فرهاد پرورش، مدير عامل هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران (هما) مي گويد كه هواپيماهاي ايراني در سه فرودگاه براي دريافت سوخت با محدوديت هايي روبرو بوده اند.
آقاي پرورش روز شنبه اول آبان (23 اكتبر) در گفت و گو با خبرگزاري دولتي ايران (ايرنا) گفت كه علاوه بر كمپانيهاي نفتي اروپايي، چند كمپاني غير اروپايي هم براي تحويل سوخت به هواپيماهاي ايران محدوديت هايي اعمال كرده اند اما اين مسئله سبب لغو پروازهاي اين شركت نشده است.
از مدتي پيش برخي شركت ها در فرودگاه هاي كشورهاي غربي به هواپيماهاي ايراني سوخت نمي دهند و اين مسئله با اعتراض ايران روبرو شده است.
رامين ميهمانپرست، سخنگوي وزارت خارجه چند روز پيش عليه ادامه اين وضعيت هشدار داده و گفته بود كه تداوم اين رويكرد "منافع آنها را محدود مي كند و برخورد با اين اقدام نسنجيده و روش مقابله با آن، در دستور كار ايران است."
به گفته آقاي پرورش، اگر كمپانيهاي نفتي بخواهند تسليم تهديدهاي آمريكا شوند، هواپيماهاي ايراني مجبور مي شوند مسيرهاي پروازي خود را از نقاطي صورت دهند كه بتوانند سوخت گيري كنند.
مدير عامل هما به قراردادهاي دو جانبه هوايي اشاره كرد كه طبق آن كشورها موظف هستند "تسهيلات لازم را براي پرواز امن و آسان براي شركت هواپيمايي كشور مقابل فراهم كنند."
او با اشاره به موفقيت هاي ايران در برخورد با تحريم هاي سي ساله، گفت: "كنوانسيون شيكاگو درباره تحريم ها نيز به صراحت اعلام كرده است كه اين تحريم ها نبايد درباره هواپيماهاي مسافري اعمال شود."
پيش از اين و به هنگام انتشار خبر توقف سوخت رساني به هواپيماهاي ايراني، گفته شد كه تشكيلات فرودگاهي در بسياري از كشورها با مساله سوخت رساني به هواپيماهاي مسافربري ارتباطي ندارند و اين بخش از خدمات فرودگاهي به طور مستقل توسط شركت هاي عرضه فرآورده هاي نفتي عرضه مي شود..
اگرچه قطعنامه هاي مصوب شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه جمهوري اسلامي ايران شامل توقف تحويل فرآوردهاي نفتي به اين كشور نيست، اما ايالات متحده به طور يكجانيه محدوديت هايي را عليه فروش اين اقلام به ايران تصويب كرده و به اجرا گذاشته است.
قانون محدوديت فروش سوخت به ايران براي شركت ها و شهروندان آمريكايي كه اين قانون را نقض كنند مجازات هايي در نظر گرفته است اما شهروندان و شركت هاي غيرآمريكايي فعال در خارج از خاك آن كشور قاعدتا مشمول چنين مجازات هايي نمي شوند.
با اين همه، شركت هاي غيرآمريكايي نگران آن هستند كه در صورت انجام معاملاتي با ايران در زمينه هاي منع شده در قوانين آمريكا، فعاليت هاي آنان در آن كشور با محدوديت هايي مواجه شود و به همين دليل داوطلبانه از تنبيه هاي يكجانبه آمريكا عليه ايران تبعيت مي كنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر