۱۳۹۰ خرداد ۹, دوشنبه

بازداشت يكي از كاركنان دفتر نمايندگي ديپلماتيك ايران در قاهره

خبرگزاري رويترز روز يكشنبه خبر داد كه نيروهاي امنيتي مصر تأييد كرده‌اند كه اين «ديپلمات ايراني» در روزهاي اخير به اتهام «رد و بدل كردن اطلاعات» بازداشت شده‌است اما در مورد هويت اين فرد و منصب ديپلماتيك او جزئياتي ارائه نكردند.
شبكه تلويزيوني «العربيه» نيز بامداد يكشنبه خبر داد كه سازمان امنيت مصر يك «ديپلمات ايراني» به نام «قاسم حسيني» را در قاهره دستگير كرده‌اند كه اتهام او «جاسوسي» است.
به گفته اين شبكه، منابع دولتي در مصر اعلام كرده‌اند كه فرد متهم، در مورد مصر و برخي كشورهاي خليج فارس اطلاعات جمع‌آوري مي‌كرد و هم‌اينك بازداشت شده و براي تحقيق در اختيار سازمان امنيت مصر قرار گرفته‌است.
روزنامه دولتي الاهرام، چاپ مصر، نيز روز يكشنبه نوشت كه يك «ديپلمات ايراني» به نام «سيد قاسم حسيني» كه در مورد مصر و برخي كشورهاي خليج فارس «اطلاعات سياسي، اقتصادي و نظامي جمع‌آوري مي‌كرده» به تازگي دستگير شده‌است.
يك مقام امنيتي مصر كه نخواسته نامش فاش شود، روز يكشنبه به خبرگزاري رويترز گفت كه «قاسم حسيني» كه هم‌اينك در بازداشت سازمان اطلاعات مصر به‌سر مي‌برد هم‌چنين كوشش كرده تا «مأموراني را براي انجام مأموريت‌هايي در كشورهاي عرب خليج فارس» استخدام كند.
مناسبات ايران و برخي از كشورهاي حاشيه خليج فارس، اخيراً با چالش‌هايي روبه‌رو شده و به تازگي در پي اعلام كشف يك شبكه جاسوسي براي سپاه پاسداران در كويت و محكوميت چند تن در اين ارتباط، كويت و جمهوري اسلامي ديپلمات‌هاي يكديگر را در اقدامي متقابل اخراج كرده‌اند.
بازداشت «قاسم حسيني» با اتهامات ياد شده در حالي صورت مي‌گيرد كه ايران و مصر پس از تحولات اخير مصر و سقوط حسني مبارك به بهبود روابط ميان دو كشور مي‌انديشند.
چهارشنبه گذشته علي‌اكبر صالحي و نبيل العربي، وزيران خارجه جمهوري اسلامي و مصر در حاشيه نشست غير متعهدها در جزيره بالي اندونزي ديدار كردند و نبيل العربي پيش از اين اعلام كرده‌بود كه وي تصميم دارد در ديدار با همتاي ايراني خود «در مورد نحوه گشودن فصل جديدي از روابط ميان قاهره و تهران مذاكره كند.»
ايران و مصر كه از بيش از ۳۰ سال پيش قطع رابطه كرده‌اند، هم اينك در پايتخت‌هاي دو كشور دفتر حافظ منافع دارند.
رهبران جمهوري اسلامي در سال‌هاي آغازين انقلاب مقام‌هاي مصري را به دليل امضاي پيمان صلح كمپ ديويد با اسرائيل متهم به خيانت به جهان اسلام مي‌كردند.
با اين حال در ۱۵ سال گذشته جمهوري اسلامي بارها براي از سرگيري روابط با مصر تلاش كرده بود كه درخواست تهران در اين زمينه همواره با مخالفت دولت حسني مبارك، رئيس جمهور پيشين مصر روبه‌رو شده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر