کیوان حسین نژاد: پیش به سوی آزادی و برابری
سالهای سال زنان مورد خشم و سرکوب قوانین و فرهنگ مرد سالار و حکومت های مذهبی بوده اند، در این میان زنان و فعالین این عرصه بیکار نبوده اند و همچنان در عرصه مبارزات قوانین ضد زن فعالیت کرده و جلوی این ارتجاع ایستاده اند .
در رابطه با هشت مارس، روز زن در دنیا ، اولین سوالی که ذهن هر شنونده یا خواننده ای را به خود مشغول می کند این است که در این روز چه اتفاقی افتاده است ؟ زادروز یا سالگرد چه کسی است ؟!
در حالی که بر خلاف تصور عامه ی مردم ، روز هشت مارس ، زاد روز شخص خاص و حقیقی ای نیست ، در این روز اولین نهال جنبش های اجتماعی آزادی زنان در غرب نمود پیدا کرده است ، به همین دلیل این روز تاریخی را در اکثر نقاط دنیا پراهمیت میدانند. اما آیا این فقط یک جشن است و مردم به خیابان ها می ایند و به جشن و شادی می پردازند ؟! به نظر من اینطور نیست ، هر سال زنان و مردم جهان به خیابان ها می ایند تا به جهانیان یادآوری کنند که زنان همچنان در حال مبارزه با تبعیض جنسیتی و حقوق برابر هستند.
جنبش آزادی زن در ایران یک واقعیت عینی است ، این جنبش از همان ابتدای سر کار آمدن جمهوری اسلامی ،از همان زمان که عوامل حکومتی با اسم حزب الله و با شعار " یا رو سری یا تو سری " به میدان آمدند با اعتراض و مبارزه زنان و مردان جامعه ایران بر علیه این حکومت اسلامی نمود پیدا کرد.
وجود چنین حکومت اسلامی که سنت های عقب مانده و آداب و رسوم ارتجاعی که زن را نه یک انسان بلکه موجودی درجه دوم و تابع مرد به حساب می اورد ، همواره یکی از بزرگترین موانع برسر راه آزادی زنان و به طبع از آن ازادی کل مردم ایران بوده است، اما علیرغم پیچیده شدن دست و پای زنان در چنبره عرف و سنت های عقب افتاده ، مبارزه مردم ایران بر علیه ظلم و ستم و دیکتاتوری امکان رشد یافته و نمود بارزی پیدا می کند .
زنان با حرکت های مبارزاتی دیگر بخش های جامعه و قرار گرفتن آنها در مسیر مبارزه برای سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی ایران و از بین بردن سیستم سرمایه داری،امکان موفقیت جنبش زنان را تضمین می نماید. دست یابی به برابری زنان با مردان و بالاتر از آن دستیابی به آزادی کامل زن تنها در چنین مسیری امکان پذیر است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر