۱۳۹۰ اسفند ۱۰, چهارشنبه

افشای ۵ میلیون ایمیل محرمانه توسط ویکی‌لیکس

گردانندگان پایگاه اینترنتی ویکی‌لیکس انتشار میلیون‌ها سند شرکت "استراتفور" را که با ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا همکاری می‌کند آغاز کرد. این اسناد دو ماه پیش به دست گروه هکرهای "ناشناس" افتاد.
گروه هکرهای ناشناس (Anonymous) روز دوشنبه، ۲۷ فوریه اعلام کرد بیش از پنج میلیون ایمیل همکاران موسسه استراتفور را، که اواخر سال میلادی گذشته به دست آورده، برای انتشار در اختیار ویکی‌لیکس قرار داده‌است.
استراتفور یک موسسه تحقیقاتی است که با انتشار یک بولتن روزانه تحلیل‌ها و اطلاعات خود را در مورد مسائل بین‌المللی و تهدیدهای امنیتی در اختیار نهادهای دولتی و شرکت‌های خصوصی قرار می‌دهد.

افشاگری برای فهم بهتر جهان
هکرهای ناشناس در روزهای پایانی سال ۲۰۱۱ اعلام کردند که در حمله به رایانه‌های استراتفور ۲۰۰ گیگابایت داده‌های اطلاعاتی این شرکت، شامل مشخصات مشتریان، اطلاعات بانکی و ایمیل‌های آن‌ها را به دست آورده‌اند. همکاران ویکی‌لیکس روز دوشنبه در لندن خبر دادند که انتشار متن حدود پنج میلیون ایمیل که در این حمله به دست آمده آغاز شده است.
"ناشناس"‌ها معتقدند باید برای فهم بهتر از جهان کنونی دست به افشاگری زد
"ناشناس"‌ها معتقدند باید برای فهم بهتر از جهان کنونی دست به افشاگری زد

گروه هکرهای ناشناس در بیانیه‌ای که ۲۷ فوریه از طریق شبکه اجتماعی تویتر منتشر کرد، انگیزه‌ی همکاری خود با ویکی‌لیکس را شفاف‌سازی عنوان کرده و می‌گوید این اقدام برای فهم جهان امروز ضروری است. ویکی‌لیکس ایمیل‌های یاد شده را متعلق به فاصله زمانی ژوئیه سال ۲۰۰۴ تا پایان ۲۰۱۱ میلادی اعلام کرده است.

پنج میلیون ایمیل با "اطلاعات محرمانه"
ویکی‌لیکس می‌گوید اسنادی که منتشر خواهد شد نحوه‌ی فعالیت موسسه‌ای را آشکار می‌کند که اطلاعات محرمانه‌ای در اختیار شرکت‌هایی مانند «لاکهید مارتین» آمریکا و نهادهای دولتی این کشور از جمله وزارت امنیت داخلی و سازمان اطلاعات وزارت دفاع قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری آلمان در بیانیه‌ی ویکی‌لیکس ادعا می‌شود که ایمیل‌های شرکت استراتفور ساختار شبکه‌ی دریافت اطلاعات، نحوه‌ی پرداخت دستمزدها، شیوه‌های پول‌شویی و روش‌های روانی مورد استفاده این موسسه را آشکار می‌کند. استراتفور مدعی است "تحلیل‌های ژئوپولتیک" خود را در اختیار مشتریانش قرار می‌دهد.

ویکی‌لیکس می‌گوید داده‌های اطلاعاتی به دست آمده شیوه‌های برخورد دولت ایالات متحده با جولیان آسانژ، بنیانگذار این پایگاه افشاگری را نیز نشان می‌دهد. بنابر گزارش‌ها دست‌کم موضوع ۴ هزار ایمیل به فعالیت‌های آسانژ یا ویکی‌لیکس مربوط می‌شود.
ژولین آسانژ، بنیان‌گذار نهاد افشاگر "ویکی‌لیکس"
ژولین آسانژ، بنیان‌گذار نهاد افشاگر "ویکی‌لیکس"

بنیانگذار ویکی‌لیکس نگران انتقام آمریکا
شرکت استراتفور روز دوشنبه، ۲۷ فوریه حمله‌ی هکرهای ناشناس و افشای متن ایمیل‌ها را محکوم کرده اما گفته است درباره‌ی محتوای این ایمیل‌ها اظهار نظر نخواهد کرد. جولیان آسانژ در بریتانیا به سر می‌برد و تلاش می‌کند از تحویل خود به پلیس سوئد جلوگیری کند. او از سوی مقام‌های قضایی سوئد متهم به تجاوز و سوء استفاده جنسی شده است.

DW.DE

 
روز جمعه (۱۶ دسامبر / ۲۵ آذر) محاکمه‌ برادلی مانینگ آغاز خواهد شد. او متهم است که اطلاعات سری ارتش آمریکا در رابطه با عراق را در اختیار ویکی‌لیکس گذاشته است.  
آسانژ دو پرونده‌ی مطرح شده در سوئد علیه خود را انتقام آمریکا به خاطر افشاگری‌هایش عنوان می‌کند. او نگران است که از طریق سوئد به پلیس ایالات متحده تحویل داده شود. ویکی لیکس در ماه‌های پایانی سال ۲۰۱۰ حدود ۲۵۰ هزار سند از مکاتبات داخلی سفارت‌خانه‌های آمریکا در سراسر جهان را منتشر کرد. یک سرباز آمریکایی که متهم است این اسناد را در اختیار ویکی‌لیکس قرار داده در یک دادگاه نظامی این کشور محاکمه می‌شود.

ایران و اسرائیل، موضوع برخی از ایمیل‌ها
روزنامه اسرائیلی هاآرتص در شماره روز دوشنبه، ۲۷ فوریه خود نوشت در یکی از ایمیل‌های شرکت استراتفور که به دست هکرها افتاده یکی از همکاران این شرکت با منبع اطلاعاتی خود در مورد فعالیت‌های خرابکارانه اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی تبادل نظر می‌کند.

به نوشته‌ی این روزنامه در این ایمیل از احتمال همکاری شبه‌نظامیان کرد با ماموران اسرائیل برای تخریب یکی از تاسیسات هسته‌ای ایران سخن در میان است. از متن این ایمیل و اسناد دیگری که احتمالا با ایران ارتباط دارد هنوز اطلاعات دقیقی منتشر نشده است.
ویکی‌لیکس می‌گوید شرکت استراتفور برای جمع‌آوری اطلاعات از روش‌ها و شبکه‌ی ویژه‌ای استفاده می‌کند که با شیوه‌های مرسوم تفاوت دارد. ناظران معتقدند افشای ایمیل‌های همکاران این شرکت ادامه‌ی ارتباط آن‌ها با برخی منابع اطلاعاتی را دشوار خواهد کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر