۱۳۸۹ آبان ۶, پنجشنبه

پايان اعتصاب غذاي نسرين ستوده، وكيل زنداني

نسرين ستوده، وكيل زنداني در ايران براي نخستين بار در طول نزديك به دو ماه بازداشت، با يكي از اعضاي خانواده اش ملاقات كرد و در اين ملاقات از پايان اعتصاب غذاي ۲۸ روزه اش خبر داد.
رضا خندان، همسر خانم ستوده روز سه شنبه ۴ آبان ماه (۲۶ اكتبر) به بي بي سي فارسي گفت كه خواهر خانم ستوده، در پي تماس تلفني يك روز پيش مسئولان زندان، امروز سه شنبه به دادسراي زندان اوين مراجعه و با خواهرش ملاقات كرده است.
در حالي كه نزديك به دو ماه از بازداشت خانم ستوده مي گذرد، اين نخستين ملاقات او با يكي از اعضاي خانواده اش بوده است و به گفته آقاي خندان در تمام اين مدت فقط سه بار با خانواده اش و يك بار هم با وكيل اش تماس تلفني داشته است.
در آخرين تماس تلفني كوتاهي كه خانم ستوده با همسرش داشته، به او گفته بود كه از سوم مهر ماه در اعتصاب غذا به سر مي برد.
به گفته آقاي خندان، نسرين ستوده در اين ملاقات حضوري به خواهرش گفته است كه تا روز جمعه گذشته در اعتصاب غذا بوده است.
آقاي خندان با اشاره به اينكه با ملاقات امروز نگراني هايش درباره وضعيت سلامت خانم ستوده "تا حدودي" برطرف شده است، وضعيت روحي خانم ستوده را خوب توصيف كرد، اما گفت كه از نظر جسمي مقداري ضعيف شده بود.
آقاي خندان گفت كه ظاهرا خانم ستوده در اين ملاقات اجازه نداشته است درباره جزئيات پرونده اش صحبت كند.
او گفت كه هنوز تاريخ برگزاري دادگاه مشخص نيست اما وكلاي خانم ستوده پرونده او را مشاهده كرده اند و قرار است به زودي محاكمه او برگزار شود.
نسرين ستوده، وكيل دادگستري و فعال حقوق بشر در ايران روز شنبه ۱۳ شهريور ۱۳۸۹ بر اساس احضاريه اي كه يك هفته پيش از آن دريافت كرده بود، به دادسراي زندان اوين مراجعه كرد و بازداشت شد.
در برگه احضاريه، اتهام او "اقدام عليه امنيت ملي و تبليغ عليه نظام" عنوان شده بود.
خانم ستوده وكالت تعدادي از پرونده هاي سياسي و حقوق بشري و از جمله وكالت شيرين عبادي، عيسي سحرخيز، كيوان صميمي، محمدصديق كبودوند، عاطفه نبوي، خديجه مقدم، احمد نجاتي كارگر، از كشته شدگان پس از انتخابات و آرش رحماني پور، از اعضاي انجمن پادشاهي ايران كه در سال ۸۸ اعدام شد، را بر عهده داشته است.
بازداشت خانم ستوده، واكنش ها و اعتراضاتي را به دنبال داشته است.
شيرين عبادي، برنده ايراني جايزه صلح نوبل در آستانه سفر محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران به نيويورك براي شركت در مجمع عمومي سازمان ملل، در يك كنفرانس خبري در اين شهر به بازداشت خانم ستوده اعتراض كرده بود.
او ضمن ابراز نگراني از وضعيت سلامت و بهداشت زندانيان سياسي، بازداشت خانم ستوده را نشانه وضعيت نگران كننده حقوق بشر در ايران دانسته و گفته بود كه بازداشت اين وكيل دادگستري فقط به خاطر دفاع او از موكلينش بوده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز نيز با انتشار بيانيه اي خانم ستوده را "وكيل شجاعي" ناميد كه با وجود تهديدها و احضارهاي مداوم، به بازداشت هاي خودسرانه و غيرقانوني اعتراض مي كرده و مقامات مسئول قضايي را به محترم شمردن حقوق زندانيان فرا مي خوانده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر