محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران در گفتگو با اعضای شورای سردبیری خبرگزاری آسوشیتد پرس، درباره تظاهرات پس از انتخابات ریاست جمهوری گذشته ایران گفت: "حتی اگر ۱۷ میلیون نفر در این تظاهرات شرکت میکردند موضوعی طبیعی بود".
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ایران، آقای احمدی نژاد که برای شرکت در شصت و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در آمریکا به سر می برد، در این گفتگو با بیان اینکه "در تهران رقیب بنده ۳ میلیون و در کل کشور ۱۳ میلیون رای آورد" افزوده: "تعداد قابل توجهی از افراد که در این تظاهرات شرکت کردند مطالبات خود را مطرح و مراجع قانونی نیز آنها را مورد بررسی قرار داد، اما در این میان تعداد معدودی که ارتباطی به تظاهر کنندگان نداشتند، تلاش کردند ناامنی و تنش ایجاد کنند و طبیعی است که دستگاه قضایی با چنین افرادی برخورد میکند."رییس جمهوری ایران در این حال دولتهای غربی را متهم کرد که "از اقدامات خشونتبار این عده قلیل حمایت کردند در حالی که ادعای دموکراسی و حکومت اکثریت را دارند."
انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران با حضور در صد قابل توجهی از رای دهندگان برگزار شد، اما اتهام تقلب گسترده دستگاه های اجرایی و نظارتی به نفع آقای احمدی نژاد و چند ماه تظاهرات اعتراضی را در پی آورد که با برخورد خشونت آمیز حکومت با تظاهرکنندگان، کشته شدن شماری از معترضان و بازداشت و زندانی شدن صدها تن دیگر همراه بود.
نحوه برخورد نیروهای دولتی با تظاهرات معترضان، اعتراضات گسترده ای را در سطح بین المللی در پی داشته و شماری از کشورها و سازمان های بین المللی اقدامات دولت ایران را مورد انتقاد شدید قرار داده اند.
آقای احمدی نژاد درباره انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران نیز با تاکید بر اینکه هر کسی را که مردم انتخاب کنند همان فرد رییسجمهور خواهد شد، بار دیگر رسانههای آمریکا و انگلیس را متهم کرده است که در انتخابات "به شدت" از رقیب او حمایت میکردند "اما مردم تصمیم دیگری گرفتند که این موضوع در انتخابات قبل از آن نیز اینچنین بود."
رییس جمهوری ایران در پاسخ به سوالی درباره آزادی دو شهروند آمریکایی که همزمان با سفر وی به آمریکا انجام شد گفت: "جمهوری اسلامی ایران این افراد را در یک اقدام انسانی و البته یک طرفه آزاد کرد، که تاکنون عمل متقابلی مشاهده نشده است."
موضوع شهروندان آمریکایی زندانی در ایران پس از آن خبرساز شد که محمود احمدی نژاد در آستانه سفرش به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، از آزادی قریب الوقوع آنها خبر داد.
قوه قضائیه ایران پس از واکنشی گلایه آمیز به این خبر، سرانجام اعلام کرد که یکی از شعبه های دادگاه تجدیدنظر تهران با آزادی این دو نفر به شرط سپردن وثیقه ای معادل ۵۰۰ میلیون تومان برای هر یک، موافقت کرده است.
محمود احمدی نژاد با اشاره به آزادی دو شهروند آمریکایی، اظهار امیدواری کرده است که باراک اوباما رییسجمهور آمریکا "به قول خود مبنی بر تغییر سیاست دولت آمریکا در قبال ایران عمل کند"، اما افزوده "همگان باید توجه داشته باشند که فرصتها همیشه در اختیار نیست."
آقای احمدی نژاد در این گفتگو بار دیگر بر اظهاراتش در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره ۱۱ سپتامبر تاکید کرد و گفت: "اگر ابعاد حادثه ۱۱ سپتامبر بررسی شود، مشخص خواهد شد که ملت های منطقه نقشی در آن نداشتند و دولت آمریکا با برخی ادعاها علیه خود کینه درست می کند."
رییس جمهوری ایران در گفتگو با آسوشیتد پرس افزوده است: "عده ای در کشور آمریکا با انتشار کتاب های متعدد و بررسی برخی گزاره ها چنین ادعایی [زمینه چینی حمله به برج های تجارت جهانی توسط دولت آمریکا] را مطرح کردند؛ اما اگر بنابر پیشنهاد ایران کمیته حقیقت یابی برای بررسی این حادثه تشکیل شود ، درستی و نادرستی آن برای همگان روشن خواهد شد."
کنفرانس خبری
محمود احمدی نژاد همچنین روز جمعه ۲۴ سپتامبر (اول مهر) در یک کنفرانس خبری با حضور خبرنگاران رسانه های مختلف جهان، در مورد مسایل مختلف مربوط به ایران و منطقه صحبت کرد.به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، آقای احمدی نژاد در پاسخ به سوالات خبرنگاران در مورد برنامه هسته ای ایران، با تاکید بر تحمل هزینه های زیاد توسط ایران برای غنی سازی ۲۰ درصدی، گفت ایران آمادگی دارد که اگر آژانس و یا کشورهای تولید کننده تضمین دهند که سوخت این راکتور تحقیقاتی تهران را تامین می کنند، غنی سازی ۲۰ درصدی را متوقف کند.
آقای احمدی نژاد در این کنفرانس خبری همچنین از گفتگوها میان ایران و روسیه برای ساخت دومین نیروگاه اتمی ایران خبر داده است هر چند این گفتگوها را "بسیار کلی" خوانده است.
رییس جمهوری ایران در بخشی از این کنفرانس خبری در چند نوبت از سوی خبرنگاران در مورد موضع ایران نسبت به تحولات سوریه مورد پرسش قرار گرفت.
او در پاسخ با بیان اینکه ایران "از تمام ملت های منطقه، آزادی، عدالت و انتخاب که حق تمام آنها است" حمایت می کند، افزوده است: "نظر ما بسیار روشن است. برای اصلاحات نیاز به تفنگ های ناتو و بمباران نیست. دولت ها و ملت ها نباید همدیگر را بکشند."
وی همچنین از ارتباط ایران با هر دو طرف درگیری ها در سوریه خبر داده و گفته است:" با دولت و مخالفین در سوریه در تماس هستیم و تلاش می کنیم دیدگاه های آنها را به یکدیگر نزدیک کنیم."
آقای احمدی نژاد در مورد برخورد با معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران گفته است: "در ایران انتخاباتی با بالاترین میزان دمکراسی برگزار شد. رقبا و نامزدهای انتخاباتی از تمام ظرفیت ها استفاده کردند، عده ای هم تظاهرات کردند."
"در ایران همجنس بازی عمل زشت محسوب می شود. آنها شرم دارند و در جامعه شناخته شده نیستند. به عنوان دولت نمی توانم جلوی این افراد را بگیرم"
محمود احمدی نژاد
او سپس در مقام مقایسه گفته است : "روزانه ۳۰ نفر در درگیری پلیس در آمریکا کشته می شوند. آیا می توانیم بگوییم که پلیس مردم را سرکوب می کند؟"
آقای احمدی نژاد همچنین در مورد مواضع پیشین خود در مورد همجنسگرایان، گفته است: "در ایران همجنس بازی عمل زشتی محسوب می شود. آنها شرم دارند و در جامعه شناخته شده نیستند. این عمل بسیار زشت است و بر خلاف تعلیمات الهی و پیامبران و انسانیت است. به عنوان دولت نمی توانم جلوی این افراد را بگیرم."
رییس جمهور ایران چهار سال پیش و در جلسه ای در دانشگاه کلمبیا، در پاسخ به این پرسش که آیا همجنسگرایان در جمهوری اسلامی اعدام می شوند، گفت که در ایران مانند کشورهای غربی همجنسگرایی وجود ندارد، اما این اظهارات واکنش تمسخر آمیز برخی از حاضران در جلسه را در پی آورد.
محمود احمدی نژاد همچنین از برقراری خط تلفنی تماس اضطراری موسوم به "خط داغ" میان ایران و آمریکا استقبال کرده و گفته است: "خوب است که سیستم های هشدار دهنده برای ممانعت از برخوردهای ناشی از خطا وجود داشته باشد."
وی در عین حال این نکته را نیز اضافه کرده است که راه حل اساسی این است که "هر نیروی نظامی در خاک خودش مستقر شود."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر