محمد خاتمي، رئيس جمهور پيشين ايران، هشدار داده است كه نيروهاي موسوم به خودسر "به نام دفاع از انقلاب و خالص سازي آن، اقدام به حذف اصلاح طلبان و بسياري از اصولگرايان كرده و در مقابل نظام و رهبري هم خواهند ايستاد."
آقاي خاتمي، روز دوشنبه ۲۹ شهريور، در ديدار با اعضاي شوراي عمومي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران گفت: "اگر كسي طرفداري از دموكراسي و جامعه مدني مي كند، چماق ها بلند مي شود و مي گويند اينها غرب زده اند. خطاب به آنها مي گويم كه نه! اين شماييد كه منحرفيد و اشكال داريد. اشكال در بينش و برداشت فاشيستي و توتاليتري از اسلام است، در حالي كه ما بينش علوي از اسلام داريم."
وي همچنين با اشاره با ريشه هاي شكل گيري انقلاب اسلامي گفت: "ما انقلاب كرديم كه مردم ما داراي شخصيتي بشوند كه در مقابل قدرت خودشان را نبازند بلكه قدرت را در مقابل خود خاضع كنند. اگر ديديم چنين مسائلي نيست بايد حساسيت داشته باشيم و تحرك پيدا كنيم."
آقاي خاتمي كه طي ماه هاي پس از انتخابات خرداد ۸۸ بارها از نحوه مواجهه حكومت با معترضان انتقاد كرده است، با اشاره به محدوديت هاي اخير اعمال شده عليه تشكل هاي دانشجويي گفته است كه وظيفه خود مي داند تا در برابر آنچه "ستم به دانشجويان و در تنگنا قرار گرفتن اساتيد" دانشگاه ها خوانده شده، اعتراض كند.
او همچنين با انتقاد از تعلل در رسيدگي به پرونده واقعه كوي دانشگاه تهران (۲۴ خرداد ۸۸) گفت: "نبايد كسي به خاطر عقايد سياسي اش هزينه بپردازد. بايد همه در آسمان سرنوشت خود ستاره هاي درخشان داشته باشند نه اينكه بعضي ها براي اينكه مطابق ميل بعضي ها نيستند، ستاره هاي خاصي بگيرند."
به نظر مي رسد اشاره آقاي خاتمي به "دانشجويان ستاره دار" است كه طي ماه هاي گذشته بارها توسط دانشجويان مقاطع مختلف دانشگاه هاي ايران مطرح شده و از محدوديت هايي كه براي ثبت نام و ادامه تحصيل اين دانشجويان به وجود آمده انتقاد شده است.
پيش تر محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران، در توضيح ستاره دار شدن دانشجويان گفته بود كه مسئولان آموزشي در مقابل قبولي هاي كارشناسي ارشد يا يك ستاره مي زدند و يا دو ستاره. درج يك ستاره، نشانگر آنست كه دانشجو در امور آموزشي مشكل داشته و دو ستاره يعني دانشجو مشكلي در كميته انضباطي داشته است.
'اگر انتقاد هزينه داشت نشانه انحراف در نظام است'
آقاي خاتمي كه هم اكنون رياست بنياد بين المللي باران را بر عهده دارد، در بخش ديگري از سخنان امروز خود به "هزينه هاي انتقاد" در نظام جمهوري اسلامي اشاره كرده و آن را نشانه "انحراف" در اين نظام دانسته است.
او همچنين "عدم تقابل با نيروهاي خودسر" را موجب رشد آنها دانسته و گفته است: "در نظر آنها نه تنها اصلاح طلبان و معترضان به سياست هاي جاري بلكه بسياري از اصولگرايان هم ناخالص و تحت فشار هستند."
در نظر آنها نه تنها اصلاح طلبان و معترضان به سياست هاي جاري بلكه بسياري از اصولگرايان هم ناخالص و تحت فشار هستند. |
وي ضمن محكوم كردن تشديد محدوديت ها براي ميرحسين موسوي و مهدي كروبي، از رهبران مخالفان دولت و حمله به دفتر آيت الله علي محمد دستغيب شيرازي، از مراجع تقليد، پرسيده است كه "چرا اين خودسري ها با امنيت كامل براي خودسرها ادامه مي يابد؟ چرا جلوي آنها گرفته نمي شود؟ آيا نظام در برخورد با آنها عاجز است؟"
اشاره رئيس جمهوري پيشين ايران به تجمع و حمله هاي اخير افرادي است كه تحت عنوان "لباس شخصي" در سالهاي گذشته به برخورد و سركوب معترضان و مخالفان دولت پرداخته اند.
در آخرين موارد از حضور اين افراد مي توان به تجمع و حمله به منزل شخصي آقاي كروبي در روزهاي منتهي به مراسم روز قدس، و يا حمله به مسجد قبا و دفتر آيت الله دستغيب شيرازي اشاره كرد.
اگرچه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با صدور بيانيه اي هرگونه ارتباط ميان اين نيروي نظامي و لباس شخصي ها را رد كرد و آنها را "نيروهاي خودسر" ناميد اما مخالفان دولت مي گويند اين افراد با دسترسي به ادوات و اسلحه هاي نظامي "آزادانه" و در "امنيت كامل" به كار خود ادامه مي دهند و به اعتقاد مخالفان، اين افراد از طرف سپاه پاسداران حمايت و تغذيه مي شوند.
در جريان حوادث انتخاباتي پس از ۲۲ خرداد ۸۸ نيز بارها نام لباس شخصي ها به عنوان آمران اصلي وقايعي نظير كوي دانشگاه، ضرب و جرح و شليك به معترضان خياباني و حمله به حسينيه جماران تهران مطرح شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر