۱۳۸۹ مرداد ۶, چهارشنبه

آر‌پي‌جي ساخت ايران در دست طالبان؛ ايران: از طالبان حمايت نمي‌كنيم

در حالي كه مقامات جمهوري اسلامي از جمله محمود احمدي‌نژاد حمايت خود از طالبان براي ايجاد بي‌ثباتي در افغانستان را انكار مي‌كنند، روزنامه وال استريت جورنال روز سه‌شنبه در گزارشي بر اساس اسناد افشاشده ارتش آمريكا گفت كه همكاري ايران با القاعده «گسترده‌تر از آن است كه تصور مي‌شد».

روز يك‌شنبه، سوم مردادماه، بيش از ۹۲ هزار سند سري ارتش آمريكا درباره جنگ افغانستان
توسط وب‌سايت «ويكي‌ليكس» افشا شد كه بخشي از آنها به نقش تهران در حمايت‌هاي پنهان مالي، تسليحاتي، آموزشي و پناه دادن به شورشيان طالبان در خاك خود «به منظور مبارزه عليه نيروهاي ائتلاف در افغانستان» اختصاص داشت.

روزنامه آمريكايي وال استريت جورنال بر اساس همين اسناد به نقش جمهوري اسلامي در «قراردادهاي فروش اسلحه بين كره شمالي و شبه‌نظاميان مستقر در پاكستان و به‌ويژه گلبدين حكمتيار و القاعده» اشاره كرده است.

اين روزنامه از جمله به گزارش‌هايي متعلق به سپتامبر ۲۰۰۹ اشاره كرده است كه حاكي از استفاده طالبان از سلاح‌ها و مهمات ايراني و از جمله آر‌پي‌جي‌هايي است كه روي آنها به زبان فارسي نوشته شده بود: «ساخت ايران».

اين در حالي است كه دوشنبه شب در نخستين واكنش مقامات جمهوري اسلامي به انتشار اسناد جنگ آمريكا در افغانستان و نقش حكومت ايران در بي‌ثباتي اين كشور، محمود احمدي‌نژاد اتهام حمايت دولت خود از نيروهاي شبه‌نظامي طالبان و ايجاد «بي‌ثباتي در افغانستان» را انكار كرد.

خبرگزاري فرانسه بر اساس مصاحبه‌ تلويزيون آمريكايي سي‌بي‌اس با رئيس جمهور ايران در آخرين ساعات روز دوشنبه مي‌گويد آقاي احمدي‌نژاد ضمن رد حمايت «از هر گروهي» گفته است كه «ما فقط و فقط از مردم افغانستان حمايت مي‌كنيم».

در همين حال دفتر نمايندگي جمهوري اسلامي در سازمان ملل نيز اتهام هر گونه ارتباط ايران با گروه‌هاي افراطي سني را رد كرده است.

به گزارش وال استريت جورنال از اسناد وب‌سايت ويكي‌ليكس، گلبدين حكمتيار، رهبر حزب اسلامي افغانستان، و مشاور مالي اسامه بن لادن در نوامبر سال ۲۰۰۵ از ايران به كره شمالي سفر كرده‌اند تا «قرارداد خريد راكت‌هاي كنترل از راه دور را به سرانجام برسانند».

در بخشي از گزارش روزنامه بريتانيايي گاردين از اين اسناد نيز آمده است كه دولت ايران به رهبران طالبان پيشنهاد كرده كه حاضر است در ازاي كشتن هر سرباز افغان مبلغ ۱۷۴۰ دلار (صد هزار افغاني [واحد پول افغانستان]) و در ازاي كشتن هر مقام دولتي اين كشور مبلغ ۳۴۸۰ دلار (۲۰۰ هزار افغاني) بپردازد.

پيشتر نيز در اوايل فروردين‌ماه روزنامه بريتانيايي ساندي تايمز
از قول چند تن از رهبران طالبان اعلام كرده بود كه صدها نيروي طالبان به كمك ايران در اردوگاهي در زاهدان براي ساخت بمب كنار جاده‌اي و عمليات تخريبي آموزش ديده‌اند.

وال استريت جورنال همچنين بر اساس سندي متعلق به آوريل سال ۲۰۰۷ مي‌گويد دو ماه پيشتر القاعده «به كمك جمهوري اسلامي» ۷۲ موشك هوا به هوا از الجزاير خريداري كرده، «و آنها را در زاهدان پنهان كرده» تا بعداً قاچاقي به داخل افغانستان انتقال دهد.

سند ديگري متعلق به همين سال، سال ۲۰۰۷، حاكي از آن است كه دولت ايران به ۹۰ عضو پارلمان افغانستان جمعاً مبلغ چهار ميليون دلار پرداخت كرده است.

در اسناد طبقه‌بندي شده‌اي كه روز يك‌شنبه در مورد جنگ افغانستان افشا شد، انگشت اتهام در ايجاد بي‌ثباتي در اين كشور و نيز تقويت شبه‌نظاميان طالبان به سوي پاكستان و ايران نشانه رفته است.

بر اساس اين اسناد، سازمان اطلاعاتي پاكستان نيز به سازماندهي مبارزه شبه‌نظاميان طالبان عليه نيروهاي آمريكايي، از طريق ملاقات با مقامات ارشد طالبان، متهم شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر