۱۳۸۹ مهر ۱, پنجشنبه

نامه كروبي به هاشمي رفسنجاني در مورد نظارت بر رهبري

بي بي سي :
آقاي كروبي مي‌گويد كه مجلس خبرگان از ظرفيت‌هاي قانوني براي نظارت بر رهبري به درستي استفاده نمي‌كند
مهدي كروبي، يكي از رهبران مخالفان دولت در ايران، در نامه اي به اكبر هاشمي رفسنجاني، رئيس مجلس خبرگان اين كشور، خواهان اعمال نظارت بر عملكرد رهبر ايران و نهادهاي تحت نظر او شده است.
آقاي كروبي در اين نامه كه تاريخ روز ۲۲ شهريور را دارد و يك روز پيش از آغاز اجلاسيه اخير خبرگان نوشته شده است، رهبري را طبق قانون اساسي در قبال اختياراتش مسئول دانسته و گفته است كه مجلس خبرگان بايد جلوي "تزلزل جايگاه ولايت فقيه و رهبري به واسطه اهمال در انجام وظايف يا استفاده نادرست از اختيارات" را بگيرد.
در اين نامه آمده است كه مي توان "ده ها سئوال از عدم رعايت حقوق حقه مردم و بي كفايتي مديران اجرايي و قضايي و به ويژه تجاوز به حقوق عمومي توسط نهادهاي تحت پوشش رهبري" مطرح كرد.
آقاي كروبي كه در دوران حيات آيت الله روح الله خميني، بنيانگذار جمهوري اسلامي، از معتمدان او بود و دو دوره رياست مجلس شوراي اسلامي را به عهده داشت، پس از انتخابات جنجال برانگيز سال گذشته ايران در رديف يكي از رهبران جنبش اعتراضي مخالفان دولت قرار گرفت.
او در نامه تازه خود به آقاي هاشمي رفسنجاني چند بار بر اختيارات گسترده مجلس خبرگان رهبري، از جمله حق عزل رهبري تأكيد كرده و نوشته است كه به عقيده او مجلس خبرگان از ظرفيت هاي قانوني اصول ۱۰۷، ۱۰۸ و ۱۱۱ قانون اساسي به درستي استفاده نمي كند.
اصل ۱۰۷ قانون اساسي ايران به "مسئوليت هاي" رهبري و مساوي بودن او با ديگران در برابر قوانين و اصل ۱۰۸ به اختيار مجلس خبرگان براي تصويب مقررات مربوط به وظايف خود اشاره دارد، اما اصل ۱۱۱ مربوط به عزل رهبري است.
در اين اصل آمده است: "هرگاه رهبر از انجام وظايف قانوني خود ناتوان شود يا فاقد يكي از شرايط مذكور در اصول پنجم و يكصد و نهم گردد يا معلوم شود كه از آغاز فاقد بعضي از شرايط بوده است، از مقام خود بركنار خواهد شد. تشخيص اين امر به عهده خبرگان مذكور در اصل يكصد و هشتم مي باشد..."
آقاي كروبي در نامه خود به رئيس مجلس خبرگان، از "عدم استقلال قوه قضائيه و فرمايشي بودن احكام دادگاه هاي سياسي و مطبوعاتي"، دخالت "بي قيد و شرط" سپاه و بسيج در مسائل سياسي و "ورود گسترده و انحصارطلبي" آنها در حوزه اقتصاد به عنوان نمونه هايي از عملكرد نهادهاي تحت نظر رهبري ياد كرده است.
او نوشته است كه سپاه و بسيج در "مهندسي انتخابات" و "سركوب خواسته هاي به حق" مردم نقش داشته اند و با واگذاري پروژه هاي بزرگ اقتصادي به سپاه از طريق "حذف مناقصه هاي عمومي"، شرايط براي انحصار طلبي و رانت خواري نظاميان فراهم شده است.
آقاي كروبي همچنين با برشمردن انتقادات متعدد خود از عملكرد دولت، نوشته است: "اگر مجلس خبرگان به مسئوليت خطير خود در راستاي بي كفايتي، بي تدبيري، گزافه گويي، خرافه گويي، بي ادبي و گستاخي اين دولت در موقع و زمان آن نپردازد، شايد زماني به اين نكته واقف شود كه نوشداروي پس از مرگ سهراب باشد".
در گزارش هايي كه از برگزاري آخرين اجلاسيه خبرگان رهبري در ايران منتشر شد، اشاره اي به طرح احتمالي مضامين مطرح شده در نامه آقاي كروبي در جلسات خبرگان ديده نمي شد.
اين اجلاسيه در روزهاي ۲۳ و ۲۴ شهريور در تهران برگزار شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر