۱۳۸۹ دی ۲۴, جمعه

علي مطهري خطاب به جنتي: اگر يك دولت اصلاح‌طلب روي كار بود، باز هم مجلس را تحقير مي‌كرديد؟

جرس: در پي اظهارات دبير شوراي نگهبان در خطبه هاي نماز جمعه كه نسبت به پرسش هاي نمايندگان مجلس از وزرا ابراز ناخرسندي كرده و خواستار توقف آن شده بود، علي مطهري، طي واكنشي نسبت به وي خاطرنشان كرد "اگر احضار وزرا به مجلس زياد شده است يكي از دلايل آن افزايش تخلف آنها از قانون است و اگر وزيري براي پاسخ دادن به يك سئوال و دفاع از خود ۱۰ تا ۲۰ ساعت وقت لازم دارد، پس او بر كار خود مسلط نيست و بايد مورد سئوال قرار گيرد."

احمد جنتي در خطبه هاي نماز جمعه ۱٧ دي ماه خود، از نمايندگان مجلس براي احضار كردن وزيران انتقاد كرده و گفته بود: در اين شرايط كه وزيران لازم است علاوه بر مشغله هاي معمول خود، براي پيشبرد هدفمندي يارانه ها (حذف سوبسيدها) شبانه روز به فعاليت بپردازند، احضار شدن به مجلس و اتلاف وقت آنها به ضرر همه است و نمايندگان مجلس بايد به اين امر توجه داشته باشند. مجلس همانطور كه در اطلاعيه هاي خود فتنه را محكوم كرد، نبايد اقدامات شايسته دولت ناديده بگيرد و بايد از آنها حمايت و قدرداني كند و مانع فعاليت وزيران نشود...

به گزارش تابناك، علي مطهري در يادداشت خود پيرامون احمد جنتي آورده است :
آقاي جنتي در خطبه نماز جمعه گذشته فرمودند: احضار وزرا به مجلس زياد شده است. اي نماينده عزيز! اين وزير مي‌خواهد كار كند و بايد شبانه‌روزي تلاش كند تا هدفمند كردن يارانه‌ها درست پيش رود و يك سوال شما گاهي ۱۰ ساعت و يا ۲۰ ساعت از وقت او را مي‌گيرد و بايد از معاونين و مشاوران مختلف خود موضوع را جويا شود تا بتواند از خود دفاع كند و بعد هم آن آقا بگويد ما قانع نشديم. آيا اين درست است؟

اگر احضار وزرا به مجلس زياد شده است يكي از دلايل آن افزايش تخلف آنها از قانون است. همچنين اگر وزيري براي پاسخ دادن به يك سئوال نماينده‌اي ۱۰ تا ۲۰ ساعت وقت لازم دارد تا بتواند از خود دفاع كند پس او بر كار خود مسلط نيست و بايد مورد سئوال قرار گيرد.

به‌عنوان مثال وقتي وزير اقتصاد قانون تسهيلات ارزي براي مترو تهران و كلان‌شهرها و حمل و نقل عمومي ساير شهرها را عمل نمي‌كند و رئيس‌جمهور نيز مي‌گويد من اين قانون را قانون نمي‌دانم و اجرا نمي‌كنم، آيا نماينده وظيفه ندارد در دفاع از حقوق مردم از وزير يا رئيس‌جمهور سئوال كند؟ اگر اين قانون عمل شده بود اكنون كه اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها آغاز شده و نياز مردم به مترو و حمل و نقل عمومي به مراتب بيشتر شده است كمك بزرگي براي مردم بود. تعلق‌خاطر حضرت عالي به برخي اشخاص نبايد شما را از جاده حق و انصاف خارج كند. اگر جناب عالي به عدم اجراي قانون مترو توسط دولت اعتراض نمي‌كنيد لااقل مجلس را نيز تضعيف و تحقير نفرماييد.

جنابعالي در خطبه نماز جمعه مورخ ۲۱ آبان نيز فرموديد: "برخي در مجلس وزيري را فرا مي‌خوانند تا مواردي را از وي طلب كنند و هنگامي كه اين وزير به خواسته نادرست آنها پاسخ منفي مي‌دهد، وي را تهديد به استيضاح مي‌كنند."

به‌راستي مردم كوچه و بازار وقتي اين سخن را از يك امام جمعه مي‌شنوند چه تصوري از مجلس پيدا مي‌كنند؟ آيا فكر نمي‌كنند كه مجلس، محلي است براي معامله و امتياز گرفتن؟ اگر نماينده‌اي چيزي از وزيري طلب مي‌كند، خواسته نادرست و خواسته‌اي براي خودش نيست بلكه مطالبات مردم است و اگر وزيري را تهديد به استيضاح مي‌كند باز براي احقاق حقوق مردم است.

بايد به‌گونه‌اي سخن گفت كه در شرايط مختلف، سخن ما يكي باشد و از يك منطق پيروي كند. اگر يك دولتِ مخالف مشي سياسي شما مثلا يك دولت اصلاح‌طلب روي كار بود باز همين‌طور مجلس را تحقير مي‌كرديد و دولت را تعظيم، يا در آن صورت مجلس را تقويت و دولت را نقد مي‌كرديد؟ مجلس قوي به‌نفع كل نظام است و مانعي است در مقابل تمايل به استبداد. مجلس به فرموده امام و رهبري در راس امور است و آنچه را كه در راس امور است نبايد به ذيل امور تنزل داد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر