دو روز مانده به انتخابات مجلس، برخی دیگر احزاب، گروهها و شخصیتهای پیروان اقلیتهای قومی – مذهبی در ایران طرفداران خود را به عدم مشارکت در انتخابات فراخواندهاند.
در تازهترین مورد چهار حزب سیاسی کردستان ایران طی یک نشست خبری در سلیمانیه کردستان عراق به تشریح مواضع خود پیرامون انتخابات دور نهم مجلس شورای اسلامی پرداختند.
حزب دمکرات کردستان، حزب کومله زحمتکشان کردستان ایران، پارت آزادی کردستان (پاک) و سازمان خبات کردستان ایران در این نشست خبری که روز سه شنبه ۹ بهمن ماه برگزار شد «ایجاد همگرایی هرچه بیشتر و تشویق مردم به عدم حضور پای صندوقهای رأی» را به عنوان موضع خود در قبال انتخابات روز جمعه اعلام کردند.
این احزاب پیشتر نیز در بیانیهای مشترک انتخابات را تحریم کرده و از طرفداران خود خواسته بودند که روز دوازدهم اسفند، مردم در منازل خود باقی بمانند تا «مراکز رأی گیری، خیابانها و اماکن عمومی خلوت باشند و تنها نیروهای سرکوبگر و عوامل جمهوری اسلامی در آنها مشاهده شوند.»
در هفتههای گذشته بیشتر جریانهای سیاسی کردستان از جمله حزب دمکرات کردستان ایران، حزب کومله کردستان، شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد انتخابات مجلس شورای اسلامی را تحریم کرده بودند.
جبهه متحد کرد، دیگر جریان سیاسی کردستان که در سالهای اخیر فعالیت چندانی نداشته، تنها تشکل سیاسی کرد بود که ابتدا شرکت درانتخابت را تائید کرد، اما بعد از آنکه نامزدهای مورد نظر آنها از سوی شورای انتخابات رد صلاحیت شدند، تحریم انتخابات را در دستور کار قرار داد.
این درحالی است که هفته گذشته جمعی از بنیانگذاران این تشکل سیاسی از جمله، صالح نکیبخت، بایزید مردوخی، رئوف قادری با انتشار بیانیهای که نسخهای از آن در اختیار «خودنویس» قرار گرفته، اعلام کردند که این تشکل از سال ۸۸ فعالیتهای خود را متوقف کرده و هر گونه اظهار نظری با این عنوان فاقد رسمیت است.
فضای سرد انتخابات
هر چند در دیگر نقاط ایران صف بندیهای سیاسی در رابطه با تحریم یا مشارکت در انتخابات به اندازه کردستان پررنگ نیست، اما برخی فعالان مناطق محل سکونت اقلیتهای قومی مذهبی پیش بینی کردهاند که انتخابات در این مناطق با استقبال چشمگیر مردم روبرو نخواهد شد.
فعالان آذربایجانی گفتهاند که در بعضی از مناطق که نامزدهای انتخاباتی خواستههای مردم را مطرح نکردهاند به نظر میرسد مردم از شرکت در انتخابات استقبال نخواهند کرد اما در مناطقی که نامزدها بحث اجرای اصول ۱۵ و ۱۹ قانون اساسی را در دستور کار خود قرار دادهاند، رغب بیشتری برای مشارکت به چشم میخورد.
اقلیت اهل سنت ایران که جمعیت قابل توجهی از ساکنان کشور را تشکیل میدهد در سالهای گذشته در آستانه انتخاباتها مورد توجه نامزدهای انتخاباتی قرار گرفتهاند، اما امسال شخصیتهای مطرح با نفوذ این مناطق با انتقاد از عملکرد شورای نگهبان در گزینش نامزدها، اعلام کردهاند که از هیچ نامزد خاصی در انتخابات حمایت نمیکنند.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل تسنن مسجد مکی شهر زاهدان در تازهترین اظهارات خود در خطبههای نماز جمعه بر آنچه «مواضع قبلی» خود خوانده تاکید کرده و گفته است که در انتخابات چند روز آینده از هیچ نامزد خاصی حمایت نمیکند.
مولوی عبدالحمید از رهبران اهل سنت منطقه سیستان و همچنین گفته است: «من موضع خود را درباره انتخابات در هفته گذشته اعلام کرده و گفتم که من از هیچ کاندیدای خاصی در این انتخابات حمایت نمیکنم و بیطرفی خود را در این انتخابات حفظ میکنم.»
به گزارش سنی آنلاین، پایگاه اطلاع رسانی اهل سنت ایران، مولوی عبدالحمید با انتقاد از شورای نگهبان به خاطر جلوگیری از ورود «افراد بیشتر و توانمندتر» به عرصه انتخابات، از مسئولان نظام خواسته است به افراد تایید صلاحیت شده، چه شیعه و چه سنی، این حق داده شود که ستاد بزنند و فعالیت داشته باشند و به هر مسجدی که دوست دارند بروند.
انتخابات مجلس شورای اسلامی، ۱۲ اسفند ماه جاری در سراسر ایران برگزار میشود. به گفته مولوی عبدالحمید، جلوگیری از مراجعه کاندیداهای این انتخابات به مساجد به معنای تحمیل شکست انتخاباتی به برخی گروههاست: «وقتی به برخی از کاندیداها بگویند به مسجد مکی نروید و آنها را تهدید کنند به معنای این است که نمیگذارند این افراد وارد مجلس شوند.»
اهل تسنن که بخش قابل توجهی از جمعیت ایران را تشکیل میدهند در ۱۴ استان زندگی میکنند. تعداد آنها در تهران حدود یک میلیون نفر برآورد شده اما اهل سنت هنوز حق داشتن یک مسجد در تهران را نیافتهاند.
«فتنه قومی مذهبی در راه است»
بیرغبتی احزاب، گروهها و شخصیتهای با نفوذ مناطق محل سکونت اقلیتهای قومی مذهبی در قبال انتخابات پیش رو توجه برخی مقامات نظامی و امنیتی کشور را هم به دنبال داشته است، طوریکه در هفتههای گذشته رسانهها به نقل از مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه بیتالمقدس کردستان اعلام کردند: «مسائل قومی و مذهبی از جمله مولفهها و سوژههای مورد استفاده دشمنان در انتخابات است.»
به گزارش وبسایت حکومتی «کردستان امروز» که بعد از مدتی توقف، فعالیتهای خود را در آستانه انتخابات از سر گرفته، محسن حیدریان چندی پیش در گردهمایی نهضت روشنگری ردههای مقاومت سپاه سنندج گفته است: «در فتنه ۸۸ درگیریها را از تهران شروع کردند اما در بحث انتخابات ۹۰ ممکن است از مناطق حاشیهای و شهرهای کوچک آغاز کنند که در این راستا مسئولان و مردم باید بابصیرت و آگاهی کامل وارد عرصه شوند و اجازه نفوذ به دشمنان ندهند.»
چندی پیش نیز همین وبسایت گزارش داده بود که فرماندار سنندج «در پی یک تخلف آشکار انتخاباتی توسط دو نامزد انتخابات مجلس» در این شهر اعلام وضعیت فوق العاده کرده است.
در دی ماه، جهان نیوز، وبسایت نزدیک به حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران در گزارشی با عنوان «استارت پروژه تحریم انتخابات میان اقوام و اقلیتهای مذهبی» اعلام کرده بود: «همزمان با تحریم انتخابات از طرف طیف فتنه گر سال ۸۸ شواهدی نشان میدهد که برخی از رابطین فتنه گران در برخی استانها و علی الخصوص استانهای مرزی و سنی نشین پروژه تحریم انتخابات را با برخی اقدامات تحریک آمیز برای تحت تاثیر قرار دادن برخی اقوام و اقلیتهای مذهبی آغاز کردهاند.»
بر اساس این گزارش «در این طراحی قرار است که رابطین فتنه گران به همراه سیاهلشکری از گروهکهای تجزیه طلب و قومیت گرا با اعتراض به رد صلاحیت شدن کاندیدا مورد نظرشان پروژه تحریم انتخابات را به استانهایی که تنوع قومی و مذهبی دارند بکشانند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر