۱۳۹۰ اسفند ۱۰, چهارشنبه

وقتی از سرعت اینترنت‌مان حرف می‌زنیم، از چه سخن می‌گوییم؟

وعده و وعیدهای دولتی یک طرف، تبلیغات روی دیوارهای شهر هم که می‌گویند سرویس اینترنتی «پرسرعت» عرضه می‌کنند طرف دیگر. واقعا اینترنتی که ما داریم پرسرعت است؟ کم سرعت است؟ چه راهی برای مقایسه سرعت دو سرویس اینترنتی وجود دارد؟
با گذشت هر مناسبتی، مناسبتی دیگر در راه است. یک روز راه‌پیمایی، یک روز تظاهرات، یک روز انتخابات و یک روز هم مناسبتی دیگر. و ناخواسته، تمام این‌ها بر روی سرعت اینترنت ما تاثیر می‌گذارد: یک روز «وی‌پی‌ان»ها قطع هستند. یک روز «فیلترشکن»های دیگر. روزی پروتکل «اس‌اس‌ال» کار نمی کند و یک روز دیگر…

سرعت اینترنت، همیشه آن عددی نیست که شرکت خدمات دهنده اینترنت یا «آی‌اس‌اس» به شما اعلام می‌کند. بسیاری از «آی‌اس‌پی»ها آن‌قدر صداقت به خرج نمی‌دهند که بشود با چشمان بسته به آن‌ها اعتماد کرد. ‌بسیاری از آن‌ها این سرویس اینترنت را میان تعداد زیادی از کاربران به اشتراک می‌گذارند که موجب افت سرعت می‌شود.

حالا اگر می‌خواهید بدانید سرعت حقیقی وبگردی‌تان چقدر است. سایت‌هایی هستند که برای این ‌کار ساخته شده‌اند.


بیشتر این صفحه‌ها بر روی سایت شرکت‌های ارایه کننده خدمات اینترنتی قرار دارند. سایت «آی‌اس‌پی»های داخلی ایران چنین امکانی را روی سایت‌های‌شان عرضه نکرده‌اند.
 امکان مقایسه میان سرویس‌های مختلف برقرار است. شما می‌توانید این صفحه را با مرورگر‌های مختلفی مثل «فایرفاکس»، «سافاری»، «گوگل کروم» هم ببینید و یا با اینترنت‌های مختلفی آن را بررسی کنید.

.یکی از ‌مشهورترین این ‌سایت‌ها، «بندویت پلیس» است. با رفتن به این صفحه، یک داشبورد مانند صفحه سرعت‌سنج اتومبیل می‌بینید


با کلیک بر روی دکمه سبزرنگ «استارت»، بر حسب سرعت اینترنت در آن لخظه، مدتی زمان طول می‌کشد تا سایت، آماده محاسبه شود، بعد از مدتی بالا و پایین رفتن عقربه‌ها، دو سرعت به شما اعلام می‌شود. یکی سرعت دانلود که بالاتر قرار دارد و دومی سرعت آپلود.
دانلود به معنی سرعت انتقال اطلاعات از روی سرور‌ها به روی کامپیوتر شماست و سرعت آپلود هم به سسرعت انتقال داده از روی کامپیوتر شما بر روی سرورهایی مانند سرور این سایت است.
عددی که به دست می‌آید، بر اساس «مگابیت بر ثانیه» است. اگر می‌خواهید این عدد را با عددی که «آی‌اس‌پی»ها اعلام می‌کنند، یعنی «مگابایت بر ثانیه» مقایسه کنید، لازم است تا این عدد را بر ۸ تقسیم کنید. (هر بایت برابر ۸ بیت است) تا بفهمید صداقت آی‌اس‌پی خدمات دهنده به شما چقدر است.

طبق آمار این
وب‌سایت، از نظر آپلود، ایران از نظر سرعت، رتبه ۱۵۵ را در این جدول دارد. کشور مالی، آخرین رتبه را دارد و بهترین سرعت هم به ترتیب متعلق به کره جنوبی، لیتوانی،‌لاتویا و سوید است. سنگاپور هشتم جدول است و ایالات متحده آمریکا هم رتبه ۳۰ را دارد.

اما از نظر
دانلود، کره جنوبی، لینتوانی، لاتویا سه کشور اول هستند. سوید اما جای خود را در این فهرست به سنگاپور داده است و در جایگاه دهم قرار گرفته است. «ایالات متحده آمریکا» دو ردیف بعد از «امارات متحده عربی» در جایگاه ۳۷ جا خوش کرده است. ردیف آخر را هم جزایر «ماریانای شمالی» به خود اختصاص داده‌اند. «ایران» هم در ردیف ۱۴۶ نشسته است.

این در حالی‌ست که ایران برخلاف کشورهایی مانند عراق، لبنان، مصر، ترکیه، کنیا، اندونزی، نپال، جایی در میان هفتاد اینترنت باکیفیت دنیا ندارد.


اما ممکن است این سایت برای شما فیلتر باشد، در این صورت اگر با فیلترشکن آن را می‌بینید، دچار افت بیشتر سرعت شده‌اید. لازم است از نمونه‌های دیگر و معتبری مانند «
تست سرعت» استفاده کنید. این سایت یکی از معتبرترین نمونه‌هایی است که به انتشار آمار مقایسه کشورهای گوناگون هم می‌پردازد.

به یاد داشته باشید که نتایج حاصل از وب‌سایت‌های مختلف هم نمی تواند به صورت قطعی و مشابه هم باشد و اینترنت هرکدام از ما، هرچقدر هم که خوب باشد، در طول روز سرعت‌های مختلفی دارد.

حالا کاغذ و مداد بردارید. به یکی از این سایت‌ها رفته و سرعت اینترنت خانگی خود را همین امروز ثبت کنید. تا بدانید وقتی مسوولان از سرعت بالا و کاربران از سرعت پایین حرف می‌زنند از چه سخن می‌گویند.a

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر