۱۳۸۹ مهر ۱, پنجشنبه

احمدي نژاد : شرايط بازگشايي سفارت خانه‌هاي ايران و آمريكا آسان است

رئيس جمهور با بيان اينكه امروز همگان چنين فكر مي‌كنند كه شرايط براي بازگشايي سفارتخانه هاي ايران و آمريكا در واشنگتن و تهران بسيار دشوار شده است، گفت: احساس من اين است كه شرايط آسان است و بايد دولت آمريكا به ملت ايران احترام بگذارد و شرايط برابر را براي ايجاد رابطه بپذيرد.
به گزارش دفتر امور رسانه‌هاي رياست جمهوري دكتر محمود احمدي نژاد در گفتگو با دانشجويان و دانشگاهيان آمريكا كه به صورت ويدئو كنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: عده‌اي خودشان را مدير جهان ناميده‌اند و خود را حاكم و مالك دنيا مي‌دانند. اينان براي خود حق ويژه و بالاتري نسبت به ساير ملت‌ها قائل هستند و به حقوق ملت‌ها احترام نمي‌گذارند و به بهانه‌هاي گوناگون به جنگ و اشغالگري مي‌پردازند. اگر اين موضوع پذيرفته شود كه آنها مدير جهان هستند بايد مسئوليت وضع كنوني و مشكلات موجود جهان را هم بپذيرند.
رئيس‌جمهور با تأكيد بر اينكه كساني كه خود را مالك و صاحب جهان مي‌دانند فاقد مشروعيت و مقبوليت هستند، اظهار داشت: ديگر نمي‌توان دنيا را با يكجانبه‌گرايي و انحصارطلبي اداره كرد. اينكه چند دولت و كشور براي خود حق بيشتري قائل شوند و ديگران را از عرصه مديريت جهاني منع كنند، قابل قبول نيست.
رئيس جمهور تصريح كرد: زماني مديريت در يك كشور موفق است كه آحاد مردم در آن مشاركت فعال داشته باشند، در عرصه جهاني هم مشاركت فعال همه كشورها موجب مديريت موفق مي‌شود. در كشورهايي كه عده معدودي مديريت آن را انحصاراً بر عهده دارند، امكان شكوفايي استعدادها وجود ندارد. يك ملت و يك كشور زماني موفق و ظرفيت‌هايش فعال است كه آحاد مردم نسبت به كشورشان احساس مسئوليت كرده و در آن مشاركت كند.
احمدي نژاد با تأكيد بر اينكه عرصه جهاني نياز به مديريت مشترك دارد، اظهار داشت: دهه اول هزاره كه به دهه صلح نامگذاري شده بود، متأسفانه سرشار از جنگ، تبعيض و بي‌عدالتي بود، زيرا در اين دهه چند دولت معدود خود را مدير انحصاري دنيا تلقي كردند و به ديگران فرصت مشاركت ندادند، در حالي كه اگر همه دولت‌ها و ملت‌ها براي مديريت جهاني فرصت برابر برخوردار بودند جايي براي جنگ و تبعيض باقي نمي‌ماند.
رئيس جمهور با بيان اينكه انسان جهاني، مديريت جهاني و مشاركت همگاني رمز رفع مشكلات، رسيدن به پيشرفت و برپايي صلح و عدالت است، تصريح كرد: در اين زمينه بايد همه دانشجويان و دانشگاهيان با اظهارنظرهاي خود براي گرفتن تصميمات كمك كنند تا اين مباحث فراگير شده و در خدمت صلح و عدالت قرار بگيرند.
احمدي نژاد در پاسخ به سؤال يكي از دانشجويان درباره مسأله هسته‌اي ايران و اينكه اگر قراردادي وجود داشته باشد كه بر مبناي آن تحقيق و آزمايش سلاح هسته‌اي ممنوع شود، آيا اين امكان وجود دارد كه دارندگان سلاح‌هاي هسته‌اي به آن پايبند باشند، گفت: معاهده ان.پي.تي با اصلاحاتي كه در آن انجام شد همين منظور را به‌طور كامل برآورده مي‌سازد، اگر چه اين معاهده قبل از اصلاح هم خواستار خلع سلاح عمومي شده بود.
رئيس‌جمهور انرژي هسته‌اي را يك انرژي پاك و ارزان‌قيمت دانست و خاطر نشان كرد: همه بايد بتوانند از اين انرژي استفاده كنند اما متأسفانه صاحبان سلاح هسته‌اي، انرژي اتمي را معادل بمب اتم تعريف كردند تا بتوانند آن را به‌طور انحصاري در اختيار خود داشته باشند.
احمدي نژاد با اظهار تأسف از اينكه پس از گذشت 40 سال هنوز هيچ گامي در جهت خلع سلاح هسته‌اي برداشته نشده است، گفت: اميدواريم همگان به اصلاح ان.پي.تي كه در آن به خلع سلاح‌ هسته‌اي تأكيد بيشتري شده است، توجه كنند.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤال يكي از اساتيد دانشگاه كاليفرنيا مبني بر اينكه آيا با توجه به تهديدات روزافزون عليه ايران و در اختيار داشتن بمب اتم توسط تعدادي از كشورهاي منطقه از جمله رژيم صهيونيستي، بهتر نيست كه ايران هم بمب اتم داشته باشد، اظهار داشت: از نظر ملت ايران سلاح هسته‌اي ديگر هيچ كاربردي ندارد و كسي در جهان قادر به استفاده از آن نيست. سلاح‌هاي هسته‌اي زشت‌ترين و خشن‌ترين سلاح‌هايي است كه بشريت مي‌تواند در اختيار داشته باشد و ايران به لحاظ اخلاقي، انساني و اعتقادي با اين‌گونه سلاح‌ها مخالف است.
احمدي نژاد با بيان اينكه در ايران مديريت انساني حاكم است، گفت: هنر مديريت انساني اين است كه بدون استفاده از سلاح هسته‌اي بتواند پيام انساني خود را به ملت‌ها منتقل كند.
رئيس جمهور با تأكيد بر اينكه صلح در سايه سلاح اتمي حاكم نمي‌شود، افزود: سلاح كشتار جمعي امنيت جهان را بيش از گذشته به خطر مي‌اندازد اما عشق و محبت باعث ايجاد صلح و امنيت پايدار مي‌شود.
احمدي نژاد در پاسخ به سؤال يكي از دانشجويان درباره نقش زنان در پيشرفت و آينده ايران با توجه به حضور فعال زنان در دانشگاهها و فعاليت‌هاي فرهنگي و سياسي، خاطر نشان كرد: زنان ازنقش اساسي برخوردار هستند و زن ركن اساسي پيشرفت جامعه محسوب مي‌شوند. از نظر ما زن و مرد در نقطه مقابل و رقيب هم نيستند و اگر چنين باشد، ادامه حيات جامعه بشري با مشكل مواجه مي‌شود. زن و مرد يار و مكمل هم هستند اما براي زنان نقش حساس و مهم‌تري قائل هستيم براي اينكه قلب و روح زنان سرشار از محبت است و اساس و پايداري جامعه نيز در برقراري روابط عاطفي و سرشار از محبت انسان‌ها معنا پيدا مي‌كند.
رئيس جمهور با بيان اينكه زنان ستون اصلي خانواده به عنوان ركن جامعه متعالي هستند، اظهار داشت: اگر خانم‌ها نباشند خانواده و جامعه متعالي شكل نخواهد گرفت. نقش اجتماعي زنان بسيار مهم و تأثيرگذار است. امروز زنان در عرصه‌هاي سياسي، علمي، اقتصادي و پژوهشي ايران حضور فعال و پررنگي دارند و در مديريت عالي كشور نيز زنان مسئويت‌هاي مهمي را بر عهده گرفته‌اند و نقش‌آفريني زنان در بخش‌هاي گوناگون جامعه ايران روزافزون است. در روند پيروزي انقلاب اسلامي نيز زنان نقش پيشگام و پيشرو داشتند و امروز هم همان نقش را ادامه مي‌دهند.
احمدي‌نژاد در پاسخ به سؤال دانشجوي مراكشي دانشگاه جنوب كاليفرنيا درباره نقش ايران در عراق، تصريح كرد: ايران وجود عراق يكپارچه و قدرتمند را به نفع منطقه مي‌داند. ناامني و چندپارچگي در عراق به زيان همه ملت‌هاي منطقه است البته دموكراسي در عراق هنوز جوان است و گروهها و سياستمداران عراقي درحال تجربه دموكراسي هستند اما با توجه به شرايط عراق و ناامني‌هاي تحميلي، روند سياسي اين كشور مثبت است. ايران با همه گروههاي عراقي رابطه دوستانه‌اي دارد و همه آنها را به اتحاد در جهت پيشرفت و آباداني عراق تشويق مي‌كند.
رئيس‌جمهور در پاسخ به سؤال دانشجويي درباره تأثير تهديدات نظامي آمريكا و رژيم صهيونيستي بر ميزان سرمايه‌گذاري در ايران، گفت: اين‌گونه تهديدات گرايش به سرمايه‌گذاري خارجي در ايران را چند برابر كرده است به‌طوري كه سال گذشته رتبه ششم را در سرمايه‌گذاري كسب كرديم. امروز جريان ورود سرمايه به ايران تشديد شده است و بورس ايران از فعال‌ترين بورس‌هاي منطقه است. از روزي كه ايران تحريم شده است حداقل شاخص بورس 20 درصد افزايش پيدا كرده است چرا كه از امن‌ترين كشورها براي سرمايه‌گذاري به‌شمار مي‌رود.
احمدي‌نژاد با بيان اينكه امروز همه مي‌دانند تهديدات نظامي عليه ايران امكان عملي شدن ندارد، تصريح كرد: تاكنون ارتش آمريكا هيچ‌گاه در جنگ جدي و واقعي وارد نشده است و در تمام جنگ‌هاي خود در 60 سال اخير شكست خورده است. بعيد است امروز كسي تصور كند ارتش آمريكا مي‌تواند در يك جنگ واقعي وارد شده و پيروز خارج شود ضمن اينكه دليل و توجيهي براي حمله نظامي وجود ندارد و رژيم صهيونيستي هم اصولاً در معادلات ملت ايران به حساب نمي‌آيد و ايرانيان در محاسبات دفاعي خود جايگاهي براي اين رژيم قائل نيستند.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤال يكي از اساتيد دانشگاه آمريكايي مبني بر اينكه چه شرايطي بايد حاكم شود تا ايران رژيم صهيونيستي را به رسميت بشناسد، اظهار داشت: در اين خصوص دو بحث صلح و به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي مطرح است. به‌رغم اينكه در 40 سال اخير مذاكرات فراواني انجام شده و طرح‌هاي متعددي ارائه شده است، اما صلح ايجاد نشده است. علت اصلي اين است كه به ريشه‌هاي مشكل فلسطين بي‌توجهي شده است. يكي از ريشه‌هاي اين مشكل حق حاكميت ملي مردم فلسطين است زيرا در هيچ‌يك از طرح‌ها حق حاكميت به رسميت شناخته نشده است و همواره ديگران به‌جاي مردم فلسطين تصميم گرفته‌اند در حاليكه بايد اجازه داده شود تا مردم فلسطين سرنوشت خود را تعيين كنند.
احمدي نژاد با اشاره به اينكه عده‌اي به نام مردم فلسطين در مذاكره‌اي شركت مي‌كردند كه منتخب مردم فلسطين نبودند، گفت: تنها گروهي كه منتخب مردم فلسطين بوده و در انتخابات آزاد روي كار آمده است هيچ‌گاه در مذاكرات حضور نداشته است، از اين‌رو تا زماني كه ملت فلسطين در اين مذاكرات نباشند و حق حاكميت آنان به رسميت شناخته نشود، صلحي هم ايجاد نخواهد شد.
رئيس‌جمهور وجود آوارگان فلسطيني و بي‌توجهي به آنان را از دلايل ديگر عدم برقراري صلح دانست و خاطرنشان كرد: بيش از 60 سال است پنج ميليون فلسطيني از سرزمين خود آواره هستند و ديگران از ساير نقاط دنيا سرزمين آنان را اشغال كرده‌اند. در اينجا موضوع حق حاكميت ملي يك ملت مطرح است. ملت فلسطين هيچ‌گاه اين روندها را به رسميت نشناخته است زيرا در اين روندها حضور نداشته است.
احمدي‌نژاد درباره موضوع به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي، اظهار داشت: ملت ايران اين رژيم را به رسميت نمي‌شناسد زيرا اساس اين رژيم بر اشغالگري استوار است. در واقع به رسميت شناختن اين رژيم به معناي به رسميت شناختن تجاوزگري، اشغالگري و آواره كردن ملت‌ها است و اگر اشغالگري به رسميت شناخته شود ديگر حاكميت ملي هيچ مرزي پايدار نمي‌ماند.
رئيس‌جمهور در پاسخ به اين سؤال كه اگر نماينده مردم فلسطين يعني حماس در مذاكرات حضور پيدا كند و در خصوص حل مشكل خود به توافق برسد، آيا ايران رژيم صهيونيستي را به رسميت خواهد شناخت، گفت: اين دو موضوع را بايد از هم تفكيك كرد. بدون ترديد حق حاكميت مردم فلسطين مربوط به مردم اين كشور بوده و نمي‌توانيم دخالتي در آن داشته باشيم. هر چه كه ملت فلسطين انتخاب كردند همه بايد از آن تبعيت كنند. اما وجود رژيم صهيونيستي موضوع ديگري است. ضمن اينكه اگر حقوق ملت فلسطين اعاده شود و تمام سرزمين آنها در اختيارشان قرار گيرد، موضوع حل خواهد شد اما همچنان ميان اين دو موضوع تفكيك وجود دارد.
احمدي‌نژاد در پاسخ به سؤال يكي از دانشجويان مبني بر اينكه ايران در سال آينده در چه شرايطي قرار دارد، تصريح كرد: بدون ترديد جايگاه ايران به لحاظ فرهنگي، علمي، رفاه و پيشرفت بسيار بالاتر و برجسته‌تر از امروز خواهد بود. ايراني كه دوست همه ملت‌هاست و پرچمدار صلح، عشق و عدالت در جهان است.
رئيس‌جمهور در پاسخ به سؤال يكي از اساتيد دانشگاه مبني بر اينكه در چه شرايطي ايران و آمريكا مي‌توانند سفارت‌هاي خود را تأسيس كنند، اظهار داشت: امروز همگان چنين فكر مي‌كنند كه شرايط بسيار دشوار شده است اما احساس من اين است كه شرايط آسان است و بايد دولت آمريكا به ملت ايران احترام بگذارد و شرايط برابر را براي ايجاد رابطه بپذيرد و اين موضوع پايه همه ارتباطات اجتماعي است. در اين صورت كليت مسأله حل خواهد شد البته برخي موضوعات فرعي نيز وجود دارد كه قابل بحث و گفتگو است اما ارتباطي به روابط دوجانبه ندارد و روابط و همكاري در شرايط برابر و احترام متقابل برقرار مي‌شود.
احمدي‌نژاد در پاسخ به اينكه دوست داريد مردم چگونه از شما ياد كنند، گفت: من عضو كوچكي از جامعه بزرگ ملت ايران هستم و مانند همه مردم ايران دوست دارم كه وقتي از دنيا رفتم، به نيكي از من ياد شود.
رئيس‌جمهور در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينكه در پايان دوره رياست‌جمهوري به چه كاري مشغول خواهيد شد، گفت: هنوز تا پايان دوره سه سال مانده است كه بايد اين مدت را براي خدمت بيشتر براي برپايي عدالت، صلح، امنيت و رفاه براي مردم ايران صرف كنيم ضمن اينكه بنده معلم دانشگاه هستم و طبيعي است وقتي دوره رياست‌جمهوري به پايان رسيد، به دانشگاه بازخواهم گشت و در هر جاي ديگري كه نياز باشد به خدمت مشغول خواهم شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر