مژگان مدرس علوم
جرس: مهدی معتمدی مهر، عضو نهضت آزادی ایران روز شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ پس از بازرسی منزلش، بازداشت شد.
از علت بازداشت و محل نگهداری وی تاکنون اطلاعی در دست نیست.فریبا معظمی، همسر مهدی معتمدی مهر با تایید خبر بازداشت همسرش به "جرس" می گوید: "دیروز من در منزل بودم که آقای معتمدی مهر با تعدادی مامور وارد منزل شدند و آقایان شروع به بازرسی وسائل خانه کردند. بعد از مدتی آقای معتمدی مهر را با لپ تاپ و موبایل و یکسری چیزهای دیگر بردند. البته با خود آقای معتمدی مهر داخل منزل شدند و احتمالا آقای معتمدی مهر حکم را دیده اند اما می دانم که از طرف اجرای احکام نیامده بودند و این یک بازداشت جدید بود. زمانی هم که من از آنها سوال کردم که آیا از اجرای احکام آمده اند به من جوابی ندادند."
مهدی معتمدی مهر نخستین بار در فروردین ۸۸ به بهانه نقش داشتن در تنظیم و انتشار بیانیه درخواست نظارت بینالمللی در انتخابات دهم ریاست جمهوری بازداشت و پس از ۴۵ روز حبس انفرادی به قید کفالت آزاد شد و بار دوم، پس از وقایع عاشورای ۸۸ به اتهام شرکت در این تجمع، بازداشت و پس از حدود دو ماه در دهم اسفند همان سال آزاد شد.
این عضو نهضت آزادی ایران در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی مقیسه به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهام وی عضویت در "نهضت آزادی ایران"، "شرکت در تجمع روز عاشورای ۸۸" و" فعالیت های انتخاباتی" عنوان شده است. این حکم، پس از اعتراض جهت تجدید نظر به شعبه ۵۴ دادگاه یاد شده ارسال و عینا مورد تایید قرار گرفت.
همسر معتمدی مهر با اشاره به بازداشت های قبلی خاطرنشان می کند: "دو بار ایشان بازداشت شده بودند یکبار پیش از انتخابات و یکبار پس از وقایع عاشورای ۸۸ به اتهام شرکت در این تجمع بازداشت شده بودند. بعد هم که در یک دادگاه غیرعلنی به اتهام عضویت در نهضت آزادی و شرکت در مراسم روز عاشورای ۸۸ و فعالیت سیاسی برای انتخابات، پنج سال حکم حبس برای ایشان صادر کردند. این در حالی است که ایشان در زمان تبلیغات انتخاباتی در بازداشت بسر می بردند."
مهدی معتمدی مهر در دفاعیه اش نوشته است: "عصارهی اتهامات اينجانب از سوی مقامات امنيتی، عضويت در نهضت آزادی ايران به مثابهی تشکيلات سياسی با هدف براندازی و بر هم زدن امنيت ملی ذکر شده و به نحوی کلی و بدون احصاء و اعلام موردی مقالات، به استناد فعاليتهای سياسی و همکاری در راستای اعلام مواضع رسمی نهضت آزادی و تنظيم بيانيههای حزب ياد شده از جمله بحث نظارت بينالمللی در انتخابات، مرا و يارانمان را در نهضت آزادی ايران به براندازی متهم ساختهاند. عضويت اينجانب و ساير همانديشانم در نهضت آزادی ايران بر پايهی سه اصل مسلمان، ايرانی و مصدقی استواری يافته است."
وی در بخش دیگر از دفاعیه خود یادآور شده است: "ما مسلمانيم و عميقاً باور داريم که « ان الحيوه عقيده و جهاد » و « افضل الجهاد کلمه الحق عند امام جائر » و حتی مخالفان ما نيز تصديق میکنند که اگر نسبت به عملکرد حاکمان سرزمينمان بیتفاوت نبوده و فعاليت سياسی را برگزيدهايم، هرگز از باب سهمخواهی و کسب قدرت نيست که سالها میگذرد از اعلان آشکار گزينش و رجحان راهبرد " جنگ حجت " بر " جنگ قدرت ". نهضت آزادی ايران باور دارد که در جامعهی پيشادمکراتيک، صرف حضور در صحنهی حاکميت سياسی، موثر در دستيابی به آرمانها و مطالبات تاريخی ملت ايران و ارتقای فرآيند دمکراسی نخواهد بود و از آنجا که يکی از پيامدهای ناگزير حکومتهای غيردمکراتيک، افزايش شکاف ميان ملت و دولت است، اصرار بر ماندگاری در عرصهی قدرت، همواره به زيان معنوی افراد و جريانهايی تمام شده که با وجود غمِ مردم، در تشخيص زمان درست خروج از قدرت دقت نداشتهاند."
خانم معظمی می افزاید: "سه بار اسفند ماه سال گذشته، تیرماه و مهرماه امسال ایشان را برای اجرای حکم احضار کردند. ایشان هم به همان اجرای احکام اوین خودشان را معرفی کردند اما هر بار می گفتند که برگردد. البته بار سوم من با توجه به مشکلات جسمانی که داشتم یک درخواست دادم که اگر امکان دارد اجرای حکم ایشان را عقب بیاندازند و قبول کردند. در این مدت هم آقای معتمدی مهر امکان فعالیت سیاسی نداشتند همانطور که می دانید نهضت آزادی امکان فعالیتی ندارد. واقعا نمی دانم علت این بازداشت جدید چیست؟ این احتمال را می دادم که برای اجرای حکم ایشان را احضار کنند، اما اصلا انتظار نداشتم ایشان را به این شکل و یکدفعه بازداشت کنند."
همسر عضو نهضت آزادی ایران در پایان با تاکید بر روحیه عالی همسرش بیان می کند: "آقای معتمدی مهر روحیه خوبی داشتند. ایشان چه دفعات قبل و چه سه باری که برای اجرای حکم احضارشان کردند روحیه بسیار عالی داشتند."
گفتنی است، مهدی معتمدی مهر، عضو دفتر سیاسی و مسئول کمیتهی آموزش نهضت آزادی در نامه ای خطاب به وزیر اطلاعات، ضمن اشاره صریح به ضرب و شتم خود در دوران بازداشت، از استمرار رفتار غیرقانونی بازجویان آن وزارتخانه پس از آزادی و اعمال فشارهای روانی در برخورد با خود و سایر اعضای نهضت آزادی ایران انتقاد کرده است. ورود به حوزه خصوصی زندگی فردی، توهین، افترا، تهدید به مرگ از جمله موارد فشارهای روانی است که معتمدی مهر در این نامه افشا کرده و از "باز تولید خط سعید امامی و رویکردی در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی" خبر داده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر