۱۳۹۰ مرداد ۹, یکشنبه

خبر تلویزیون سوریه از راهپیمایی یک میلیونی: فقط ۲۰۰۰ نفر آمدند


میهن – مجید سعادت: در حالی که رسانه های عربی و بین المللی، راهپیمایی دیروز سوریه علیه بشار اسد را بیش از یک میلیون نفر ارزیابی کرده اند تلویزیون سوریه در بخش های مختلف خبری دیشب و امروز از تظاهرات دوهزار نفر خبر داده است. روزنامه النهار چاپ بیروت، از کشته شدن بیش از ۸ نفر در راهپیمایی شهرهای حمص وحلب وادلب والملیحة در حومه دمشق خبر داده است.
دویچه وله نیز گزارش داد که با گذشت بیش از چهار ماه از آغاز اعتراض‌ها علیه رژیم بشار اسد این اعتراض‌ها روز به روز ابعاد گسترده‌تری پیدا می‌کند. بنابر این گزارش، تنها در دو شهر “دیرالسور” و “حماء” بیش از یک میلیون نفر در تظاهرات ضد دولتی شرکت داشتند.
شب گذشته دولت فرانسه به سرکوب تظاهرکنندگان توسط نیروهای امنیتی سوریه در شهر حمص واکنش نشان داد و آن را بشدت محکوم کرد. برنارد واله‌رو  سخنگوی وزارت امورخارجه فرانسه ضمن ابراز نگرانی ازادامه‌ی سرکوب و کشتار مردم، گفت: «وظیفه نیروهای امنیتی حفاظت از مردم است نه ایجاد وحشت در میان آنها»؛ وزارت خارجه آلمان نیز برخورد بشار اسد با مخالفان را سخت مورد انتقاد قرار داد و نگرانی شدید خود را از روند حوادث ابراز داشت. دولت آلمان از رژیم سوریه خواسته است به حداقلی از مبانی حقوق بشر و شهروندی پای‌بند بماند.
این گزارش می افزاید که از هفته گذشته تا کنون در شهر حمص ۵۰ نفر کشته شده‌اند.  بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، نسبت به گسترش خشونت علیه تظاهرات صلح‌آمیز مردم سوریه هشدار داده و از بشار اسد خواسته است سریعا دست از سرکوب بردارد.
بنا بر آماری که سازمان‌های غیردولتی سوریه منتشر کرده‌اند، از ماه مارس، یعنی از آغاز اعتراض‌ها تاکنون بیش از ۱۴۰۰ نفر در جریان خشونت‌ها کشته شده‌اند. هزاران نفر دستگیر و هزاران نفر دیگر نیز آواره گشته‌ و سیل آوارگان به ترکیه و لبنان پناه برده‌اند.

هفته‌ گذشته “صبح صادق” ارگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز با تشبیه تظاهرات ایران و سوریه، معترضان این کشور را «کم شمار» خواند و از اختلاف نظر جدی میان ایران و برخی همسایگانش بر سر بحران سوریه خبر داد.
به گزارش صدای آلمان به نقل از این ارگان دولتی که زیر نظر “معاونت سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه” منتشر می‌شود، اگر جمهوری اسلامی ناچار به انتخاب باشد، در دفاع از هم‌پیمان خود سوریه، در برابر ترکیه خواهد ایستاد.
نشریه “صبح صادق” با تأکید بر پیوند نزدیک ایران و سوریه نوشت: «همه دنیا از نوع روابط ایران با سوریه آگاه است و ایران هم نباید آن را پنهان نگه دارد.»به نوشته این نشریه «مسائل سوریه پیوند جدی با منافع ایران دارد و این منافع درحالتی تضمین می‌شود که در سوریه وضعیت به حالت عادی برگردد»؛ نویسنده به ترکیه اندرز داد که به جای حمایت از مردم ناراضی، «واقع‌بینانه‌تر به موضوع نگاه کند و جانب حکومت سوریه را بگیرد».
ارگان سپاه از جنبش‌های اعتراضی برخاسته در کشورهای عربی دفاع کرد و آنها را «کاملاً بومی و داخلی و از سر اعتراض به ظلم‌ها و محرومیت‌ها خواند، اما سوریه را “استثنا” توصیف کرد.
به اعتقاد نویسنده‌ی وابسته به سپاه، در سوریه برخلاف سایر کشورهای عربی، نه مردم حق‌طلب، بلکه بیگانگان دست در کار هستند: «اجانبی با دخالت در امور سوریه و سازماندهی افراد خاص و تحریک کسانی که به هر دلیل زمینه و آمادگی اعتراض را دارند، آشوب، اعتراض، تخریب و کشتار راه انداخته‌اند، تا به افکار عمومی دنیا بقبولانند که آنچه در سوریه می‌گذرد، مانند آن چیزی است که در مصر، تونس، لیبی، یمن و … می‌گذرد.»
ارگان سپاه حاکمیت سوریه را “جلودار خط مقاومت” دانست که به سبب پایداری در این موضع، تاوان سنگینی پرداخته و مورد خشم و غضب آمریکا، غرب و بسیاری از کشورهای عربی قرار گرفته است».
مقاله ارگان سپاه آرزو کرد که سران یمن و بحرین و لیبی به سرنوشت سران تونس و مصر، یعنی حسنی مبارک و بن‌علی دچار شوند، اما در مورد سوریه نوشت که رژیم بشار اسد «در حال حل و فصل مشکلات است».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر