۱۳۸۹ آبان ۶, پنجشنبه

پرز: صلح اسرائيل و فلسطينيان به مقابله آمريكا با ايران كمك مي‌كند

رئيس جمهوري اسرائيل پيشرفت در مذاكرات صلح خاورميانه را براي كمك به مقابله با برنامه اتمي ايران لازم دانست.
شيمون پرز، رئيس جمهوري اسرائيل، در سخناني در نشست رهبران يهوديان جهان در بيت المقدس گفت: "اگرچه اسرائيل نمي تواند كمك هاي آمريكا به اين كشور را به طور كامل جبران كند، اما قادر است در حد خود، با خاتمه دادن به درگيري مختصر با فلسطينيان، به آمريكا كمك كند."
آقاي پرز گفت در حاليكه ايالات متحده مي كوشد نيازهاي امنيتي اسرائيل را درك كند و به آن واكنش نشان دهد، اسرائيل هم مي تواند نيازهاي امنيتي آمريكايي ها را درك كنند و با كمك به آنان، به اين نيازها آن واكنش نشان دهد.
وي تاكيد كرد كه پايان گرفتن خصومت بين اسرائيل و فلسطينيان به آمريكا اجازه خواهد تا "توجه خود را بر تهديدي كه از جانب ايران وجود دارد، متمركز كند."
رئيس جمهوري اسرائيل ضمن ستايش از اقدامات آمريكا در خاورميانه، به گونه اي ملايم از سياست دولت جورج بوش، رئيس جمهوري سابق آمريكا، براي استقرار دموكراسي در كشورهاي عرب، مانند عراق، انتقاد كرد.
وي گفت: "من از تلاش بوش براي آشنا كردن اين گروه از كشورها با دموكراسي تقدير مي كنم، اما مي پرسم آيا دستيابي به اين هدف امكانپذير است؟"
شيمون پرز در پاسخ به اين سئوال گفت: "واقعا دشوار است كه به يك پادشاه بگويي كه بايد به انتخابات گردن نهد".
او افزود كه چنين اقدامي مانند دعوت از يك بوقلمون به جشن شكرگذاري آمريكاييان است كه به طور سنتي، در آن خوراك بوقلمون صرف مي شود.
آقاي پرز گفت: "مسلمانان بايد بتوانند خود، راهشان را انتخاب كنند."
'خطر استراتژيك' صلح براي ايران


اين نخستين باري نيست كه مقامات اسرائيلي از لزوم پيشرفت در مذاكرات صلح با فلسطينيان به عنوان عاملي در مقابله با آنچه كه اسرائيل خطر اتمي ايران مي دانند سخن مي گويند.
چندي پيش، شابات تاربوت، وزير امور اقليت ها در كابينه اسرائيل گفت كه از سرگيري مذاكرات صلح با فلسطينيان "خطري استرائژيك را متوجه ايران مي كند."
به نوشته روزنامه اسرائيلي هاآرتص، آقاي تاربوت افزود: "لغو ديدار وزير امور خارجه ايران از مصر و تحولات تاريخي كه از زمان آغاز مذاكرات صلح، در تهران بروز كرده است نشان مي دهد كه پيشرفت در مذاكرات صلح به اتحاد بين اسرائيل و دولت هاي ميانه رو عرب در برابر محور شرارت متشكل از ايران، حزب الله لبنان و حماس خواهد انجاميد."
اوايل هفته جاري، معاونين وزيران خارجه اسرائيل و ايالات متحده هم پس از گفتگو در واشنگتن، حكومت ايران را يكي از بزرگترين مشكلات كنوني در خاورميانه توصيف كردند و خواستار اقداماتي براي برخورد با اين مشكل شدند.
جمهوري اسلامي موجوديت كشور اسرائيل را هرگز نپذيرفته و همواره با روند مذاكرات صلح خاورميانه مخالفت ورزيده است.
دولت ايران تشكيلات خودگردان فلسطيني را كه به مذاكرات صلح خاورميانه متعهد است نماينده مردم فلسطين نمي داند و از گروه حماس، كه مخالف اين روند صلح است، حمايت مي كند.
شيمون پرز از رهبران سابق حزب كارگر و از سياستمداران با سابقه اسرائيل است و پيش از انتخاب به مقام تشريفاتي رياست جمهوري، سمت هاي نخست وزير و وزير خارجه اين كشور را برعهده داشته است.
از آقاي پرز، در كنار اسحاق رابين، نخست وزير پيشين اسرائيل، به عنوان يكي از دست اندركاران اصلي طرح صلح با فلسطينيان، موسوم به توافقنامه اسلو، و از معماران مذاكرات صلح خاورميانه نام برده مي شود.
جايزه صلح نوبل براي سال ۱۹۹۴ به طور مشترك به آقايان رابين، پرز و ياسر عرفات، رهبر فقيد فلسطينيان، اعطا شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر