۱۳۹۰ خرداد ۴, چهارشنبه

اجراي قانون نانوشته ممنوعيت نگهداري حيوانات خانگي توسط نيروي انتظامي

دافعان حقوق حيوانات مي گويند موج تازه اي از مبارزه با حيوانات خانگي توسط نيروي انتظامي آغاز شده است. رسانه هاي هوادار محيط زيست نيز گزارش كرده اند نيروي انتظامي با دارندگان حيوانات خانگي برخورد شديد كرده، و حتا با كشتن اين حيوانات در برابر چشم صاحبانشان كه بيشتر هم نوجوان يا كودك هستند، به آسايش و امنيت رواني شهروندان آسيب هاي جدي وارد مي كنند.
به گزارش رسانه ها و سايتهاي دوستداران حيوانات خانگي، ماموران نيروي انتظامي مبناي اقدام خود را «تصويب قانون ممنوعيت گرداندن حيوانات خانگي نجس العين» توسط مجلس شوراي اسلامي مي دانند. دوستداران حيوانات خانگي مي گويند چنين قانوني هنوز در مجلس تصويب نشده و ماموران انتظامي به دليل اجراي قانون نانوشته «ممنوعيت نگهداري حيوانات خانگي» مرتكب جرم شده و بايد تحت تعقيب قضايي قرار گيرند.
در تازه ترين واكنش به اقدام نيروهاي انتظامي عليه حيوانات خانگي، رئيس بيمارستان دامپزشكي تهران در نامه سرگشاده اي به محمد نجار وزير كشور، اقدام ماموران نيروي انتظامي در زمينه برخورد با حيوانات خانگي را «عجولانه» و «فاقد مبناي قانوني» خوانده و خواستار توقف اين برخوردها شده است.
دكتر پيام محبي رئيس بيمارستان دامپزشكي تهران در نامه خود با تاكيد بر احاديث و روايات اسلامي مبني بر برخورد «شايسته» با حيوانات از مشاهده «ضرب و شتم شديد و سوختگي با مواد شيميايي» در برخي موارد ارجاع شده به بيمارستان دامپزشكي خبر داده و نوشته است: «همان طور كه در بازداشتگاهها و زندانهاي انساني رعايت حداقلي از استاندارد هاي بهداشتي الزامي است، قطعاً در رابطه با حيوانات نيز چنين است، چنانكه در نظر نگرفتن مسائل بهداشتي ممكن است علاوه بر آلودگي محيط سبب بروز بيماري هاي مشترك بين انسان و حيوان نيز شود و مخاطراتي براي پرسنل زحمتكش نيروي انتظامي ايجادكند.»
اين مدافع حقوق حيوانات در نامه خود به وزير كشور افزوده است: «فرمانده نيروي انتظامي چندي قبل اعلام كرده بود كه مبناي برخورد با سگها" نجس" بودن آن است اين در حالي است كه در شرع مقدس نيز  نوع مواجهه با حيوان " نجس" كاملا مشخص شده و هيچ كجا ضرب وشتم و بازداشت و ريختن  خون حيوانات به صرف "نجس" بودن آن مجاز ومباح  دانسته نشده است.»
رئيس بيمارستان دامپزشكي تهران سپس در پايان نامه خود به وزير كشور جمهوري اسلامي آورده است: «اگر همچنان نيروي انتظامي تحت فرمان شما به بازداشت اين حيوانات بيگناه اصرا دارد، بيمارستان دامپزشكي تهران اعلام مي دارد كه آماده هرگونه همكاري با آن نيروي محترم و ارائه خدمات درماني بهداشتي در جهت جلوگيري از مخاطرات پيش بيني نشده بعدي به صورت داوطلبانه و رايگان در بازداشتگاه حيوانات براي كاستن از آلام موجوداتي است كه ما انسانها مكان زندگيشان را از آنها گرفته ايم. اميدواريم اين نامه نيز همانند نامه هاي پيشين به بايگاني سپرده نشود كه ما فقط قدمي در راه انجام وظيفه  برداشته ايم.»
چندي پيش تعدادي از نمايندگان در كميسيون اجتماعي مجلس، پيش نويس طرحي را تهيه كردند كه براساس آن نگهداري حيوانات «مضر» و «نجس العين» ممنوع دانسته شده و براساس آن دارندگان اين حيوانات مجاز به رفت و آمد در خيابان ها نيستند و در صورت انجام چنين اقدامي علاوه بر جريمه نقدي حيوان خانگي آنان مصادره و كشته خواهد شد.
اين طرح با مخالفت جدي هواداران حفظ محيط زيست و دوستداران حيوانات و كارشناسان آموزشي كودكان و نوجوانان روبرو شده و آن را غيركارشناسانه خوانده مي گويند چنين اقداماتي به افزايش دامنه خشونت و جنايت در جامعه منجر خواهد شد.
پس از آن رسانه ها گزارش كردند مجلس شوراي اسلامي اين طرح را به دليل غيركارشناسي بودن بايگاني كرده است. با اين همه نيروهاي انتظامي تهران بزرگ همچنان در سطح شهر تهران اقدام به بازداشت حيوانات و جريمه كردن صاحبان آن مي كنند.
در اين ميان سايت هاي هوادار محيط زيست خواهان برگزاري اعتراضات مدني شهروندان عليه اقدامات خشونت آميز ماموران انتظامي عليه حيوانات خانگي و صاحبان آنان شده و مي گويند كودكان نبايد شاهد خشونت و خونريزي حيوانات در خيابان هاي باشند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر