۱۳۸۹ مرداد ۶, چهارشنبه

همسر هدی صابر: همسرم از سوی مقامات امنيتی تحت فشار بود، ناپديد شدنش بی دليل نمی تواند باشد، کمپين بين المللی حقوق بشر

در پی ناپديدشدن فعال سياسی هدی صابر از روز شنبه گذشته فهيمه جمشيدی همسر وی به کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران گفت از آنجا که همسرش شخصيتی سياسی است و طی چند وقت اخير از سوی مقامات امنيتی تحت فشار بوده، ناپديد شدن او نمی تواند بی دليل باشد. خصوصا که او و فرزندانش بيمارستانها و مراکز عمومی ديگر را جستجوکرده‌اند و نتيجه ای نيافته اند.
خانواده هدی صابر با ابراز نگرانی نسبت به وضعيت وی همچنين از مقامات مرتبط خواستار مشخص شدن محل نگهداری وی شدند. کمپين روز شنبه ۲ مرداد ماه مطلع شد که هدی صابر از فعالين ملی- مذهبی ناپديد و به گفته وکيلش ربوده شده است اما نهادهای امنيتی و قضايی با گذشت بيش از ۴۸ ساعت از اين اتفاق نه بازداشت او را تاييد کرده اند نه به نگرانی های خانواده در خصوص مفقود شدن وی پاسخی داده اند.
فهميه جمشيدی همسر آقای صابر به کمپين گفت شب شنبه با هم صحبت کرده و قرار می شود که آقای صابر به دنبال همسرش برود اما ديگر از او خبری نمی شود. جستجوهای خانواده صابر برای يافتن سرنخی از وی به نتيجه ای نرسيده است و آنها خواهان روشن شدن وضعيت او هستند. اين در حالی است که بنا به گزارش ها محمد شريف، وکيل هدی صابرگفته که موکلش مدت دو هفته بوده که موکلش تحت تعقيب قرار داشته است.
هدی صابر در سال ۱۳۷۹ به همراه چند تن ديگر از فعالين سياسی موسوم به ملی-مذهبی بازداشت شد. دادگاه بدوی وی را به ده سال زندان و ده سال محروميت از فعاليتهای اجتماعی محکوم کرد اما اين حکم در دادگاه تجديد نظر به پنج سال و نيم زندان تقليل يافت و در همين مرحله دادگاه تجديد نظر متوقف ماند.
به گفته محمد شريف، هدی صابر طی چند ماهه اخير تماسهای تلفنی مبنی بر سپری کردن دوران زندانش دريافت کرده بودکه در جملگی تماسها خواستار مدارک رسمی قوه قضاييه شده است.

بازداشت هانيه فرشی در تبريز به خاطر فعاليت‌های فيس بوکی، رهانا

هانيه فرشی شتربان، شهروند تبريز از حدود ۱۰ روز قبل بازداشت شده و از وضعيت وی خبری در دست نيست.
خبرگزاری حقوق بشر ايران - رهانا
ماموران امنيتی در تاريخ يک‌شنبه ۲۷ تير ماه ۱۳۸۹ در ساعت شش صبح به منزل هانيه فرشی شتربان وارد شده و وی را بازداشت می‌کنند.
به گزارش رهانا، ماموران امنيتی بعد از تفتيش منزل وی بازداشت کرده و کامپيوتر، تلفن و وسائل شخصی وی را ضبط می‌کنند. وی در ابتدا به بازداشتگاه اطلاعات تبريز منتقل شده و سپس به زندان اوين منتقل می‌شود.
به اين شهروند تبريزی اتهاماتی چون «اهانت به مقدسات، ارتباط با بيگانه» زده‌اند که گفته می‌شود بر مبنای فيس بوک ايشان است. از وضعيت وی در حال حاضر اطلاعاتی در دست نيست و اجازه تماس با وی به خانواده‌اش داده نمی‌شود.
خانم فرشی ۲۸ ساله و تنها يک مادر مسن دارد و سابقه هيچ‌گونه فعاليت سياسی نداشته است.

اعتصاب غذای حسين رونقی، وبلاگ نويس زندانی در بند دو الف، هرانا

خبرگزاری هرانا - حسين رونقی ،وبلاگ نويس اعتصاب غذا کرد. وی که از ۲۲ آذر ماه سال گذشته دستگير شده ،همچنان در بند ۲ الف سپاه در سلول انفرادی به سر می برد.
به گزارش خبرنگار کلمه، وی در اعتراض به نگهداری طولانی مدتش در سلول انفرادی و همچنين فشار برای مصاحبه تلويزيونی دست به اعتصاب غذا زد ه است . زليخا موسوی مادر حسين رونقی نيز در اين باره تاکيد کرده است :” حسين تحت فشارهای شديد برای اعتراف تلويزيونی قرار دارد .”
او همچنين از نگه داشتن فرزندش در سلول انفرادی به مدت هشت ماه ابراز نگرانی می کند و می پرسد چرا بايد فرزندش اين همه وقت بلاتکليف در بند ۲ الف سپاه زندان اوين نگهداری شود .
مادر رونقی که برای ملاقات با فرزندش و پی گيری پرونده او از شهرستان ملکان به تهران رفت و آمد می کند اضافه کرد :حسين زنگ زد و گفت که «شب چشمانم را بستند و گفتند بايد مصاحبه کنی. من واقعا نگران او هستم. پسرم همچنان برای مصاحبه تلويزيونی تحت فشار است. من واقعا نميدانم چکاری بايد انجام دهم. به همه نامه نوشته ايم از رئيس قوه قضائيه تا دادستان و… همه جا رفته ايم اما حسين همچنان تحت فشار است .

تداوم بازداشت افشين حيرتيان، فعال حقوق کودکان کار و شهروند بهايی، هرانا

خبرگزاری هرانا - افشين حيرتيان، فعال حقوق کودکان کار و شهروند بهايی ساکن تهران، از ۱۳ خردادماه در بازداشت به سر می‌برد.
به گزارش کميته گزارشگران حقوق بشر، بازداشت اين فعال مدنی در پارک مقابل خانه هنرمندان صورت پذيرفته و سپس، نهادهای امنيتی بدون داشتن حکم، وارد منزل وی شده‌اند. افشين حيرتيان، در يک گروه در زمينه کودکان کار فعال بوده که به نظر می‌رسد چندتن از ديگر اعضای اين گروه نيز بازداشت شده باشند اما از اسامی ديگر بازداشت‌شدگان اطلاعی در دست نيست.
پس از گذشت نزديک به دوماه از بازداشت، افشين حيرتيان تنها يک بار با منزل تماسی تلفنی داشته و خانواده وی دوبار موفق به ملاقات با او شده‌اند. ملاقات اول، ۲۸ روز پس از بازداشت و ملاقات دوم ۳۱ تيرماه انجام شده است.
افشين حيرتيان، فعال حقوق کودک و شهروند بهايی، در حال حاضر در بند ۲۰۹ زندان اوين نگهداری می‌شود.

حملات سازمان يافته عليه زندانی سياسی در زندان های مختلف، فعالين حقوق بشر و دمکراسی

بنابه گزارشات رسيده به "فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران" دانشجوی زندانی حسن ترلانی در زندان کرمان مورد ضرب وشتم و تهديد به قتل شد.
دانشجوی زندانی حسن ترلانی ۲۳ ساله که برای طی محکوميت غير قانونی و غير انسانی ۱۰ ساله خود به زندان کرمان تبعيد شده است. او تنها زندانی سياسی است که در زندان کرمان در ميان زندانيان عادی و خطرناک قرار دارد.
دانشجوی زندانی توسط يک پاسدار زندانی بنام علی ملک که در قتلهای زنجيره ای زنان در کرمان دستگير شده است بدون هيچ دليل و بهانه ای مورد تهاجم قرار گرفت. اين فرد در حالی که عربده می کشيد خطاب به دانشجوی زندانی گفت: تو محاربی تو مرتدی ،خون تو مباح است من تو را می کشم به او حمله ور شد.پاسدار علی ملک در حال حاضر از اختيارات ويژه ای در اين بند برخوردار است.
علی ملک با فتوای يکی از آخوندهای کرمان زنان نگون بخت را با طرح قبلی فريب ميداد و آنها را به قتل می رساند. اين مسئله در کرمان معروف به قتلهای زنجيره ای زنان می باشد.
در روزهای اخير حملات سازمان يافته عليه زندانيان سياسی شدت گرفته است. از جمله حملاتی که تا به حال عليه زندانيان سياسی صورت گرفته است و ما از آن مطلع شديم يورش به دانشجوی زندانی هود يازرلو در زندان گوهردشت کرج و زندانی خالد حردانی می باشد.
اين حملات توسط بازجويان وزارت اطلاعات طراحی و به اجرا گذاشته می شود. حمله به دانشجويان زندانی هود يازرلو و حسن ترلانی توسط سربازجويان زندان اوين علوی و سعيد شيخان که پرونده آنها در دستشان می باشد طراحی شده است. اوامر اين افراد به رئيس زندانها داده می شود. بعنوان مثال در زندان گوهردشت کرج توسط علی حاج کاظم و علی محمدی رئيس و معاون زندان،کرمانی و فرجی رئيس و معاون اطلاعات زندان و محمود آخريان از شرکت کنندگان در کشتار سال ۶۷ و حملات خونين عليه زندانيان سياسی سپرده می شود.محمود مغنيان رئيس بند ۴ زندان گوهردشت کرج در جواب به اعتراض زندانيان سياسی گفته است:« خوب،من يه طرفدارايی دارم که به دفاع از من شما را می زنند،پس مواظب خودتون باشيد و ...»
لازم به يادآوری است دانشجوی زندانی حسن ترلانی ۲ اسفند ۱۳۸۶ با يورش مامورين وزارت اطلاعات دستگير و به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل شد. او به مدت ۸۸ روز در اين بند تحت شکنجه های جسمی و روحی يکی از سربازجويان وزارت اطلاعات بنام سعيد شيخان قرار داشت و با توصيه اين شکنجه گر به فردی بنام محسنی رئيس شعبه ۲۲ دادگاه انقلاب به حکم سنگين و غير انسانی ۱۰ سال زندان و تبعيد به زندان مرکزی کرمان محکوم شد. آقای ترلانی بخاطر سوابق سياسی خانواده اش درمخالفت با اين رژيم به اين محکوميت سنگين محکوم شده است. پدر بزرگ آقای ترلانی به نام حسنعلی صفايی که از بازاريان شناخته شده و مورد احترام مردم بود، در دهۀ ۶۰ توسط اين رژيم اعدام گرديد.

وزير کشور: تصميم به اعدام ريگی با تدبيری سنگين گرفته شد، ايسنا

وزير کشور در مورد آخرين پيگيری‌ها در ارتباط با حادثه زاهدان گفت: موضوع انفجار زاهدان را همچنان دنبال می‌کنيم. عواملی گرفته شدند و سرنخ‌هايی نيز به دست آورده‌ايم و ان‌شاءالله آن‌ها را دنبال می‌کنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا) مصطفی محمدنجار ظهر روز دوشنبه در پاسخ به سوالی مبنی بر بی‌تدبيری در اعدام زودهنگام ريگی با طرح اين سوال که « آيا مجرم را نبايد مجازات کرد» ادامه داد: اين مجرم به دادگاه رفت و دادگاه حکمی در مورد آن داد که بايد اجرا می‌شد. اتفاقا پشت اين تصميم تدبير سنگينی بوده است.
وی در مورد انتشار برخی از اخبار مبنی بر تغيير استاندار گيلان نيز گفت:‌ تاکنون دراين رابطه تصميمی نگرفته‌ايم، البته تغييرات هر وقت لازم باشد و انجام شود،‌ اعلام می‌کنيم.
وی همچنين گفت:‌ در جلسه‌ اخير دولت بخش باخرز به شهرستان ـ متشکل از دو بخش با مرکزيت باخرز ـ تبديل شد.
وی همچنين با رد ايجاد استان زاگرس که اخيرا از سوی برخی از سياسيون مطرح شده است،‌ در مورد وضعيت استان البرز و تعيين استاندار برای اين استان گفت: اين امر به تائيد مجلس رسيد،‌ به شورای نگهبان رفته است و وقتی شورای نگهبان آن را ابلاغ کند در مورد استاندار استان البرز تصميم‌گيری می‌شود.
وزير کشور در مورد طرح آتيه ـ که با حضور رييس‌جمهور افتتاح شد ـ ‌گفت:‌ وزارت کشور و وزارت اقتصاد و دارايی در اين طرح مشارکت دارند. اين طرح نگاه به آينده دارد و باعث ايجاد اميد در جوانان می‌شود.
وی با بيان اين‌که « در اين طرح همه‌ اقوام ايرانی مشارکت دارند و ايرانيان داخل و خارج از کشور را با هر قوميت و مذهبی فرا می‌گيرد» اظهار کرد: اين طرح باعث ايجاد رفاه، آسايش و اميد به آينده می‌شود؛ اين‌ها خود از مولفه‌های ايجاد امنيت هستند. دولت يک ميليون برای هر نوزاد در اين طرح اختصاص داده است، پدر و مادرها نيز مشارکت می‌کنند و هر سال بر روی اين سرمايه با مشارکت دولت و خانواده‌ها افزوده می‌شود.

دولت مصر به نمايندگان مجلس ايران ويزا نداد، مهر

مسئول پيگيری سفر نمايندگان به غزه گفت: متاسفانه به رغم تمام پيگيری ها دولت مصر تا اين لحظه با سفر چهار نفر از نمايندگان به غزه موافقت نکرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر ، محمود احمدی بيغش نماينده شازند در مجلس با بيان اينکه چهار نماينده مجلس آماده سفر به غزه هستند گفت: ما نمايندگان تمام هماهنگی های لازم را انجام داديم و حتی بليط هواپيما جهت پرواز به مصر آماده است اما متاسفانه دولت مصر اعلام کرد که تا اين لحظه برای سفر نمايندگان ويزا صادر نشده است.
وی افزود: اينجانب در جلسات متعددی که با رئيس مجلس شورای اسلامی داشتم پيگير اين سفر بودم و حتی در جلسه روز گذشته اينجانب با لاريجانی هماهنگی های لازم برای انجام سفر را به عمل آورديم و لاريجانی نيز به شيخ الاسلام معاون امور بين المللی مجلس تاکيد کرد تا با هماهنگی های لازم اين سفر انجام شود.

مسئول پيگيری سفر نمايندگاه به غزه با انتقاد از دولت مصر گفت: دولت مصر متاسفانه تاکنون کارشکنی های زيادی انجام داده و حتی از چهار نماينده ای که قصد سفر به غزه را داشتند سوابق کاری درخواست کرد که ما نيز سوابق کاری خود را برای دولت مصر ارسال کرديم اما متاسفانه هنوز ويزايی برای انجام اين سفر صادر نشده و دولت مصر اعلام کرد که تا اين لحظه با انجام سفر موافقت نشده است.

وی تصريح کرد: ملت ايران حامی ملت مظلوم فلسطين به خصوص غزه است و ما چهار نماينده ای که قصد داريم به غزه برويم می خواهيم پيام ملت ايران و همچنين نمايندگان مجلس برای اعلام همدردی با ملت مظلوم فلسطين را به آنان ابلاغ کنيم.
علاوه بر احمدی بيغش، شبيب جويجری نماينده اهواز، پرويز سروری نماينده تهران و عوض حيدرپور نماينده شهرضا چهار نماينده ای هستند که تصميم دارند از طريق خاک مصر به غزه سفر کنند.
به گزارش مهر ، قرار بود اين سفر صبح امروز صورت پذيرد.

جنتی: سندی به دست آوردم که آمريکايی ها يک ميليارد دلارهزينه کردند که به وسيله سعودی ها به نظام ضربه بزنند، مهر

مدعيان دروغين تشرف زياد شدند

قم - خبرگزاری مهر: دبير شورای نگهبان گفت: برخی کشورهای اسلامی به ويژه سعودی ها با دلارهايی که از آمريکا به آنها داده می شود به فکر از بين بردن نظام جمهوری اسلامی هستند.
به گزارش خبرنگار مهر در قم، آيت الله احمد جنتی ظهر سه شنبه در جمع زائران مسجد مقدس جمکران با اشاره به فشارهای مالی آمريکا برای براندازی نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: در سفری که اخيرا داشتم سندی به دست آوردم که آمريکايی ها يک ميليارد دلارهزينه کردند که به وسيله سعودی ها به نظام جمهوری اسلامی ايران ضربه بزنند.
وی با بيان اينکه عربستان سعودی نوکر سرسپرده آمريکاست و رذيلانه گوش به فرمان آنهاست، اضافه کرد: آمريکايی ها حتی حاضر هستند تا ۵۰ ميليارد دلار ديگر هم برای کمک به براندازی نظام ما هزينه کنند.
دبير شواری نگهبان اظهار داشت: کشورهای غربی تمامی تجهيزات و دستگاه های تبليغاتی خود را بسيج کردند و هر چه می توانستند به جنگ با مردم و ولايت فقيه و نظام برآمدند ولی خداوند همه فتنه های آنها را به دست بندگان صالح خود خاموش کرد.
جنتی دفاع ازحريم ولايت فقيه را مورد توجه قرار داد و گفت: همان طوری که ولايت علی(ع) نگهبان اسلام محمدی بود، ولايت فقيه در اين زمان نگهبان همان اسلام است. اگر اين اسلام از بين برود ديگر نامی از اسلام باقی نخواهد ماند.
وی تصريح کرد: درحال حاضر فقط نام اسلام دربرخی کشورهای اسلامی باقی مانده ولی عزت واحکام اسلامی دراين کشورها وجود ندارد.
خدا به داد ما رسيد
امام جمعه موقت تهران از امام خمينی(ره) به عنوان يک هديه آسمانی ياد کرد و اظهار داشت: خداوند بر ما منت گذاشت و امام عزيز را به ما هديه داد که نظام اسلامی با تدابير اين رهبر فرزانه شکل گرفت.
وی با بيان اينکه همان کاری که درگذشته فرعونها عليه موسی ها انجام می دادند امروز هم انجام می شود و فرعونيان مشکلات زيادی برای موسی ها ايجاد می کنند و با به راه انداختن جنگ و کشتار، هر کاری که توانستند انجام دادند اما خداوند عنايت کرد که اين چراغ روشن مانده است.
جنتی گفت: خداوند وعده داده که حامی مومنين است و وقتی امام رحلت فرمودند خداوند فرد ديگری را ذخيره گذاشته بود و ايشان از جانب خداوند مامور شدند که اين انقلاب و راه امام علی(ع) را ادامه دهند.
وی ادامه داد: وقتی در مسجد ابوذر انفجار صورت گرفت رهبر عزيز ما به گونه ای افتاده بودند که کسی فکر نمی کرد ايشان زنده بمانند.
وی خاطرنشان کرد: در دوران رهبری مقام معظم رهبری دوسه بار اتفاقاتی افتاد که تا مرز سقوط نظام پيش رفت وهمان خدايی که اجازه نداد نظام از طريق جنگ تحميلی متلاشی شود در اين جاها به داد ما رسيد.
امام جمعه موقت تهران جريان پس از انتخابات سال گذشته را با هماهنگی و حمايت آمريکا دانست و گفت: آمريکايی ها و مهره های آنها مطمئن بودند که با اين اقدامات، نظام جمهوری اسلامی به آخر خط رسيده است و چيزی برای نظام باقی نخواهد ماند اما خدا می خواست کار به دست بندگان صالح بيفتد و اين حرکتی که مقدمه ظهور است باقی بماند تا ظهور انجام شود.
مدعيان دروغين تشرف به محضر امام زمان زياد شده اند
وی در بخش ديگری از سخنان خود با اشاره به مخفی بودن تولد حضرت حجت(عج) گفت: وقتی حضرت مهدی(عج) به دنيا آمدند حضرت حکيمه ايشان را از مادر گرفت و به پدری که چشم به راهش بود تقديم کرد و امام حسن عسکری(ع) بچه را از حکيمه گرفت و بوسيد و گفت که تو را به خدا می سپارم.
جنتی خاطرنشان کرد: خبر تولد حضرت مهدی(عج) سری بود و به جز افراد خاص امام حسن عسکری(ع) کسی از جريان تولد ايشان خبر نداشت و حدود پنج سال پس از شهادت امام حسن عسکری(ع)، امام زمان(عج) غيبت کردند.
دبير شواری نگهبان با بيان اينکه تشرف به محضر حضرت حجت(عج)برای افراد خاص وجود دارد، اظهار داشت: البته در اين زمينه افرادی دکان داری می کنند و مدعيان دروغين تشرف به حضرت زياد شدند، به گونه ای که اصل تشرف شک برانگيز شد اما بايد به اين نکته توجه داشت که در کنار همه اين دکان داری ها، عده ای از افراد خاص در زمان غيبت امام زمان(عج) به محضر ايشان مشرف شدند.
وی تصريح کرد: مرحوم بحرالعلوم، ابن طاووس و ديگران که خدمت حضرت می رسيدند و از برکت تشرف اين افراد خاص به امام زمان(عج) هزاران نفر از پيروان آنها به مذهب تشيع روی آوردند.
هيچ کسی از مکان زندگی امام زمان خبر ندارد
جنتی در ادامه گفت: بايد اين حقيقت را بپذيريم حضرت مهدی(عج) ناظربر اعمال ماست و اين يکی از خصوصيات انتظار است که حضرت در محضر ماست و اگر اين يقين در وجود ما ايجاد شد ديگر جرات نمی کنيم به گناه مرتکب شويم.
وی با اشاره به فرازی از دعای ندبه درمورد مکان زندگی حضرت مهدی(عج) اظهار داشت: هيچ کس نمی تواند بگويد حضرت کجا زندگی می کند، در دعای ندبه هم به اين مسئله اشاره شده است.
وی گفت: حديثی از حضرت مهدی(عج) وجود دارد که می فرمايد: پدرم به من سفارش کرد که در سرزمينی که معصيت خدا در آن وجود دارد زندگی نکن.
امام جمعه تهران اضافه کرد: از اول تاريخ به امروز بر سر همين نکته جنگهای خونين رخ داد و خداوند اوليا و انبيايی داشته که بشر را هدايت کنند و اين چراغ توحيد را افراشته نگه داشته باشند ولی دشمنان می خواهند اين چراغ را خاموش کنند و خدا با وجود همه قدرت های پوشالی، اين پرچم را افراشته نگه داشته است.

دادستانی ميلان حکم حبس خانگی علی دميرچی‌لو را هم لغو کرد، فارس

خبرگزاری فارس: سفير جمهوری اسلامی ايران در رم از لغو حکم حبس خانگی علی‌ دميرچی‌لو تبعه ايرانی بازداشت شده در ميلان خبر داد.
سيد محمدعلی حسينی سفير جمهوری اسلامی ايران در ايتاليا در گفت‌وگو با خبرنگار سياست خارجی خبرگزاری فارس با اعلام اين خبر گفت: در پی تلاش‌های سفارت جمهوری اسلامی ايران در رم و همچنين سرکنسولگری ايران در ميلان و پيگيری‌های دفتر حقوقی جمهوری اسلامی ايران در پاريس، دادستانی ميلان حکم حبس خانگی علی دميرچی‌لو تبعه ايرانی که پيش از اين در ميلان بازداشت شده بود را لغو کرد.
وی افزود: «آرماندو اسپاتارو» دادستان ميلان ديروز دوشنبه (چهارم مردادماه) حکم لغو حبس خانگی علی دميرچی‌لو را امضا کرد و اين حکم به تأييد خانم «کيارا والوری» بازپرس دادگاه ميلان نيز رسيد و از سوی پليس ايتاليا به آقای دميرچی‌لو ابلاغ شد.
سفير ايران در رم با يادآوری اين نکته که اين حکم به معنای بسته شدن پرونده دميرچی‌لو نيست، خاطرنشان کرد: اقداماتی که بايد برای تعيين تکليف نهايی اين پرونده در اسرع وقت صورت پذيرد مورد توجه مسئولان ذيربط قرار دارد.
حسينی گفت که تلاش‌های مستمر سفارت جمهوری اسلامی ايران در اين راستا برای بسته شدن اين پرونده ادامه دارد.
سفير جمهوری اسلامی ايران در ايتاليا همچنين يادآور شد: بر اساس اين حکم دميرچی‌لو همچون گذشته و همانند ديگر شهروندان، از آزادی انجام فعاليت‌های روزمره و کاری خود برخوردار خواهد شد، ولی بدون اطلاع مقامات قضايی نبايد خاک ايتاليا را ترک کند.
به گزارش خبرنگار فارس سيد محمدعلی حسينی همچنين از لغو حکم بازداشت خانگی حميد معصومی‌نژاد خبرنگار صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران خبر داده بود.
علی دميرچی‌لو به همراه حميد معصومی‌نژاد خبرنگار صدا و سيما که اسفندماه سال گذشته (۱۳۸۸) به اتهام قاچاق اسلحه به ايران بازداشت شده بودند، نهم ارديبهشت‌ماه از زندان آزاد و وضعيت وی به حبس خانگی تبديل شد که در پی تلاش‌های سفارت ايران در رم و سرکنسولگری ايران در ميلان ديروز (دوشنبه) حکم حبس خانگی وی لغو شد.

جزييات مرگ آزيتا ميزبان، دانشجوی فعال دانشگاه بيرجند از زبان دوست وی، کمپين بين المللی حقوق بشر ‫ي

کی از دوستان آزيتا ميزبان دانشجوی دانشگاه بيرجندکه هفته گذشته خبر خودکشی وی منتشرشده بود در مصاحبه ای با کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران با شرح آنچه منجر به مرگ وی شد از مسموميت وی و عدم دسترسی به داروی لازم در زمان اندک برای نجاتش خبرداد. او به کمپين گفت: « چهارشنبه شب هفته گذشته آزيتا در کارگاه توليد قارچ به خاطر خوردن نوشيدن مقداری سم مسموم می شود و بعد از چند بار تعوض بيمارستان در مشهد و به علت اينکه آمپولی که برای سمزدايی از بدنش بايد بهش تزريق ميشد ، در هيچ داروخانه شهر مشهد پيدا نشد ، نهايتا در بامداد روز پنجشنبه فوت کرد‬…. مسلما اگر آمپول مورد نظر پيدا می‌شد ، آزيتا الان زنده بود.‬» اين دوست نزديک مرحوم آزيتاميزبان در اين مصاحبه درخصوص فعاليت های وی نيز توضيحاتی داده است.

آزيتا دانشجوی رشته مهندسی کشاورزی شاخه زراعت در دادنشگت بيرجند بود و از بدو ورود به دانشگاه با انجمن اسلامی دانشجويان دانشکاه بيرجند همکاری می‌کرد و در فعاليت های اجتماعی و سياسی دانشجويان در شهر مشهد هم حضور فعالانه ای داشت. همچنين همراه خواهر بزرگترش الهام ميزبان ، عضو کمپين يک ميليون امضا هم بود‬. وی همچنين مديرمسوول نشريه دانشجويی سکوت که توسط انجمن اسلامی دانشگاه بيرجند منتشر می‌شود بود.
‫او درخصوص وقوع اين اتفاق که به ازدست رفتن جان وی منجرشد گفت: « آزيتا در محل کار بود. در يک کارگاه توليد قارچ در اطراف مشهد. بلافاصله از اينکه اطرافيان آزيتا از مسموم شدنش مطلع شدن اون رو به بيمارستان منتقل کردن و بعد از چند بار تعويض ميبارستان نهايتا پزشکان به خانواده ميزبان ميکن که يک امپول خاص فقط ميتونه آزيتا رو نجات بده و از اونها ميخوان که اين آمپول رو خيلی سريع پيدا کنن. اما متاسفانه در تمام داروخانه های کلانشهر دوم ايران ، مشهد ، اين آمپول پيدا نمی شود و به خانواده آزيتا گفته می شود که اين دارو فقط در تهران پيدا می شود . خانواده همان نيمه های شب به همه دوستان و فاميل در تهران تماس می گيرند و از آنها می خواهند که اين دارو رو از داروخانه های تهران يا خيابان ناصرخسرو پيدا کنند ، که متاسفانه آزيتا طی چند ساعت تمام می کند و فوت می شود.»
‫اين منبع به کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران گفت: « آزيتا دختر خيلی سرزنده و شادی بود و عمومن با دوستاش شوخی ميکرد ، اما بر خلاف ظاهرش خيلی دختر زود رنجی بود. در اين يک سال اخير خيلی مشکلات از طرف دانشگاه و مسئولان امنيتی بيرجند براش و برای دوستان نزديک وی به وجود آمده بود. و اتفاقات و حوادث يکسال اخير هم از هميشه بيشتر آسيب پذيرش کرده بود. تازه فارغ التحصيل شده بود. علی رغم همه اينها و تا جايی که من می دانم مرحوم آزيتا ميزبان هيچ مشکل شخصی يا خانوادگی نداشت.»
به گفته دوست نزديک مرحوم ميزبان « فوت آزيتا برای خانواده اش، دوستانش و دانشجويان دانشگاه بيرجند و خصوصا اعضای انجمن اسلامی دانشجويان اين دانشگاه ضايعه جبران ناپذيری هست.: « خواهر، برادر ها و از همه بيشتر پدر و مادر آزيتا در بدترين وضعيت روحی هستن‬د. … در يک سال گذشته چندين بار دوستان نزديک آزيتا در دانشگاه بيرجند بازداشت شدند و يا از دانشگاه اخراج شده بودند.»

اعلام شرايط ايران برای از سرگيری مذاکرات هسته ای به وسيلۀ محمود احمدی نژاد، راديو بين المللی فرانسه

فواد روستائی ـ محمود احمدی نژاد اعلام نظر کشورهای طرف مذاکره با ايران مبنی بر موافق يا مخالف بودن با بمب هسته ای اسرائيل يا به گفتۀ او "رژيم صهيونيستی" را يکی ديگر از شرايط ايران برای از سرگيری مذاکرات دانست.
رئيس جمهوری اسلامی ايران گفت اين کشورها در عين حال بايد اين نکته را نيز روشن کنند که آيا هدف شان از مذاکره با ايران دوستی است يا دشمنی؟ افزون بر اين اين کشورها بايد اعلام کنند که در گفتگوها از قانون منطق و عدالت پيروی می کنند يا زور؟
محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران، ديروز (دوشنبه) از آمادگی مشروط کشورش برای از سرگيری مذاکرات هسته ای با گروه موسوم به گروه (١+٥) خبر داد.
محمود احمدی نژاد در گفتگوئی با شبکۀ انگليسی زبان "پرس تی.وی." (Press-TV)، متعلق به جمهوری اسلامی ايران، گفت ايران اين مطلب را اعلام کرده است که آمادگی دارد بر مبنای عدالت و تساوی در ماه سپتامبر مذاکرات را آغاز کند. رئيس جمهوری اسلامی ايران گفت اين کشور برای از سرگيری مذاکرات چند شرط دارد.
به گفتۀ محمود احمدی نژاد، اولين شرط ايران اين است که کشورهای ديگر هم در اين گفتگوها شرکت داشته باشند.احمدی نژاد در گفتگو با "پرس تی.وی." اين پرسش را مطرح می کند که چرا ايران فقط بايد با اين شش کشور مذاکره کند. رئيس جمهوری اسلامی ايران افزود اگر ملاک عضويت دائم در شورای امنيت است پس آلمان در اين جا چه می کند؟ رئيس جمهوری ايران گفت از حضور آلمان استقبال می کند ولی می گويد به همان دليلی که آلمان در مذاکرات شرکت دارد کشورهای ديگر نيز بايد در اين گفتگو ها حضور داشته باشند.
در گروه موسوم به (١+٥) پنج عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد( آمريکا، روسيه، چين، انگليس و فرانسه) و آلمان حضور دارند.
محمود احمدی نژاد اعلام نظر کشورهای طرف مذاکره با ايران مبنی بر موافق يا مخالف بودن با بمب هسته ای اسرائيل يا به گفتۀ او "رژيم صهيونيستی" را يکی ديگر از شرايط ايران برای از سرگيری مذاکرات دانست.
رئيس جمهوری اسلامی ايران گفت اين کشورها در عين حال بايد اين نکته را نيز روشن کنند که آيا هدف شان از مذاکره با ايران دوستی است يا دشمنی؟ افزون بر اين اين کشورها بايد اعلام کنند که در گفتگوها از قانون منطق و عدالت پيروی می کنند يا زور؟
محمود احمدی نژاد در اظهار نظر پيرامون آخرين قطعنامه ای که در ارتباط با فعاليت های هسته ای ايران در شورای امنيت سازمان ملل متحد تصويب شده است گفت هر چند اين قطعنامه اثر گذار نيست ولی نفس رويکرد بد است زيرا اين کشورها هرزمان که منطقی ندارند فوراً دست به اسلحه می برند يا قطعنامه تصويب می کنند.
سرانجام اين که رئيس جمهوری اسلامی ايران تأکيد کرد که اين کشور بر سر مسألۀ هسته ای خود عقب نشينی نخواهد کرد.

علی لاريجانی: برخی می‌خواهند مشاجرات را عميق و همه را دلسرد کنند، برخی حرف‌های سياسی نبايد بيان شود، ايلنا

ـ برخی حرف‌های سياسی نبايد بيان شود چون دشمن سوء استفاده می‌کند
ـ ايجاد اختلاف بين نهادها و دسته‌بندی ملت به نفع نظام نيست
ـ مناقشات خرد در کشور نبايد باعث کدورت و دودستگی شود
ـ مبادا سياست‌ورزان از دفاع مقدس، سوء استفاده کنند


ايلنا: رئيس مجلس شورای اسلامی با هشدار نسبت به اينکه مبادا مسائل مهمی که در هشت سال دفاع مقدس در کشور جاری بود، دستخوش سياست‌ورزی شود و سياست‌ورزان بخواهند از آن سوء‌استفاده کنند، تاکيد کرد: آن فرهنگ متعالی دستاورد بزرگی بود؛ ولی برخی می‌خواهند آن را وارد مناقشاتی کنند که صحنه جنگ مطرح نبود.
به گزارش خبرنگار اعزامی ايلنا به کرمانشاه، علی لاريجانی در مراسم گراميداشت سالروز عمليات مرصاد در جمع بسيجيان استان کرمانشاه با تبريک اين روز و نيز ميلاد حضرت ولی‌الله‌الاعظم اظهار داشت: مبنای انتظار، توحيد و حرکت در مسير آن است و انسان منتظر کسی است که مکتب امام زمان را به درستی بشناسد و اهل جهاد و مبارزه با استکبار باشد.
وی افزود: در دوران حکومت امام زمان امنيت و فضای کار و نشاط برای همه وجود دارد و امور به سمت آبادانی حرکت می‌کنند و عدالت چنان به مساوات می‌رسد که نيازی به پرداخت زکات نيست.
رئيس مجلس با بيان اينکه انسان منتظر هميشه آماده برای سازندگی کشور و مجاهدت در راه اهداف خود و مبارزه با استعمار، استثمار و استبداد است، اظهار داشت: دليل دسيسه‌های مختلف دشمن در ۳۰سال گذشته به خاطر مکتب انتظار و آموز‌ه‌های روحانيت به سربازان امام زمان بوده است. انتظار به معنای خمودی نيست، بلکه به معنای زندگی و در ميدان بودن است.
وی با اشاره به اشتباهات منافقين و آمريکايی‌ها از ابتدای پيروزی انقلاب، دليل اين شکست را ناديده گرفتن روحيه جهادی، خصوصيت ايمان و اهل جهادی بودن مردم دانست و همين عامل را باعث شکست آنان در مقابل حزب‌الله لبنان ذکر کرد.

*صدام اهل مصالحه نبود
لاريجانی با اشاره به اينکه صدام اهل مصالحه نبود و قصد چنگ انداختن در منطقه را داشت، تصريح کرد: اين روزها در کشور بحث‌هايی مطرح می‌شود و برخی فکر می‌کنند قطعنامه ۵۹۸ پايان جنگ بود. در حالی که حملات بعدی عراق و عمليات مرصاد نشان داد اين‌گونه نبود و پايان جنگ وقتی بود که سلحشوران و بسيجيان در جبهه‌های جنوب و کرمانشاه دوباره به جبهه آمده و نيروهای صدام سرکوب شدند. عمليات مرصاد به خوبی نشان داد که صدام پايبند به چيزی نبود و کسانی که فکر می‌کنند می‌شد جنگ را خونسرد تمام کرد، اين مسائل را در نظر نمی‌گيرند.
رئيس مجلس يادآور شد‍: برخی تصور می‌کردند اگر منافقين در اول انقلاب می‌توانستند در اداره کشور مشارکت کردند، به اين سرنوشت دچار نمی‌شدند. در حالی که واقعيت اين گروه را در عمليات مرصاد ديديم و آنها دستشان به هر کس که برسد از مغازه‌دار گرفته تا رئيس‌جمهور، او را شهيد می‌کنند و اگر نتوانستند با کشور دشمن ايران همکاری می‌کنند.
وی با بيان اينکه منافقين با انجام عمليات مرصاد که از نظر فنون نظامی کار ناشيانه‌ای بود، خيال می‌کردند ايران برچيده شده است، تاکيد کرد: آنها محاسبه نکرده بودند که اگر امام فرمانده است و همه از خانه‌ها بيرون می‌ريزند. ديديم که افراد داوطلب به جبهه‌ها آمده‌اند و آنها را شکست دادند.
رئيس قوه مقننه در ادامه با تاکيد بر اينکه بايد ميثاق ببنديم که مقاوم و با اراده ايستاده‌ايم، به موضوع هسته‌ای اشاره کرد و گفت: هر چه آنها قطعنامه صادر کنند، اراده ملت ايران قوی‌تر خواهد شد و خواهند ديد که مردم پاسخ آنها را می‌دهند.
لاريجانی تصريح کرد: دشمنان برخی کارهای کودکانه در منطقه انجام می‌دهند و در لبنان نيز سر و صدا می‌کنند تا سازش خود را در فلسطين سامان دهند. در حالی که چشمان بيدار مشاهده می‌کند که آنها از يکسو در کنگره ايران را تحريم می‌کنند و از سويی ديگر حرف‌هايی را می‌زنند. اما اوباما بداند که ملت ايران دست آنها را خوانده است و اهل جهاد است.

*نبايد دستاوردها و فرهنگ مهم جهادی را تحت تاثير مسائل سياسی برد
وی با اشاره به فرهنگ جهادی در ميان رزمندگان اظهار داشت: دنيا‌طلبی در جبهه و بين رزمندگان وجود نداشت و بايد اين ميراث را محترم شمرد. مبادا مسائل مهمی که در هشت سال دفاع مقدس در کشور جاری بود، دستخوش سياست‌ورزی شود و سياست‌ورزان بخواهند از آن سوء‌استفاده کنند. زيرا آن فرهنگ متعالی دستاورد بزرگی بود؛ ولی برخی می‌خواهند آن را وارد مناقشاتی کنند که صحنه جنگ مطرح نبود.
وی با بيان اينکه امام(ره)، مهر تائيد بر اخلاص بسيجيان زد، گفت: امروز بعد از سال‌ها نبايد آن دستاوردها و فرهنگ مهم جهادی را تحت تاثير مسائل سياسی برد، زيرا در جنگ همه مردم مشارکت داشتند.

*ايجاد اختلاف بين نهادها و دسته‌بندی ملت به نفع نظام نيست
وی با بيان اينکه چيزی که امروز می‌تواند موتور محرک ملت ايران باشد، وحدت کلمه است، افزود: برخی مناقشات خرد در کشور وجود دارد که ممکن است جنبه تخصصی داشته باشد. اما نبايد باعث تبديل به کدورت و ايجاد دودستگی شوند. برخی حرف‌های سياسی به نظر من نبايد بيان شود و تعجب می‌کنم که چرا زده می‌شوند. زيرا در نتيجه آنها فقط دشمن خرسند می‌شود که در کشور درگيری بين نهادها و دودستگی ايجادشده است. در حالی که رزمندگان اختلاف و دودستگی را نمی‌خواستند.گاهی لزومی به زدن حرف‌های سياسی نيست. ايجاد درگيری بين نهادها و زدن‌ حرف‌هايی که ملت را دسته‌بندی کند به نفع نظام نيست و رزمندگان و مجاهدان مرصاد ايجاد اختلاف را نمی‌خواستند.

*کسی فکر نکند اگر دشمن برايش هورا می‌کشد، به او کمک خواهد کرد
رئيس قوه مقننه همچنين تصريح کرد: آن کسانی هم که در داخل خيال می‌کنند خارجی‌ها می‌توانند به آنها کمک کنند، اشتباه می‌کنند. همان‌گونه که آمريکا و ديگر کشورها نتوانستند به منافقين کمک کنند، به آنها نيز نمی‌توانند کمک کنند. لذا از تاريخ پند بگيرند و فکر نکنند اگر دشمنان برای آنها هورا می‌کشند، به آنها کمک خواهند کرد بلکه از رفتار آنها سوء‌استفاده می‌کنند.
لاريجانی اظهار داشت: برخی افراد در داخل دنبال آن هستند تا مشاجرات را عميق کنند و همه را دلسرد کنند. در حالی که دسته‌بندی کردن مردم و زدن تهمت بلاوجه به افراد کار درستی نيست و امروز نيازمند وحدت بر اساس اصول انقلاب هستيم.
*کسانی‌که به دنبال تفرقه هستند، مطرود خواهند شد
وی تاکيد کرد: اگر وحدت بر اساس رهنمودهای امام راحل، وصايای شهدا و مکاتب رهايی‌بخش انقلاب باشد، هيچ‌ هراسی از فريادهای دشمنان نبايد داشته باشيم و اگر نگرانی داريم بايد نگرانی از تفرقه داخلی باشد. البته ولايت‌ فقيه سکان‌دار وحدت هستند و کسانی که به دنبال اختلاف‌افکنی هستند بدانند راه رهبری اختلاف‌افکنی نيست و کسانی که به دنبال تفرقه هستند بدانند مطرود خواهند شد.
رئيس مجلس در پايان سخنان خود با اشاره به استعدادهای استان کرمانشاه و مشکلات آن گفت: تلاش می‌کنيم در برنامه پنجم اين استان از پشتوانه توسعه‌ای خوبی برخوردار باشد. در موضوع گرد و غبار نيز قضيه به دقت دنبال می‌شود و در سفر عراق نيز صحبت کرديم که لجنه‌ای از کشورهای منطقه برای حل اين معضل تشکيل شود.
به گزارش خبرنگار ايلنا در اواسط سخنان رئيس مجلس و هنگام سخنان وی در مورد لزوم وحدت در کشور، وی به شوخی گفت: مثل اينکه بعضی‌ها می‌خواستند با قطع برق مانع شوند تا درباره وحدت حرف بزنيم.

احمدي نژاد: حمله به دو كشور در سه ماه‌ آينده , زمين خدا وسيع است، آن‌قدر ملت‌ها هستند كه با ما همكاري مي‌كنند

محمود احمدي نژاد با بيان اينكه صدور قطعنامه‌ها سرعت پيشرفت ملت ايران را بيشتر مي‌كند  گفت: ملت‌ها به ما پيام دادند كه ما مطلقا كاري به اين تحريم‌ها نداريم، شما نگران نباشيد ما هر كالايي كه بخواهيد، و به شما ندادند ما به شما ارزان‌تر مي‌دهيم.
متن كامل مصاحبه دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور با شبكه تلويزيوني پرس تي وي به اين شرح است:
پرس تي‌وي: در ابتدا درباره آخرين تحولات درباره موضوع هسته‌اي ايران و نامه اين كشور به مسئول سياست خارجي اروپا توضيح دهيد؟

احمدي‌نژاد: چندي پيش قرار شد با پذيرش تبادل سوخت به سوي تعامل پيش رويم و با كنار رفتن بدبيني‎هاي دوطرفه، تقابل به تعامل تبديل شود اما طرف مقابل مشكلاتي را پيش آورد كه مسير به اين سمت نرفت اما هميشه براي تبادل آماده بوده‌ايم.

اين وضعيت ادامه يافت تا اين‌كه آقاي اوباما رئيس جمهور امريكا از رئيس جمهور برزيل و نخست وزير تركيه درخواست كردند كه اين دو با ايران صحبت كنند و راه تعامل و تبادل را دوباره باز كنند. اين خواسته ما نيز بود. ما در تهران با اين دو مذاكره كرده بوديم كه نتيجه آن بيانيه تهران است. اين بيانيه داراي چهارچوبي بسيار منطقي ، قانوني و عادلانه براي دوستي و تبادل هسته‌اي است و بسيار روشن و شفاف هم هست. اما برخي از اين نتيجه خوشنود نشدند و نخواستند چنين اتفاقي رخ دهد. دولت امريكا با همراهي انگليس و برخي كشورها به جاي پاسخ مثبت به اين اقدام بسيار بزرگ و گام بلند ايران كه حاضر شد مواد هسته‌اي را به خارج از اين كشور بفرستد و با كساني قرارداد ببندد كه بارها توافق خود با ايران را به طور يك طرفه نقض كرده‌اند، دست به تصويب قطعنامه زدند.

هر چند اين قطع‌نامه اثر گذار نيست ولي نفس اين رويكرد بد است زيرا اين كشورها هر زمان كه منطقي ندارند فوراً دست به اسلحه مي‌برند يا قطع‌نامه تصويب مي‌كنند. اين در حالي است كه مناسبات جهاني را بايد با منطق و گفت‎و‎گو حل كرد.

اين قطعنامه در شرايطي تصويب شد كه رژيم صهيونيستي كشتي كمك‌هاي انساني را در درياي آزاد مورد هجوم قرار داده بود. اين كشورها نسبت به رژيم اسرائيل عكس العملي نشان ندادند ولي با ايران كه دست همكاري دراز كرده است چنين برخوردي كردند.

ما همان زمان زشتي اين اقدام و بي‌اثر بودن اقدام اين كشورها را به آنان يادآور شديم و براي اين‌كه تنبيه شوند و ياد بگيرند چگونه با ملت‌ها رفتار كنند به آن‌ها گفتيم كه تا نيمه ماه رمضان (اواسط سپتامبر) گفت‌و گو نمي‌كنيم.

بعد از آن بعضي از اين كشورها در تماس خود با ما پذيرفتند كه بعد از اين زمان گفت‌و گو را آغاز كنند اما (كاترين اشتون) مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا كه در 3 تا 4 ماه گذشته در پاسخ به تماس‌هاي آقاي جليلي براي مذاكرات جواب درستي نداده بود و گفته بود فعلا آمادگي براي مذاكره ندارد روز بعد از قطعنامه در مصاحبه و نامه خود براي مذاكره اعلام آمادگي كرد. آقاي جليلي در پاسخ ضمن اعلام آمادگي هميشگي ايران براي گفت‌وگو، يادآور شد كه مذاكرات پس از زمان اعلام شده آغاز خواهد شد.

پرس تي‌وي: برخي از رسانه‌ها معتقدند ايران در پي تحريم‌هاي شوراي امنيت و تحريم‌هاي يك‌جانبه اروپا و برخي كشورها، نامه اخير خود براي مذاكره را ارسال كرده است؟

احمدي نژاد: به هيچ وجه. قبلا هم گفته‌ايم كه اين منطق كه تصور كنند با صدور قطعنامه ما را وادار به مذاكره خواهند كرد از ابتدا شكست خورده است. ما از ابتدا هميشه گفت‌گو كرده و هيچگاه آن را تعطيل نكرده‎ايم. مذاكرات هميشه از جانب طرف مقابل زماني كه منطقي براي پاسخ نداشتند و مي خواستند كاري غيرقانوني كنند، متوقف شده است.

اين بار هم بلافاصله پس از قطعنامه، خانم اشتون كه 3 ماه حاضر به مذاكره نبود اعلام كرد آماده گفت‌وگو است. آقاي جليلي هم در پاسخ گفتند ما آماده گفت‌و‌گو هستيم امارئيس جمهور به علت رفتار بدي كه مرتكب شده ايد مذاكرات را 2 ماه به تعويق انداخته است. اين يعني ما اواسط سپتامبر آماده گفت‌و ‌گو هستيم.

ما پيش از اين قطعنامه هم آماده گفت‌و ‌گو بوديم اما آنچه مهم است مبنا و چهارچوب گفت‌و‌گو است. به نظر ما گفت‌و گو بايد بر مبناي احترام و عدالت باشد. ما چهارچوب را در بسته پيشنهادي براي آنان مشخص كرده ايم كه شامل مسائل بين‌المللي و دغدغه‎هاي مشترك جهاني است.

اين كشورها مي‌دانند كه در صحنه واقعي نمي‌توانند ايران را به عقب نشيني وادار كنند و به همين علت در فضاي خيال و خبرسازي مي‌خواهند بگويند كه ايران در اين جريان يك قدم عقب نشيني كرده است. اين رويكرد اشتباه است. لازم نيست هيچ كس عقب نشيني كند همه مي‌توانند رو به جلو حركت كنند ولي بر مبناي دوستي و صلح كه در آن همه سود مي‌برند و كسي ضرر نخواهد كرد.

پرس تي‌وي: شما گفتيد ايران آمادگي دارد بر مبناي عدالت و تساوي در ماه سپتامبر مذاكرات را آغاز كند. سوال اول اين است كه آيا شما اعتقاد داريد كه مذاكره با اين شرايط رخ خواهد داد؟ سوال بعدي اين است كه شما گفته‌ايد پرونده هسته‌اي بسته شده است اما اگر گروه 1+5 خواستار ادامه بحث در اين باره باشد ايران تا چه حد حاضر به اين كار است؟
احمدي نژاد: ما گفته‌ايم كه حاضريم از اواسط سپتامبر گفت‌و‌گو كنيم ولي چند شرط داريم. اولين شرط اين است كه بايد كشورهاي ديگري هم حضور داشته باشند. به چه دليل ما بايد فقط با 1+5 گفت‌وگو كنيم؟ اين گروه چه مبنايي دارد و بر اساس چه قانوني تعيين شده است؟ اگر شامل 5 عضو شوراي امنيت است پس آلمان اين‌جا چه مي‌كند؟ ما از حضور آلمان استقبال مي‌كنيم ولي مي‌گوييم به همان دليلي كه آلمان در مذاكرات حضور دارد كشورهاي ديگري هم بايد در گفت‌وگوها حاضر باشند.

شرط دوم اين است كه اين كشورها نظر خود را درباره چند موضوع اعلام كنند. بگويند كه نظر آن‌ها درباره بمب‌هاي اتمي رژيم صهيونيستي چيست؟ فقط در اين حد پاسخ مي‌خواهيم كه با وجود اين بمب‌ها موافقند يا مخالف؟ بايد مشخص كنند كه هدفشان از اين مذاكرات دوستي است يا دشمني؟ بايد مشخص كنند كه درباره ان‌پي‌تي و اصلاحاتي كه در اجلاس نيويورك درباره آن انجام شده موافقند يا مخالف؟ آيا با همه اين تغييرات موافقند؟ همينطور اين كشورها بايد اعلام كنند كه در گفت‌و‌گو مي‌خواهند از قانون منطق و عدالت پيروي كنند يا زور؟ آيا هر جا كه استدلالي نداشتند از منطق پيروي مي‌كنند يا دوباره متوسل به قطعنامه مي‌شوند؟ پاسخ آنان به اين سوالات فضاي مذاكرات را مشخص مي‌كند. هر پاسخي بدهند براي ما تفاوتي نمي‌كند زيرا ما مذاكرات را بر اساس اين پاسخ‌ها تنظيم مي‌كنيم ولي ترجيح ما اين است كه پاسخ‌هاي اين كشورها منطقي باشد.

در زمينه موضوع هسته‌اي چيزي به نام پرونده هسته‌اي وجود ندارد. اين نام ساخته دست اين كشورها است. ما طبق قانون عمل مي‌كنيم و بيشترين همكاري را با آژانس كرده‌ايم. تا امروز فوق قانون با آژانس همكاري كرده‌ايم تا جايي كه آژانس تا امروز تمام اطلاعات هسته‌اي ما را بر خلاف قانون منتشر كرده است. ما هر گزارشي كه به آژانس مي‌دهيم روز بعد در رسانه‌هاي امريكايي منتشر مي‌شود اين امر صريحا بر خلاف قوانين است. آژانس بايد اسرار كشورها را حفظ كند. ايران تنها كشوري است كه اطلاعات هسته‌اي آن در روزنامه‌ها منتشر شده است. ما تا امروز در اين باره اعتراضي نكرده‌ايم ولي اين حق براي ما محفوظ است.

ادعاهاي خلاف قانون اين كشورها ( 1+5 ) بر ما تاثيري ندارد ما در زمينه مسائل بين‌المللي، دغدغه‌هاي مشترك و اختلافاتي كه با يكديگر داريم با اين كشورها گفت‌وگو مي‌كنيم. من حتي اعلام كردم آماده‌ام با آقاي بوش گفت‌وگو كنم. با اين كه به علت شخصيت ويژه‌اش كسي حاضر به مذاكره با وي نبود. سال گذشته گفتم حاضرم با آقاي اوباما هم مذاكره كنم. به نظر من اين كشورها گفت‌وگو را هم نوعي ابزار سلطه مي‌دانند. ما اين نگاه را نداريم و معتقديم گفت‌و گو براي تفاهم ، صلح و تعميق دوستي‌ها است.

پرس تي‌وي: مي‌خواهم درباره ديدگاه شما در زمينه شكل گيري معادلات جديد قدرت در جهان و تحولات سياسي جهان بپرسم. براي مثال تركيه و برزيل سعي مي‌كنند در سطح جهاني ايفاي نقش كنند. جايگاه ايران را در اين معادلات جديد چه مي‌بينيد؟ آيا شما تحقق اين تغيير را در آينده نزديك قابل تحقق مي‌بينيد؟
احمدي نژاد: روشن است كه معادلات سياسي جهان به سرعت در حال تغيير است. البته اين معادلات خود تابع معادلات انديشه و فرهنگ است. فرهنگ و انديشه در جهان به سرعت در حال تغيير است. نگاه مردم ديگر نگاه قومي، منطقه‌اي و حتي ملي نيست بلكه جهاني شده است. تمايل مردم به مطالبه عدالت روزافزون است و ديگر مناسبات تبعيض آميز را نمي‌پسندند. همه به دنبال احترام و حقوق برابرند و اين نشانه تغيير فكري است. تغييرات سياسي تابع تغييرات فكري و فرهنگي است.

زماني جهان شامل دو بلوك شرق و غرب بود و همه دنيا زير سلطه اين دو بود. ملت‌ها در آن شرايط اطلاعات و ارتباط با يكديگر نداشتند و سطح مطالبات پايين بود. اين شرايط اكنون عوض شده و يكي از اين بلوك‌ها در تاريخ محو شد. بلوك ديگر گمان كرد كه مي‌تواند جاي شوروي را بگيرد غافل از اين‌كه ذهنيت‌ها عوض شده و اين را نمي‌پذيرد. ما فكر مي‌كنيم بلوك دوم هم در حال محو شدن در تاريخ و افول است. اين بلوك در همه حوزه‌ها در بن بست است. در سياست، اقتصاد و مديريت امنيتي دنيا در بن بست است. آن‎ها ‌هم دارند مي‌روند و به طور طبيعي ديگران جاي آن‌ها را مي‌گيرند. ما فكر مي‌كنيم اين ديگران همه هستند. درست است كه بعضي مثل تركيه، برزيل و ايران از بقيه جلوترند ولي ما فكر مي‌كنيم ديگران هم خواهند آمد. ما فكر مي‌كنيم در آينده نزديك جهان همه بايد مشاركت فعال بر پايه عدالت و احترام داشته باشند و هيچ كس خود را برتر از ديگران ندارند و روابط براساس احترام باشد. در اين تحول فكري كه در جهان در حال رخ دادن است برخي كشورها مثل ايران پيشتازند. روشن است كه ايران استقلالي واقعي به دست آورد و در برابر هم شرق و هم غرب ايستاد و خود را از دايره تاثير گذاري آن‌ها خارج كرد. به همين دليل توانست در محيط بين الملل تاثير بگذارد و عمده آن تاثير فكري و فرهنگي است كه ادامه دارد. جايگاه ايران به لحاظ مناسبات معمول سياسي مثل بقيه جايگاه عادلانه و احترام‌آميز است. اما آنچه در حال رخ دادن است و براي ايران اهميت دارد اين است كه ايران اكنون در دل ملت‌ها جا دارد. رابطه ايران با ملت‌ها قلبي و محبت‌آميز است. ما چنين رابطه‌اي را براي همه كشورها خواهانيم .طبيعي است كه اين جايگاهي است كه اين معادلات معمول سياسي قابل سنجش نيست.

پرس تي‌وي: يك سؤال ديگر داشتم راجع به تركيه و برزيل و دور چهارم تحريم‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران، اين دو كشور با اين تحريم‌ها مخالفت كردند اما روسيه و چين به اين تحريم‌ها راي منفي ندادند. آيا اين رويكرد مسكو باعث خواهد شد كه ايران در روابطش با روسيه بازنگري كند يا خير؟

احمدي‌نژاد: در قطع‌نامه‌هاي قبلي هم روسيه راي مثبت داده بود. اين مسأله جديدي نبوده است. البته هم‌اكنون در روسيه نظرهاي متفاوتي مطرح است. آن چيزي كه رئيس جمهور روسيه مي‌گويد، آشكارا خلاف منافع اين كشور است و يك نوع هم‌نوايي با امريكاست. قبلا روسيه در قطع‌نامه‌ها مشاركت مي‌كرد و در اين رابطه نيز همين حرف را به ما زدند و گفتند كه ما قطع‌نامه را طوري تنظيم مي‌كنيم كه مشكل جدي ايجاد نشود، ما نمي‌خواهيم كه مشكلي ايجاد شود و خواستار آن هستيم كه با گفت‌و‌گو مسائل حل شود. اما اخيرا برخي از حرف‌هاي رئيس جمهور روسيه در حقيقت ميدان دادن به امريكاست و اين چراغ سبز نشان دادن به امريكا براي اعمال فشار بر ايران و كارهاي ديگر است. در واقع فروختن منافع روسيه به امريكاست. اين مسأله جديدي است، البته پيش از آن‌كه به ضرر ما باشد اين مسأله به ضرر روسيه است.

فرض كنيد اين چهار قطع‌نامه سه تا صفر هم بيايد جلوش و چند سال ديگر بگويند كه ما چهار هزارمين قطع‌نامه را عليه ايران صادر كرديم. اين مسأله تقريبا تبديل به يك لطيفه شده است.

البته اين بدان معنا نيست كه ما از اين مسأله استقبال كنيم، بالاخره آن‌قدر قطع‌نامه صادر مي‌كنند كه اين‌ها هم از تاريخ خارج شوند.

دقت كنيد؛ اتفاق مهمي كه در دنيا مي‌افتد و شما در سؤال قبلي‌تان هم بر اين مسأله تاكيد داشتيد، اين است كه جريان جديدي در دنيا در حال روي كار آمدن و جرياني ديگر در حال رفتن است. آن‌هايي كه با جنگ جهاني دوم روي كار آمدند و بر دنيا حاكم شدند، ادبيات، اقتصاد و فرهنگ‌شان را در دنيا حاكم كردند، دوره اين‌ها ديگر تمام شده است، اين‌ها وقت‌شان در اين هتل تمام شده است، اين‌ها بايد ساك‌هايشان را جمع كنند و بروند و البته در حال رفتن هستند.

يك موج جديدي در حال روي كار آمدن است كه اين موج ديگر موج سلطه، موج دروغ‌گويي و موج فريب‌كاري نيست. اين يك موج انساني و فرهنگي است و ايران در قلب اين موج حضور دارد.

مي‌توانيم بگوييم كه ملت‌ها در حال آمدن هستند و سلطه‌گران در حال رفتن هستند. حالا با صدور دو قطع‌نامه اين معادله عوض نخواهد شد زيرا اين معادله گستره‌اش جهاني است. اصلا با صدور قطع‌نامه اين معادله عوض نخواهد شد. مانند اين است كه يك رودخانه عظيمي كه در هر ثانيه هزار تا دو هزار متر معكب آب را منتقل مي‌كند را بخواهيد با يك كاميون خاك يا زباله جلوي اين جريان عظيم و زلال آب را بگيريم. هر كس اين موضوع را ببيند، مي‌خندد. مسخره است كه شما بخواهيد با يك كاميون زباله جلوي رودخانه زلال را بگيريد.

امروز ايران ترجمان خواسته ملت‌هاست. ما خواسته ملت‌ها را بيان مي‌كنيم. فرقي با بقيه نداريم و همه به احترام و عدالت وابسته است. ايران اين مسأله را مي‌گويد و يك حقيقت را فرياد مي‌زند. فرض كنيد يك كاميون زباله جلوي درب خانه ايراني‌ها ريختيم، حقيقت كه هست و تغيير نمي‌كند.

پرس تي‌وي: شما گفتيد كه اگر چهار هزار تحريم هم عليه ايران صادر شود، فايده‌اي نخواهد داشت و رئيس جمهور ايران خيلي محكم ايستاده و مي‌گويد كه اين تحريم‌ها بي‌تاثير هستند و آيا اين مسأله به نشانه آن است كه طبل‌هاي جنگ با صداي بيشتري شنيده مي‌شود يا خير؟
احمدي‌نژاد: نه آن‌ها انتظار دارند كه ما بگوييم كه اين تحريم‌ها تاثير گذار هستند، آن‌ها فكر مي‌كنند به محض اين‌كه تحريمي صادر شود، ملت ايران مي‌ميرد. آن‌ها در برآورد توانايي خود دچار اشتباه شده‌اند. آن‌ها خيال مي‌كنند كه همه ملت‌ها به آن‌ها نياز دارند و ملت‌ها بدون آن‌ها نمي‌توانند زندگي كنند و به محض اين‌كه رابطه را قطع كنند، دستگاه تنفسي ملت‌ها از كار مي‌افتد. اين اشتباه است.شايد 60 سال قبل بعضي‌ها اين مسأله را مي‌پذيرفتند، 30 سال قبل نيز اين مسأله پذيرفتني بود اما الان ديگر اين‌طوري نيست آن‌هم درباره ايران. آن‌ها راجع به يك كشور كوچك دو ميليوني هم نمي‌توانند اين كار را انجام دهند چه برسد به ايران.

آن‌ها اصلا تاريخ، جغرافيا و سياست نمي‌دانند. ايران يك ميليون و 750 كيلومتر مربع وسعت دارد. با چهارده پانزده كشور همسايه است. با 180 تا 190 كشور جهان رابطه‌اي بسيار صميمي دارد. تمام راه‌هاي ترانزيتي شرق و غرب دنيا از ايران گذر مي‌كند. ايران يك قدرت اقتصادي، فرهنگي و سياسي بزرگ است. ايران يك ملت بزرگ است و 75 ميليون جمعيت دارد. متوسط ضريب هوشي جمعيت ايران بالاتر از متوسط دنياست. ايران جايي است كه هميشه پرچم‌دار تاريخ و تمدن بوده است.

آن‌ها در حقيقت خودشان را تحريم مي‌كنند. دولت امريكا چون 30 سال است كه با ما رابطه اقتصادي ندارد، ناراحت است و مي‌خواهد اين اروپايي‌هاي بي‌چاره را هم به همين سرنوشت دچار كند.

فرض كنيم اروپايي‌ها هم به ما جنس نفروشند، چي مي‌شود؟ واقعا چه اتفاقي مي‌افتد؟ تاحالا هم كه هيچ جنس اساسي به ما نمي‌فروختند؛ مثلا يك قطعه‌اي يا دستگاهي كه مشكلي از كشورمان حل كند. ما خودمان همه اين دستگاه‌ها را ساختيم. اين‌ها الان 15 تا 20 سال است كه در سرمايه‌گذاري در بخش نفت با ما بازي مي‌كنند.

از سال 1372 كه آقاي كلينتون ايران را تحريم كرد و قانوني گذاشت كه كسي 20 ميليون دلار بيشتر سرمايه‌گذاري كند، تحريم مي‌شود، در حقيقت ديگر سرمايه‌گذاري در ايران نكردند و تنها با ما بازي كردند.

امسال تصميم گرفتيم كه خودمان سرمايه‌گذاري كنيم و در اين يك سال به اندازه همه اين سي سال سرمايه‌گذاري كرديم.

اين ادبيات تحريم براي آدم‌هاي شكست‌خورده و ضعيف است. اگر مي‌گوييم كه تحريم‌ها اثر ندارد، معنايش اين نيست كه قرار است جنگ شود. من گفتم چهار هزار قطع‌نامه، اين‌ها سه تا قطع‌نامه صادر كرده بودند و براي فرار از آن‌ها چهارمين قطع‌نامه را عليه ايران صادر كردند و براي فرار از اين قطع‌نامه پنجمين قطع‌نامه را صادر خواهند كرد.

خب سه تا قطع‌نامه اول كه اثري نكرد قطع‌نامه چهارم هم اثر نخواهد كرد، بعدش چي كار مي‌خواهند بكنند؟ آيا مجدد مي‌خواهند به ادبيات آقاي بوش بازگردند يعني رئيس جمهور امريكا مي‌خواهد به دوران بوش بازگردد. خب سياست‌هاي بوش كه شكست خورده است. يعني دوباره مي‌خواهند سياست‌هاي شكست خورده را تجربه كنند. آيا مي‌خواهند گفت‌وگو كنند؟ با صدور قطع‌نامه پيش از گفت‌وگو مي‌خواهند از ما امتياز بگيرند؟ ملت ايران كسي است كه با صدور قطع‌نامه در گفت‌وگو امتياز بدهد؟ چنين چيزي نيست.

فرض كنيم صد تا قطع‌نامه عليه ايران صادر كردند، اصلا همه‌شان كليه ارتباط اقتصادي‌شان را با ما قطع كردند، آيا جلوي آن موج فرهنگي جهاني را كه در حال آمدن است و اين‌ها را پارو مي‌كند، مي‌توانند بگيرند؟ مسلما نخواهند توانست.

اين‌ها يك راه دارند، اين‌كه خود را با اين موج همراه كنند و كنار ديگر ملت‌ها بايستند. به جاي اين‌كه روبروي ملت‌ها بايستند، كنار ملت‌ها بايستند و عدالت و احترام را بپذيرند.

اين‌كه ما مي‌گوييم گفت‌وگو برچه مبنايي است، همين موضوع را مد نظر داريم. اگر مي‌خواهيد با ما دشمني كنيد، به ما بگوييد با شما گفت‌وگو مي‌كنيم اما بدانيد كه چيزي عايد شما نخواهد شد. اما اگر مي‌خواهيد دوستي كنيد، آن موقع همراه ملت‌ها خواهيد شد و هرچه ديگر ملت‌ها سود بردند، شما هم سود خواهيد برد.

اتفاقا آن‌ها دوست دارند كه فضاي دنيا را با واژه جنگ پر كنند و به‌خصوص امريكايي‌ها يعني لابي‌هاي پشت صحنه امريكايي‌ها، صهيونيسم‌ها، دوست دارند فضاي دنيا هميشه پر از ادبيات جنگ باشد. البته بعضي از آن‌ها ارزو دارند شب كه مي‌خوابند، صبح از خواب بيدار شوند و ببينند كه ايران ديگر روي نقشه نيست. آن‌ها اين آرزو را دارند. اما اين‌ها عينيت بيروني پيدا نمي‌كند و ايران حقيقتي است كه در حال آمدن است. ايران در حال بزرگتر شدن است و آن‌ها نمي‌توانند جلوي بزرگتر شدن يك ملت را بگيرند كه اين مسأله نيز تجلي بزرگتر شدن همه ملت هاست.

فكر مي‌كنند با تكرار موضوع جنگ، عده‌اي در ايران مي‌ترسند البته به شما بگويم كه اين مسأله را با برخي‌ها هماهنگ كردند و من در آينده خواهم گفت. با برخي‌ها كه فكرشان مثل خود آن‌هاست، هماهنگ كردند كه ما از اين طرف مي‌گوييم و شما هم از آن‌طرف بگوييد، سرو صدا مي‌كنيم، شلوغ مي‌كنيم تا ملت ايران بترسند.

اين مسأله اشتباه است. تاكيد مي‌كنم كه ملت ايران از هيچ چيز نمي‌ترسد، شما كه كاري نمي‌توانيد انجام دهيد، فقط حنجره‌هايتان را تحت فشار قرار مي‌دهيد. ما از اين موارد خوشحال نيستيم، ما از روز اول بر منطق و گفت‌وگو تاكيد كرديم اما شما مي‌خواهيد در مسير ديگري قدم برداريد. آن‌قدر در اين مسير برويد تا خسته شويد.

پرس تي‌وي: آقاي رئيس جمهور، شما معتقديد كه حتي اگر چهار قطع‌نامه كنوني به چهار هزار قطع‌نامه برسد، اصلا مهم نيست. مي‌توانيد صادقانه بگوييد كه اين تحريم‌ها هيچ تاثيري ندارد و ضرري به دولت و ملت ايران وارد نمي‌كند. در صورتي‌كه هواپيماهاي ايراني نمي‌توانند در آن‌جا سوختي دريافت كنند. مي‌توانيد در اين رابطه توضيح دهيد؟

احمدي‌نژاد: چرا اين مسأله خيلي تاثير دارد و سرعت پيشرفت ملت ايران را چند برابر مي‌كند. اثر ديگرش اين است كه آن‌ها را محروم مي‌كند.

من سؤال مي‌كنم، فرض كنيد هواپيماي ايراني، فرض كنيد چنين چيزي كه تاكنون اتفاق نيافتاده است، در كشوري اروپايي فرود آيد و سوخت به اين هواپيما ندهند، اصلا اروپايي‌ها به ايراني‌ها ويزا ندهند، چه اتفاقي مي‌افتد؟ چه كسي ضرر مي‌كند؟

ايراني‌ها در اروپا پول خرج مي‌كنند. پول كه از آن‌جا نمي‌آورند؛ پول به آن‌جا مي‌برند. خب اگر آن‌ها اين روابط را قطع كنند، چه كسي متضرر مي‌شود؟ البته آن‌ها قصد قطع اين روابط را ندارند و ما فقط اين مسأله را فرض مي‌كنيم. چه كسي ضرر مي‌كند، آيا ما ضرر مي‌كنيم؟ دنيا كه فقط اروپا نيست، دنيا خيلي وسيع‌تر از اروپا و آمريكاست.

سرزمين خدا وسيع است، آن‌قدر ملت‌ها هستند كه با ما همكاري مي‌كنند. همين الان چقدر از ملت‌ها به ما پيام دادند كه ما مطلقا كاري به اين تحريم‌ها نداريم. شما نگران نباشيد ما هر كالايي كه بخواهيد، به شما مي‌دهيم، هر چي ندادند ما به شما ارزان‌تر مي‌دهيم.

ما نگراني نداريم. ايران را با بنزين تحريم مي‌كنند؛ اين‌ها نمي‌فهمند چه مي‌گويند؛ كشوري كه توليدكننده نفت است، اين كشور را به محدوديت صادرات بنزين تهديد مي‌كنيد.

ما روزي 4 ميليون بشكه نفت توليد مي‌كنيم ، ده‌ها پالايشگاه داريم با يك تغيير در خط توليد روزي 20 ميليون به توليد بنزين‌مان اضافه خواهد شد. الان اين كار را انجام نمي‌دهيم چون كه كالايي ديگر توليد مي‌كنيم كه قيمتش از بنزين بالاتر است. خب اگر شما صادرات بنزين به ايران را متوقف كنيد، ما توليدمان را تغيير مي‌دهيم.

اگر ما كشوري بوديم كه نفت‌، پالايشگاه‌، 100 سال سابقه صنعت نفت، دانشگاه، صنعت، دانشمند و تكنولوژي نداشتيم، مي‌توانستيد بگوييد كه بنزين به شما نمي‌دهيم و مردم به خاطر بنزين مي‌مردند. ما كه خودمان توليدكننده هستيم. اين‌ها اصلا متوجه نمي‌شوند. اين‌ها توي يك فضاي بسته يا اتاقي نشسته‌اند و ديوارهايش را نقشه دنيا زده‌اند و فكر مي‌كنند كه دنيا را مي‌بينند. به ديوارهاي اين اتاق نقشه دنيا را چسبانده‌اند و فكر مي‌كنند كه دنيا را مي‌بينند. ما مي‌گوييم اين ديوار را بشكنيد و بياييد بيرون، هواي آزاد تنفس كنيد و دنيا را ببينيد و بفهميد كه دنيا عوض شده است.

البته بدانيد ما از اين كارها استقبال نمي‌كنيم. ما به آن‌ها گفته‌ايم كه كار بدي مي‌كنيد و به جاي آن بياييد و گفت‌وگو و همكاري كنيد، چرا به دنبال تقابل هستيد؟ ما استقبال نمي‌كنيم اما معتقديم كه همكاري به نفع همه است. اما اگر عده‌اي اصرار دارند، خيال مي‌كنند كه هيتلر هستند، خيال مي‌كنند ناپلئون هستند، مي‌خواهند شمشير بكشند و فرياد بزنند، در اين صورت ما منتظر مي‌مانيم تا اين‌ها از خر شيطان بيايند پايين.

پرس تي‌وي: در اظهارات اخير شما يك سناريويي اخيرا توسط امريكا مطرح شده كه در آن سناريو اقدامات احتمالي امريكا عليه ايران و متحدانش در منطقه است. در اين رابطه اگر مطلبي داريد، بفرماييد.

احمدي‌نژاد: ما الان اطلاعات دقيقي داريم كه امريكايي‌ها يك سناريويي نوشته‌اند كه جنگ تبليغاتي سنگيني عليه ايران راه اندازند و اين حرف‌هايي كه رئيس جمهور روسيه زد، در واقع آگهي پخش آن نمايش است.

در اين سناريو به گستردگي وارد مي‌شوند و برخي از افرادي را كه دزديده‌اند و به امريكا برده‌اند و حرف‌هايي از آنها كشيده‌اند و اين به تصور خودشان يك نمايش‌نامه كامل است. شروع مي‌كنند به جنگ سنگين تبليغاتي و افراد مختلف پشت سرهم حرف مي‌زنند و بعدش هم برخي از كشورهاي منطقه را مورد هجوم قرار بدهند براي اين‌كه ما را تحت فشار قرار دهند. اين كليت اين سناريوست. همچنين با برخي‌ها در منطقه ما هماهنگي كرده‌اند، با برخي‌ها در داخل كشور هماهنگ كرده‌اند و اين مسأله را كليد زده‌اند.

اظهارات اخير رئيس جمهور روسيه كه ايران در حال دست‌يابي به فن‌آوري‌هايي است كه به ساخت بمب نزديك مي‌شود، اين در واقع كليد زدن اين سناريو بود.

ما فكر مي‌كنيم تماشاچي اين سناريو فقط خود امريكا و متحدانش هستند. يعني كسي در دنيا پول نمي‌دهد كه برود و اين نمايش‌نامه را ببيند و تاثيري هم نخواهد داشت. واقعا تاثيري ندارد. راه، غلط است. راهي كه انتخاب كرده‌اند، غلط است.

ببينيد اگر كسي مسيري را انتخاب كند كه برود ته دره، هرچه قدر با سرعت بيشتري برود، بيشتر به انتهاي دره نزديك مي‌شود و از اين مسير به قله نمي‌رسد. اشتباه اين‌ها اين است كه ما هرچه مي‌گوييم مسيرتان اشتباه است، نمي‌فهمند.

پرس تي‌وي: شما ابتدا مي‌گوييد كه اين‌ها تبليغاتي بيش نيست و از سناريوي احتمالي سخن به ميان مي‌آوريد، اگر چنين چيزي پيش آيد ممكن است برخي از دولت‌هاي منطقه مورد حمله قرار گيرند.

احمدي‌نژاد: بله اين تبليغات عليه ماست. همان‌طور كه گفتم يك تبليغات سنگين عليه ايران است و برخي از كشورهاي منطقه را تحت هجوم قرار بدهند. اين تبليغات عليه ماست چون نمي‌توانند اين اقدامات را عليه ما انجام دهند.

دقت كنيد، مي‌خواهند فضايي درست كنند و بگويند كه ايران خطري در منطقه است و ما خيلي در رابطه با اين مسأله مصمم و جدي هستيم. اين يك سناريوي تبليغاتي است. خودشان هم مي‌دانند براي اين‌كه راه درگيري با ايران بسته است. البته اين‌ها همان‌طور كه گفتم دوست دارند صبح بيدار ‌شده و متوجه شوند كه ايران وجود ندارد. اما اين اتفاق نمي‌افتد چون ايران هست.

اشتباه نكنيد، ايران احمدي‌نژاد نيست و اگر احمدي‌نژاد را از صحنه خارج كنيم، تمام است. ايران 75 ميليون انسان مؤمن، شجاع و آگاه دارد كه همه با هم متحد هستند. آن‌ها خيال مي‌كنند كه ملت ايران دو شاخه شده است. خودشان مي‌گويند و خودشان هم باور مي‌كنند. اشتباه‌شان اين است كه نمي‌آيند در خيابان‌هاي ايران تا ببينند چه خبر است.

ملت ايران يك ملت است، ملتي واحد كه همه دوست هم هستند. در زمان انتخابات هر كسي به كسي رأي مي‌دهد اين مسأله موجب دشمني بين ملت نمي‌شود. ملت ايران يك خانواده است. اين‌ها فكر مي‌كنند كه ملت ايران حزبي است و يك عده دموكرات و بقيه جمهوري‌خواه هستند و اين دو گروه به جان هم مي‌افتند. اين نيست. اين‌جا دموكرات و جمهوري‌خواه بي‌معني است و همه با هم هستند.

پرس تي‌وي: اجازه دهيد اين سؤال را مطرح كنم، براساس اين سناريو، رژيم صهيونيستي ممكن است مستقيما به ايران حمله نكند و به يكي از دوستان ايران در منطقه نظير سوريه يا لبنان حمله كند، آيا در اين صورت ايران به كمك آن كشورها كه مورد تهاجم قرار گرفته‌اند، خواهد رفت يا خير؟

احمدي‌نژاد: اين احتمال نيست، آن‌ها تصميم گرفته‌اند كه اين كار را انجام دهند. من اطلاع مي‌دهم، آن‌ها تصميم گرفته‌اند تا سه ماه آينده عليه حداقل دو كشور منطقه عمليات انجام دهند. روشن هم هست كه همه اين بازي‌ها براي نجات رژيم صهيونيستي است.

يعني تمام اين فشارها و موضوع هسته‌اي 2 هدف را دنبال مي‌كند؛ اول جلوگيري از پيشرفت ملت ايران. آن‌ها با پيشرفت ما مخالف هستند. دروغ مي‌گويند كه با بمب مخالف هستند به همين علت من به آن‌ها گفتم نظرتان را درباره بمب هسته‌اي رژيم صهيونيستي اعلام كنيد كه آن‌ها نمي‌گويند. آن‌ها مخالف نيستند، آن‌ها به بهانه هسته‌اي مي‌خواهند جلوي پيشرفت ما را بگيرند. ما در پزشكي، رياضيات، مهندسي، هوا فضا، بيوتكنولوژي، نانوتكنولوژي و ديگر زمينه‌ها در حال پيشرفت هستيم. اين پشرفت انساني است و آن‌ها مخالف هستند. آن‌ها مي‌خواهند كه ما هميشه به آن‌ها محتاج باشيم. هيچ كشوري خارج از دايره آن‌ها نبايد پيشرفت كند اين منطق زور است به همين خاطر نمي‌خواهند كه ما پيشرفت كنيم.

دوم اين‌كه مي‌خواهند رژيم صهيونيستي را نجات دهند. خود رژيم صهيونيستي هم فكر مي‌كند كه با جنگ جديد مي‌تواند نجات پيدا كند. چون همه جا اين رژيم به بن‌بست رسيده است. اين رژيم با چه كسي در منطقه مي‌خواهد زندگي كند؟ با كدام كشور مي‌تواند همكاري كند؟ با كدام ملت مي‌تواند همكاري كند؟ همه جا بسته است و كسي حاضر نيست با رژيم صهيونيستي همكاري كند. آن‌هايي هم كه همكاري مي‌كنند، به صورت مخفي همكاري مي‌كنند. پس اين بدان معناست كه مشروعيت عمومي ندارد. فلسفه وجودي‌شان هم زير سؤال رفته است. اين‌ها 60 سال با قدرت نظامي بلامنازع حاكم بودند و مي‌گفتند هيچ‌كس نمي‌تواند بر آن‌ها غلبه كند. اين‌ها هر تصميم بگيرند عمل مي‌كنند. به لبنان حمله كرد، شكست خورد. به غزه حمله كرد شكست خورد. الان مي‌خواهد اين مسأله را جبران كند. اين‌ها مي‌خواهند به ما فشار سياسي بياورند تا نتوانيم به اين كشورها كمك كنيم؛ و (اين‌ها مي‌خواهند) با هدف قرار دادن اين كشورها، رژيم صهيونيستي دوباره احيا شود.

پرس تي‌وي: اگر چنين چيزي روي دهد، آيا شما به اين كشورها كمك مي‌كنيد؟

احمدي‌نژاد: نيازي نيست. براي ما بسيار روشن است كه در هر تحرك نظامي جديد، رژيم صهيونيستي شكست خورده قطعي صحنه است. معادلاتي كه امروز در منطقه تنظيم شده هر جوري كه رژيم صهيونيستي وارد اين معادلات شود، شكست خورده بيرون خواهد آمد. تابع رژيم صهيونيستي روبه پايين است. تابع نزولي است و تابع صعودي نيست. هر دست و پاي جديدي بزند، سرعت نزولش را بيشتر مي‌كند.

مي‌خواهد به لبنان حمله كند؛ خب معلوم است كه نتيجه‌اش چيست. 33 روز كه قبلا حمله كرده بود. من فكر مي‌كنم كه اگر اين بار تحركي را انجام بدهد پاسخ ملت لبنان ده‌ها برابر شديدتر است.

به هركشوري در منطقه حمله كند، پاسخ همين است. بنابراين ما نگراني نداريم و نيازي نيست ما كمك كنيم. همين كه ما هستيم، كمكي براي همه ملت‌هاست. براي اين‌كه ايران كشوري است كه جلوي سياست‌هاي سلطه و توسعه‌طلبانه و غيرقانوني ايستاده است. اين بزرگترين كمك به ساير ملت‌هاي منطقه است. ضمن اين‌كه امروز ملت لبنان يك ملت زنده و قدرتمند است.

فكر مي‌كنم اگر چنين خطايي را مرتكب شوند، قطعا اصل موجوديت رژيم صهيونيستي به خطر مي‌افتد.

پرس تي‌وي: اجازه دهيد به افغانستان بپردازيم؛ گزارش‌هايي منتشر شده است كه ايران از طالبان حمايت مي‌كند. مايلم نظر شما را درباره اين موضوع بدانم و يك جمع‌بندي كلي از تحولات اخير افغانستان را از زبان شما بشنويم.

احمدي‌نژاد: فكر مي‌كنم مشكل اصلي افغانستان دخالت‌هاي بيگانگان است. در چهل پنجاه سال اخيرملت افغانستان هميشه در رنج بوده است.

يك دوره، شوروي عليه ملت افغانستان اقدام كرد. پس از آن كه ملت افغانستان قيام كرد و شوروي را بيرون راند، آمريكايي‌ها آمدند و دخالت‌ها را توسعه دادند و امروز هم مستقيما در اين كشور حضور نظامي دارند.

فكر مي‌كنم ملت افغانستان ملت رشيدي است؛ قادر است خود را اداره كند؛ خودش مي‌تواند امنيت برقرار كند؛ خودش مي‌تواند كشور خود را بسازد و نياز به دخالت ديگران نيست.

فكر مي‌كنم امنيت افغانستان امنيت همه و ناامني در افغانستان به معناي ناامني در كل منطقه است.

همان‌طور كه ديديد ناامني‌هاي افغانستان به پاكستان هم سرايت كرد و احتمال زياد مي‌دهيم درصورتي‌كه اين ماجرا ادامه پيدا كند، اين ناامني به سمت شرق حركت كند. ويژگي ناامني اين است كه در يك منطقه محدود نمي‌ماند و گسترش پيدا مي‌كند.

ما با ملت افغانستان دوستيم. با يك ملت دوستيم و اين دوستي تاريخي است. همين الان نزديك به 3 ميليون افغان در ايران زندگي مي‌كنند. 3 ميليون نفر مثل بقيه ملت ايران زندگي مي‌كنند. سالانه صدها هزار نفر در مرزهاي ايران و افغانستان تردد مي‌كنند.

ما از وضعيت افغانستان به شدت ناراحتيم از اين‌كه مردم كشته مي‌شوند.

در سفر اخيرم به افغانستان، رئيس جمهور افغانستان در مصاحبه‌اي گفت: "اجازه نمي‌دهند ما خودمان تصميم بگيريم. برما فشار مي‌آورند. به ملت افغانستان مي‌خواهند تحميل كنند. نمي‌گذارند حاكميت ملي در افغانستان مستقر شود. ما مي‌خواهيم خود امنيت افغانستان را برقرار كنيم."

ما دوست همه ملت افغانستان هستيم. فكر مي‌كنيم كه افغانستان راه‌حل نظامي ندارد. هر يك نفر كه در افغانستان كشته مي‌شود، حل مشكل سخت‌تر و مسأله پيچيده‌تر مي‌شود. اخلاق آمريكايي‌ها اين است كه هرجا شكست مي‌خورند، خودشان غلط‌كاري مي‌كنند. نمي‌فهمند تصميمات غلط مي‌گيرند و وقتي شكست مي‌خورند ديگران را متهم مي‌كنند. سعي مي‌كنند فرافكني كنند. يك عده را متهم مي‌كنند كه اين‌ها نمي‌گذارند...

امريكا 100 هزار نيروي نظامي در افغانستان دارد و 10 سال است كه در افغانستان حضور نظامي دارد؛ چطور نتوانسته است امنيت را در اين كشور برقرار كند؟ توليد موادمخدر چند برابر شده است. ناامني چند برابر شده است. گفتيد مي‌خواهيم تروريست‌ها را بگيريم اما تروريست‌ها چند برابر شده‌اند. به جاي اين‌كه بپذيرند سياست‌هاي خودشان غلط است؛ بالاخره مي‌خواهند به مردم خودشان جواب بدهند، بايد يك دليلي بياورند كه بالاخره در افغانستان چه كار مي‌كنند.

مي‌گويند ايران دارد آموزش مي‌دهد، اسلحه مي‌دهد، خب مي‌گوييم هرجا مي‌دهد، دستگير كنيد. شما آمديد تروريست دستگير كنيد؛ چند تا دستگير كرديد، اعلام كنيد. دستگير نكردند. دروغ بود؛ براي مبارزه با تروريست نيامده‌اند.

اين‌ها آمده‌اند افغانستان را اشغال كنند و بتوانند به هند و چين فشار بياورند. موضوع روشن است. منتها اخلاق‌شان اين است كه اولا اهداف‌شان را بيان نمي‌كنند، پشت حرف‌هاي قشنگ پنهان مي‌شوند؛ ثانيا هر جا مشخص مي‌شود كه سياست‌هايشان غلط است و شكست مي‌خورند، زود ديگران را متهم مي‌كنند.

ده‌ها گروه سياسي در افغانستان است و همه با ما رابطه دوستانه دارند. الان رابطه دولت افغانستان با ما رابطه بسيار خوبي است. ما مي‌خواهيم روند سياسي هر چه زودتر در افغانستان كامل شود. امنيت افغانستان به نفع ماست، ما از دولت آقاي كرزاي حمايت مي‌كنيم. از انتخابات در افغانستان حمايت مي‌كنيم و مي‌خواهيم هر چه زودتر امنيت و قانون در افغانستان برقرار شود؛ به نفع ماست. حداقل اين است كه بخشي از افغاني‌هايي كه در ايران هستند، به خانه و زندگي‌شان برمي‌گردند.

پرس تي‌وي: در رابطه با عراق مي‌خواستم سؤال كنم. چون وقت‌مان در حال اتمام است مي‌خواستم عراق را خيلي سريع مورد بررسي قرار دهيد، چون همين تهمت‌ها در رابطه با دخالت ايران در عراق وجود دارد و ادعا مي‌شود كه به همين دليل است كه هنوز دولت عراق تشكيل نشده است. نظر شما در رابطه با مسأله عراق چيست؟

احمدي‌نژاد: شما ببينيد معاون رئيس جمهور كدام كشور در زمان انتخابات دو سه بار به عراق سفر كرد و چه حرف‌هايي به نخست وزير و دولت و مردم عراق زده است. ما با مردم عراق دوستيم. ايراني‌ها و عراقي‌ها در طول تاريخ با هم دوست بوده‌اند. با هم ازدواج مي‌كنند. سالانه ميليون‌ها نفر ايراني براي زيارت به عراق مي‌روند و عراقي‌ها به ايران مي‌آيند. خيلي از عراقي‌ها شناسنامه‌شان ايراني است. خيلي ايراني‌ها شناسنامه‌شان عراقي است. ما دو ملت بسيار نزديك به هم هستيم. هركسي در عراق كشته مي‌شود، اين‌جا همه ناراحت مي‌شوند.

آمريكايي‌ها آمدند عراق را بگيرند به خاطر اين‌كه مي‌خواستند خاورميانه را بگيرند. شكست خوردند؛ بايد جواب بدهند. مي‌گويند ايران دخالت مي‌كند؛ آن‌ها 160 هزار نيروي نظامي در عراق دارند بعد مي‌گويند ايران در عراق دخالت مي‌كند. اين خيلي خنده‌دار است. شما نيروي نظامي داريد، شما فرماندار نظامي در عراق گذاشته‌ايد، شما صريحا مي‌گوييد كه دولت بايد اين كار را بكند، مجلس اين كار را بكند، سني‌ها اين كار را كنند و شيعيان اين كار را كنند. دائما سفير، معاون رئيس جمهور و نماينده ويژه امريكا در عراق فعال است.

تمام گروه‌هاي عراقي با ما دوست هستند، ما نيازي به دخالت نداريم همه‌شان دوست ما هستند. هر گروهي در عراق حاكم شود، با ما دوست است. گروهي كه رأي مردم را بياورد، ما از آن‌ها حمايت مي‌كنيم. ما از استقرار دولت در عراق حمايت مي‌كنيم؛ به نفع ماست. ناامني در عراق امنيت ما را به خطر مي‌اندازد نه فقط ما بلكه امنيت كل منطقه. حتي اگر اين هم نبود عراقي‌ها دوست ما و انسان هستند. امريكايي‌ها هر جا كه گير مي‌كنند زود مي‌گويند يك كسي مقصر است. خب لابد اين مشكلات اقتصادي هم كه در دنيا درست كرده‌اند، به خاطر دخالت‌هاي ايران بوده است. اين چاه نفت را هم كه نتوانستند مهار كنند، لابد كار ما بوده است.

پرس تي وي: و سئوال آخر؛ در رابطه با مذاكرات هسته اي با شما صحبت كرديم؛ ايران واقعا در مذاكرات با گروه 1+5 چه هدفي را دنبال مي‌كند؟

احمدي نژاد: گفتم ما دنبال موضوع هسته‌اي نيستيم. ما فكر مي‌كنيم كه دنيا را بايد همه با كمك هم اداره كنيم؛ با دوستي، با عدالت، با احترام. همه بايد مشاركت داشته باشند. كسي نبايد به ديگري زور بگويد. ما فكر مي كنيم كه همكاري و تعامل بهتر از تقابل است. به نفع همه است. ما فكر مي‌كنيم كه دوستي بهتر از دشمني است.

ما مي‌گوييم كه اگر همديگر را دوست داشته باشيم بهتر از آن است كه با هم دشمن باشيم. فكر مي‌كنيم اين حرف‌هاي خوبي است. حرف‌هاي بدي نيست. ما فكر مي‌كنيم بايد يك قانون براي همه باشد. همه در برابر قانون مساوي باشند. خب آن‌ها بگويند كه قبول دارند يا ندارند. قبول‌دارند كه همه در برابر قانون مساوي باشند يا نه؟ عدالت را قبول دارند؟ احترام را قبول دارند؟ ما مي‌گوييم اين‌ها باشد.

ما مي‌گوييم صلح باشد در همه جا. مي‌گوييم امنيت براي همه. صلح براي همه. رفاه براي همه. دوستي براي همه. اين منطق را مي‌خواهيم به آن‌ها بگوييم.

در گفت‌وگو مي‌خواهيم بگوييم با هم بايد مشكلات دنيا را حل كنيم. همه بايد كمك كنند تا حل بشود. اگر يك مشكل اقتصادي هست، بايد 200 ملت با هم كمك كنند. هيچ كس نمي‌تواند بگويد من به تنهايي حل مي‌كنم. نمي‌تواند حل كند. اگر ناامني در دنيا هست همه كمك كنيم. اگر مشكل سياسي هست همه بايد مشاركت كنند. اين‌ها حرف‌هايي است كه فكر مي‌كنيم مي‌شود در جلسه‌اي مطرح كرد و راه حلي پيدا كرد.

الان در فلسطين مشكل هست. ما فكر مي‌كنيم كه راه حل انساني دارد. عراق مشكل دارد، ما فكر مي‌‌كنيم كه راه حل انساني دارد. افغانستان هم، راه حل انساني دارد. مسائل سودان، راه حل انساني دارد. مسائل يمن راه حل انساني دارد. هر جاي دنيا. امريكاي جنوبي.

ما مي‌گوييم چرا بايد بين امريكا و كوبا چهل سال، پنجاه سال دشمني باشد. اگر عدالت را بپذيريم، احترام را بپذيريم، اين دشمني تبديل به دوستي مي‌شود. دوستي بهتر است يا دشمني. ما فكر مي‌كنيم در گفت‌وگو مي‌توان اين منطق را جلو برد و فضاي تهديد را در دنيا تبديل به فضاي دوستي و محبت و همكاري كرد. انتظار ما از گفت‌وگو اين است.

پرس تي وي: آيا آماده هستيد در زمينه برنامه هسته‌اي با آنان مصالحه كنيد.
احمدي نژاد: نه ...ما هميشه دنبال مصالحه هستيم، اما (اين كه) راجع به چه چيز مصالحه كنيم، مهم است. راجع به حقوق اساسي ملت؟ اين‌ها قابل مصالحه نيست. شما مي‌توانيد راجع به استقلال‌تان مصالحه كنيد؟ راجع به آزادي‌تان، مصالحه كنيد؟ نمي‌توانيد كه.

وقتي مي‌گوييم همكاري هسته‌اي؛ معني‌اش اين است كه اگر شما دغدغه‌اي داريد بياييد همكاري كنيد. ما هم نسبت به شما دغدغه داريم. ما نسبت به امريكا دغدغه داريم. چرا امريكا... خودش مي‌گويد 5160 تا بمب (هسته‌اي) ذخيره كرده؟ دولتي كه نمي‌تواند يك چاه نفت را مهار كند، چطور اين بمب‌ها را نگه داشته؟ ما معترضيم. بيش از 50 تا پايگاه نظامي، صد تا پايگاه نظامي، امريكا در دنيا دارد. در تمام اين‌ها بمب اتم نگه داشته. دنيا در خطر است. همه جاي دنيا در خطر است. اگر يك بمب منفجر شود، كي جواب مي‌دهد؟ بقيه‌شان هم همين طور. ما بايد اعتراض كنيم. ما معترضيم كه اين‌ها آمد‌ه‌اند 60 سال رژيم صهيونيستي را تحميل كرده‌اند و هي مي‌كشند.

همين رژيم صهيونيستي در اين 30 سال چند بار ما را تهديد كرده؟ در همين پنج ساله چقدر ما را تهديد كرده ؟ چرا بايد تهديد كند؟ هي مي‌آيند مي‌گويند كه احمدي نژاد را ترور مي‌كنيم. مي‌زنيم. خب يك كلمه اين‌ها بهش نمي‌گويند. مثل يك بچه لوس درستش كرده‌اند كه هر غلطي دلش بخواهد بكند. تعجب مي‌كنم كه يك ملت امريكا با 300 ميليون جمعيت را فروخته‌اند به چند تا صهيونيست. اين بد است كه. به خدا به ضرر امريكاست. اين‌ها فكر مي كنند... هيچكس نمي‌خواهد اين‌ها را.

دولت‌هاي اروپايي، خيلي‌هاشان خودشان را فروخته اند به چند تا صهيونيست. خب چرا خودتان را فروخته‌ايد؟ 400 ميليون اروپايي هست. چرا خودتان را فروخته‌ايد به يك تعداد صهيونيست؟ آن‌ها هم بيايند مثل بقيه زندگي كنند. از حقوق برابر با همه برخوردار باشند. چرا بايد همه قدرت، همه ثروت، همه رسانه ها هميشه دست آن‌ها باشد؟ چرا بايد اين‌طور باشد؟ چرا بايد آن‌ها ترور كنند، بكشند، خانه‌هاي مردم را خراب كنند، اشغال كنند و هيچكس هيچ چيز به آن ها نگويد؟ چرا؟ به چه دليل؟ واقعا به ما دليل بگويند؟ بگويند به چه دليل به آن هيچ چيز نمي‌گويند؟ ما مي‌گوييم اين، راه حل انساني دارد. به جاي اين كه اين همه تهديد و نگراني باشد...

چرا جنگ؟ بايد راه حل انساني باشد. فكر مي‌كنيم اين به نفع آن‌ها هم هست. ما به نفع اروپا داريم حرف مي‌زنيم. به نفع امريكا حرف مي‌زنيم. اين اوضاع به ضررشان است. آن‌ها نمي‌فهمند. افق نگاه شان محدود است. ده‌سال ديگر را نمي‌بينند. اين موجي كه در منطقه ما دارد راه مي‌افتد عليه ظلم... اگر اروپايي‌ها ادامه بدهند حمايت از رژيم صهيونيستي را... خب اين موج به كدام سمت خواهد رفت؟ كسي ديگر نمي‌تواند جلويش را بگيرد. كسي اين موج را ايجاد نكرده، خود آن‌ها ايجاد كرده‌اند. همه ناراحتند. يك كسي را گذاشته‌اند اين جا كه حمله مي‌كند، تهديد مي‌كند، ترور مي‌كند، مردم غزه را له مي‌كند، محاصره مي‌كند، بچه را مي‌كشد، زن را مي‌كشد، بزرگ را مي‌كشد... آن‌ها هم هميشه برايش كف مي‌زنند. اين، دنيا را به طغيان وامي‌دارد نه فقط منطقه را. بعد اگر طغيان شود، اين‌ها بيچاره مي‌شوند. خب، چرا اين كار را مي‌كنيد؟ بگذاريد مردم فلسطين، كار خودشان را بكنند. بنشينند راي بدهند.. تمامش كنند برود. چرا حمايت مي‌كنيد؟

شما كه مي‌گوييد دموكراسي، شما كه مي‌گوييد حقوق بشر، شما كه مي‌گوييد آزادي، به رژيم صهيونيستي كه مي‌رسد مي گوييد همه چيز تعطيل است، همه چيز از آن وري مي‌شود.

ما دشمن نيستيم با كسي. ما دوستيم. دلمان مي‌سوزد. رودررو مي‌توانيم حرف بزنيم. استدلال كنيم. يا آن‌ها ما را قانع كنند.. بگويند كارشان درست است يا ما آن‌ها را قانع مي‌كنيم. يا نه، حرف‌هايمان را مي‌زنيم كه دنيا حرف‌هايمان را بشنود. مگر نمي‌گويند آزادي بيان و انديشه و آزادي چرخش اطلاعات و ...؟ اين حرف‌ها را آن‌ها مي‌زنند ديگر. خب بيايند بنشينند پشت ميز. آن‌ها جرف بزنند، ما حرف بزنيم، راجع به موضوعات دنيا. آن‌ها راه حل‌شان را بگذارند روي ميز، ما هم راه حل‌مان را بگذاريم روي ميز. بعد بحث مي كنيم. دنيا هم بشنوند. اين، عيب دارد؟

پرس تي وي: به عنوان آخرين سؤال؛ رسانه هاي غربي و روزنامه‌ها و مطبوعات جهان، گاه از ايران به عنوان يك تهديد ياد مي‌كنند. ايران چه اقدامي مي‌تواند بكند تا به دنيا نشان دهد كه ايران تهديدي عليه قوانين بين‌المللي و دنيا نيست؟
احمدي نژاد: ببينيد ما يك ضرب‌المثل داريم در ايران؛ مي‌گويند: خودشان گفتند و خودشان هم شنيدند و خودشان هم خنديدند.بله، اين‌ها در رسانه‌ها با هم حرف مي‌زنند. اما من اعلام كردم در چين، كه هر جاي دنيا را مي‌خواهند انتخاب كنند. بدون محافظ، بدون هيچ چيزي، به اتفاق با هم مي‌رويم آن جا. ببينيم كه مردم چه مي‌گويند. من كشوري رفتم كه هفت تا شبكه تلويزيوني داشت و هر هفت‌تايش عليه ايران بودند، اما ملت‌شان همه طرفدار ايران بودند.

من الان مي‌گويم، مردم امريكا مخالف سياست‌هاي تجاوزكارانه دولت امريكا هستند. قبول ندارند؟ نظرسنجي مي‌كنيم. اجازه بدهند يك گروه مستقلي برود در امريكا، انتخابات برگزار كند، رفراندوم برگزار كند.در اروپا هم همين طور است. من حاضرم اثبات كنم اين قضيه را.

ما در ايران تكليف‌مان روشن است. همه اين حرف‌هايي كه مي‌بينيد الان مي‌زنم، همه اين حرف‌ها را در انتخابات هم زده‌ام. عينا. مردم راي داده‌اند به همين حرف‌ها. اما آن‌ها در انتخابات يك حرفي مي‌زنند، در عمل يك كار ديگري مي‌كنند. مردم به يك شعار ديگري رأي مي‌دهند در امريكا، بعد دولت مي‌آيد يك كار ديگري مي‌كند. خب معلوم است اگر الان نظر مردم (امريكا) را بخواهيم، مردم مي‌گويند نه ما آن (‌شعار) را قبول داريم، اين را قبول نداريم. براي همين مي‌ترسند.

الان مسئولان اروپايي اين قدر دارند پول مي‌دهند به رژيم صهيونيستي. هيچ وقت اين موضوع را به راي نمي‌گذارند. اما مي‌‌خواهند تصميم بگيرند كه گاوهاي سفيد را امروز بدوشند يا گاوهاي سياه را بدوشند، براي اين موضوع، رفراندوم مي‌كنند در اروپا. ساعت هشت صبح گاوها را بدوشند يا شش صبح؟ رفراندوم برگزار مي‌كنند. اما هيچ وقت براي اين رفراندوم نمي‌كنند كه آيا به رژيم صهيونيستي پول بدهيم، كمك بكنيم تا مردم فلسطين را بكشد يا نه؟ اگر خيلي زرنگ است، اين را نظرخواهي‌كند. يا در انتخابات بيايند صريح بگويند، بگويند مردم اين قدر از پول شما را ما مي‌خواهيم بدهيم به آن‌ها ( رژيم صهيونيستي) كه آدم بكشند؛ آن وقت ببينيد كسي به آن‌ها رأي مي‌دهد؟ نمي‌دهد كه. ما براي اين كه اين ديواره تبليغاتي را بشكنيم، همين كارهايي را مي‌كنيم كه تا الان كرده‌ايم.

پرس تي وي: تشكر مي‌كنيم جناب آقاي رئيس جمهور از فرصتي كه براي اين مصاحبه به ما داديد.

احمدي نژاد: انشاءالله موفق باشيد.

آخرين شاه شيعه جهان آيا مذهبي بود؟

مقاله اي از حسن يوسفي اشكوري ,پژوهشگر امور ديني و مذهبي

محمدرضا پهلوي آخرين شاه شيعه مذهب در جهان در سفر حج و در لباس احرام
آيا محمد رضا شاه آدم مذهبي بود؟ و آخرين پادشاه ايران در نظر و عمل تا چه اندازه به اصول و آداب و شعائر ديني پايبندي داشت؟ واقعيت اين است كه تاكنون به طور جدي به اين پرسش ها نينديشيده ام و طبعا بدون تحقيق و تأمل كافي پاسخ دادن به آن كار دشواري است.
در دوران پيش از انقلاب با توجه به تفكر و ديدگاه خاص سياه – سفيدي آن زمان و خصلت انقلابي گري از نوع مذهبي راديكال و تا حدودي بنياد گرايانه، من و امثال من، شاه و درباريان و به طور كلي رجال درباري و حكومتي را آدمهاي واقعا مذهبي و ملتزم به مباني و آداب ديني نمي دانستيم و حتي آنان را مخالف دين و شعائر ديني مي شمرديم و در نتيجه تمام ادعا ها و گفتارها و رفتارهاي مذهبي شاه و ديگران را تظاهر و براي فريب مردم و با انگيزه هاي خاص سياسي تفسير مي كرديم و حاضر هم نبوديم در اين ديدگاه خود تجديد نظر كنيم.
به ياد مي آورم كه بارها برخي از روحانيون و يا اشخاص مسن تر و با تجربه تر به من مي گفتند اين طور هم كه شما ها مي گوييد نيست، بالاخره اعليحضرت مسلمانند و شيعه اند و مخصوصا ايشان تنها پادشاه شيعه در تنها كشور شيعه اثني عشري هستند و بايد اين را مغتنم شمرد اما من هرگز چنين فكر و استدلالي را قبول نمي كردم و گويندگان چنين سخني را بر حسب مورد يا نا آگاه و غافل مي دانستم و يا حامي رژيم و شايد هم مأمور و البته غير معذور.
البته دلايل ما هم براي به سخره گرفتن دينداري شاه و رجال پيرامون او كم نبود. از جمله استبداد و خشونت و زندان آزاديخواهان و شكنجه و فقر عمومي و وابستگي به خارج و رواج فسادهاي اخلاقي و بي اعتنايي به مقررات شرعي و مطالبات غالب دينداران و بويژه علما و تبعيد مرجع ديني و . . .
به هرحال پس از انقلاب هم به تدريج چشم ما به واقعيت ها گشوده تر شد و هم اطلاعات بيشتري به دست آمد و هم يك سويه نگري و به طور جزم انديشي و سياه – سفيدي ديدن افراد و يا جريان ها به تدريج جاي خود را به اعتدال و انصاف و همه جانبه نگري و تحليل منطقي تر داد و در نتيجه با توجه به مستندات غير قابل انكار بسياري از افكار خام و جزم انديشانه و نادرست پيشين تغيير كرد و داوري ها در موارد بسياري به كلي دگرگون شد.
از جمله درباره پهلوي ها و رژيم پهلوي و رجال حكومتي آن دوره و كارنامه آنها و در اين ميان از جمله موضوع اعتقادات مذهبي رضا شاه و محمد رضا شاه داوري ها تا حدود زيادي تغيير كرد.
در مورد پرسش از اعتقادات ديني افراد و اشخاص حتي از منظر اسلامي به سادگي نمي توان داوري كرد چرا كه ايمان از امور قلبي است و نمي توان در اموري اين چنين با حدس و گمان و يا شواهد غير متقن سخن گفت و به خصوص قاطعانه به نتيجه رسيد.
مي دانيم كه در فقه و كلام اسلامي هركس شهادتين جاري كرد ( شهادت به يكتايي خداوند و شهادت به نبوت محمد ) مسلمان است و از تمام امتيازات و حقوق اجتماعي بر خوردار است ولو در عمل بيش يا كم مبادي آداب ديني نباشد.
در عين حال به طور كلي با استفاده از دو منبع مي توان درباره اعتقادات ديني يا ميزان پايبندي شخص معين به امور ديني داوري كرد، يكي ارتباط و آشنايي نزديك و مستند به تجارب و علم شخصي و ديگر، شواهد و قراين و اسناد كافي پيرامون شخصيت و زندگي و عملكرد آن شخص در يك پروسه قابل اعتماد.
روشن است كه من نه شخص محمد رضا شاه را ديده ام و نه با او ارتباطي داشته ام كه بخواهم به استناد تجارب و آگاهي شخصي اظهار نظر كنم، اما به استناد گفته ها و نوشته هاي افراد مرتبط و نزديك به شاه و نيز شواهد مختلف خارجي ديگر، مي توان نتيجه گرفت كه او في الجمله باورهاي مذهبي (اسلامي – شيعي) داشته و احتمالا گاه نيز به برخي از آداب ديني عمل مي كرده است.
چنانكه گفته شد از نظر حقوقي و فقهي هيج جاي ترديد نيست كه محمد رضا شاه مسلمان و شيعه دوازده امامي بوده و حتي در دوران پيش از انقلاب من و مانند من نيز جز اين فكر نمي كرديم و هيچ فقيهي حتي دشمن انقلابي او آيت الله خميني نيز او را تكفير نكرد.
بنابراين چيزي كه باقي مي ماند اين است كه او تا چه اندازه مذهبي بوده و آيا در عمل نيز به قيودات ديني مقيد بوده است؟ به عبارت ديگر تظاهرات مذهبي او (زيارت حج و مشهد و قم و يا شركت در عزاداري ها و نذورات براي اماكن مقدس مذهبي) تا كجا صادقانه و مؤمنانه بوده و تا كجا با انگيزه هاي سياسي و عوام فريبانه انجام مي شده است؟
در حوزه باورهاي شخصي، مذهبي بودن شاه ظاهرا مسلم مي نمايد چرا كه او به خدا و پيامبر و امامان شيعه و يا امدادهاي غيبي كم و بيش باور داشته است و شواهد مختلفي مؤيد اين مدعا است.
فرح ديبا (همسر محمدرضا پهلوي) به همراه رضا پهلوي در حال زيارت
از جمله شماري از اين باورها و يا امور غيبي و تجارب معنوي در زندگي و گفتارهاي شاه ديده مي شود كه از آغاز تا پايان ادامه دارد و شاه همواره آنها را در خلوت و جلوت در گفتارهاي رسمي و غير رسمي براي عموم و يا در رسانه هاي خارجي تكرار مي كند.
اگر بنا را براين بگذاريم كه تكرار آنها در حضور مردم مذهبي ايران صرفا براي عوام فريبي و جلب نظر مردم و علما و رهبران ديني بوده است، دليل ندارد كه همان حرفها را عينا و حتي با تعصب بسيار و از موضع بالا و با قاطعيت مؤمنانه براي خارجي ها و غير مسلمانها و حتي غير مذهبي ها بيان بكند و بر آنها پاي بفشرد.
مثلا ادعاي نجات وي به دست حضرت عباس در كودكي از سانحه سقوط از اسب و مهم تر ادعاي نوعي ارتباط ويژه با امام زمان ( ادعايي كه به برخي از ادعاهاي احمدي نژاد نزديك مي شود )، سخني است كه شاه سالها پيش در كتاب خود «مأموريت براي وطنم» مطرح كرده بود و در يك يا دوسال پيش از انقلاب در گفتگو با اوريانا فالاچي (خبرنگار پر آوازه و غير مذهبي ايتاليايي) نيز همان را عينا تكرار مي كند و وقتي با اعجاب و انكار تلويحي او مواجه مي شود، بي ايماني او را مورد ملامت قرار مي دهد و با اعتماد به نفس مؤمنانه و با زبان يك مؤمن حتي خرافي مي گويد شما اروپايي ها ايمان نداريد و اين گونه امور معنوي را نمي فهميد.
اين گونه امور را نمي توان در همه جا به انگيزه هاي سياسي و به فريبكاري نسبت داد. به نظر مي رسد كه اين افكار عمدتا برآمده از تربيت اوليه و خانوادگي وي بوده است. مادرش، كه قطعا مذهبي تر از پدرش بود، فرزند را با باورهاي مذهبي و آن هم از نوع كاملا سنتي و تا حدودي خرافي رايج آن عصر تربيت كرده بودند.
به ويژه رضا شاه حتما توجه داشت كه وليعهد او بايد مذهبي باشد و حداقل متظاهر به مذهب رسمي كشور باشد تا بتواند واجد شرايط پادشاهي كشور مسلمان و شيعه ايران بشود و اين فكر تا حدودي جدي بود و قطعا نمي توان اين انديشه و تربيت را صرفا از سر ريا و حتي مصلحت انديشي روزمره سياسي تفسير كرد و احتمالا به همين دليل بوده است كه فرزندان ديگر رضا شاه (باز بر اساس شواهد موجود و حداقل در اطلاع من) كمتر مذهبي بوده و حداقل تربيت ديني آنان چندان جدي نبوده است.
اما در عمل چگونه بوده و انگيزه هاي سياسي چه اندازه در تظاهرات ديني شاه نقش داشته است، باز بنا به تجربه و شواهد مي توان گفت قطعا بخش قابل توجهي از گفتارها و رفتارهاي ديني وي، از سر ريا و به قصد جلب نظر مردمان مذهبي و بويژه رهبران ديني، كه همواره مترصد كشف نقطه ضعف و لغزش هاي اخلاقي و كاستي هاي ديني بودند تا او را به بي ديني و ضديت با دين متهم كنند مخصوصا پس از درگذشت آيت الله بروجردي در دهه چهل و پنجاه بوده است.
اما در اين صورت بايد بي درنگ و از سر صدق و انصاف افزود كه اولا چند درصد از مؤمنان و داعيه داران ديني هستند كه ادعاها و عملشان يكي است و همواره بر وفق ايمان و مقتضيات باورهايشان سلوك مي كنند؟ ثانيا پديده زشت نفاق و ريا به ويژه در ايران از عصر باستان تا كنون در ميان زمامداران و سياستمداران و بسيار بيش از هر جاي جهان رايج بوده و هست و به نظر مي رسد كه به اين زودي از اين ميراث شوم رهايي نخواهيم داشت.
طبعا محمد رضا شاه هم يكي از همين رياكاران و عوام فريبان بوده است كه گاه ( حتي شايد بتوان گفت غالبا) با تظاهر ديني در انديشه جلب نظر دينداران بوده تا بتواند كشور را بر اساس افكار و برنامه هاي خود مديريت كند و يا بتواند سلطنت پهلوي را تداوم بخشد.
ارتباط او با شماري از علما (كه البته در ادوار مختلف دچار قبض و بسط مي شده است) و تلاش براي استفاده از حمايت آنان نيز در همين چهارچوب قابل فهم و تفسير است. سنتي كه از عصر كهن بويژه از عصر ساسانيانوجود داشته است. در اين سنت نهاد پر قدرت موبدي شكل مي گيرد و پس از صفويه نيز اين نوع ارتباط و تعامل دو نهاد سلطنت و روحانيت همواره بر قرار بوده است. تعاملي هم از سر اعتقاد و هم از سر مصلحت انديشي و گاه اجبار و ريا و نفاق از دو طرف.
اما نكته نغز و قابل تأمل اين است كساني كه در دوران حكومت محمدرضا شاه از او بد مي گفتند و او را به بد ديني يا فساد و ريا و استفاده ابزاري از دين و باورهاي مذهبي براي فريب مردم انتقاد مي كردند و بر موج همين انتقاد ها بر او چيره شده و اكنون بيش از سه دهه است كه بر سرير سلطنت نشسته اند، خود چگونه رفتار كرده و خود تا كجا به رياكاري مذهبي دامن زده و تا چه اندازه از ابزار سنتي شناخته شده عوام فريبي مذهبي براي بقا و ادامه حاكميت خود سود برده و مي برند؟
نيازي به استدلال ندارد و فقط كافي است كمي درنگ كنيم و مقايسه اي كوتاه و منصفانه بين دو زمامدار و دو حكومت بكنيم.
روابط شاه با روحانيت شيعه برخلاف پدرش همراه با احترام بود
اين البته سخني نيست كه سلطنت طلبان و حاميان پهلوي بگويند، كافي است كه به سخنان برخي از رهبران روحاني انقلاب (از جمله آيت الله منتظري) در مقايسه دو نظام و نقد نظام كنوني و به ويژه سخنان صريح شمار بيشتري از انشعابيون اخير توجه كنيم. اين سخن مهم «جبهه مشاركت ايران اسلامي» براي اثبات مدعا كفايت مي كند كه چند ماه پيش طي بيانيه اي حاكميت مستقر جمهوري اسلامي را به درستي «امپراتوري دروغ» ناميد.
اكنون به روشني در مي يابيم كه مي توان مذهبي به معناي رايج بود و حتي به مراتب بيشتر از محمدرضا شاه مبادي آداب ديني بود، اما در عين حال به مراتب بيشتر دست به جنايت و شكنجه و زندان معترضان و انواع فسادها زد و براي بقا از هيچ كاري پروا نداشت.
اين فاجعه داستان ديروز و امروز هم نيست، داستان مكرر تاريخ است و همواره با آن موجه بوده ايم. البته اين تناقض ساختاري ادعا و عمل و يا بخشي از اعمال با بخش ديگري از اعمال چگونه قابل تفسير و توجيه است، پرسش مهمي است كه در جاي ديگر بايد بدان پرداخت.
و اما اينكه چرا شاه تا آخر از ناحيه علما و روحانيت احساس خطر نمي كرد، جاي بحث و تأمل دارد و نمي توان پاسخ روشني به آن داد. اما شايد اين ملاحظات تا حدودي روشنگر باشد.
اولا، تنها شاه و اركان حكومت او (از جمله ساواك) نبودند كه يك انقلاب مذهبي و آن هم با رهبري روحانيون و در نتيجه زوال رژيم كهن پادشاهي و استقرار يك نظام ديني – فقهي را پيش بيني نمي كردند، بلكه تقريبا هيچ كس و حتي روشنفكران و آشنايان با تاريخ و تحولات و تغييرات اجتماعي مدرن و نيز منابع امنيتي مقتدر و صاحب اطلاعات انبوه مانند دستگاههاي امنيتي آمريكا و انگليس نتوانستند و يا نمي توانستند چنين پيش بيني اي داشته باشند. چرا؟ خود داستان ديگري است كه اكنون مجال اشاره بدان نيست.
ثانيا، احتمالا شاه با توجه به واقعيت ها به طور نسبي به روحانيت و علما و مراجع ديني اعتماد داشت چرا كه او مي دانست علما عموما به تأسيس حكومت ديني در عصر غيبت باور ندارند و حتي با آن مخالف اند و لذا مانند گذشته هرگز ادعاي سلطنت نخواهند كرد، شايد مراجعي كه در سطوح مختلف با دربار مرتبط بودند (مانند آيات شريعتمداري، خوانساري و خويي) چنين اطميناني به او داده بودند (البته اين صرفا يك حدس معقول است نه اطلاع از امر واقع.)
ثالثا، شاه طبق تحليل خود (كه البته تحليل واقع بينانه اي به نظر مي رسيد) هر گز تصور نمي كرد كه طبقات شهري و درس خوانده و حتي فرنگ ديده و بالاتر افراد و جريانهاي غير مذهبي و به اصلطلاح غربگرا به جنبش مذهبي با رهبري علماي سنتي بپيوندند و به استقرار يك نظام فقهي با حاكميت بلامنازع روحانيان كمك كنند.
جالب است كه شاه تا پايان عمر و در تبعيد هم براي اين امر شگفت پاسخي نيافته بود. او در كتاب « پاسخ به تاريخ » كه در سال آخر عمرش در تبعيدگاهش نوشته است، با شگفتي مي پرسد كه چرا اين طبقات شهري و درس خوانده كه محصول تجدد و تلاشهاي من و پدرم بودند به روحانيت پيوستند؟ (نقل به مضمون)
شاه در سفر حج و در حال بستن احرام
به هرحال شاه تا آخر هيچ نشانه معني داري براي به قدرت رسيدن روحانيون نمي ديد و از اين رو چندان نگران رژيم خود نبود. ضمن اينكه به ساواك و نهادهاي سركوبگر داخلي و حمايت هاي بي دريغ خارجي (به ويژه آمريكا) از خود اطمينان داشت.
اما اكنون كه به شكل تجربي و پسيني به تحولات دوران شاه و زمينه هاي رخداد مهم انقلاب اسلامي نگاه مي كنيم و جوانب مختلف تحولات را زير تيغ نقد و تحليل مي بريم، مي توانيم با اطمينان بگوييم كه وقوع انقلاب مذهبي و سقوط رژيم پهلوي و استقرار نظام ديني و حتي پيوستن گروه هاي اجتماعي برآمده از نوسازي و تجدد عصر دو پهلوي به اين انقلاب ظاهرا فقهي، بيش از همه معلول و محصول سياست هاي نادرست و حداقل ناقص دو پهلوي به ويژه پهلوي دوم بوده است.
از اين رو نه بايد به توطئه خارجي بهاي تام داد و نه بايد انگيزه مذهب و قدرت روحانيون را چندان بزرگ كرد كه عوامل ديگر در سايه قرار بگيرند.
به ياد مي آورم كه حدود بيست سال پيش در ديداري تصادفي با مرحوم صدر بلاغي، از روحانيون سرشناس و ناراضي، ايشان به صورت مكرر به رژيم گذشته بد مي گفت و من به شوخي گفتم آنها كه رفته اند حالا چرا اينقدر به آنان بد مي گوييد؟ به تلخي اما طنز آلود گفت: آخر! اگر او [شاه] آن كارها را نكرده بودند اين ها به قدرت نمي رسيدند.
سياست هاي نادرست شاه سرانجام كار را به جايي رساند كه نه تجدد او به كارش آمد و نه پول نفت و نهادهاي سركوبگر امنيتي – نظامي او كارگر شد و نه حمايت هاي خارجي به دردش خورد و نه در برابر خيزش نيرومند مذهبي دهه پنجاه دينداري و تظاهرات ديني او مؤثر واقع شد. بنابراين گزاف نيست كه بگوييم: «خود كرده را تدبير چيست؟»

آيت الله جنتي : آمريكايي‌ها يك ميليارد دلار به سران فتنه دادند تا نظام را منقرض كنند و قرار بود 50 ميليارد دلار ديگر هم بدهند

ايلنا: دبير شوراي نگهبان قانون اساسي گفت: آمريكايي ها يك ميليارد دلار از طريق افراد سعودي كه هم اكنون عامل آمريكا در كشور‌هاي منطقه هستند، به سران فتنه دادند و همين سعودي ها كه به نمايندگي آمريكا صحبت مي كردند، گفتند، اگر توانستيد نظام را منقرض كنيد، تا پنجاه ميليارد دلار ديگر را هم مي دهيم، اما خداوند اين فتنه را به دست بندگان صالحش خاموش كرد. به گزارش خبرنگار ايلنا در قم، آيت الله احمد جنتي ظهر امروز در مراسم جشن ميلاد حضرت ولي عصر(عج) در مسجد مقام جمكران، اظهار داشت: بعد از آن كه امام نهم، دهم و يازدهم در سنين جوانين به شهادت رسيدند، معلوم شد، كه انسان‌ها لياقت حضور داشتن امام معصوم(ع) را در جمع خود ندارند، و به همين دليل امام زمان(عج) بايد غيبت مي كرد، تا همان ظالماني كه امامان ديگر را به جرم آن كه در راستاي عدالت گام برمي داشتند، كشتند، نتوانند با ايجاد فتنه، به او آسيبي برسانند.
وي گفت: دشمني ظالمان مخالف عدالت تنها مختص به امام زمان(عج) نيست، بلكه در طول تاريخ، هركسي كه در راستاي عدالت گام برداشت، همه ظالمان به جنگ او آمدند، تا اين كه خداوند امام خميني(ره) را به ما داد و همان انديشه‌اي كه فرعون براي حضرت موسي(ع) داشت، ظالمان و مستكبران براي امام راحل داشتند، اما خدا همانگونه كه محافظ موسي(ع) از خطرات بود، محافظ امام و انقلاب او بود.
دبير شوراي نگهبان قانون اساسي با تأكيد مجدد بر اين كه خداوند محافظ انقلاب اسلامي است، گفت: واقعه صحراي طبس كه يك مدد الهي بزرگ بود، نشان داد كه خداوند خودش محافظ انقلاب است، و اين امدادهاي غيبي همواره در طول تاريخ انقلاب سابقه داشته است.
وي با يادآوري حادثه انفجار مسجد ابوذر تهران و حادثه اي كه براي رهبر معظم انقلاب در آن حادثه پيش آمد، گفت: در اين حادثه كه تمام دكترها از رهبر معظم انقلاب قطع اميد كرده بودند و حتي خود رهبر معظم انقلاب، باورشان نمي شد زنده بمانند، اما خداوند با مددهاي خاص و هميشگي اش، ايشان را ذخيره اي براي روز مبادا قرار داد.
جنتي افزود: به همين دليل در زماني كه امام خميني(ره) رحلت كرد، خداوند متعال، سمت رهبري انقلاب را بر مقام معظم رهبري محول كرد و ايشان، مأمور شد از طرف خداوند، كه اين انقلاب را و اين نظام را و اين راه علي(ع) را حفظ كند و ادامه دهد. وي با يادآوري مجدد مانع تراشي هاي دشمن در آغاز انقلاب اسلامي، گفت: در مورد مقام معظم رهبري هم، از آغاز 21سال رهبري ايشان، فتنه‌هاي داخلي و خارجي فراواني شروع شد كه رذيلانه ترين و خبيصانه ترين آن ها فتنه88 بود.
امام جمعه موقت تهران افزود: من مي‌گويم، خدايا به حق صاحب الزمان(عج)، انتقام بچه هاي مسلماني كه اين ها(سران فتنه)، يا كشتند و يا بلا به سرشان آوردند، يا فريب دادند، خدايا انتقام اين ها را از سران فتنه بگير.
وي خاطرنشان ساخت: علاوه بر فتنه عظيم88، در طول رهبري آيت الله العظمي خامنه اي، فتنه هاي ديگري هم ايجاد شد كه حتي چندين بار تا حد سقوط نظام رفتيم، اما همان خدايي كه نگاهبان انقلاب در واقعه صحراي طبس بود، باز هم انقلاب را حفظ كرد.
آيت الله جنتي گفت: در فتنه اخير، سران فتنه با كمك آمريكايي ها فتنه اي را برپا كردند و مطمئن بودن كه با كمك آمريكا ديگر كار انقلاب تمام مي شود و چيزي براي نظام باقي نمي ماند، چرا كه جنگ نرم است و اين گونه مردم از نظام مي برند و نظام وقتي مردم را نداشت، خود به خود سقوط مي كند.
وي با بيان اين كه در سوي ديگر جريان فتنه، خدا چيز ديگري مي خواست، گفت: خدا مي خواست، تا كار به دست بندگان صالح خدا بيافتد و اين انقلابي كه مقدمه ظهور است باقي بماند و به همين دليل خداوند اين سران فتنه را رسوا كرد.
دبير شوراي نگهبان قانون اساسي با بيان اين كه من سندي را به دست آوردم گفت: آمريكايي ها يك ميليارد دلار از طريق افراد سعودي كه هم اكنون عامل آمريكا در كشور هاي منطقه هستند، به سران فتنه دادند و همين سعودي ها كه به نمايندگي آمريكا صحبت مي كردند، گفتند، اگر توانستيد نظام را منقرض كنيد، تا پنجاه ميليارد دلار ديگر را هم مي دهيم، اما خداوند اين فتنه را به دست بندگان صالحش خاموش كرد.
وي در مورد وظيفه شيعيان در زمان غيبت امام زمان (عج) هم گفت: وظيفه فعلي ما در زمان غيبت امام زمان(عج) اين است كه بدانيم، همانگونه كه ولايت اميرالمؤمنين، علي(ع)، پشتيبان اسلام قرآني و محمدي بود، امروز هم ولايت فقيه پشتيبان همان اسلام است و اگر اين اسلام از بين برود، ديگر اسلامي نيست.
جنتي ابراز داشت: امروزه در كشوهاي اسلامي، تنها نام اسلام است، اما خبري از اسلام واقعي نيست، چرا كه نه احكام فقهي و نه احكام سياسي اسلام در آن ها اجراء مي شود.
وي تصريح كرد: عربستان سعودي نوكر سرسپرده آمريكاست و ذليلانه از آن اطاعت مي كند اما آن حكومتي كه در دنيا روي پاي خودش ايستاده و با قدرت و عزت، شعار مرگ بر آمريكا را سر مي دهد، آن حكومت اسلامي ايران است.
دبير شوراي نگهبان قانون اساسي در بخش ديگري از سخنان خود با انتقاد از كساني كه به دروغ ادعاي ملاقات امام زمان(عج) را مي كنند، گفت: ادعاها در اين باره به قدري زياد شده است كه حتي عده اي ديدار امام زمان(عج) را به كل منكر مي شوند، اما در كنار تمام اين دروغ ها عده اي به خدمت امام زمان(عج) مشرف شدند، كه يكي از آن ها شخصي به نام ميرجهاني بود كه من هم او را ديده‌ام.
وي در بيان خصوصيات شخص منتظر امام زمان(عج) هم، گفت: يكي از خصوصيات منتظر واقعي اين است كه در هر حال امام زمان(عج) را ناظر اعمال خود ببيند، و كسي كه امام زمان(عج) را ناظر خود ديد، جرأت گناه كردن را پيدا نمي كند.
جنتي با بيان اين كه سرنوشت امام زمان(عج) از جهات مختلف از جمله نحوه ولادت، شبيه حضرت موسي(ع) است، گفت: اگر همانند فيلمي كه براي حضرت يوسف(ع) ساخته شد، براي حضرت موسي(ع) ساخته شود، براي مردم صد برابر جالب‌تر خواهد بود.

اسامي 114شركت دولتي منتقل شده از تهران

خبرگزاري فارس اسامي 114 شركت و موسسه دولتي كه دفاترشان از تهران به استانها منتقل شده است را منتشر كرد.

لطف‌الله فروزنده دهكردي معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور پيشتر اعلام كرده بود، خبرنگاران مي‌توانند اسامي اين شركتها را بررسي كرده و هركدام منتقل نشده باشند را اعلام كنند،البته برخي شركتها مانند 10 شركت كشت و صنعت زير نظز شركت مادر تخصصي توليد محصولات كشاورزي دامي و منابع طبيعي وزارت جهاد كشاورزي از قبل در استانها و خود شركت مادر تخصصي در تهران مستقر بود كه بنابر اطلاع به دست آمده شركت مادر نيز ابتدا به دماوند و سپس به كرج منتقل شد.

فهرست 114 شركت منتقل شده به شرح زير است:

*شركتهاي وابسته به وزارت بازرگاني

1 ـ شركت‌ سهامي سردسير گرگان
2ـ شركت سهامي بين‌المللي سوسنگرد
3 ـ شركت سهامي سردخانه سام
4 ـ شركت غله و بازرگاني منطقه‌هاي 1‌، 2 ، 3 ، 4 ، 5 ، 6 ، 7 ، 8 ،9 ،11،11، 14،13،14

*وزارت نيرو

5 ـ شركت سهامي سازمان آب منطقه‌اي استان فارس ـ اصفهان ـ خراسان ـ كرمان ـ سيستان و بلوچستان ـ هرمزگان ـ آذربايجان غربي

6 - شركت آب و فاضلاب روستايي استان‌هاي آذربايجان شرقي ـ غربي ـ اردبيل ـ اصفهان ـ ايلام ـ بوشهر ـ چهارمحال و بختياري ـ خراسان ـ خوزستان ـ زنجان ـ سمنان ـ سيستان و بلوچستان ـ فارس ـ قزوين ـ قم ـ كردستان ـ كرمان ـ كرمانشاه ـ كهگيلويه و بويراحمد ـ گلستان ـ گيلان ـ لرستان ـ مازندران مركزي ـ هرمزگان ـ همدان ـ يزد

7 ـ شركت آب و فاضلاب شهري و استاني استان‌هاي آذربايجان شرقي ـ غربي ـ اردبيل ـ اصفهان ـ ايلام ـ بوشهر ـ چهارمحال و بختياري ـ خراسان ـ خوزستان ـ زنجان ـ سمنان ـ سيستان و بلوچستان ـ فارس ـ قزوين ـ قم كردستان ـ كرمان ـ كرمانشاه ـ كهگيلويه وبويراحمد ـ گلستان ـ گيلان ـ لرستان ـ مازندران ـ مركزي ـ هرمزگان ـ همدان ـ يزد .
8 ـ شركت سهامي برق منطقه‌اي فارس ـ اصفهان ـ خراسان ـ آذربايجان غرب ـ كرمان ـ سيستان و بلوچستان ـ هرمزگان ـ مازندران ـ گيلان ـ باختر ـ خوزستان ـ زنجان ـ سمنان ـ يزد.

9 ـ شركت توزيع نيروي برق استان‌هاي آذربايجان شرقي ـ غربي ـ اردبيل ـ اصفهان ـ ايلام ـ بوشهر ـ چهارمحال و بختياري ـ خراسان ( جنوب) ـ خراسان ( شمال) خراسان ( مركز) خوزستان ـ زنجان ـ سمنان ـ سيستان و بلوچستان ـ فارس ـ قزوين ـ قم ـ كردستان ـ كرمان ( جنوب ) ـ كرمانشاه ـ كرمان ( شمال) ـ كهگيلويه و بويراحمد ـ گلستان ـ گيلان ـ لرستان ـ مازندران ( غرب) ـ مركزي ـ هرمزگان ـ همدان ـ يزد.

10ـ شركت آب منطقه‌اي فارس ـ اصفهان ـ خراسان ـ غرب ـ كرمان ـ سيستان و بلوچستان ـ هرمزگان ـ مازندران ـ گلستان ـ گيلان ـ يزد ـ اردبيل ـ زنجان ـ آذربايجان شرقي ـ غربي.


* جهاد كشاورزي

11 ـ شركت مادر تخصصي خدمات كشاورزي
12 ـ شركت سهامي كشاورزي و دامپروري سفيد رود
13 ـ شركت سهامي كشت و صنعت شهيد بهشتي
14 ـ شركت سهامي كشت و صنعت شهيد رجايي
15 ـ شركت سهام كشت و صنعت جيرفت
16 ـ شركت سهامي پرورش كرم ابريشم ايران
17 ـ شركت سهامي كشت و صنعت و دامپروري مغان
18‌ـ شركت سهامي بهره‌برداري و صنايع چوب فريم
19 ـ شركت سهامي تكا چوب
20ـ شركت سهامي جنگل شفارود
21 ـ شركت مادر تخصصي توليد محصولات كشاورزي، دامي و منابع


*وزارت صنايع و معادن

22 ـ شركت سهامي كشت و صنعت هفت تپه
23 ـ شركت سهامي ذوب آهن اصفهان
24 ـ شركت سهامي ذغال سنگ كرمان
25 ـ شركت سهامي البرز شرقي
26ـ شركت سهامي البرز مركزي
27 ـ شركت سهامي سنگ آهن مركزي
28 ـ شركت سهامي خدمات بازرگاني فولاد ايران
29 ـ شركت سهامي تهيه و توليد مواد اوليه فولاد خراسان
30 ـ موسسه تحقيقات و كاربرد مواد معدني ايران
31 ـ شركت سهامي فولاد خوستان
32 ـ شركت سهامي تامين مواد معدني صنايع فولاد
34 ـ شركت سهامي فولاد مباركه
35ـ شركت ملي صنايع مس ايران
36 ـ شركت سهامي آلومينيوم ايران
37 ـ شركت سهامي هپكو
38ـ شركت سهامي پاتله
39 ـ شركت سهامي كشتي‌سازي اروندان
40 ـ مركز تحقيقات و خدمات خودكفايي ايران
41 ـ شركت سهامي ماشين‌سازي اراك
42 ـ‌شركت سهامي ماشين‌سازي تبريز
43 ـ شركت سهامي ماشين‌سازي لرستان
44 ـ شركت سهامي توليدات و ادوات كشاورزي اراك
45 ـ شركت سهامي صنايع ماشين‌آلات صنعتي تراكتور‌سازي ايران
46 ـ شركت سهامي ساختمان نصب‌گستر
47 ـ شركت سهامي پرس ايران
48 ـ شركت سهامي خدماتي پازارگاد
49 ـ شركت سهامي توليد پمپ‌هاي بزرگ آبي
50ـ شركت طراحي مهندسي و بازرگاني ماشين‌سازي تبريز ـ ادكو
51 ـ شركت سهامي ماشين‌هاي الكتريكي سنگين ـ جوبين
52 ـ شركت سهامي ديزل سنگين ايران
53 ـ شركت سهامي شيرسازي
54 ـ شركت سهامي مجتمع صنعتي اسفراين
55 ـ شركت سهامي نورد بندرعباس ـ باركو
56 ـ شركت سهامي فولاد آذربايجان
57 ـ شركت سهامي فولاد كرمان
58 ـ شركت سهامي توليد آلوميناي ايران
59 ـ شركت سهامي لوله گستر اسفراين
60 ـ شركت سهامي سيمان داراب ـ بوشهر
61 ـ شركت سهامي نيمه هادي عماد
62 ـ شركت سهامي مس سونگون
63 ـ شركت سهامي آلومينيوم المهدي
64 ـ شركت پيمانكاري عمومي صنايع فولاد گسترش
65 ـ شركت سهامي توليد و تجهيزات ايمني رسا ـ تتا
66 ـ شركت سهامي نوين معدن
67 ـ شركت سهامي ذغال سنگ البرز غربي
68 ـ شركت سهامي مس شهر بابك
68 ـ شركت سهامي كمباين سازي ايران
70 ـ شركت مهندسي و قطعات ماشين آلات راهسازي ايران


*وزارت دفاع

71 ـ صنايع هواپيماسازي ايران (شاهين شهر)
72 ـ صنايع اپتيك اصفهان (اصفهان)
73 ـ صنايع الكترونيك شيراز ( شيراز)

*وزارت نفت

74ـ شركت سهامي پتروشيمي بيستون
75 ـ شركت سهامي پتروشيمي رازي ( واگذاري به بخش خصوصي)
76ـ شركت سهامي عمليات غيرصنعتي و خدمات صنايع پتروشيمي
77 ـ شركت سهامي پتروشيمي بندر امام ـ خراسان ـ تبريز ـ اروميه ـ اميركبير ـ بوعلي سينا ـ فجر ـ قن‌آوران بين‌الملل ـ پارس ـ جم ـ مارون ـ زاگرس ـ دماوند ـ مبين ـ برزويه
78 ـ شركت پالايش نفت اراك ، كرمانشاه، اصفهان، دروان ، تبريز، شيراز، تهران ، آبادان ( اراك در حال انتقال)
79 ـ شركت سهامي بهره‌برداري نفت و گاز اروندان ( خرمشهر) داراي دفتر هماهنگي در تهران
80 ـ شركت سهامي بازرگاني نفت ايران، نيكو ( شركت در كشور سوئيس است)
81 ـ شركت سهامي حفاري شمال (‌در نكاء مستقر است) دفتر هماهنگي در تهران
82 ـ شركت سهامي رخ آوران فتون پتروشيمي
83 ـ سازمان منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي
84 ـ شركت سهامي بازرگاني پتروشيمي انگلستان ـ سنگاپور ( واگذاري به بخش خصوصي)
85 ـ شركت سهامي بازرگاني پتروشيمي منطقه آزاد دبي، امارات عربي
86 ـ شركت بين‌آلمللي بازرگاني پتروشيمي شانگهاي
87 ـ شركت سهامي بسپاران بندر امام
88 ـ شركت سهامي كيميا بندرامام
89 ـ شركت سهامي فرآورش بندر امام
90 ـ شركت سهامي خوارزمي بندر امام
91 ـ شركت سهامي پتروشيمي شيراز
92 ـ شركت سهامي پتروشيمي شهيد تندگويان
93 ـ شركت سهامي پتروشيمي شهيد تندگويان
93 ـ شركت سهامي پتروشيمي خوزستان
94 ـ شركت گاز استان مركزي ـ همدان ـ لرستان ـ كرمانشاه ـ كردستان ـ آذربايجان شرقي و غربي ـ اردبيل ـ مازندران ـ گلستان ـ زنجان ـ قزوين ـ قم ـ سمنان ـ يزدـ گيلان ـ خوزستان ـ كرمان ـ چهارمحال و بختياري ـ‌كهگيلويه و بويراحمد ـ فارس ـ تهران بزرگ ـ استان تهران ـ ايلام ـ اصفهان ـ خراسان

95 ـ شركت پالايش گاز بيدبلند ـ شهيد هاشمي نژاد ـ خانگيران ـ ففجر ـ سرخون و قشم ـ پارس ـ پارسيان

96 ـ شركت سهامي بهره‌برداري نفت و گاز كازرون ـ گچساران ـ شرق ـ‌غرب ـ زاگرس ـ جنوب ـ آغاجاري ـ مارون ـ مسجد سليمان
97 ـ شركت سهامي پايانه‌هاي صادراتي مواد نفتي ( خارك) ( داراي دفتر هماهنگي در تهران)
98‌ـ شركت خدمات مهندسي و تجهيزات صنعتي تور بيراه
99 ـ شركت خدماتي سهامي توليد مناطق نفت‌خيز جنوب ( اهواز)
100 ـ شركت خدماتي رفاهي و فرهنگي نفت ( اهواز)
101 ـ شركت سهامي منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس (داراي دفتر هماهنگي در تهران)
102 ـ شركت سهامي نفت فلات قاره (داراي دفتر هماهنگي در تهران)
103 ـ شركت سهامي نفت خزر (نكاء)
104 ـ شركت سهامي نفت مناطق مركزي ايران (داراي دفتر هماهنگي در تهران)
105 ـ شركت سهامي پترو پارس (واگذاري به بخش خصوصي)

*وزارت مسكن و شهرسازي

106 ـ‌شركت سهامي عمران شهرهاي جديد هشتگرد ـ پرند ـ پرديس ـ انديشه ـ مهاجران ـ عالي شهر ـ علوي ـ گل بهار ـ سهند ـ بهارستان ـ صدرا ـ بينالود

*سازمان ميراث فرهنگي

107 ـ معاونت صنايع دستي
109 ـ شركت توسعه ايرانگردي و جهانگردي
110 ـ پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري
111 ـ صندوق احيا و بهره‌برداري از بناهاي تاريخي
112 ـ مركز آموزش عالي ميراث فرهنگي


*وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات

113 ـ شركت سهامي مخابرات استان‌هاي مركزي ـ گيلان ـ مازندران ـ آذربايجان شرقي و غربي ـ كرمانشاه ـ خوزستان ـ فارس ـ كرمان ـ خراسان رضوي ـ اصفهان ـ هرمزگان ـ سيستان و بلوچستان ـ كردستان ـ همدان ـ لرستان ـ ايلام ـ زنجان و چهارمحال و بختياري ـ كهگيلويه و بويراحمد ـ سمنان ـ يزد بوشهر ـ اردبيل ـ قم ـ قزوين ـ گلستان
114 ـ شركت مادر تخصصي پست جمهوري اسلامي ايران