میهن ـ علی مهتدی: تظاهرات سراسری در نقاط مختلف سوریه با شعار «سکوت شما، ما را می کشد» دیروز برگزار شد. صدها هزار نفر در این تظاهرات شرکت کرده و از سکوت جامعه جهانی و به خصوص سکوت عربی در قبال حو
سازمان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن اعلام کرد که نیروهای امنیتی سوری روز جمعه دست کم بیست نفر از تظاهرکنندگان در نقاط مختلف این کشور را به قتل رساندند.
این سازمان در بیانیه ای که خبرگزاری رویترز آن را منتشر کرد آورده است که نیروهای امنیتی، سرکوب خشونت آمیز تظاهرات مسالمت آمیز مردم این کشور که خواستار آزادی و سقوط نظام بشار اسد هستند را ادامه داده و در نقاط مختلف سوریه به سمت مردم گلوله شلیک کرده است.
این در حالیست که دولت سوریه از زمان شروع تظاهرات مردمی که وارد پنچمین ماه خود شده، فعالیت خبرنگاران را ممنوع کرده و تمامی خبرنگاران خارجی را از خاک خود اخراج کرده، بطوریکه تعیین صحت اخبار منتشر شده، کاری بسیار دشوار است.
فعالان حقوق بشر گفته اند که دستگیری های گسترده ظرف دو روز گذشته در سوریه ادامه داشته و صدها نفر در دمشق بازداشت شده اند. نیروهای گارد ریاست جمهوری در میدان اصلی دمشق حاضر شدند تا از تجمع مردم در پایتخت سوریه جلوگیری کنند.
همزمان، خبرگزاری رسمی سوریه اعلام کرد که چند نفر از نیروهای ارتش در منطقه بوکمال واقع در مرز سوریه و عراق کشته شده اند و خرابکاران، خط لوله نفت در نزدیکی حمص را منفجر کرده اند که در نتیجه این انفجار، آسیب جدی به این خط لوله وارد شده است.
شهر حمص بزرگ ترین پالایشگاه نفتی سوریه را در خود جای داده است. این شهر همچنین از مهم ترین شهرهایی است که شاهد تظاهرات مردمی بوده و تانک های ارتش سوریه در نقاط مختلف این شهر مستقر شده اند تا از گسترش دامنه تظاهرات جلوگیری کنند.
در شهر حماه که در سال ۱۹۸۳ شاهد بزرگ ترین قتل عام در زمان حکومت چهل ساله حزب بعث بوده، خطیب نماز جمعه گفت که هدف از ادامه تظاهرات اعتراض آمیز، برکناری حکومت بشار اسد است.
این در حالیست که تظاهرات مردمی ظرف روزهای گذشته شکل طائفه ای و مذهبی به خود گرفته و تبدیل به اعتراض اکثریت اهل سنت به اقلیت علوی شده که ظرف چهل سال گذشته قدرت را در دست داشته اند.
ظرف دو روز گذشته بیشترین حجم سرکوب متوجه منطقه قبایل سنی نشین در شرق سوریه بوده که منطقه ای استراتژیک در نزدیکی مرز عراق و تولید کننده نفت سوریه است.
بیشتر مردم این منطقه از سوریه مسلح هستند چرا که دولت سوریه چند سال قبل قبایل این منطقه را مسلح کرد تا موازنه ای میان آنها و کردها در مرز عراق ایجاد شود.
در منطقه کردنشین دیرالزور، تانک های ارتش از پنج شنبه شب وارد شهر شدند و از ساعات ابتدایی روز جمعه حمله نیروهای امنیتی شروع شده و تانک ها در میادین اصلی شهر مستقر شدند.
رویترز به نقل از ساکنان دیرالزور گزارش داد که حداقل دوازده هلی کوپتر، نظامیان را از فرودگاه نظامی نزدیک به شهر با تمامی تجهیزات نظامی به نزدیکی شهر منتقل کرده و آنها در اطراف دیرالزور مستقر شدند و صبح جمعه حمله خود به شهر را شروع کردند.
دولت سوریه اعلام کرده که چند تن از سربازان ارتش این کشور در دیرالزور توسط خرابکاران به قتل رسیدند ولی سازمان حقوق بشر سوریه در پاسخ به این مدعا گفت که کشته شدگان ارتش در نتیجه پاسخ مردم به خشونت اعمال شده علیه آنها بوده و این مردم عادی بودند که از سلاح های خود برای دفاع مشروع در برابر خشونت استفاده کرده اند.
بشار اسد دو روز پس از تظاهرات بزرگ دیرالزور، مدیر زندان مرکزی این کشور را به سمت استاندار دیرالزور منصوب کرد. ساکنان این منطقه می گویند که پس از شلیک ارتش به سمت مردم که باعث کشته شدن چهار تظاهرکننده شد، سی نفر از اعضای ارتش به مردم پیوسته اند.
دیرالزور از مناطق اصلی تولید نفت در سوریه است که روزانه ۳۸۰ هزار بشکه نفت تولید می کند اما در عین حال این منطقه از فقیرترین مناطق سوریه است.
آخرین آماری که سازمان حقوق بشر سوریه منتشر کرده حاکی از این است که از زمان شروع تظاهرات مردمی ۱۶۳۴ نفر جان خود را از دست داده و ۲۹۱۸ نفر ناپدید شده اند. در همین حال ۲۶ هزار نفر توسط نیروهای دولتی دستگیر شده اند که ۱۲۶۱۷ نفر از آنها هنوز در حبس هستند.
دولت سوریه نیز در مقابل اعلام کرد که نزدیک به پانصد نفر از نیروهای ارتشی و امنیتی از زمان شروع اعتراض ها کشته شده اند، اما جمعیت حمایت از حقوق بشر سوریه می گوید که این سربازان در نتیجه شلیک خود ارتش کشته شده اند، زیرا هر کسی که با شلیک به سمت مردم مخالفت کند، هدف گلوله سربازان دیگر قرار می گیرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر