيز را كنترل مي كند.

بازيكنان در تمام طول روز در يك طبقه هتل حضور دارند و تنها براي صبحانه و نهار و شام اجازه خروج از اتاق را دارند و آن هم به جاي رستوران در اتاقي بسته كه براي اين كار تدارك ديده شده است. بنابراين تنها زماني كه مي توانند خيابانها را ببينند، زماني است كه با اتوبوس به سمت زمين تمرين يا استاديوم محل مسابقه مي روند.

محيط بسته كره ايها زماني به اوج خود رسيد كه كنفدراسيون فوتبال آسيا به دليل نفرستادن يك بازيكن به كنفرانس خبري قبل از بازي برابر امارات آنها را جريمه نقدي كرد و تنها سرمربي كره ايها در اين كنفرانس حاضر بود. اين جريمه نقدي كه آنها را شوكه كرده بود باعث شد تا قبل از بازي با ايران كاپيتان خودرا نيز براي كنفرانس اعزام كنند و اين نخستين  و تنها باري بود كه صداي يك بازيكن كره شمالي شنيده شد. بعد از هر بازي رهبر تونگ سوپ سرمربي اين تيم قوانيني دارد كه يكي از آنها راندن مستقيم اتوبوس به هتل بدون رد شدن از محلهاي مختلط است.

در اين ميان تماشاگران كره شمالي نيز با نظمي نظامي در ورزشگاه حضور يافته بودند. حدود يكصد نفر كه همه آنها در يك نقطه استاديوم مستقر شده و يونيفورم به تن (پيراهن سفيد، شلوار خاكستري و كراوات قرمز) با حنجره هاي خود نظمي يك دست را در تشويق تيمشان نشان دادند.

تا به حال همه چيز جذاب به نظر نمي رسد و تنها پيروزي كره شمالي در روز نهايي برابر عراق همراه با پيروزي ايران برابر امارات مي تواند باعث باز شدن درهاي بسته اتاق بازيكنان تيم شود. آيا اين اتفاق خواهد افتاد و بازيكنان كره شمالي با لطف بازيكنان ايران كه صعودشان قطعي شده و انگيزه هايشان براي برتري برابر امارات تحليل رفته، مي‏توانند به مرحله حذفي صعود كنند و براي دقايقي از زير سايه حكومت كمونيستي شان خارج شوند؟

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر