۱۳۹۰ خرداد ۹, دوشنبه

به امید روزی که خبر راهپیمایی‌های میلیونی صفحه اول لینکهای داغ بالاترین باشه

 از بی‌ حوصلگی سیستم را روشن می‌کنم و مستقیم سراغ سایت بالاترین میروم و لینک‌های داغ را باز می‌کنم.منتظر خبر مرگ و میر یا کل کل‌های سیاسی و بیانیه‌های صد تا یک چندر غاز نیستم.برای من مهم نیست که رفسنجانی‌ تا دیروز مظلوم بود و خانواده‌اش را به فحش کشیدند و امروز باز دوران رجز خوانی‌اش با کوبیدن احمدی‌نژاد شروع شده.هیچ خوشحال نمیشوم که نزدیکان احمدی‌نژاد هر روز یکی‌ پس از دیگری توسط دیگری لگد مال میشود .چون برای من هیچ چیزی عوض نشده.  می‌خوام دوباره آن روز‌های پر از شور و هیجان و عشق و آزادی را با فراخوان‌های پر از التهاب ببینم و شمارش معکوس را آغاز کنم  برای هر لحظه پر کشیدن به سوی آزادی ولی‌ انگار همه برای امتیاز گرفتن از کاربران بالاترین فقط چیزی میذارن بلکه چند تا امتیاز هم امروز گرفته باشند.دیگه از بالاترین هم خسته شدم و هر روز به این امید میام که فراخوان‌های آتشین صفحه اول لینک داغ باشه.به امید روزی که خبر برای راهپیمایی‌های میلیونی جز صفحه اول لینکهای داغ بالاترین باشه,به امید روزی که گزارش لحظه به لحظه آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی‌ توسط مردم و بر دوش کشیدنشون رو در بالاترین ثبت کنیم. به امید شبی‌ که هلهله کنان تا سپیده دم آزادی توی خیابون‌ها شادی و پایکوبی کنیم و در آخر به امید روزی که سایت بالاترین پیام تبریکش رو با عنوان *ما پیروز شدیم * با بزرگترین شماره نگارش در صفحه اول بذاره

مادر عاشق فرزند است حتّی در لحظه مرگ

عکسی‌ که برنده مدال طلای بهترین عکس چین شد.مادری که در لحظات جان دادن در زیر آوار از فرزندش مراقبت می‌کند غافل از اینکه دست سرنوشت مرگ هر دو نفر را به کام خود کشید


از سرداری جنگ تا نوکری رهبر، حميد فرخنده

نمی‌دانم سردار رضايی نشان ويژه‌ی شجاعت را در جريان جنگ ايران و عراق دريافت کرده است يا نه. اما به‌خاطر گستاخی ايشان در مورد رهبران جنبش سبز که دو سال است علی‌رغم همه‌ی فشارها، تهديدها و تضييقات با راستی قامت و استواری کلام از حرمت آرای مردم دفاع می‌کنند، بايد به او نشان درجه يک چاپلوسی عطا کرد و بر سينه‌اش مدال دنائت آويخت






hamidfarkhondeh@hotmail.com
محسن رضايی در سخنان ديروز خود در مسجد امام صادق مشهد که بيش از يازده نفر شرکت کننده در آن حضور نداشتند و به همين علت بسيار کوتاه برگزار شد، در سخنانی توهين آميز نسبت به رهبران جنبش سبز آنان را "نوکر و حمال امريکا" خطاب کرد.
دو سال پيش در چنين روزهايی رويداد فرخنده مناظره هايی تلويزيونی کانديداهای انتخابات رياست جمهوری در کشور ما جريان داشت. رويدادی که روشنگرها در پی داشت و اختلافات پشت صحنه قدرت جلوی روی ملت آورد. محسن رضايی در قامت قامت کانديدايی ظاهر شد که گرچه سودای اصلاح طلبی و توسعه سياسی مهندس موسوی و مهدی کروبی را نداشت اما منتقد سرسخت سياست هايی اقتصادی دولت محمود احمدی نژاد بود و وعده اصلاحات اقتصادی می داد.
مردم ايران در مناظره محسن رضايی و محمود احمدی نژاد با چهره ديگری از سردار سال های جنگ آشنا شدند. مردم با سرداری متين آشنا شدند که بعد از پايان جنگ تفنگ زمين گذاشته و قلم برگرفته بود. از فرماندهی اتاق جنگ به شاگردی در کلاس درس رفته بود تا جسم ورزيده را با ذهن پروريده تکميل کند. درس دکتری اقتصاد خوانده بود و با آرائه آمار و ارقام سياست های اقتصادی رئيس دولت نهم را به چالش می کشيد. وعده انقلاب اقتصادی، افزايش توليد و بهبود معيشت مردم می داد در صورت انتخاب شدن می داد. بعد از رسوايی انتخاباتی حکومت و ايرادت وارده به سلامت انتخابات از سوی مهندس موسوی و مهدی کروبی و ناظران انتخاباتی آنان، محسن رضايی نيز صحت و سلامت انتخابات را مورد سوال قرار داد.
اما به محض اينکه رهبر جمهوری اسلامی صريحا خود از رئيس دولت کنونی طرفداری کرد، منتقدان را به سکوت و نخبگان نظام را به تمکين و تاييد فراخواند و مخالفان را تهديد کرد، سردار محسن خادمی ولايت را بر دفاع از حق ملت رجحان داد. اول اينجا و آنجا از رهبران جنبش سبز انتقاد می کرد که نبايد اعتراض می کردند و خلاف ميل و خواست رهبر عمل می کردند. بزودی اما نشان داد که او پرچم جوانمردی و حريت جنگ را با طوق بندگی ارباب قدرت طاق زده و نوکری رهبر را به سربازی ملت ترجيح داده است. برای خوش خدمتی به رهبر مشروعيت از دست داده و در تنگنای بی تدبيری خويش گرفتار گشته، مهندس موسوی و مهدی کروبی را "عمال امريکا" ناميد.
از جمله آفات استبداد اين است که به بسياری خوی غلامی می دهد. قدرت طلبان، فرصت طلبان و زياده خواهان برای دست يابی به قدرت و مقام و امکانات مادی در نامردمی، اجحاف و دستبوسی اصحاب قدرت مسابقه می دهند. روش و منشی که محسن رضايی با تولد جنبش سبز و اوجگيری اعتراضات به نتايج انتخابات رياست جمهوری دهم بکار گرفته نمونه واضحی از چنين شخصيت فرصت طلب و غلام صفت است که بعنوان پديده ای اجتماعی-فرهنگی در جامعه استبدادزده ما برای زدودن آثار سوء آن بايد مورد مطالعه جامعه شناسان و اهل فن قرار گيرد.
اگر توپخانه کيهانيان و کيهان صفتان به مهندس موسوی و شيخ شجاع اصلاحات تاختند و می تازند کمتر جای تعجب است. چراکه آنها همواره ذوب در ولايت بوده اند. با پول و امکانات مردم عليه نمايندگان بخش بزرگی از مردم که به روايت خودشان حداقل ۱۳ ميليون رای داشته اند
نوشته اند و می نويسند. نه ادعای سربازی ملت را داشته و دارند و نه عنوان دکترای اقتصاد يا دبيری مجمع تشخيص مصلحت نظام را يدک می کشدند، حداکثر افتخارشان سابقه بازجويی و اعترافگيری از زندانيان سياسی است. پستی کلامشان با کوتاهی قامت شان خوانايی دارد.
همانند رهبران جنبش سبز اما در آغاز به انتخابات مهندسی شده اعتراض کردن، مدرک دکترای اقتصاد در انبان داشتن و مهم تر از همه نگران اجرای عدالت بودن و خود را سرباز ملت خواندن اما نوکری رهبر را کردن و برای خوش آمد اصحاب قدرت به رهبران شجاع جنبش سبز ملت توهين کردن، نشان دنائت و رذالتی ويژه دارد.
نقش محسن رضايی در دفاع از کشور در سال های جنگ قابل قدردانی است. نمی دانم سردار رضايی نشان ويژه شجاعت را در جريان جنگ ايران و عراق دريافت کرده است يا نه. اما بخاطر گستاخی ايشان در مورد رهبران جنبش سبز که دو سال است عليرغم همه فشارها، تهديدها و تضييقات با راستی قامت و استواری کلام از حرمت آرای مردم دفاع می کنند، بايد به او نشان درجه يک چاپلوسی عطا کرد و بر سينه اش مدال دنائت آويخت.

اعدام در ملأ عام، اعدام در زندان، اعدام پنهاني

بناي تاريخي ميمون قلعه شهر قزوين صبح روز پنج‌شنبه (۵ خرداد / ۲۶ مه) شاهد به دار آويختن كسي بود كه متهم به قتل پنج زن و سرقت اموال آنها بود. متهم "مهدي فرجي" به پنج بار قصاص نفس، دوسال حبس و ۷۲ ضربه شلاق محكوم شده بود.
چهار روز قبل در روز يك‌شنبه (اول خرداد / ۲۲ مه) نيز زندان مركزي اروميه شاهد سه اعدام بود. اتهام اين سه نفر قاچاق مواد مخدر اعلام شده بود. در همان روز چند كيلومتر آنسوتر يك زنداني كرد در زندان سلماس به دار آويخته شد. جرم او نيز حمل و نگهداري مواد مخدر بود.
۱۰ روز قبل از اين اعدامها در روز پنج‌شنبه (۲۲ ارديبهشت / ۱۲ مه) آژانس خبري موكريان اعلام كرد هشت نفر در آذربايجان غربي اعدام شده‌اند. به گزارش اين پايگاه خبري، اين اعدامها در زندان‌هاي اروميه و مياندوآب انجام شده است.
خبرگزاري رسمي جمهوري اسلامي نيز روز ۲۰ ارديبهشت (۱۰ مه) خبر از اعدام پنج نفر در زندان اروميه داد.
اينها آمارهايي هستند كه از مراجع رسمي دولتي اعلام مي‌شوند.
اعدام‌هاي جمعي و پنهاني
هم‌زمان با اين اعدامها برخي منابع خبري اعلام كرده‌اند كه در زندان‌هاي مختلف اعدام‌هايي به صورت دسته‌جمعي و پنهاني انجام مي‌شود.
بنا به گزارش كمپين بين‌المللي حقوق بشر، در سه ماه اسفند ۸۹ و فروردين و ارديبهشت سال جاري، ۷۰ نفر به طور پنهاني و دسته‌جمعي در زندان وكيل‌آباد مشهد اعدام شده‌اند.
هادي قائمي، سخنگوي اين كمپين، در مصاحبه چندي قبل خود با دويچه وله گفت: «همانگونه كه درمورد زندان وكيل‌آباد مشهد حداقل ۳۰۰ مورد اعدام اعلام‌نشده براي ما مسجل شد، در زندان‌هاي كارون و سپيدار اهواز و نيز زندان‌هاي دزفول و بهبهان، منابع ما از دهها مورد اعدام خبر داده‌اند.»
به گفته‌ي آقاي قائمي، در زندان‌هاي بيرجند، تايباد، قزل حصار و اروميه نيز اعدام‌هاي پنهاني صورت گرفته است.
اعدام‌هاي پنهاني در زندان وكيل‌آباد مشهد اولين بار توسط احمد قابل، پژوهشگر ديني و زنداني سياسي اين زندان، فاش شد. وي در شهريور ۸۹ پس از آزادي از زندان اعلام كرد كه هر هفته بين ۶۰ تا ۷۰ نفر  به طور دسته‌جمعي و پنهاني در زندان وكيل‌آباد مشهد اعدام مي‌شوند. آقاي قابل به دليل انتشار اين خبر پس از آزادي‌اش دوباره دستگير و روانه زندان شد.

آيت الله جوادي:آشپزخانه open اسلامي نيست

آيت الله جوادي آملي با اشاره مشكلات جوانان گفت: عده‌اي از جوانان از بي‌مسكني رنج مي‌برند كه همين امر موجب تاخير در ازدواج مي‌شود كه اين شرايط باعث بوجود آمد فساد در جامعه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، آيت الله العظمي عبدالله جوادي آملي ظهر پنج شنبه در ديدار اعضاي كميته تخصصي شهرسازي سازمان نظام مهندسي كشور با بيان اينكه در شهر سازي و معماري هر انچه كه عقل آن را فهميد‌‌ همان ملاك است افزود: خانه نمور و تاريك جايي براي زندگي نيست.

وي افزود: معماري اسلامي بدان معني نيست كه آيه‌اي در قرآن باشد تا بر اساس آن عمل كرد اما اينگونه مي‌توان عنوان كرد اگر هر چيزي از ابتدا تا انتهاي آن محكم و علمي نباشد و بر اين اساس عمل نشود آن امر اسلامي نيست.

عقل يكي از محوري‌ترين ادله دين است

وي با بيان اينكه عقل يكي از محوري‌ترين عدله دين است ابراز داشت: كمتر آيه‌اي درقرآن وجود دارد كه مخاطب آن عقلا نباشند و خداوند بار‌ها در قرآن با عناوين مختلف عاقلان را خطاب قرار داده است.

آيت الله جوادي آملي عنوان كرد: ملتي كه به پيشرفت‌هاي علمي در ابعاد مختلف دست نيابد نمي‌توان به آن مسلمان گفت و چيزي كه عقل آن را نمي‌پسندد اسلامي نيست.

معماري اسلامي به معناي معماري عميق علمي است

وي با تاكيد بر اينكه معماري اسلامي يعني معماري عميق علمي افزود: در روايتي آمده است كه پيامبر (ص) به شخصي كه در حال كندن قبر بود تاكيد كرد كه قبري مستحكم بسازد و اين امر نشاندهنده تاكيد اسلام بر انجام كارهاي اصولي است.

ساخت آشپزخانه open اسلامي نيست

استاد برجسته حوزه علميه قم عقل، استدلال و برهان را عنصري‌ترين محور در ساخت و ساز اسلامي عنوان كرد و افزود: ساختن خانه‌هاي با آشپزخانه‌هاي به اصطلاح open كه در آن صاحبخانه نتواند خود را از مهمان مصون و مستور نگه دار اسلامي نيست.

مفسر بزرگ قرآن كريم ادامه داد: زن بايد هنگامي كه در خانه مهماني وجود دارد بتواند بدون آنكه در معرض ديد مهمان باشد كارهاي خود را انجام دهد و از نگاه ديگران مصون و محفوظ بماند.

خانه‌ها به گونه‌اي ساخته شوند كه بر ديگر منازل مشرف نباشند

آيت الله جوادي آملي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به رعايت برخي از اولويت‌ها در ساخت و ساز اظهار داشت: نماي بيرون منازل بايد طوري طراحي شود خانه ساخته شده بر ديگر منزل‌ها اشراف نداشته باشد و ديگران نيز نتوانند از بيرون داخل خانه را نگاه كنند.

وي اضافه كرد: منازل در كشورهاي غربي ديوارخاصي ندارند و از طريق نرده از يكديگر جدا مي‌شوند و اين به دليل آن است كه آن‌ها منزل را به جاي پرورشگاه و دين‌گاه، آسايشگاهي مي‌پندارند.

مفسر بزرگ قرآن كريم در ادامه با بيان اينكه بايد در ساخت خانه‌ها دقت كرد تا اتاق‌ها رو به قبله باشد ابراز داشت: در معماري‌هاي اسلامي بايد مكاني را در خانه براي اقامه نماز خانواده در نظر گرفت.

اختصاص محلي براي دعا و نماز در خانه

وي افزود: اتاقي در خانه به عنوان مصلا بايد در نظر گرفته شود چرا كه در هنگام نيازمندي انسان بايد جايي را براي دعا و نيايش داشته باشد.

آيت الله جوادي آملي اضافه كرد: مكان دعا مي‌تواند بسيار موثر باشد و از طرفي در روايات آمده است اگر كسي در هنگام جان دادن با دشواري روبه رو شده است او را به مكاني ببريد كه در آن مكان نماز اقامه مي‌كرد.

اين مرجع تقليد در بخش ديگري از سخنان خود عنوان كرد: مرگ از پوست در آمدن است، انسان مرگ را مي‌ميراند و در صحنه مصاف با آن پيروز است لذا يك موجود ابدي بايد كارهاي ابدي انجام دهد و همين است كه بايد اتاقي به عنوان مصلا در منازل پيش بيني شود.

آيت الله جوادي آملي افزود: شهرسازان مي‌بايد علاوه بر علوم تخصصي خود بر علوم عمومي و پايه نيز مسلط باشند تا از ايجاد كارهاي موازي و اضافه كاري در شهرسازي جلوگيري شود.

شهرسازان شهرداران با يكديگر هماهنگ باشند براي دوري از دوباره كاري‌‌ها

وي با اشاره به اينكه يكي از مشكلات مردم در كوچه و خيابان كندن مكرر زمين به دلايل مختلف است ابراز داشت: شهرسازان و شهرداران بايد با يكديگر هماهنگ باشند تا از دوباره كاري‌ها جلوگيري شود چرا كه اين امر باعث آزرده شدن مردم خواهد شد.

مفسر بزرگ قرآن كريم افزود: شهرسازان بايد شهر مورد نظر را به خوبي بشناسند، با كيفيت اداره شهر آشنا باشند، ساختمان سازي را شناخته و در علوم پايه اطلاعات كامل داشته باشند.

آيت الله جوادي آملي در ادامه با اشاره به بي‌مسكني برخي از افراد جامعه به خصوص جوانان عنوان كرد: بايد زمينه‌اي فراهم شود تا زمين‌هاي فراواني كه در دست زمين خواران است از آن‌ها گرفته شود و به افراد بي‌بضاعت داده تا آن‌ها بتوانند مشكل مسكن خود را حل كنند.

توجه به رفع مشكلات جوانان

وي ادامه داد: در اثر بي‌مسكني عده‌اي از جوانان رنج مي‌برند و نمي‌توانند ازدواج و تشكيل خانواده دهند و اين شرايط باعث بوجود آمد فساد در جامعه خواهد شد كه اگر در راستاي حل اين مشكل قدمي برداشته شود خدمت بزرگي به جامعه خواهد شد.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه اگر جامعه‌اي آسيب ديد آنوقت همه در معرض خطر قرار خواهند گرفت افزود: امروز كشور ما داراي بركات و زمين‌ها فراواني است و بايد از اين ظرفيت حداكثر استفاده را كرد.

در ابتداي اين ديدار نيز مجيد فارغيان قمي در سخنان كوتاهي به تشريح نشست كميته تخصصي شهرسازي سازمان نظام مهندسي ساختمان كشور در استان قم اشاره كرد و افزود: در راستاي سفر رهبر معظم انقلاب در سال گذشته و تاكيد ايشان بر رعايت شهرسازي و معماري اسلامي اين نشست برگزار شد.

عضو كميته تخصصي شهر سازي سازمان نظام مهندسي ساختمان كشور افزود: از ديگر اهداف برگزاري اين نشست تاكيد بر جايگاه تخصصي شهر سازي و تقويت اين رشته در كشور و همچنين تاكيد بر معماري اسلامي كه از دغدغه‌هاي رهبر معظم انقلاب و مراجع معظم تقليد به شمار مي‌رود است

واكنش احمدي‌نژاد به انتقادات در مورد هدفمندي يارانه‌ها

محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران كه براي افتتاح چند طرح عمراني به قم سفر كرده است، گفت: "وقتي در گوشه اي از اجراي طرح هدفمندي يارانه ها خللي ايجاد مي شود، به اين طرح عظيم حمله مي كنند."او منتقدان نحوه اجراي قانون هدفمندكردن يارانه ها توسط دولت را به مخالفت با اجراي عدالت متهم كرد و به عنوان نمونه گفت: "فردي كه مسئول است و بايد همراهي كند، پشت تريبون با هزار توجيه از مستمعين خود دعوت مي كند كه همكاري نكنند".
به نظر مي رسد كه اشاره آقاي احمدي نژاد به انتقاداتي است كه به ويژه توسط نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مطرح مي شود.
اخيرا رئيس ديوان محاسبات كشور، وابسته به مجلس شوراي اسلامي از ارائه گزارش تفصيلي تخلفات دولت در پرداخت يارانه هاي نقدي به مجلس خبر داده بود و رئيس كميسيون ويژه مجلس نيز گفته بود كه برداشت اين مبالغ تحت عنوان تنخواه توسط دولت، اقدامي غيرقانوني بوده است.
طرح جنجال برانگيز هدفمندي يارانه ها پنج ماه پيش به اجرا گذاشته شد و قيمت مواد سوختي و تعداد ديگري از كالاها و خدمات به شدت افزايش يافت.
قرار بود كه دولت براي مقابله با اين گراني نيمي از درآمدهاي ناشي از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها را به صورت نقدي به خانوارها پرداخت كند و مابقي نيز به واحدهاي توليدي و پروژه هاي عمراني اختصاص يابد، اما نمايندگان مجلس مي گويند كه دولت تقريبا تمام پول را به يارانه نقدي اختصاص داده است.
اما رئيس جمهوري ايران اين انتقادات را "جوسازي" توصيف كرد و گفت كه دولت "براي اجراي عدالت تا آخر خواهد ايستاد و تمام تيرها را به جان خواهد خريد".

حملات اصولگرايان طرفدار خامنه اي به اطرافيان احمدي نژاد وارد فاز جديدي مي شود

س ازچند هفته تقابل و زدو خورد سياسي بين حاميان دولت محمود احمدي نژاد و محافظه كاران نزديك به آيت الله خامنه اي، چند روزي است كه اين درگيري ها از قالب اتهام هايي همچون فساد مالي، اخلاقي و اعتقادي خارج و شكل سياسي تري به خود گرفته است.
در هفته گذشته فايل صوتي سخنراني حجت السلام محمود نبويان، يكي از شاگران آيت الله مصباح يزدي، در فضاي اينترنت منتشر شد كه وي در آن به صراحت به انتقاد از دولت ميپردازد.
آقاي نبويان، عضو هيأت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي آيت الله خميني، در بخشي از صحبت هاي خود، از آقاي اسفنديار رحيم مشايي به عنوان شخصيتي بزرگ، قوي و فوق العاده ياد كرده اما در نهايت تمام اين توانايي ها را عامل اصلي انحراف دولت ميداند.
بخشي از صحبت هاي نبويان در باره اسرائيل، مشايي و اصلاح طلبان و. . . صحبت هاي آقاي نبويان به عنوان يكي از شاگران شناخته شده آيت الله مصباح يزدي در حالي منتشر ميشود كه مدتي پيش شخص آقاي مصباح ضمن شيطان خواندن جريان انحرافي نسبت به قصد اين جريان براي تضعيف مرتبه و قداست روحانيت هشدار داده بود.
پس از اين اظهار نظر آقاي مصباح وبسايت جوان آنلاين، وابسته به سپاه پاسداران انفلاب اسلامي با انتشار خبري اختصاصي نوشت كه يكي از چهره هاي موثر جريان انحرافي در اظهاراتي ضمن حمله به برخي از مراجع با اشاره به انتقادات و افشاگري هاي اخير آقايان مصباح و جنتي گفته است، اين ها حتي توان اداره قم را هم ندارند چه برسد بيايند اينگونه حرف بزنند.
محمود احمدي نژاد نيز در واكنش به اتهامات وارده به حميد بقايي معاون اجرايي اش، مبني بر فساد مالي وي، منتقدان آقاي بقايي را جاهل و عقب‌افتاد خوانده است، اما صرف نظر از اين مورد تقريباَ همه چهره هاي دولتي كه مخالفين از آنها باعنوان «جريان انحرافي» ياد ميكنند، در قبال اتهامات سكوت كرده اند.
برخي از منابع محافظه كارمخالف دولت دليل سكوت اين افراد را در قبال اتهامات، دستور آقاي اسفنديار مشايي مبني بر سكوت تا اول ماه رجب، مصادف با ۱۴ خرداد ماه ذكر كرده اند.
منظور اين منابع از اول ماه رجب، خبري است كه پيش از اين از سوي برخي از وبسايت هاي حامي آيت الله خامنه اي منتشر شده و حكايت از آن داشت كه جريان موسوم به انحرافي معتقد است در اول ماه رجب امسال، امام دوازدهم شيعيان در شهر مدينه ظهور خواهد كرد.
با توجه به اظهار نظر هاي اخير برخي چهره هاي روحاني مبني بر تضيعف نقش روحانيت ازسوي دولت و همچنين تغيير جنس اتهامات، از مواردي همچون فساد مالي و اخلاقي به مسائل ايدئولوژك و اعتقادي به نظر ميرسد كه بخش روحانيت نظام تلاش دارد تا ضمن شفاف كردن خطوط قرمز خود با دولت، شرايطي را ايجاد كند تا عناصر نزديك و يا وابسته به جريان موسوم به انحرافي نيز موضع گيري خود را شفاف كرده و جهت گيري خود را به سوي جريان حامي رهبري و جريان انحرافي مشخص كنند.

معاون اجرايي رئيس جمهوري ايران اتهام سوء استفاده مالي را رد كرد

معاون اجرايي رئيس جمهور و سرپرست نهاد رياست جمهوري ايران اتهاماتي را كه عليه او عنوان شده رد كرده است.روز جمعه، ۶ خرداد (۲۷ مه)، خبرگزاري دولتي ايران - ايرنا - متن مصاحبه اي را با حميد بقايي، معاون اجرايي محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري، و سرپرست نهاد رياست جمهوري، منتشر كرد كه در آن، آقاي بقايي آنچه را كه "شايعه پراكني و انتشار مطالب بي اساس" خوانده مورد انتقاد قرار داده و اتهام سوء استفاده مالي در سازمان هاي تحت سرپرستي خود را نادرست دانسته است.
حميد بقايي، رئيس سابق سازمان ميراث فرهنگي، اواخر فروردين سال جاري با دريافت دو حكم جداگانه از محمود احمدي نژاد، به سمت هاي معاون اجرايي رئيس جمهوري و سرپرست نهاد رياست جمهوري منصوب شد و در حال حاضر، دبير شوراي هماهنگي امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي كشور هم هست.
آقاي بقايي كه در سمت سرپرست نهاد رياست جمهوري، جانشين اسفنديار رحيم مشايي، رئيس دفتر آقاي احمدي نژاد شده بود، هفته گذشته، با معرفي رئيس جديد سازمان ميراث فرهنگي، از اين سازمان كناره گرفت.
معاون اجرايي رئيس جمهوري، كه از او به عنوان يكي از نزديكان آقاي مشايي و از اطرافيان مورد اعتماد محمود احمدي نژاد نام برده شده، اتهام سوء استفاده مالي در طرح ساخت تالارهاي بين المللي منطقه آزاد كيش را تكذيب كرد.
اخيرا برخي رسانه ها و سايت هاي اينترنتي نوشتند كه يك شركت نزديك به آقايان مشايي و بقايي، در سمت هاي رئيس و دبير شوراي هماهنگي امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي كشور، با ترك تشريفات مناقصه، يك طرح چهارصد و پنجاه ميليارد توماني را به يك شركت ايراني واگذار كرده اند.
حميد بقايي با تكذيب "شايعات و اكاذيب مختلف" در مورد اين طرح، گفته است كه اين خبر در "برخي رسانه ها و شبه رسانه هاي داخلي منتشر شد كه متاسفانه به عنوان يك خوراك مناسب تبليغاتي، مورد سوء استفاده رسانه هاي بيگانه و ضد انقلاب قرار گرفت."
محمود احمدي نژاد در مراسم معارفه رييس جديد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفته بود كه "عده‌اي مي‌گويند سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مجوز ساخت هتل مي‌دهد و اين را جرم تلقي مي‌كند كه اگر اين اقدام جرم است ما به آن افتخار مي‌كنيم."
اما معاون اجرايي رئيس جمهوري گفته است كه خبر انعقاد قرارداد سازمان منطقه آزاد كيش به مبلغ چهارصد و پنجاه ميليارد تومان "اساسا دروغ است و چنين قراردادي وجود خارجي ندارد."
آقاي بقايي نانتشار چنين گزارش هايي را به "دشمنان ملت ايران" نسبت داد كه، به گفته او، مي كوشند باعث ركود سرمايه گذاري در مناطق آزاد جمهوري اسلامي شوند در حاليكه ايران در اين زمينه با رقابت شديد كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس مواجه است.
آقاي بقايي افزود: "تقاضاي من اين است كه رسانه ها نسبت به اين موضوع هوشيار و دقيق باشند و هر حرف، شايعه و يا مطلب بدون سند و مدركي را منتشر نكنند" و هشدار داد كه چنين اقدامي به منافع ملي ايران صدمه مي زند.

پاسخ به سه شايعه

آقاي بقايي در اين مصاحبه گفت كه در نظر دارد به سه شايعه و ابهام در مورد خود جواب دهد و افزود: "همين مساله مجموعه تالارهاي كيش نشان مي دهد كه بقيه حرف هاي آنها هم دروغ است."
در مورد اولين اتهام، وي گفت "يك سري از اين شبه رسانه ها و برخي رسانه ها گفته اند كه بقايي و مشايي در شركت سرمايه گذاري ميراث فرهنگي و گردشگري ايران - سمگا - سهام دارند" و افزود كه سمگا يك شركت سهامي عام در بخش خصوصي با حدود دويست هزار سهامدار است اما خود او سهام اين شركت را در اختيار ندارد.
حميد بقايي گفت: "اين اولين دروغي بود كه متاسفانه از سوي يكي از نمايندگان مجلس مطرح شد."
رئيس سابق سازمان ميراث فرهنگي همچنين در مورد حكم اخير ديوان عدالت اداري در مورد انفصال خود از خدمات دولتي هم گفت: "برخي گفته اند كه بقايي به جرم تخلفات مالي در سازمان ميراث فرهنگي به چهار سال انفصال از خدمت دولتي محكوم شده كه اين هم دروغ است."
براساس قانون ديوان عدالت اداري، هرگاه يكي از مسئولان دولتي از اجراي حكم اين ديوان خودداري ورزد، به مجازات انفصال از خدمت دولتي تا پنج سال و پرداخت خسارت هاي ناشي از استنكاف از اجراي حكم محكوم مي شود و هفته گذشته، ديوان عدالت اداري به دليل خودداري آقاي بقايي از اجراي حكم اين ديوان عليه سازمان ميراث فرهنگي، او را به انفصال از خدمت محكوم كرد.
آقاي بقايي تاكيد ورزيده كه صدور حكم ديوان عدالت اداري عليه او، حكمي شخصي نيست و عليه سازمان ميراث فرهنگي صادر شده و با رد اتهام استنكاف از اجراي حكم، گفته است: "متاسفانه برخي مي گويند تخلف مالي، كه اصلا چنين چيزي نيست."
وي همچنين به خبر منتشر شده در يك سايت خبري اشاره كرد كه گفته بود اسفنديار رحيم مشايي، در زمان تصدي رياست سازمان ميراث فرهنگي در سال ۱۳۸۶، يك ميليارد و سيصد ميليون تومان از اعتبارات مصرف نشده اين سازمان را به جاي بازگرداندن به خزانه، به مصارف ديگر رسانده كه اقدامي غيرقانوني بوده است.
آقاي بقايي گفت كه در مورد اعتبارات دستگاه هاي دولتي، دو قانون وجود دارد كه يكي شامل موسسات آموزشي و تحقيقاتي و ديگري شامل ساير دستگاه هاست و براساس قانون اول، الزامي به واريز مانده اعتبارات سال قبل به خزانه نيست و افزود كه تا سال ۱۳۸۶، سازمان ميراث فرهنگي مشمول اين قانون بوده است.
معاون اجرايي رئيس جمهوري در مورد مصرف اين اعتبار نيز گفت: "آيا آقاي مشايي اين اعتبارات را به خانه برده و يا خلاف مقررات توزيع كرده است؟ اتفاقا يكي از محل هاي پرداخت نيز همين خبرگزاري فارس بوده كه خبر هزينه محل مانده مصرف نشده را منتشر كرده است."
آقاي بقايي ضمن رد ساير اتهاماتي كه عليه او مطرح شده، گفت: "به عزيزان فعال در حوزه رسانه اي كشور پيشنهاد مي كنم از متخصصان مسائل مالي كمك و راهنمايي بگيرند و اگر آماده باشند، حاضريم هزينه دوره آموزشي آنها را بپردازيم تا ديگر مرتكب اينگونه اشتباهات نشوند."
مصاحبه آقاي بقايي در حالي انتشار مي يابد كه در پي گزارش هاي مربوط به اختلاف بين محمود احمدي نژاد و آيت الله علي خامنه اي، رهبر جمهوري اسلامي در مورد برخي انتصابات دولتي، برخي از رسانه ها و شخصيت هاي حكومتي و مذهبي، كه پيشتر از حاميان آقاي احمدي نژاد محسوب مي شدند، دولت را به شدت هدف انتقاد قرار داده اند.
بسياري از اين منتقدان نحوه برخورد آقاي احمدي نژاد را ناشي از تاثيرپذيري از آقاي مشايي و نزديكان او، از جمله آقاي بقايي، دانسته اند و از آنان با عنوان رهبران جريان انحرافي نام برده اند.

خاتمي: 'ايران منهاي اسلام خيانت به انقلاب اسلامي است'

آقاي خاتمي كه در خطبه هاي امروز نماز جمعه تهران سخن مي گفت، "كمرنگ كردن دين در جامعه" را روش مشترك "جريان هاي انحرافي" خوانده و گفته است "اين جريان با مطرح كردن و بها دادن به عناصر كهنه مثل مكتب ايراني و ايرانيت"، دين‌زدايي را در جامعه دنبال مي‌كند.
اخيرا برخي از رسانه ها و شخصيت هاي حكومتي و مذهبي، كه پيشتر از حاميان آقاي احمدي نژاد محسوب مي شدند، دولت را به شدت هدف انتقاد قرار داده و نحوه برخورد آقاي احمدي نژاد را ناشي از تاثيرپذيري از اسفنديار رحيم مشايي، رئيس دفتر كنوني رئيس جمهوري و نزديكان او دانسته اند و از آنان با عنوان رهبران جريان انحرافي نام مي برند.
اصطلاح "مكتب ايراني اسلام" اولين بار توسط آقاي رحيم مشايي مطرح شد و محمود احمدي نژاد هم بعدا از آن دفاع كرد.
امام جمعه موقت تهران، طرح مساله مكتب ايراني را موضوعي دانسته است "كه اگر يكبار گفته شد و تمام شده بود ما وارد ميدان نمي شديم اما وقتي با لجاجت اصرار دارند مدام اين حرف نادرستي كه مراجع جلوي آن ايستادند را تكرار كنند، وظيفه ما روشنگري مي‌شود."
احمد خاتمي "بت كردن ايران و ايران منهاي اسلام" را "خيانت به انقلاب اسلامي" خوانده و "جريانات منحرف" را به "استفاده ابزاري از مقدسات" و "مقابله با ولايت فقيه" متهم كرده و گفته اين افراد به دنبال "ترويج ابتذال، بي‌حجابي و آندلسي كردن كشور" هستند.
پيشتر محمد تقي مصباح يزدي از روحانيون بلندپايه طرفدار حكومت ايران نيز گفته بود كه اگر "گروه منحرف" بر سر كار بيايد، "به اسلام و انقلاب ضربه مي زند" و شواهدي وجود دارد كه "دين در خطر است".

خبرگزاري فارس اسناد مربوط به قرارداد ۴۰۰ ميليارد توماني كيش را منتشر كرد

در حاليكه حميد بقايي،معاون اجرايي رئيس جمهور، در گفتگو با خبرگزاري ايرنا گزارش هاي مربوط به قرارداد ۴۵۰ ميليارد توماني كيش را از اساس رد كرد، خبرگزاري فارس تحت، عنوان « بقايي چه چيزي را انكار مي كند؟ » اسناد رسمي در باره واگذاري قرارداد ۴۰۰ ميليارد توماني مجتمع تالارهاي بين المللي كيش را به يك شركت خانوادگي ،دوباره منتشر كرد.
خبرگزاري فارس همچمنين سندي را منتشر كرد كه براساس آن اسفنديار رحيم مشايي، رئيس دفتر محمود احمدي نژاد، از محل يك مصوبۀ باطل شده ، دستورپرداخت يك ميليارد و ۲۰۰ ميليون تومان را به ۳۰ شخص و شركت صادر كرده است. بقايي اين موضوع را نيز تكذيب كرده بود.
اخيرا برخي سايت هاي اينترنتي نوشته بودند حميد بقايي، با ترك تشريفات مناقصه  قراردادي ۴۰۰ ميليارد توماني را براي تاسيس مجموعه اي بين المللي در كيش به شركتي به نام « فياك كيش» واگذار كرده است.
حميد بقايي اين گزارش ها را «شايعات بي اساسي» خواند كه به گفته او« دشمنان ملت ايران» رواج مي دهند

رفسنجاني:غارت بيت‌المال براي خريد رأي ديگر جواب نمي‌دهد

اكبر هاشمي رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت كه "اگر اعتماد بخشي از مردم از بين رفته و به ترديد افتاده اند، بايد تلاش كنيم كه اعتماد آنها را برگردانيم."
او در مراسم بزرگداشت حماسه سازان جامعه پزشكي در دوران جنگ هشت ساله با عراق سخنراني مي كرد، بدون اين كه نامي از كسي ببرد افزود كه "فريبكاري ها موقت است، آمار دروغ دادن، ادعاي دروغ كردن، پول بي خودي مصرف كردن كه مردم مي فهمند يك بازي است و بيت المال را به غارت بردن براي خريد چند راي و امثال اين چيزها ديگر در مردم جواب نمي دهد."
آقاي هاشمي رفسنجاني با اشاره به گسترش وسايل ارتباط جمعي نظير راديو و تلويزيون، سايت ها و اينترنت گفت: "اگر حادثه اي در هر گوشه از دنيا اتفاق افتد همه مردم در همه جاي دنيا مي توانند آن را ببينند و تحليل كنند. اين چنين مردم آگاه زير بار استبداد و استكبار نمي روند و فقط مي توان با خدمت درست و با صداقت اعتمادشان را به دست آورد."
او كه در سال هاي اخير يكي از پرنفوذترين مخالفان دولت آقاي احمدي نژاد تلقي مي شد، بعد از انتخابات رياست جمهوري هم در آخرين نماز جمعه اي كه امامت آن را بر عهده داشت، پيشنهاداتي را براي بازگرداندن آرامش و اعتماد جامعه مطرح كرده بود.
آقاي هاشمي رفسنجاني در سخنراني تازه خود همچنين خاطراتي از جنگ را تعريف كرد و گفت: "شنيده مي شود كه از تعداد شهدا ارقام نجومي بيان مي شود كه اين موضوع صحت ندارد."
رئيس مجمع تشخيص مصلحت گفت كه از سال ۱۳۴۰ به اين طرف تا دوران بعد از جنگ هشت ساله تعداد شهدا "به ۲۰۰ هزار نفر شهيد نمي رسد."
به گفته وي، تلفات دوران جنگ بسيار كمتر از تلفات رانندگي در جاده هاي كشور است به گونه اي كه "سالانه ۲۵ هزار نفر به صورت مستقيم در تصادفات مي ميرند كه اين ميزان دوبرابر تلفات [سالانه] جنگ است."

مصباح يزدي: دين در خطر است

حمد تقي مصباح يزدي از روحانيون بلندپايه طرفدار حكومت ايران مي گويد كه اگر "گروه منحرف" بر سر كار بيايد، "به اسلام و انقلاب ضربه مي زند" و شواهدي وجود دارد كه "دين در خطر است".



به گزارش خبرگزاري مهر، محمد تقي مصباح يزدي، عضو مجلس خبرگان رهبري روز جمعه ششم خرداد در ديدار با اعضاي جامعه اسلامي مهندسين گفت:"از راهي كه باور نمي كرديم بالاخره امتحاني صورت گرفت و بعضي از فازهاي آن انجام شد و بقيه اين امتحان در جريان است.
به نظر مي رسد سخنان آقاي مصباح يزدي اشاره به موضوع جنجال برانگيز استعفاء و بازگشت به كار حيدر مصلحي، وزير اطلاعات ايران است كه منجر به اختلاف نظر ميان آيت الله خامنه اي و محمود احمدي نژاد شد و چندين روز در صدر اخبار داخلي ايران قرار گرفت.
اين نماينده مجلس خبرگان رهبري، انگيزه افراد براي مخالفت با "فتنه اخير" را مهم دانست و گفت مخالفت برخي با اين موضوع، ناشي از نگراني آنها براي از دست دادن جايگاهشان دانست و گفت كه "اين انگيزه مقدسي نيست."
او با بيان اينكه "كساني ممكن است كه در يك جبهه مشترك بجنگند اما زمين تا آسمان با يكديگر تفاوت داشته باشند"، خواهان واكاوي اين موضوع شد كه "بر سر چه عقايدي و چه ديدگاه‌هايي با يكديگر در حال موافقت و مخالفت هستيم."
پيش از اين نيز برخي از نمايندگان اصولگراي مجلس ايران، در اظهاراتي خواستار "مرزبندي هاي جديد" در ميان جناح سياسي اصولگرا شده و بر ضرورت اين "پالايش" با توجه به نزديكي انتخابات مجلس نهم تاكيد كرده بودند.
آقاي مصباح يزدي در ادامه گفت: "هر مقدار انسانها در حال تكامل باشند، امتحان ها سخت تر مي شوند و لذا پس از فتنه ۸۸، فتنه جديد نيز قابل پيش بيني بود چرا كه مردم ما در فتنه ۸۸ موفق شدند و براي رفتن به كلاس بالاتر بايد، امتحان سخت تر داد."
فتنه واژه اي است كه طرفداران حكومت ايران در باره وقايع بعد از انتخابات به كار مي برند و از ميرحسين موسوي و مهدي كروبي به عنوان سران فتنه ياد مي كنند.

سركوزي: تحريم‌هاي بيشتري براي ايران در راه است

رئيس جمهور فرانسه روز جمعه در پايان نشست كشورهاي عضو گروه هشت، ضمن متهم كردن جمهوري اسلامي به سوء‌استفاده از اوضاع منطقه در جهت پيشبرد برنامه هسته‌اي خود از تحريم‌هاي بيشتر عليه تهران خبر داد.

رئيس جمهور فرانسه روز جمعه در پايان نشست كشورهاي عضو گروه هشت، ضمن متهم كردن جمهوري اسلامي به سوء‌استفاده از اوضاع منطقه در جهت پيشبرد برنامه هسته‌اي خود از تحريم‌هاي بيشتر عليه تهران خبر داد.

نيكولا سركوزي، رئيس‌جمهور فرانسه، كه در نشست خبري پايان نشست رهبران گروه هشت در شهر دوويل فرانسه سخن مي‌گفت به «اقداماتي تازه» براي تشديد تحريم‌ها عليه جمهوري اسلامي اشاره كرد.

خبر تحريم‌هاي تازه از زبان رئيس‌جمهور فرانسه تنها دو روز پس از آن بيان مي‌شود كه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در تازه‌ترين گزارش خود از وضعيت هسته‌اي ايران از دسترسي به اطلاعاتي تازه خبر داد.

آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در اين گزارش از برنامه هسته‌اي ايران با ابراز نگراني دوباره نسبت به «ابعاد نظامي احتمالي»‌ برنامه اتمي ايران «در گذشته و زمان حال»، اعلام كرد كه اطلاعات تازه‌اي در اين باره دريافت كرده است.

جمهوري اسلامي نيز بلافاصله توسط علي‌اصغر سلطانيه، نماينده خود در آژانس، به اين گزارش واكنش نشان داد و اتهام نظامي بودن برنامه هسته‌اي خود را «تكراري» و «بي‌اساس» خواند.

آقاي سلطانيه روز سه‌شنبه گذشته اين اتهامات را داراي انگيزه «سياسي»‌ دانست و خاطرنشان كرد كه عدم ارائه «اسناد و شواهد متقن» براي اين نگراني‌ها، به جايگاه علمي و تخصصي آژانس لطمه وارد خواهد كرد.

اكنون رئيس‌جمهور فرانسه به نمايندگي از رهبران گروه هشت كشور صنعتي خبر داده است كه آنها در نشست خود كه روز پنج‌شنبه آغاز شد به اين نتيجه رسيده‌اند كه ايران با سوء‌استفاده از اوضاع آشفته منطقه و قيام‌هاي مردمي در كشورهاي عربي در چند ماه گذشته به برنامه اتمي‌اش ادامه داده است.

كشورهاي غربي و در رأس آنها ايالات متحده و در كنار آن اسرائيل سال‌هاست كه اين سوء‌ظن را مطرح مي‌كنند كه مقامات جمهوري اسلامي سوداي دستيابي به سلاح اتمي را در سر دارند.

اما مقامات ايراني در تهران هر بار اين اتهام را رد كرده و گفته‌اند كه از اين برنامه هسته‌اي تنها در جهت توليد انرژي برق براي مصرف در كشور بهره خواهند گرفت

بقايي چه چيزي را انكار مي كند


خبرگزاري فارس: حميد بقايي اسناد رسمي منتشر شده درباره قرارداد 400 ميليارد توماني مجتمع تالارهاي بين‌الملي ايران-كيش به يك شركت خانوادگي و پرداخت يك ميليارد و 200 ميليون توماني توسط مشايي از محل يك مصوبه باطل شده به 30 شركت و افراد را تكذيب كرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، حميد بقايي در يك گفت و گوي اختصاصي با خبرگزاري دولت كه البته بيشتر به يك يادداشت دستوري شبيه بود تا گفت و گوي يك خبرنگار، اسناد رسمي منتشر شده درباره قرارداد 400 ميليارد توماني مجتمع تالارهاي بين‌الملي ايران - كيش و پرداخت 1ميليارد و 200 ميليون توماني از محل يك مصوبه باطل شده به 30 شركت و نفر توسط مشايي را تكذيب كرد. فارس بار ديگر اسناد مورد استفاده در اخبار مربوطه را منتشر و قضاوت را به عموم واگذار مي كند.

بيان چنين اظهاراتي در خبرگزاري رسمي دولت كه از زمان مديريت علي اكبر جوانفكر سطح آن به يك وبلاگ و سايت حامي مشايي و بقايي تنزل پيدا كرده، تعجب همگان را برانگيخته است. اخيرا نيز شاهد بوديم كه وزير ارشاد و دفتر مقام معظم رهبري رويكرد اخير اين خبرگزاري را در تحريف فرمايشات رهبري مورد نقد قرار دادند.
طي يكي دو هفته گذشته اسنادي رسمي از يك موافقت اصولي 400 ميليارد توماني براي احداث مجتمع تالارهاي بين المللي ايران - كيش منتشر شده بود كه نشان مي داد، اين پروژه به‎صورت ترك تشريفات مناقصه به شركت خانوادگي يحيي فيوضي واگذار شده است، در حالي كه طبق بند «و» ماده 28 قانون برگزاري مناقصات، ترك تشريفات مناقصه منوط به تأييد شوراي اقتصاد، معاون برنامه‌ريزي و وزير اقتصاد است.

بقايي در حالي اين سندهاي امضا شده را تكذيب مي كند كه مدعي است، انتشار اين اخبار به مايوس شدن سرمايه گذاران براي حضور فعال در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي ايران منجر مي شود. البته بهتر بود آقاي بقايي به اين سوال پاسخ دهد كه آيا انتشار اخبار مفاسد اقتصادي سرمايه گذاران را فراري مي دهد يا اقدام به مفاسد اقتصادي.
در ضمن به حميد بقايي متذكر مي شويم كه گويي توجهي به متن پيام 8 ماده اي مقام معظم رهبري در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادي نداشتند كه در بند 2 آن فرمودند: " ممكن است كسانى بخطا تصور كنند كه مبارزه با مفسدان و سوءاستفاده ‏كنندگان از ثروتهاى ملى، موجب ناامنى اقتصادى و فرار سرمايه‏ها است. به اين اشخاص تفهيم كنيد كه به عكس، اين مبارزه موجب امنيت فضاى اقتصادى و اطمينان كسانى است كه مى ‏خواهند فعاليت سالم اقتصادى داشته باشند. توليد كنندگان اين كشور، خود نخستين قربانيان فساد مالى و اقتصاد ناسالم ‏اند. "
بقايي در گفت و گوي خود با خبرگزاري رسمي دولت تصريح مي كند: «من به صراحت عرض مي كنم خبر انعقاد قرارداد سازمان منطقه آزاد كيش به مبلغ 450 ميليارد تومان اساسا دروغ است و اصلا چنين قراردادي وجود خارجي ندارد.»

اين در حالي است كه في الواقع قرارداد 450 ميليارد توماني وجود خارجي ندارد و اسناد رسمي كه در اين باره منتشر شده است، مربوط به يك موافقت اصولي 400 ميليارد توماني است كه همينگونه هم در خبرگزاري فارس منعكس شده بود.

همچنين در حالي بقايي اصل اين موافقت نامه را تكذيب مي كند كه پورمحمدي رئيس سازمان بازرسي كل كشور امروز در باره اين قرارداد گفت: در پرونده ديگري قرار بود در كيش در زمينهاي بزرگي تالارهاي بين المللي ساخته شود، فرآيند اين تالار طولاني بوده و قرار بر اين شد چنين پروژه اي ادامه پيدا نكند ولي بعد از مدتي قراردادي يك طرفه به پيمانكار داده شد تا شروع به ساخت و ساز در اين زمينها بكند. آن قرارداد هم بدون برگزاري مناقصه به شركتي كه ميزان توانايي آن هم براي ما نامعلوم است با رقم بيش از 450 ميليون يورو داده شد.

پورمحمدي افزود: برآورد ما اين است كه يك سوم اين مبلغ زياد است. البته اين پروژه در زماني كه مراحل ابتدايي را مي گذراند متوقف شد و خوشبختانه پولي دست به دست نشد.
حميد بقايي در بخش ديگري از اين يادداشت سفارشي براي خبرگزاري دولت در حالي اسناد رسمي مربوط به پرداخت 1 ميليارد و 200 ميليون توماني توسط مشايي از محل يك مصوبه باطل شده را تكذيب مي كند كه در ادامه به ناچار مجبور به تائيد اين مساله مي شود و براي فرار از يك اقدام غير قانوني مدعي مي شود كه مصوبه ديوان عدالت اداري مبني بر ابطال مصوبه دولت عطف به ماسبق نمي شود.
بقايي در ادامه مدعي مي شود كه پرداخت 6 ميليون توماني به خانم ثقه الاسلامي رييس كاخ موزه گلستان بابت حقوقش بوده، در حالي كه در سند رسمي منتشر شده عنوان پاداش تصريح شده است.
خبرگزاري فارس براي روش شدن افكار عمومي درباره تكذيبه هاي بقايي بار ديگر گزارشها و اسناد رسمي در اين باره را منتشر مي كند و قضاوت دراين باره را مردم واگذار مي كند.

*پروژه 400 ميليارد توماني سالن اجلاس كيش با ترك تشريفات به خانواده فيوضي واگذار شد.
در حالي پروژه 400 ميليارد توماني تالارهاي بين المللي ايران - كيش به‎صورت ترك تشريفات مناقصه به شركت خانوادگي يحيي فيوضي واگذار شده كه طبق بند «و» ماده 28 قانون برگزاري مناقصات، ترك تشريفات مناقصه منوط به تأييد شوراي اقتصاد، معاون برنامه‌ريزي و وزير اقتصاد است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، پروژه 400 ميليارد توماني مجتمع تالارهاي بين‌الملي ايران - كيش طبق توافقي سه‌ ‏نفره با حضور اسفنديار رحيم‎مشائي، حميد بقايي و ابراهيم عزيزي در تاريخ سوم تير ماه سال 89 به صورت ترك تشريفات به شركت فياك كيش با مديريت يحيي فيوضي واگذار شد كه بر اساس قانون ترك تشريفات اين اقدام روال قانوني را طي نكرده است.

بنابر بند «و» ماده 28 قانون برگزاري مناقصات، رئيس جمهور نيز به تنهايي حق صدور دستور ترك تشريفات مناقصه را ندارد و ترك تشريفات مناقصه «منوط به تأييد شوراي اقتصاد و پس از آن منوط به تأييد هيأتي مركب از رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور (دبير هيات)، وزير امور اقتصادي و دارائي و بالاترين مقام مذكور در بند (ه) خواهد بود».

در اين موافقت‎نامه اصولي تصريح شده است، كه همزمان با مبادله اين موافقت‎نامه مبلغ 5 ميليارد تومان به شركت طرف قرارداد پرداخت شود. اين در حالي است كه در اين زمان هنوز پروژه مراحل قانوني از طريق ترك تشريفات را طي نكرده است.

به گزارش فارس، شركت فياك كيش با مديريت خانواده فيوضي يوسفي (يحيي، رييس هيات مديره، پانته‎آ، نايب رييس هيات مديره) در تاريخ اول تير 1389 به ثبت مي رسد و موافقت اصولي مذكور دقيقاً 2 روز بعد به ارزش 400 ميليارد تومان براي اين شركت امضا مي شود.

در متن موافقت‎نامه اصولي واگذاري اين پروژه كه فارس به نسخه‌اي از آن دست يافت، آمده است: با توجه به تصميم نمايندگان ويژه رئيس جمهور آقايان اسفنديار رحيم مشايي، ابراهيم عزيزي و حميد بقايي در خصوص اجراي پروژه‌هاي مجتمع تالارهاي بين‌الملي ايران - كيش و جزيره كيش و با عنايت به صورت‎جلسه‌ها و توافقات انجام شده در تاريخ‌هاي 1389/2/18 تا 1389/3/9 با حضور افراد يادشده به صورت ترك تشريفات مطابق قانون برگزاري مناقصات و واگذاري مسئوليت اجراي پروژه مذكور به سازمان منطقه آزاد كيش، موافقت‎نامه حاضر در محل مركز امور مناطق آزاد تجاري - صنعتي و ويژه اقتصادي ميان سازمان منطقه آزاد كيش و نمايندگي آقايان محمدعلي محبي، فريدون انتظاري و حسين فاضلي به نشاني كيش سازمان منطقه آزاد به عنوان كارفرما و شركت FIAC كيش به شماره ثبت 8385 به نمايندگي آقاي يحيي فيوضي يوسفي رئيس هيئت مديره و به نشاني: كيش - برج صدف، طبقه سوم، واحد 301 صندوق پستي شماره 3، به عنوان پيمانكار EPC منعقد گرديده است.
به گزارش فارس بندهاي اين موافقت‎نامه اصولي به شرح زير است:
1. توافق گرديد فضاهاي مورد نياز پروژه اجلاس به شرح جدول پيوست از سوي FIAC به صورت طراحي، مهندسي، مديريت، تامين تجهيزات، ملزومات و مصالح و ساخت به صورت (EPC) اجرا گردد. (پيوست شماره يك)
تبصره 1: برنامه فيزيكي پروژه، فضاها و احجام و سايت پلان كلي پروژه براساس جدول كلاً به تأييد كارفرما رسيده و به عنوان مصوبه اين توافق‎نامه تلقي مي‌گردد. (پيوست دو)
تبصره 2: كليه قيمتهاي مندرج در جدول پيوست شماره 3 پايه انعقاد قرارداد به صورت كليد در دست (turn key) بوده و پيمانكار EPC متعهد مي‌گردد پيش‌نويس قرارداد كامل و پيوست‌هاي آن را طبق استانداردهاي بين‌المللي ظرف مدت 30 روز براي مبادله ارائه نمايد. مفاد قرارداد با توافق طرفين نهايي خواهد شد. (پيوست سه)
تبصره 3: نظر به اينكه اسناد اجرايي اين پروژه در حال تكميل مي‌باشد مشخصات و نقشه‌هاي تفصيلي و اجرايي و برآورد آن در انطباق با كاربري‌ها به موازات عمليات اجرايي تهيه و ارائه خواهد شد.
2. مدت زمان اجراي پروژه 25 ماه از زمان پرداخت پيش‎پرداخت موضوع بند 5 تعيين گرديده و پيمانكاران EPC با علم به شرايط جغرافيايي و محيطي كيش متعهد مي‌گردد پروژه را ظرف مدت مقرر قابل تحويل نمايد. در صورت تاخير، تاخيرات حاصله موجب پرداخت خسارت به ازاي هر روز معادل 1.000.000.000ريال از سوي پيمانكار EPC به كارفرما خواهد بود و متقابلاً كارفرما متعهد مي‌گردد به ازاي هر روز تسريع در تحويل پروژه مبلغ 1.000.000.000 ريال به عنوان پاداش به پيمانكار EPC پرداخت نمايد.
3. پيمانكار EPC مكلف به تسليم تضمين‌هاي مورد نظر كارفرما مي‌باشد. نوع و ميزان اين تضمين‌ها در قرارداد اصلي تعيين خواهد شد.
تبصره: كليه پرداخت‌هاي پروژه براساس پيشرفت فيزيكي خواهد بود و تاخيرات پيشامده در پرداخت از طرف كارفرما به پيمانكار EPC عينا موجب افزايش در مدت زمان تحويل پروژه خواهد بود.
4. كنترل پيشرفت برنامه فيزيكي جهت پرداخت ها به پيمانكار EPC و نظارت بر عمليات موضوع موافقت‎نامه به عهده مدير پروژه تاييدشده از سوي كارفرما خواهد بود كه مكلف به تصميم‌گيري است.
5. مقرر شد به منظور راه‌اندازي پروژه و سفارش ساخت كمپ استقرار كارگران و پرسنل پروژه و نيز استقرار قسمتي از تجهيزات در كارگاه و تسطيح سايت يكصد هكتاري، مبلغ پنج ميليارد تومان همزمان با مبادله موافقت‎نامه حاضر در مقابل اخذ تضمين معتبر پرداخت گردد. تضمين مذكور پس از اجراي كامل تعهدات و تأييد اسناد هزينه تا سقف مبلغ مذكور مسترد مي‌گردد. در صورتي كه به هر علتي قرارداد اصلي منعقد نگردد، هزينه‌هاي انجام گرفته توسط پيمانكار تسويه و نامبرده مكلف به استرداد وجوه باقي‎مانده مي‌باشد.
6. مقرر شد كارفرما در چارچوب قوانين و مقررات منطقه آزاد كيش اقدامات لازم را براي اخذ رواديد و مجوزهاي كار براي كاركنان خارجي و نيز تسهيلات براي ترخيص از گمرك و ساير مواردي كه پيمانكار به كارفرما اعلام مي‌نمايد، فراهم نمايد.
7- در صورت بروز اختلاف در تفسير يا اجراي اين موافقت‎نامه، با رعايت اصل 139 قانون اساسي نظر داور منتخب دبير شوراي هماهنگي آزاد تجاري - صنعتي ويژه اقتصادي به عنوان داور مرضي‌ الطرفين مورد قبول طرفين خواهد بود.
8. نشاني‌هاي مندرج در صدر قرارداد اقامتگاه قانوني طرفين تلقي و ارسال هرگونه اوراق از طريق پست يا مرجع قضايي يا فاكس يا اي‎ميل به منزله ابلاغ به طرفين تلقي مي‌گردد. تاريخ ابلاغ از طريق پست يا مرجع قضايي تاريخ تأييدشده توسط مراجع مذكور و تاريخ ابلاغ از طريق فاكس يا اي‎ميل اولين روز غيرتعطيل بعد از تاريخ ارسال فاكس يا اي‎ميل خواهد بود.
9. جزئيات اجراي پروژه و تعهدات و اختيارات طرفين و ساير روابط قراردادي متعاقباً و در قرارداد EPC تعيين خواهد گرديد. ضمنا هرگونه قرارداد قبلي تنظيم شده بين پيمانكار و وزارت مسكن يا ساير دستگاه‌هاي ذي‎ربط تعهدي براي كارفرماي حاضر ايجاد نمي‌كند.
به گزارش فارس، در پيوستهاي اين موافقت‎نامه اصولي جزئيات پروژه و برآورد هزينه آن به شرح زير آمده است:
- ساختمان اجلاس به مساحت 36 هزار متر مربع و هزينه 107 ميليارد و 586 ميليون تومان
- هتل 5 ستاره و مبلمان به مساحت 25 هزار متر مربع و هزينه 53 ميليارد و 47 ميليون تومان
- رستوران و مركز خريد ( به همراه تجهيزات و مبلمان) به مساحت 5850 متر مربع و هزينه 17 ميليارد و 482 ميليون تومان
- كلوپ ساحلي مارينا و مبلمان به مساحت 900 متر مربع و هزينه 2 ميليارد و 429 ميليون تومان
- مجموعه دفاتر اداري و تجاري و هتل ( فقط سازه و پوسته بيروني) به مساحت 100 هزار متر مربع و هزينه 51 ميليارد و 91 ميليون تومان
- مجموعه ويلايي و مبلمان ( 200 ويلا، مساحت متوسط 320 متر مربع) به مساحت 64 هزار متر مربع با هزينه 101 ميليارد و 798 ميليون تومان
- ساختمانهاي جانبي ( ساختمان هاي وابسته، انتظامات، نمازخانه، نگهباني، پزشكي، آتش‎نشاني و خدمات) به مساحت 3500 متر مربع و هزينه 3 ميليارد و 711 ميليون تومان
- پاركينگ ( براي 300 اتومبيل) به مساحت 13 هزار متر مربع با هزينه 7 ميليارد و 519 ميليون تومان
- مارينا با هزينه 5 ميليارد و 784 ميليون تومان
- باغ ايراني، محوطه سازي و پاركينگ محوطه به مساحت 140 هزار متر مربع و با هزينه 14 ميليارد و 845 ميليون تومان
- عمليات زيربنايي و مولدهاي برق و آب‎شيرين‎كن با هزينه 34 ميليارد و 704 ميليون تومان
به گزارش فارس، آگهي تاسيس شركت فياك كيش (با مسئوليت محدود) ثبت شده به‏شماره 8385 شماره1197/41/89/ك.ح. به شرح زير در روزنامه رسمي كشور درج شده است:
خلاصه اساسنامه و شركتنامه شركت فوق كه در تاريخ 1/4/1389 تحت شماره 8385 در اين اداره به ثبت رسيده جهت اطلاع عموم به‎شرح ذيل در روزنامه‌ رسمي و كثير الانتشار آگهي مي‌شود.
1ـ موضوع شركت: ارائه خدمات مشاوره، مهندسي، طراحي، نقشه‌برداري، مطالعات ژئوتكنيك و مطالعات ساخت و ساز، تأسيسات زيربنايي توسعه پايدار، راه و بنادر و فرودگاه ب) مديريت قراردادها و مديريت اجرا و ساخت پ) نظارت و ساخت و ساز اماكن مسكوني، اداري و تجاري، سياحتي و ساخت بنادر، اسكله، فرودگاه و ساخت تاسيسات زيربنايي از جمله تالارها و هتلها و معماري، باغ‌سازي و مناظر و مرايا و غيره ث) طراحي داخلي و اجرا و امور گرافيكي س) طراحي و اجراي امور تاسيساتي مربوط به ساختمان از قبيل مكانيكي و برق ج) مطالعات و طراحي سامانه مديريت هوشمند ساختمان (BMS) و انرژي‌هاي تجديدپذير (CCHP) و انرژيهاي نو چ) خريد و فروش، واردات و صادرات و توزيع مصالح ساختماني، ماشين‌آلات، تجهيزات و غيره د) خريد و فروش سهام ساير شركتها و به‏طور كلي مشاركت و انعقاد قرارداد با اشخاص حقيقي و حقوقي داخلي و خارجي ر) شركت در مناقصات و مزايدات ز) انجام كليه امور خدماتي و رايانه‌اي و خدمات شبكه و IT ص) ترخيص كالا از گمركات داخلي و خارجي ض) اخذ وام و تسهيلات از بانكها و موسسات مالي و اعتباري و گشايش اعتبارات اسنادي ط) به‎طور كلي انجام كليه امور بازرگاني و خدماتي كه به نحوي با موضوع شركت مرتبط بوده و باعث سوددهي خواهد شد.
2ـ مركز اصلي شركت: جزيره كيش‌ـ برج صدف‌ـ طبقه سوم‌ـ واحد 301ـ صندوق پستي شماره 3
3ـ ميزان سرمايه شركت: مبلغ 000/000/10 ريال.
4ـ مدت اعتبار شركت: از تاريخ ثبت به‏مدت نامحدود.
5ـ مديران شركت: آقاي سيداحمد موسوي‌بجنوردي (خارج از شركا) به سمت مديرعامل، آقاي يحيي فيوضي‌يوسفي به سمت رئيس و عضو هيئت‌مديره، خانم پانته‌آ فيوضي‌يوسفي به سمت نايب رئيس و عضو هيئت‌مديره براي مدت نامحدود انتخاب شدند.
6ـ دارندگان حق امضا: كليه اسناد و اوراق بهادار و تعهدآور شركت از قبيل چك، سفته، بروات و قرارداد عقود اسلامي و نامه‌هاي عادي و اداري با امضاي رئيس هيئت‌مديره به تنهايي (با حق توكيل به غير) همراه با مهر شركت معتبر مي‏باشد.
*حاتم‌بخشي يك ميليارد و 200 ميليون توماني مشائي به‎استناد يك مصوبه باطل‎شده

رئيس وقت سازمان ميراث فرهنگي در سال 86 بيش از يك ميليارد و 200 ميليون تومان از محل يك مصوبه باطل‎شده در 30 محل هزينه غيرقانوني كرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، اسفنديار رحيم مشائي رئيس وقت سازمان ميراث فرهنگي در سال 86 با ارسال نامه‌اي به ذي‎حساب و مديركل امور مالي و درآمد اين سازمان فهرستي را ارائه مي كند و به استناد تصويب‎نامه شماره 132112 - ت 37332 هـ مورخ 86.3.19 دستور مي دهد مبلغ 12 ميليارد و 587 ميليون ريال از محل مانده مصرف‎نشده و سنواتي سازمان به برخي شركتها و افراد كه نام آنها در فهرست يادشده آمده است، پرداخت كند.
در حالي مشائي دستور هزينه از محل مانده مصرف‎نشده و سنواتي سالهاي 84 و 85 سازمان ميراث فرهنگي را مي دهد كه مصرف اعتبارات هزينه‌اي هر دستگاهي در هرسال تا پايان فروردين ماه سال بعد و اعتبارات طرح تملك دارايي‌ها تا پايان خردادماه سال بعد قانوناً قابل مصرف است و الباقي وجوه مصرف‎نشده اعتبار مالي بايد به خزانه برگشت شود.
به اين ترتيب هزينه كردن مانده مصرف‎نشده و سنواتي سالهاي 84 و 85 اين سازمان در سال 86 غيرقانوني است.
ولي ظاهراً رئيس وقت سازمان ميراث فرهنگي براي اينكه جنبه قانوني به اين كار بدهد، اجازه اين كار را شخصاً از دولت مي گيرد و هيأت وزيران در تاريخ اول خرداد سال 86 به وي اجازه مي‏دهد كليه مانده وجوه مصرف‎نشده اعتبارات هزينه‌اي و طرح تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي سنواتي انتقالي در تراز نهايي سال‌هاي مالي 1384 و 1385 سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در حساب‌هاي بانكي سازمان يادشده تابع مقررات مالي و معاملاتي دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالي و تحقيقاتي بوده و حسب تشخيص رئيس سازمان يادشده هزينه شود.
اين در حالي است كه اين مصوبه هيئت وزيران به دليل مغايرت با مواد 63 و 64 قانون محاسبات عمومي توسط ديوان عدالت اداري لغو شده است.
به گزارش فارس، در ماده 63 قانون محاسبات عمومي تصريح شده است، كليه اعتبارات جاري و عمراني (سرمايه گذاري ثابت) منظور در قانون بودجه كل كشور تا آخر سال مالي قابل تعهد و پرداخت است و مانده وجوه اعتبارات مصرف‎نشده هر سال بايد حداكثر تا پايان فروردين ماه سال بعد به خزانه برگشت داده شود.
بررسي جزئيات 30 فرد يا شركت و سازماني كه از اين محل منابعي دريافت كردند حاكي است، پاداش 67 ميليون ريالي به خانمي به نام صدر ثقة ‌الاسلامي اعطا شده است. همچنين برداشت ارزي 4 ميلياردي رديف 20 معلوم نيست در مورد كدام پرونده حقوقي بين‌المللي است و مربوط به كدام سال است و چرا از محل اعتبار مربوطه هزينه نشده تا مجبور نباشند از محل مانده اعتبار مصرف‎نشده، هزينه بگيرند.
ضمن اينكه كل اين هزينه‌ها اگر تعهد قانوني هستند مي‌بايستي از محل اعتبار مصوب و طبق موافقت‌نامه بودجه سازمان به هزينه گرفته مي شدند. اگر تعهدي مازاد بر اعتبار هستند كه اصلاً از هيچ محلي قابل هزينه كردن نيستند. صرف وجود اعتبار دليل خرج نيست و هر هزينه‌اي بايستي از محل خود به هزينه گرفته شود آن هم در سال مربوط به خود نه به هزينه سنوات بعد.
شنيده ها حاكي است، مانده اعتبار مصرف نشده‌اي كه اين 12 ميليارد از محل آنها هزينه شده فقط در 2 سال 84 و 85 بيش از 300 ميليارد ريال است كه به جاي واريز به حساب خزانه نزد سازمان باقي مانده است.
به گزارش فارس، جزئيات پرداخت مبلغ 12 ميليارد و 500 ميليون توماني به دستور اسفنديار رحيم مشايي به شرح زير است:
ارقام به ريال است
1- قرارداد سازمان نقشه برداري - 15.290.385 ريال
2- قرارداد سازمان نقشه برداري - 52.260.622
3- قرارداد سازمان نقشه برداري - 51.492.008
4- قرارداد موسسه موج‎خيز نصر - 195.000.000
5- قرارداد ميراث آريا - 16.982.600
6- قرار‌داد ميراث آريا - 194.040.000
7- قرارداد آقاي محمدعلي روستايي - 27.540.000
8- قرارداد خانم مهري شريعتي مقدم - 17.000.000
9- قرارداد مهندسين مشاور ماد مهر - 99.000.000
10- قرارداد مهندسين مشاور نقشه برداري - 99.272.794
11- قرارداد مهندسين مشاور نقشه‌برداري - 61.229.402
12- قرارداد محمدحسين ارسطوزاده - 52.711.806
13- قرارداد اميرپيروز وقوثي - 9.600.000
14- قراردادهاي معاونت فرهنگي و ارتباطات - 3.562.640.000
جمع قراردادها- 4.540.070.670
15- (تاكسي سرويس تك) هتل لاله - 58.600.000
16- آژانس تذرو - 14.968.000
17- آژانس تذرو - 48.356.000
18- شركت هوايي آپادانا - 3.463.000
19- هتل بزرگ تهران - 28.846.226
20- برداشت ارزي پرونده‌هاي حقوقي بين‌المللي - 4.115.100.000
21- كمك‎هزينه ازدواج فرزند آقاي تاتار - 1.840.000
22- حق لباس كاركنان در 6ماهه دوم- 214.707.800
23- حق شير عده‌اي از كاركنان در 6ماهه دوم - 96.226.000
24- قراردادهاي آموزش سازمان پيشاهنگي ايران - 72.000.000
25- نگهداري و تعمير ساختمان حج و زيارت - 464.890.462
26- پاداش خانم صدر ثقة الاسلامي - 67.000.000
27- حقوق و مزاياي كاركنان - 711.298.592
28- كاركنان پروژه نجات‎بخش ارك بم - 450.000.000
29- مركز آموزش عالي - 500.000.000
30- قرارداد پژواك ميراث آريا - 1.250.000.000
جمع متفرقه 8.047.105.992
جمع كل اسناد سنواتي رسيدگي شده 12.587.176.662

وزير اطلاعات:‌به راحتي اجازه نميدهيم ويروس وارد كشور شود

وزير اطلاعات به دستگاههاي دولتي و خصوصي كشور كه از فضاي اينترنت استفاده مي كنند توصيه كرد بـه تذكرات و توصيه هاي دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي توجه ويژه اي داشته باشند.
به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام حيدر مصلحي گفت: فضاي امـروز بـه گـونه اي است كه تمام دستگاههاي دولتي و خصوصي كشور از اينترنت استفاده مي كننـد و بعضي اوقات هم بي توجهي مي كنند كه اسرار و اطلاعات دستگاههاي خود را در فضاي اينترنت منتشر مي كنند و ما به آنها توصيه مي كنيم تذكرات و توصيه هاي دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي را بطور ويژه مورد توجه قرار دهند.
وي افزود: سلطه اي كـه تشكيلات اطلاعاتي كشور بر شبكه مجازي و اينترنت دارد به اين راحتي اجازه نمي دهد كه ويروسي وارد كشور شود.
حجت الاسلام مصلحي افزود: اگر يك جايي هم جاسوس و يـا يك فرد فريب خورده اي هم اقدامي را انجام دهد با پيش بيني هاي بسيار خوبي كـه در وزارت اطلاعات صورت گرفته، ويروسها كنترل مي شود.
وزير اطلاعات افزود: بعضي وقتها هم يك فضاهاي بي جهتي شكل مي گيرد كـه واقعيتي به آن صورت ندارد و مـا به عنوان دستگاه اطلاعاتي تسلط كامل داريم و اجازه فعاليت هر ويروسي را نخواهيم داد همانگونه كه قبلا ويروسي نفوذ كرده بود كه با آن برخورد كرديم و دو سال بعد از اقدام برخوردي ما اطلاع رساني شد.

خبرگزاري ايرنا از ورود مجروحان فلسطيني به تهران خبر داد

ايرنا، خبرگزاري رسمي ايران از ورود ۱۰ مجروج فلسطيني به تهران خبر داده است.قرار است اين افراد در تهران، تحت مداوا قرار گيرند.
اين خبرگزاري مي گويد اين فلسطيني ها كه از طريق فرودگاه دمشق به تهران سفر كرده اند، در درگيري با سربازان اسرائيلي زخمي شده اند.
هوشنگ فولادي، مدير جانشين اورژانس تهران به ايرنا گفته است اين افراد با پيشنهاد "دولت فلسطين" و موافقت ايران به كشور منتقل شده اند.
البته اين مقام اورژانس تهران مشخص نكرده دولت مورد اشاره او، دولت محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطيني در كرانه غربي است يا دولت تحت كنترل حماس در غزه.

ايران مشاوراني را براي كمك به سركوب به سوريه فرستاده است

مقام‌هاي آمريكايي مي‌گويند ايران براي كمك به سركوب معترضان در سوريه، مشاوران و مربياني به اين كشور فرستاده و تجهيزات پيشرفته‌اي را نيز در اختيار حكومت سوريه گذاشته كه به رديابي مخالفان در شبكه‌هاي اجتماعي كمك مي‌كند.
روزنامه آمريكايي «واشينگتن پست» عصر جمعه اين مطلب را از قول دو مقام آمريكايي و يك ديپلمات از يكي از كشورهاي هم‌پيمان با آمريكا نقل كرد اما نوشت كه به خاطر حساس بودن اطلاعات، اين مقام‌ها نخواسته‌اند نامشان فاش شود.
به گفته اين مقام‌ها، كمك‌هاي ايران به سوريه نه تنها شامل سلاح و تجهيرات سركوب مي‌شود بلكه ابزار پيچيده نظارت را نيز در بر مي‌گيرد و تجهيزات ارسال شده از ايران به حكومت سوريه كمك مي‌كند تا مشخصات مربوط به فيس‌بوك و توئيتر مخالفان را رديابي كند.
گزارش روزنامه «واشينگتن پست» مي‌افزايد كه نظارت رايانه‌اي كه با كمك ايران در سوريه مستقر شده باعث دستگيري صدها نفر از شهروندان آن كشور در هفته‌هاي اخير شده كه با ردگيري نشاني‌ها و هجوم مأموران به خانه اين افراد صورت گرفته‌است.
ديپلمات نام‌برده و مقام‌هاي آمريكايي مذكور هم‌چنين به «واشينگتن پست» گفته‌اند كه مربيان نظامي ايران به دمشق اعزام شده‌اند تا «تكنيك‌هايي» را كه جمهوري اسلامي براي سركوب اعتراضات سال ۸۸ در ايران استفاده كرده‌است به مأموران سوري آموزش دهند.
«واشينگتن پست» هم‌چنين نوشت كه درخواست‌هاي خبرنگاران از سفارت سوريه و دفتر حافظ منافع ايران در واشينگتن براي واكنش به اين خبر بدون پاسخ مانده‌است.
گزارش روزنامه «واشينگتن پست» مي‌افزايد كه سپاه قدس، شاخه برون‌مرزي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، دست كم از اواسط ماه آوريل، نقشي كليدي در سركوب معترضان در سوريه ايفا كرده‌است.
بنا بر اين گزارش، تحريم‌هاي ايالات متحده عليه سپاه قدس كه از ماه آوريل اعمال شده هشداري است از سوي آمريكا به ايران تا از اين اقدامات دست بكشد اما با وجود اين هشدارها، شمار مشاوران ايراني حاضر در سوريه در هفته‌هاي اخير تدريجاً افزايش يافته‌است.
اعتراض‌ها در شهرهاي گوناگون سوريه هم‌چنان ادامه دارد و در روز جمعه نيز، نيروهاي امنيتي حكومت بشار اسد، دست كم هشت نفر را به قتل رساندند.
در همين روز مسكو نيز به جمع منتقدان حكومت بشار اسد پيوسته و خواهان انجام اصلاحات در اين كشور شده‌است.
برپايه گزارش‌هاي منتشر شده، تاكنون بيش از هزار نفر در ناآرامي‌هاي اخير سوريه كشته و نزديك به ۱۰ هزار نفر هم دستگير شده‌اند. مقام‌هاي سوريه مي‌گويند در اين مدت ۱۴۳ سرباز، پليس و نيروي امنيتي نيز كشته شده‌اند.
مقام‌هاي آمريكايي تاكنون چندين بار، جمهوري اسلامي ايران را به دست داشتن در سركوب معترضان سوري متهم كرده‌اند و روز ۱۸ مه نيز ايالات متحده در اين رابطه، نام قاسم سليماني و محسن چيذري، دو تن از فرماندهان بلندپايه سپاه قدس را در فهرست تحريم‌هاي خود قرار داد.
اين اقدام يك روز پس از آن صورت گرفت كه هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا، به حكومت بشار اسد در زمينه ادامه سركوب‌ها هشدار داده و گفته بود: «آنها بدترين تاكتيك‌هاي متحد خود، يعني ايران، را به كار مي‌بندند و از احترام گذاشتن به خواست و مطالبات شهروندان خود در سوريه سر باز مي‌زنند.»
ايران اما اين اتهام‌ها را سياسي و بي‌اساس مي‌خواند و مي‌گويد كه وقايع سوريه، مسائلي داخلي است كه با تدبير مقامات سوري حل خواهد شد.

وال استريت جورنال: عربستان از چند كشور اسلامي خواستار مهار نفوذ ايران در ميان شيعيان شد

وال استريت جورنال به تلاش سعودي ها در مهار ايران در منطقه پرداخته و مي نويسد رياض در تماس با كشورهاي اسلامي مثل پاكستان، مالزي، اندونزي و كشورهاي آسياي ميانه ضمن هشدار دادن درباره خطر نفوذ ايران درميان اقليت شيعه اين كشورها از آنان خواستار حمايت در پيشبرد سياست مهار جمهوري اسلامي شده است. وال استريت جورنال مي افزايد اين اقدام سعودي ها موجب اين نگراني در آمريكا شده كه چنان تلاشي به جنگ فرقه اي در منطقه هم اكنون ناآرام خاورميانه دامن بزند.
واشنگتن پست تلاش فزاينده نيروي دريايي اسراييل در جلوگيري از ورود جنگ افزارهاي ايراني به نوار غزه را مورد بحث قرار داده و مي نويسد درپي توقيف كشتي حامل موشكهاي نصر ساخت ايران براي حماس در ۱۵ ماه مارس در آبهاي مديترانه توسط ناوگان اسراييل، محاصره نوار غزه از جانب دريا شديدتر شده و اكنون به گفته مقامهاي اسراييلي جمهوري اسلامي اسلحه براي گروه حماس را از بندرعباس به دوبي مي فرستد و از آنجا از راه خليج عدن به مصر فرستاد ه مي شود و در يك روند پيچيده به ياري افراد قييله ها در صحراي سينا اين سلاحها به داخل غزه قاچاق مي شود.
واشنگتن تايمز وضعيت نابسامان اقتصادي سوريه را يكي از عامل هاي عمده ناآرامي هاي چندماهه اخير اين كشور دانسته و مي نويسد درحالي كه رژيم اسد با توسل به سركوب، به قدرت چنگ انداخته است، جامعه پررونق تجار اين كشور آينده خود را درمعرض تهديد مي بيند. ضمن اينكه ناآرامي ها صنعت توريسم سوريه را نيز از رونق انداخته و رشد اقتصادي نسبت به سال گذشته كاهش يافته است

تجمع منقدان 'جريان انحرافي' در مقابل استانداري فارس

در پي انتصاب سرپرست جديد براي استانداري فارس، عده اي از منتقدان اين انتصاب در مقابل ساختمان استانداري دست به تحصن زده اند.
به گزارش خبرگزاري فارس، تحصن كنندگان سرپرست جديد استانداري را وابسته به "جريان انحرافي" دانسته و اعلام كرده اند كه تا بركناري وي به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
"جريان انحرافي" اصطلاحي است كه محافظه كاران منتقد دولت دهم، براي اشاره به اسفنديار رحيم مشايي رئيس دفتر آقاي احمدي نژاد و همفكران او مورد استفاده قرار مي دهند.
اين واكنش در حالي رخ مي دهد كه ديروز خبرگزاري مهر گزارش كرده بود كه درپي استعفاي عبدالله حسيني از سرپرستي استانداري فارس، سيد فرهاد سجادي، معاون برنامه ريزي استانداري جايگزين وي شده است.
انتصاب آقاي سجادي تنها چهار روز پس از آن صورت گرفت كه آقاي حسيني، از سوي وزارت كشور به عنوان سرپرست استانداري فارس معرفي شد.

خريد آب در ايران كارتي مي‌شود

مسئولان شركت آب و فاضلاب ايران از اجراي طرح خريد كارتي آب خبر داده اند.
بهرام حيدري، يكي از معاونان اين شركت، هدف از اجراي اين طرح را كاهش مراجعه مشتركان به بخش هاي مختلف شركت آب و فاضلاب و پرهيز از ورود به ساختمان مشتريان دانست.
وي گفت كه با نصب و راه اندازي كنتورهاي جديد، مشترك مي تواند به مقدار مصرف ماهانه و يا سالانه خود، آب خريداري كند.
به گفته آقاي حيدري اين طرح در استان تهران راه اندازي شده است و در حال حاضر گروهي از "مشتريان خاص" ملزم به اجراي اين طرح هستند.

برداشت ما اين بود كه آقا حاضر است دولت دهم كارش را پايان دهد

محمدرضا باهنر، نايب رئيس اول مجلس شوراي اسلامي،  در نشست ماهانه جامعه اسلامي مهندسين با اشاره به اختلاف آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر جمهوري اسلامي و محمود احمدي‌نژاد در مورد وزير اطلاعات گفت: «برداشت ما اين بود كه آقا حاضر است خيلي هزينه‌ها داده شود و دولت دهم كارش را پايان دهد، ولي ديديم كه آقا حاضر اند اتفاق غيرمعمول نيافتد و دولت فعلي به كارش ادامه دهد.»

به گزارش خبرآنلاين، محمدرضا باهنر در مورد اتفاقات اخير دولت و عدم پذيرش وزير اطلاعات از سوي محمود احمدي نژاد گفت: «اتفاق ناميمون و نامباركي بود و ده، پانزده روز هم طول كشيد، ولي آقاي رييس جمهور پذيرفتند كه آقاي
مصلحي با حكم رهبري در وزارت اطلاعات باقي بمانند و آقاي احمدي نژاد هم كه كار را تا استعفا جلو برده بودند، در جمع‌بندي نهايي به اين نتيجه رسيدند كه در رياست جمهوري باقي بمانند.»

محمود احمدي‌نژاد، كه در اوايل ارديبهشت ماه و پس از ابقاي وزير اطلاعات توسط رهبر جمهوري اسلامي از حضور در محل كار خود و شركت در جلسات هيات دولت خودداري كرده بود،  درباره دلايل خانه‌نشيني‌ ۱۰ روزه‌ خود گفته بود: «البته دوركاري و خانه‌نشيني چند روزه دلايلي دارد كه اين دلايل را در دل خود نگه مي‌دارم چون بسياري از حرف‌ها بايد در دل انسان باقي بماند.»
آيت‌الله خامنه‌اي مداخله خود در موضوع ابقاي وزير اطلاعات را معلول غفلت دولت از «مصلحتي بزرگ» خوانده و در عين حال تصريح كرده بود كه بنا ندارد در حوزه فعاليت‌هاي دولت دخالت كند.
اقدام محمود احمدي‌نژاد در خودداري از شركت در جلسات كاري، نقطه عطف تازه‌اي در اختلافات ميان اصولگرايان بود، چرا كه بسياري از چهره‌هايي كه به تبعيت از آيت‌الله خامنه‌اي تا امروز به حمايت بي‌چون و چرا از دولت مي‌پرداختند، در زمره منتقدان و مخالفان آن قرار گرفتند.
روحانياني چون محمدتقي مصباح يزدي، احمد علم‌الهدي، محي‌الدين حائري‌شيرازي، احمد خاتمي و مجتبي ذوالنور در يك هفته گذشته به شدت نسبت به عدم تبعيت مسئولان دولتي از رهبر جمهوري اسلامي هشدار دادند و سرنوشت بني‌صدر، نخستين رئيس‌جمهور ايران، را به دولت يادآور شدند.
 «درگيري با افرادي مانند تيپ مشايي» 
آقاي باهنر در مورد ادغام وزارتخانه ها و تشكيل وزارت خانه جديد توسط دولت گفت: «بحث هايي بود كه ما از شوراي نگهبان كه تنها مرجع تفسير قانون اساسي است، تقاضاي تفسير كرديم. راي شوراي نگهبان هم گفت كه بايد وزارت خانه جديد به تصويب مجلس برسد و اگر وزيري براي وزارت خانه هاي قبلي راي اعتماد گرفت اكتفا نمي كند تا براي وزارت خانه جديد انتخاب شود.»

وي افزود: «ولي باز هم بحث بود تا اينكه با دعوت خود مقام معظم رهبري جلسه اي با حضور سران سه قوه تشكيل شد. برخي از بخش هاي جلسه دلگير كننده بود. آقاي احمدي نژاد بحث شان ايراد به تفسير شوراي نگهبان بود كه آقا مي فرمايد تفسير شوراي نگهبان حرف آخر و لازم الاجرا و بايد تبعيت شود. آقا گفت اگر هم بحثي شود تاثيري در نتيجه ندارد و نظر شوراي نگهبان لازم الاتباع است. همچنين رييس جمهور اعلام كرد كه آيا اين، حكم حكومتي است و آقا فرمود اين جلسه، جلسه حكومتي است زيرا يكي از وظايف رهبري تنظيم روابط قوا است ولي اين نظر، نظر قانون است نه حكم حكومتي.»
«آقا فرمود اين جلسه، جلسه حكومتي است زيرا يكي از وظايف رهبري تنظيم روابط قوا است ولي اين نظر، نظر قانون است نه حكم حكومتي.» باهنر
 

به دنبال انتشار گزارش‌هايي درباره ديدار محمود احمدي‌نژاد و علي لاريجاني در حضور رهبر جمهوري اسلامي، رئيس مجلس شوراي اسلامي از حل اختلاف‌ها بر سر ادغام وزارتخانه‌ها توسط دولت خبر داده و در عين حال تاكيد كرده است، دولت بايد شرح وظايف وزارتخانه‌ها و وزيران جديد را براي گرفتن راي اعتماد به مجلس ارسال كند.
 آقاي باهنر همچنين در مورد علت عزل وزيران نفت و صنايع گفت مثلا آقاي ميركاظمي وزير نفت سعي مي كرد علاوه بر هماهنگي با رييس جمهور با برخي مقامات بلند پايه هم هماهنگ باشد. آقاي محرابيان هم در سايپا و امثالهم با افرادي مانند تيپ مشايي درگير بود.
وي همچنين هشدار داد دولت بايد فاصله خود از جريان انحرافي را مشخص كند تا دچار تضعيف نشود.
در هفته‌هاي گذشته و پس از بروز اختلاف ميان رهبر جمهوري اسلامي و رئيس دولت بر سر وزير اطلاعات، شماري از شخصيت‌هاي حامي آيت‌الله خامنه‌اي و حتي برخي از فرماندهان عالي‌رتبه سپاه اطرافيان محمود احمدي‌نژاد را به كمك گرفتن از جن‌‌گيران و رمالان متهم كرده و حتي مقام‌هاي قضايي نيز از بازداشت عده‌اي در اين ارتباط خبر داده بودند.
همچنين اصولگرايان حامي رهبر جمهوري اسلامي، از نزديكان و اطرافيان محمود احمدي‌نژاد و به ويژه اسفنديار رحيم‌مشايي با عنوان «جريان انحرافي» ياد مي‌كنند و آنها را به تلاش براي مقابله با ولايت فقيه متهم مي‌كنند.
 

تهران قطع تماس با اينترنت بين المللي را تدارك مي بيند

وال استريت جرنال زير عنوان "عهد ايران به قطع اينترنت" مي نويسد ايران به سوي نوع سلطه جويانه و جديدي از سانسور گام بر مي دارد: اينترنت به اصطلاح ملي كه مي تواند عملا ارتباط اينترنتي ايران را با بقيه جهان قطع كند.

ناظران سياست ها و خط مشي هاي ايران درداخل و خارج مي گويند كادر رهبري ايران اين پروژه را راهي براي پايان دادن به اقدامات مربوط به كنترل بر اينترنت مي بيند.

ايران كه هم اينك نيز در مورد سانسورهاي اينرنتي جزو پيشتازترين كشورهاست، در عين حال اينترنت ملي را به عنوان ابزاري جلوه مي دهد كه مي تواند ضمن صرفه جوئي در هزينه براي مصرف كنندگان، معيارهاي اخلاقي اسلامي را نيز محافظت و تقويت كند.

رضا باقري اصل مدير بنياد تحقيقاتي وزارت ارتباطات در فوريه گذشته، همزمان با گسترش سريع تظاهرات طرفدراران دمكراسي در خاورميانه و شمال آفريقا، به يك خبرگزاري در ايران گفته بود بزودي ۶۰ درصد خانوارها و كسب و كارها به شبكه جديد اينترنت داخلي وصل مي شوند، و اين شبكه ظرف دوسال تمامي كشور را در بر خواهد گرفت.

بنظر مي رسد اين حركت غيرعادي بخشي ازتلاشي گسترده تر براي مقابله با آنچه كه رژيم اكنون آن را تهديدي عمده تلقي مي كند باشد: هجوم اينترنتي ايده ها، فرهنگ، و نفوذ غربي عمدتا نشأت گرفته از آمريكا.

آيت الله علي خامنه اي رهبر ارشد [ولي فقيه] و ديگرمقامات ارشد، در سخنراني هاي اخيراين روياروئي در حال ظهور را "جنگ نرم" توصيف كرده اند.

روز جمعه در مطبوعات محلي گزارش هائي منتشر شد مبني بر اينكه ايران همچنين مصمم است در چند ماه آينده سيستم كاربري كامپيوتري خاص خود را جايگزين سيستم هاي ويندوز مايكروسافت كند. خبر چنين اقدامي، كه تائيد مستقلانه آن ممكن نبوده است، به رضا تقي پور وزير ارتباطات نسبت داده مي شود.

اينترنت ملي ايران، به گزارش يك خبرگزاري دولتي در نقل قولي ازعلي آقامحمدي مسئول امور اقتصادي "شبكه اي واقعا حلال براي مسلمانان خواهد بود كه اخلاقيات و معنويات را هدف مي گيرد".

به گفته آقاي آقا محمدي اين شبكه جديد نخست در كنار اينترنت معمولي كار خواهد كرد و دسترسي بانك ها، وزارتخانه ها و شركت هاي بزرگ به اينترنت معمولي ادامه مي يابد. با اينحال او مي گويد نهايتا و در غايت شبكه داخلي اينترنت در ايران ، و ديگر كشورهاي اسلامي، جايگزين شبكه جهاني اينترنت مي شود.

 در اين زمينه موانعي بسيار وجود دارد. حتي براي كشوري كه از نظر اقتصادي به سبب تحريم هاي غرب منزوي شده است، اينترنت يك ابزار مهم تجاري است. محدوديت در دسترسي مي تواند به ايجاد مانع در سرمايه گذاري از روسيه، چين و ديگر طرفهاي تجاري منجر شود. بعلاوه مسئله داشتن تخصص و برخورداري از توانائي لازم براي به راه انداختن جستجوگرها و سايت هائي ايراني نظير گوگل نيز مطرح است.

فعلا شماري اندك تصور مي كنند ايران بتواند ارتباط خود را با اينترنت بين المللي كاملا قطع كند. اما ايران مي تواند سراغ سيستم اينترنتي مضاعفي برود كه در چند كشور داراي رژيم هائي سركوبگر رايج است.

ميانمار [برمه] دراكتبر گذشته اعلام كرده است كه ارتباطات اينترنتي عمومي از طريق سيستمي جداگانه و تحت كنترل و نظارت يك شركت جديد دولتي برقرار خواهد شد- سيستمي كه عملا دسترسي را فقط به موارد مورد نظر رژيم محدود مي كند.

كوبا نيزسيستمي معادل سيستم هاي مضاعف دارد، كه يكي ارتباط با جهان خارج را براي توريست ها و مقامات دولتي فراهم مي كند و ديگري، سيستمي بسته و تحت كنترل است كه به عموم صرفا امكان يك دسترسي محدود را مي دهد.

كره شمالي هم گام هاي مقدماتي در ورود به دنياي اينترنت را از طريق سيستم مضاعفي برمي دارد، كه البته بسيار ابتدائي تر و براي جمعيتي كمتر است.

رد لايحه دولت در جلسه جنجالي مجلس ايران

قانونگذاران ايران در جلسه علني امروز مجلس، كه صحنه نطق هاي تند تعدادي از نمايندگان در انتقاد از دولت بود، به يك فوريت "لايحه شرح وظايف وزارت امور زير بنايي" راي ندادند.
به گزارش خبرآنلاين نمايندگان منتقد، به اينكه دولت به جاي فرستادن لايحه ادغام وزارتخانه ها، لايحه شرح وظايف وزارت خانه هاي جديد را به مجلس ارائه مي كند، اعتراض كرده اند.
در جلسه امروز، احمد توكلي لايحه پيشنهادي دولت را "لجاجت با تفسير شوراي نگهبان و نظر رهبري در جلسه حل اختلاف" عنوان كرده است.
در پي تصميم سه هفته پيش دولت محمود احمدي نژاد در ادغام تعدادي از وزارتخانه ها و تشكيل وزارتخانه هاي جديد، مجلس ايران اين اقدام را خلاف قانون دانست و خواستار تفسير شوراي نگهبان در اين زمينه شد.
در واكنش به درخواست مجلس ايران، شوراي نگهبان در تفسيري بر لزوم تصويب ادغام وزارتخانه ها توسط مجلس تاكيد كرد و آيت الله خامنه اي نيز اين تفسير را لازم الاجرا دانست.

حسني مبارك ۳۳ ميليون دلار جريمه شد

دادگاه اداري مصر روز شنبه (۲۸ مه/ ۷ خرداد) حسني مبارك، رئيس جمهور مخلوع اين كشور و دو مقام ارشد ديگر را به دليل قطع خدمات موبايل و اينترنت در جريان تظاهرات ضد دولتي به پرداخت بيش از ۹۰ ميليون دلار جريمه محكوم كرد. حبيب العدلي وزير پيشين كشور به پرداخت بيش از ۵۰ ميليون دلار و احمد نظيف، نخست وزير پيشين به پرداخت ۶ ميليون دلار غرامت محكوم شدند. براساس حكم دادگاه،  قطع اين ارتباطات به اقتصاد ملي مصر لطمه زده است.

علي تاجرنيا: شرايط حاضر، شرايط شركت در انتخابات نيست

در حالي كه عباسعلي كدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان ايران، اسامي اعضاي هيات مركزي نظارت بر انتخابات نهمين دوره مجلس ايران را اعلام كرده است، چهره‌هاي  شاخص اصول‌گرا درباره فعاليت "جريان انحرافي" در انتخابات مجلس هشدار داده‌‌اند.
«جريان انحرافي» نامي است كه اصول‌گرايان طرفدار آيت‌الله خامنه‌اي به گروهي از مشاوران و نزديكان محمود احمدي‌نژاد، رئيس جمهور بكار مي‌برند.
برخي از اصولگرايان حتي از تلاقي "جريان انحرافي" با اصلاح‌طلبان در انتخابات پيش‌رو سخن گفته‌اند. به اين ترتيب بار ديگر بحث نسبت اصلاح‌طلبان با انتخابات مجلس آينده در فضاي سياسي ايران در گرفته است.
علي تاجرنيا عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت، نماينده مجلس ششم و از مسئولان ستاد انتخاباتي ميرحسين موسوي در انتخابات سال ۸۸ كه يك هفته پس از انتخابات بحث‌برانگيز رياست جمهوري دستگير شده بود، در گفت‌و‌گو با دويچه وله از "سردرگمي اصولگرايان در تحليل انخابات آينده" سخن مي‌گويد.
گفت‌و‌گو با علي تاجرنيا
دويچه وله: برخي اصول‌گرايان مدعي هستند با نزديك شدن به انتخابات مجلس، گروه محمود احمدي‌نژاد به اصلاح‌طلبان نزديك خواهد شد. اين ادعا تا چه حد به واقعيت نزديك است؟
علي تاجرنيا: من فكر مي‌كنم اگر اصلاح‌طلبان را مجموعه تشكل‌ها و گروه‌هايي در نظر بگيريم كه طي ساليان گذشته در عرصه انتخابات مختلف فعال بوده‌اند، قطعا اين مسئله درست نيست. هنوز هيچ كدام از گروه‌هاي اصلاح‌طلب درمورد اصل حضور در انتخابات به جمع‌بندي و نتيجه‌اي نرسيده‌اند. چه برسد كه بخواهند به گروهي نزديك شوند يا مذاكراتي انجام داده باشند.
علاوه بر اين همان‌طور كه در اظهارنظرهاي متعددي گفته شده از نظر اصلاح‌طلبان، همه اصولگرايان در يك اردوگاه قرار مي‌گيرند. اگر چه بخشي از مسائلي كه اخيرا روي داده را جدي و واقعي است اما آن را دعوايي بر سر تصاحب بيشتر قدرت مي‌بينيم.
از اين جهت بخش‌هاي مختلف اصول‌گرايان فرقي با هم ندارند. اگر امروز بخشي از اصول‌گرايان به بخش ديگري از آن‌ها انتقاد مي‌كند به دليل نزديك شدن به فضاي انتخابات مجلس است. بحث‌ها الان بر سر رقابت‌هاي انتخاباتي است.
نظر شما درباره پيشنهاد آقاي خاتمي مبني بر "گذشت و ناديده گرفتن اشتباهات" توسط هر دو طرف مناقشه پس از انتخابات سال ۸۸ چيست؟
صحبت‌هاي آقاي خاتمي، جامع و كامل بود. متاسفانه از طرف بعضي مجموعه‌ها و گروه‌هايي كه به‌نوعي اصلاح‌طلبان و ايشان را متهم به محافظه‌كاري مي‌كنند، سعي شد صحبت‌هاي آقاي خاتمي تحريف شود و فقط يك بخش از صحبت ايشان برجسته شود.
صحبت‌هاي اخير آقاي خاتمي در راستاي خواسته‌هاي ديگر سران اصلاحات و مجموعه كساني است كه در اردوگاه اصلاح‌طلبان قرار دارند. سخنان اخير آقاي خاتمي در ادامه صحبت ‌قبلي او در مورد تعيين شروط براي ورود اصلاح‌طلبان به انتخابات است.
فكر مي‌كنم اگر شرايطي كه آقاي خاتمي پيش‌تر گفته بود تحقق پيدا كند طبيعتا خيلي از مسائل حل مي‌شود. اما بعد از گذشت چندين‌‌بار بحث و صحبت، به نظر من هيچ دورنمايي براي ايجاد تغيير در موضع طرف مقابل مشاهده نمي‌شود.
اشاره كرديد به واكنش‌هاي موافق و مخالف سخنان اخير آقاي خاتمي بين گروه‌هاي مختلف، اما سخنان آقاي خاتمي در بدنه اصلاح‌طلبان داخل ايران كه شما هم از اعضاي برجسته آن هستيد چه بازتابي داشت؟
مجموعه ‌اصلاح‌طلبان و چهره‌هاي موثر آن‌ها كاملا صحبت‌هاي آقاي خاتمي را درك مي‌كنند. جهت‌گيري كلي ‌اصلاح‌طلبان، جهت‌گيري همكاري و حمايت است. اصلاح‌طلبان به اين مسئله به طور كامل نگاه مي‌كنند، نه اين كه تنها بخشي از آن را ببينند. جملات و صحبت‌هاي آقاي خاتمي و بحثي كه مطرح كردند، بحثي مشروط است. اين‌كه شرايط، شرايطي متفاوت است و بايد تغيير كند.

فكر مي‌كنم كه اگر اين بحث به طور جدي ادامه پيدا كند، تفكر اصلا‌ح‌طلبي كه همواره به‌دنبال ايجاد اصلاح  بوده است، قطعا خواست آقاي خاتمي را دنبال مي‌كند. اما بخشي از افرادي كه به نوعي انتقاداتي را به صحبت‌هاي آقاي خاتمي مطرح كرده‌اند، بخش‌هايي از صحبت ايشان را گرفته‌اند و همان بخش را مورد نقد قرار دادند.
افرادي كه به نظر ما در طي اين ساليان مختلف، با نوع برداشت‌ها و نگرش‌هاي‌شان نه تنها كمكي به حركت اصلاحي در كشور نكرده‌اند، بلكه بعضا بهانه‌هايي را براي برخورد با جرياناتي كه راه پيشرفت كشور را در اصلاح آن جست‌وجو مي‌كنند، ايجاد كرده‌اند.
در داخل كشور، اصلاح‌طلبان واقعي و چهره‌هاي برجسته‌ي آن همراهي و هماهنگي را دارند. ممكن است بخش‌هايي هم باشند كه  به نوعي سعي مي‌كنند خودشان را به اصلاح‌طلبان بچسبانند يا در حاشيه‌ي آن قرار بگيرند، وگرنه در مجموعه اصلاح‌طلبان اين حركت كلي، مورد تاييد است. ممكن است بعضا نسبت به ادبيات يا شكل بيان آن نقدي داشته باشند، يا فضاي موجود را مناسب ندانند. اما اين بمنزله‌ي اين نيست كه شكافي در بين اصلاح‌طلبان درون كشور در مورد گفته‌هاي آقاي خاتمي وجود دارد.
با توجه به اين‌كه دو سال از انتخابات سال ۸۸ و شكل‌گيري جنبشي كه سبز ناميده مي‌شود گذشته است، ارزيابي شما از سير تحولات اين دو سال و عملكرد جنبش سبز چيست؟
چه در راس اين جنبش كه حركت‌ها سياسي است و چه در بدنه جنبش كه مردم هستند و يك جريان اجتماعي است، نگاه جنبش، نگاهي معقول در جهت ايجاد تغيير به صورت آرام و اصلاح‌طلبانه است. حركت‌هاي اخير هم اين را نشان داده است.
اگرچه ممكن است بعضي‌ها فكر كنند اين حركت به سردي گراييده است اما به نظر من دليل آن نگاه معقولي است كه وجود دارد. اگر امروز مي‌بينيم كه در اردوگاه محافظه‌كاران اختلاف به‌وجود مي‌آيد و مشكل دارند ، بخشي از آن به خاطر برداشت و فهمي است كه اصولگرايان از رفتارهاي مردم پيدا كرده‌اند.
اين مسائل روندي مناسب و معقولي پيدا كرده است. ارزيابي من اين است كه در عرض اين دو سال ما در عرصه‌ي فهم سياسي و اجتماعي در داخل كشور رشد بسيار خوبي داشته‌ايم. قطعا اين حركت نتيجه‌ي خوبي خواهد داشت كه به نفع مردم ايران خواهد بود.

با آشكارشدن اختلاف ميان اصولگرايان، اگر بپذيريم كه آرايش سياسي جديدي به‌وجود آمده است، فكر مي‌كنيد احتمال دوري و نزديكي بين سه گروه اصولگرايان سنتي، اصلاح‌طلبان و حاميان دولت ايران در انتخابات مجلس پيش روي چه طور خواهد بود؟
اصلاح‌طلباني كه در كشور حضور داشته‌اند و در قالب تشكل‌ها و احزاب فعالند و از چهره‌هايي شناخته‌شده و برجسته‌اي هستند، الان قطعا براي‌شان هيچ دورنما و نگرشي براي حضور در انتخابات نيست. شرايط حاضر، شرايطي نيست كه آن‌ها بتوانند در انتخابات شركت كنند. البته ممكن است افرادي باشند كه در گذشته در اردوگاه اصلاح‌طلبان بوده‌اند يا در حاشيه‌هاي آن قرار داشته‌اند، سعي كنند در انتخابات مجلس فعال شوند. اما اين به‌منزله‌ حضور و فعاليت جريان اصلاح‌طلب در انتخابات نيست.
در مورد نزديك شدن هم به‌هيچ وجه اين امكان وجود ندارد. همان طور كه گفتم، براي گروه‌هاي اصلاح‌طلب فرقي بين جريانات اصولگرا وجود ندارد. به‌وجود آمدن دولت فعلي محصول اجماع جريان اصولگرا در شش سال گذشته بود. نبايد فراموش كنيم كه خيلي از كساني كه امروز باب انتقاد به آقاي احمدي‌نژاد را باز مي‌كنند، كساني هستند كه خودشان ايشان را سر كار آورده‌اند. با توجه به اين كه در گذشته هم هشدارهايي نسبت به نوع نگرش حاكم براين تفكر وجود داشت.
اگر امروز مي‌بينيم بين‌شان اختلافي وجود دارد، براي اين است كه آقاي احمدي‌نژاد شايد سهم گروه‌هاي اصولگراي منتقد را به درستي نداده است. اين انتقادات بيش‌تر يك بحث سهم‌خواهي است و يك بخشي از آن هم بازار گرمي‌هاي قبل از انتخابات است. بايد ببينيم اگر اختلافي بين اصولگرايان وجود دارد، اين اختلاف در چه حوزه‌اي است. آيا آن‌ها در حوزه‌ي سياست داخلي و بحث آزادي‌هاي احزاب و گروه‌هاي سياسي اختلاف نظر ندارند؟ آيا در حوزه‌ي نگاه به مسائل خارجي و نوع سياست خارجي حاكم بر كشور آن‌ها با هم اختلاف دارند؟ آيا در ديدگاه فرهنگي و نوع مواجه با مردم و اصحاب فرهنگ و هنر آن‌ها با هم اختلاف دارند؟ حتي در عرصه‌ي مسائل اقتصادي آيا طور جدي اختلافي بين آن‌ها وجود دارد؟
اگر امروز احساس مي‌كنيم كه چنين اختلافي وجود دارد و دسته‌بندي بين اصولگرايان ايجاد شده است، ناشي از يك اختلاف ريشه‌اي نيست. بلكه هراس بخشي از اردوگاه اصولگرايان از بخش ديگر اصولگرايان است. آن‌ها با اطمينان از اين‌كه اصلاح‌طلبان از عرصه‌ي قدرت خارج شده‌اند و فضا را براي تماميت‌خواهي خودشان فراهم شده ، به دنبال اين هستند كه شرايط را به گونه‌اي عوض كنند.
افرادي مثل صفارهرندي، يا سردار فضلي صحبت از يكي بودن منشا "جريان انحرافي" با جنبش سبز كه از آن‌ "جريان فتنه" نام بردند سخن گفتند. نظر شما درباره يكي بودن منشا آن‌ها چيست؟
اين بيش‌تر به يك جوك شبيه است، اين مسائل را كسي باور نخواهد كرد. همه‌ي هزينه‌اي كه متاسفانه بر كشور تحميل شده و ما به‌عنوان جريان اصلاح‌طلب به هيچ‌وجه راضي به آن نبوديم و نيستيم كه كشور اين گونه آسيب ببيند، تمام اين هزينه‌اي كه براي برخورد با چهره‌ها و گروه‌هاي اصلاح‌طلب صورت گرفت، براي دفاع از همان جرياني بود كه امروز آن را «جريان انحرافي» مي‌خوانند.
وقتي در شش سال براي حضور فردي در عرصه ‌اجرايي كشور گذشته تمام امكانات را بسيج كرديم و در دوسال گذشته بعد از انتخابات بيش‌ترين برخوردها را با اصلاح‌طلبان براي دفاع از اين جريان انجام داديم ، چگونه امروز كه كمتر از دوسال از اين بحث گذشته است، منشا آن‌ها را يك جريان مي‌دانيم؟
اگر دوستان امروز به اين مسئله رسيده‌اند، پس معلوم مي‌شود در تحليل‌هاي‌شان دچار اشتباه فاحش هستند. همان گونه كه در قبل اشتباه كرده‌اند الان نيز اشتباه مي‌كنند. اما اگر از قبل اين بحث‌ها را مي‌دانستند، پس چگونه به بخش‌هايي از مجموعه، اين‌همه هزينه تحميل كردند تا بخش‌هاي ديگري از همان مجموعه را سر كار نگه دارند؟ اين‌بحث‌ها ناشي از برخي مشكلاتي‌ست كه به‌وجود آمده و امروز خود اصولگرايان هم دچار نوعي سردرگمي در تحليل شده‌اند.
حسين كرماني
تحريريه: مصطفي ملكان

رساله نوشتن دانشجويان مقيم خارج در مورد ايران 'ممنوع نيست'

محمدحسين مجلس آرا مديركل امور دانش آموختگان وزارت علوم از "رفع محدوديت" انتخاب موضوعات مرتبط با درباره ايران براي رساله دكتري دانشجويان شاغل به تحصيل در خارج كشور خبر داده است.آقاي مجلس آرا در گفتگو با خبرگزاري مهر گفت كه "مساله" دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در خارج كشور كه مي‌خواهند موضوع رساله دكتري‌شان درباره ايران باشد، با اين صورت حل شده كه اين دانشجويان بايد از يك استاد راهنما و يك مشاور ايراني استفاده كنند.
در اسفند ماه گذشته، محمدحسين مجلس آرا از ممنوعيت انتخاب موضوع رساله در ارتباط با ايران براي دانشجويان خارج از كشور خبر داده و تاكيد كرده بود كه "ممنوعيت انتخاب موضوع رساله در ارتباط با ايران هم شامل دانشجوياني كه با هزينه شخصي براي ادامه تحصيل به خارج از كشور مي‌روند و هم شامل دانشجويان بورسيه دولتي مي‌شود."
وي امروز در پاسخ به اينكه "آيا دانشجويان ايراني خارج كشور كه مي خواهند استاد راهنما و استاد مشاور ايراني انتخاب كنند بايد تأييديه اي در اين زمينه از وزارت علوم داشته باشند"، به گفتن اين نكته بسنده كرده كه اگر اين داننشجويان با وزارت علوم نيز هماهنگي داشته باشند "خيلي خوب است".

بازداشت يكي از كاركنان دفتر نمايندگي ديپلماتيك ايران در قاهره

خبرگزاري رويترز روز يكشنبه خبر داد كه نيروهاي امنيتي مصر تأييد كرده‌اند كه اين «ديپلمات ايراني» در روزهاي اخير به اتهام «رد و بدل كردن اطلاعات» بازداشت شده‌است اما در مورد هويت اين فرد و منصب ديپلماتيك او جزئياتي ارائه نكردند.
شبكه تلويزيوني «العربيه» نيز بامداد يكشنبه خبر داد كه سازمان امنيت مصر يك «ديپلمات ايراني» به نام «قاسم حسيني» را در قاهره دستگير كرده‌اند كه اتهام او «جاسوسي» است.
به گفته اين شبكه، منابع دولتي در مصر اعلام كرده‌اند كه فرد متهم، در مورد مصر و برخي كشورهاي خليج فارس اطلاعات جمع‌آوري مي‌كرد و هم‌اينك بازداشت شده و براي تحقيق در اختيار سازمان امنيت مصر قرار گرفته‌است.
روزنامه دولتي الاهرام، چاپ مصر، نيز روز يكشنبه نوشت كه يك «ديپلمات ايراني» به نام «سيد قاسم حسيني» كه در مورد مصر و برخي كشورهاي خليج فارس «اطلاعات سياسي، اقتصادي و نظامي جمع‌آوري مي‌كرده» به تازگي دستگير شده‌است.
يك مقام امنيتي مصر كه نخواسته نامش فاش شود، روز يكشنبه به خبرگزاري رويترز گفت كه «قاسم حسيني» كه هم‌اينك در بازداشت سازمان اطلاعات مصر به‌سر مي‌برد هم‌چنين كوشش كرده تا «مأموراني را براي انجام مأموريت‌هايي در كشورهاي عرب خليج فارس» استخدام كند.
مناسبات ايران و برخي از كشورهاي حاشيه خليج فارس، اخيراً با چالش‌هايي روبه‌رو شده و به تازگي در پي اعلام كشف يك شبكه جاسوسي براي سپاه پاسداران در كويت و محكوميت چند تن در اين ارتباط، كويت و جمهوري اسلامي ديپلمات‌هاي يكديگر را در اقدامي متقابل اخراج كرده‌اند.
بازداشت «قاسم حسيني» با اتهامات ياد شده در حالي صورت مي‌گيرد كه ايران و مصر پس از تحولات اخير مصر و سقوط حسني مبارك به بهبود روابط ميان دو كشور مي‌انديشند.
چهارشنبه گذشته علي‌اكبر صالحي و نبيل العربي، وزيران خارجه جمهوري اسلامي و مصر در حاشيه نشست غير متعهدها در جزيره بالي اندونزي ديدار كردند و نبيل العربي پيش از اين اعلام كرده‌بود كه وي تصميم دارد در ديدار با همتاي ايراني خود «در مورد نحوه گشودن فصل جديدي از روابط ميان قاهره و تهران مذاكره كند.»
ايران و مصر كه از بيش از ۳۰ سال پيش قطع رابطه كرده‌اند، هم اينك در پايتخت‌هاي دو كشور دفتر حافظ منافع دارند.
رهبران جمهوري اسلامي در سال‌هاي آغازين انقلاب مقام‌هاي مصري را به دليل امضاي پيمان صلح كمپ ديويد با اسرائيل متهم به خيانت به جهان اسلام مي‌كردند.
با اين حال در ۱۵ سال گذشته جمهوري اسلامي بارها براي از سرگيري روابط با مصر تلاش كرده بود كه درخواست تهران در اين زمينه همواره با مخالفت دولت حسني مبارك، رئيس جمهور پيشين مصر روبه‌رو شده بود.

آيت الله خامنه اي مسئولان سه قوه را از دخالت در انتخابات بر حذر داشت

آقاي خامنه اي امروز ۸ خرداد (۲۹ مه) در ديدار سالانه خود با با نمايندگان در سالگرد افتتاح اولين دوره مجلس شوراي اسلامي، به آنها توصيه كرد كه از نزديك شدن به "صاحبان قدرت و ثروت" براي "تأمين نمايندگي در مجلس بعدي" خودداري كنند.
اظهارات رهبر ايران در شرايطي منتشر شده كه در هفته هاي اخير، بسياري از مقام هاي حكومتي ايران نسبت به صرف پول هاي زياد از سوي "جريان انحرافي" براي تاثيرگذاري بر انتخابات آينده هشدار داده اند.
"جريان انحرافي" عنواني است كه محافظه كاران منتقد دولت، براي گروهي از همكاران آقاي احمدي نژاد و به ويژه اسفنديار رحيم مشايي، رئيس دفتر او، مورد استفاده قرار مي دهند.
آيت الله خامنه اي در بخش ديگري از سخنان خود، با تشكر صميمانه از "مواضع صريح، قاطع و افتخارآميز مجلس در قبال زياده خواهي امريكا و سلطه گران"، در مورد تلاش دشمنان خارجي جمهوري اسلامي براي "ايجاد اختلاف ميان دستگاه هاي مديريت كننده كشور" هشدار داده است.
رهبر جمهوري اسلامي به نمايندگان توصيه كرده است كه "با حفظ استقلال كامل مجلس به گرايش ها و روش هاي دولت توجه و به گونه اي قانونگذاري كنند كه اجراي قانون براي دولت آسان و تسهيل شود".
وي در عين حال افزوده است: "البته هنگامي كه قانون به تصويب رسيد، دولت هم بايد با همه توان و بدون بهانه گيري، براساس آن عمل كند."
آيت الله خامنه اي در ادامه، در اظهار نظري در مورد دستگاه اجرايي، بدون نام بردن از مسئولاني مشخص، "شاكله قوه مجريه" را خوب و مطلوب دانسته و افزود: "دولت مشغول كار و تلاش است و مجلس و دولت بايد به يكديگر كمك كنند."
اظهارات سال پيش آيت الله خامنه اي
آيت الله خامنه اي در ديدار سال گذشته نمايندگان مجلس هشتم با وي، با وجود توصيه هر دو قوه مقننه و مجريه به رعايت همديگر، در همين زمينه به نمايندگان مجلس توصيه هاي مشخص تري داشت.
رهبر جمهوري اسلامي در خرداد ماه ۱۳۸۹ به نمايندگان يادآوري كرده بود: "دولت، آن عنصر وسط گود است كه مي خواهد كارها را انجام دهد. بايد ما كار دولت را تسهيل كنيم. بايد ما كار دولت را رعايت كنيم."
وي افزوده بود: " درست است كه دولت بايد به قانون عمل كند، [اما] اين هم درست است كه مجلس بايد كارى كند كه دولت بتواند به قانون عمل كند؛ والّا اگر فرض كنيم يك تكليفى بر دوش دولت گذاشتيم، اعتبارش را تصويب نكرديم؛ خوب، اين نمي شود؛ اينها مشكلات دارد."
آيت الله خامنه اي تصريح كرده بود: "فرض بفرمائيد دولت لايحه‌اى را به مجلس مى‌آورد - كه دولت طبعاً با توجه به امكاناتش، با توجه به قدرت خودش، با توجه به موجودى كشور و زمينه‌هاى مساعد، اين لايحه را تنظيم كرده - بعد در مجلس تصرفاتى در اين لايحه مي شود كه به كلى يك چيز ديگرى از آب در مى‌آيد. غالباً دولتى‌ها از اين جهت به ما گله مي كنند."
اظهارات سال گذشته رهبر ايران در شرايطي انجام مي شد كه محمود احمدي نژاد، از آغاز سال ۱۳۸۹ درگير اختلافي شديد با مجلس هشتم شده بود.
آقاي احمدي نژاد در ماه ها و هفته هاي منتهي به خرداد ماه سال گذشته، مجلس را به تصويب قوانين غير قابل اجرا و همچنين تغيير دادن بيش از حد لوايح پيشنهادي دولت متهم كرده بود.

ديپلمات ايراني متهم به جاسوسي در مصر 'آزاد شد'

خبرگزاري رسمي مصر (منا) گزارش داده كه يك ديپلمات ايراني كه در قاهره به ظن جاسوسي دستگير شده بود، آزاد شده است.
پيشتر خبرگزاري ها به نقل از مقام هاي امنيتي مصر گزارش داده بودند كه اين ديپلمات ايراني را به ظن جاسوسي، در قاهره پايتخت اين كشور دستگير كرده اند.
گزارش خبرگزاري رسمي مصر حاكي است كه مقام هاي امنيتي اين كشور پس از مشخص شدن اين موضوع كه فرد دستگير شده ديپلمات است، او را آزاد كردند.
بنا بر گزارش خبرگزاري رسمي مصر، وزارت خارجه اين كشور هويت اين ديپلمات ايراني را تاييد كرده است.
با وجود اين، منا همچنين گزارش داده است كه رفتار اين فرد به گونه اي بوده است كه ناقض پروتكل هاي ديپلماتيك مي باشد.
اين در حالي است كه خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) گزارش داده كه حيدر مصلحي وزير اطلاعات ايران عصر يكشنبه ۲۹ مه (۸ خرداد) در پايان جلسه هيات دولت گفته است كه "مصري هاي ضمن عذر خواهي از بازداشت ديپلمات ايراني پس از دوساعت از بازداشت او را آزاد كردند."
پيش از موضع گيري آقاي مصلحي، نمايندگي ديپلماتيك ايران در مصر، دستگيري يك ديپلمات اين كشور را به كلي تكذيب كرده بود.
يكي از مسوولان دفتر حفاظت از منافع ايران در مصر به خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفته بود كه او اطلاعي از اين موضوع كه يكي از ديپلمات هاي ايراني به اتهام جاسوسي دستگير شده باشد ندارد.
در ساعات آغازين انتشار اين خبر، شبكه خبري العربيه گزارش داده بود كه فرد دستگير شده كه يكي از كاركنان دفتر حفاظت منافع ايران در مصر بوده، اخبار و تحولات مصر را به خارج از اين كشور انتقال مي داده است.
منابع خبري مصري و نيز شبكه العربيه، نام اين ديپلمات ايراني را "قاسم حسيني" ذكر كردند اما بعدا شبكه خبري عرب زبان العالم متعلق به دولت ايران به نقل از يك منبع مطلع اعلام كرد كه آقاي حسيني در محل كارش حاضر و مشغول فعاليت هاي كاري روزمره خود است.
اين منبع مطلع به شبكه العالم گفت كه ايران در حال پي گيري اين ماجرا است.
خبرگزاري فارس نيز به نقل از يك منبع مطلع در وزارت خارجه ايران اعلام كرد كه "ديپلمات ايراني هم اكنون در محل دفتر حفاظت منافع جمهوري اسلامي ايران در قاهره مشغول انجام وظيفه است."
اين منبع در عين حال به خبرگزاري فارس گفت كه "اين موضوع از طريق جهات رسمي و ديپلماتيك در حال پيگيري است."
فراز و نشيب روابط
جمهوري اسلامي ايران ۳۰ سال پيش به دليل شناسايي اسرائيل از سوي دولت مصر روابط خود را با مصر قطع كرد اما پس از تحولات اخير در آن كشور، تلاش هايي براي از سرگيري روابط گزارش شده است.
از زمان بركناري حسني مبارك رييس جمهور مخلوع مصر در ماه فوريه گذشته، شوراي نظامي حاكم بر مصر علاقمندي خود را به داشتن روابط بهتر با ايران نشان داد و در ايران نيز برخي نمايندگان مجلس خواستار آن شده بودند تا "روابط ايران و مصر به نحو شايسته تري دنبال شود."
چهار روز پيش نيز‌ وزيران امور خارجه ايران و مصر در ملاقاتي كه در حاشيه شانزدهمين اجلاس وزيران كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد صورت گرفت، در مورد ارتقاء روابط ديپلماتيك در سطح سفير با هم ديدار و گفتگو كرده بودند.
به گزارش خبرگزاري دولتي مصر در اين ملاقات، نبيل العربي، وزير امور خارجه مصر به علي اكبر صالحي، همتاي ايراني خود گفت كشورش مايل به آغاز فصل جديدي با تمامي كشورهاي جهان است و از دشمني با هر كشوري پرهيز مي كند.
آقاي العربي همچنين گفت كه موضوع ارتقاء سطح روابط ديپلماتيك در پارلمان بررسي خواهد شد.
اتهام جاسوسي به يك ديپلمات ايراني در مصر در حالي صورت گرفته كه پيش از آن بحرين نيز اعلام كرده بود كه در حال محاكمه دو ايراني به اتهام جاسوسي براي جمهوري اسلامي است.
كويت نيز ماه گذشته ايران را متهم كرده بود كه شبكه اي جاسوسي در اين كشور به راه انداخته است و پس از آن دو ايراني را به اتهام عضويت در اين شبكه جاسوسي "وابسته به سپاه پاسداران ايران" را به اعدام محكوم كرده بود.

حذف پذيرش زنان در سطوح بالاي دانشگاهي

وزير علوم دولت دهم معتقد است طرح تفكيك جنسيتي در دانشگاه‌هاي ايران براي دانشجويان يك «امتياز» است. دفترچه راهنماي انتخاب رشته‌تحصيلي در مقطع كارشناسي ارشد سال ۹۰ نشان مي‌دهد كه اين امتياز به دانشجويان مرد تعلق دارد. بر اساس اطلاعات اين دفترچه راهنما دست‌كم سه دانشگاه ‌ايران سهميه دختران را در برخي از رشته‌هاي تحصيلي حذف كردند.
سهميه دختران: صفر
دانشگاه علم و صنعت با تغيير جدول پذيرش خود در مقطع كارشناسي ارشد، سهميه دختران را در تمامي رشته‌ها در مقطع روزانه به صفر رسانده است. وب‌سايت سهام نيوز شنبه ( ۷خرداد / ۲۸ مه) آمار مربوط پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي اين دانشگاه را منتشر كرده است.
بر اساس اين آمار‌، در مقطع شبانه نيز در تمامي ۱۹ رشته تحصيلي تنها ۲۵ سهميه براي دختران در نظر گرفته شده است. علاوه بر دانشگاه علم ‌و صنعت،‌ دانشگاه غيرانتفاعي امام رضا در مشهد و دانشگاه قم نيز پذيرش دانشجوي دختر در برخي از رشته‌هاي تحصيلي را كاملأ متوقف كرده‌اند.

طرح تفكيك جنسيتي دانشجويان در دانشگاه‌هاي ايران با روي كار آمدن محمود احمدي‌نژاد در دولت نهم و دهم ابعاد تازه‌اي به خود گرفت. اجراي اين طرح از اواخر سال گذشته به طور جدي در دستور كار دولت دهم قرار گرفت. كامران دانشجو وزير علوم در مراسم سي و دومين سالگرد انقلاب اسلامي تأكيد كرد كه مصوبه شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي در سال ۱۳۶۶ بايد در دانشگاه‌ها اجرا شود.
پاك كردن صورت مسئله در طرح تفكيك جنسيتي: حذف زنان
بر اساس مصوبه شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي كه به گفته وزير علوم دولت دهم «درباره حدود اخلاق اسلامي است»، دانشجويان زن و مرد بايد در كلاس‌هاي درس، در دو رديف جداگانه بنشينند. اما اجراي طرح تفكيك جنسيتي به رديف‌هاي جداگانه ختم نمي‌شود و پيامدهاي تاز‌ه‌اي براي دانشجويان دختر به همراه دارد.
در سال‌هاي گذشته شماري از چهر‌ه‌ها‌ي مذهبي خواستار تشكيل كلاس‌هاي جداگانه درس براي دانشجويان دختر و پسر شده بودند. اين درخواست به دليل كمبود فضا و امكانات دانشگاهي هرگز به مرحله عمل نرسيد. اكنون به نظر مي‌رسد كه وزارت‌علوم براي عملي كردن طرح تفكيك جنسيتي دانشگاه‌ها تصميم گرفته است صورت مسئله را پاك كند. حذف دانشجويان دختر از برخي از رشته‌هاي تحصيلي به ويژه مقاطع بالا كه ظرفيت پذيرش دانشجو محدود است، اقدامي تازه از سوي وزارت علوم دولت دهم در مورد جامعه دانشگاهي زنان ايران محسوب مي‌شود.