۱۳۸۹ خرداد ۶, پنجشنبه

چيني‌ها در بخش مسكن ايران سرمايه‌گذاري مي‌كنند

به گزارش خبرنگار مهر، مجيدرضا حريري در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور هيئتي از استان گوانگ دونگ چين در تهران گفت: طبق برنامه ريزي هاي صورت گرفته، سالانه بايد بيش از يك ميليون واحد مسكوني در كشور ساخته شود، به همين دليل اتاق بازرگاني مشترك ايران و چين تصميم گرفته است تا به جاي دعوت از سرمايه گذاران چيني براي ساخت مسكن در ايران، از سازندگان تجهيزات ساختماني براي حضور در ايران و انجام سرمايه گذاريهاي مشترك با تجار ايراني، دعوت به عمل آورد.
نايب رئيس اتاق بازرگاني مشترك ايران و چين افزود: بايد زمينه اي را فراهم كرد كه چيني ها در اين بازار با تجار ايراني وارد كار مشترك و سرمايه گذاري شوند، اين درحالي است كه علاوه بر وجود پتانسيل هاي فراوان ساختمان سازي در ايران، بازار كشورهاي همسايه از جمله افغانستان و عراق نيز، به شدت در اين عرصه نيازمند است.
وي تصريح كرد: اين هيئت 30 نفره كه به سرپرستي مديركل بخش اقتصاد خارجي استان گوانگ دونگ چين دوشنبه سوم خردادماه وارد ايران مي شوند، در سميناري كه به منظور معرفي تجار ايراني به آنها تشكيل خواهد شد، حضور مي يابند.
به گفته حريري، اين هيئت در زمينه تجهيزات ساختماني، لوازم بهداشتي ساختمان، سنگ، لوازم روشنايي، سراميك، كاشي، پارچه، صنايع آلومنيوم، مبلمان و سينك ظرفشويي فعاليت دارند كه در صدد هستيم با انعقاد قرارداد، توليدات مشتركي را با سرمايه گذاران ايراني داشته باشند.
وي افزود: استان گوانگ دونگ كه در جنوب شرقي چين واقع شده است، داراي اقتصاد رو به رشدي است و مردم اين استان، درآمد سرانه دو برابري نسبت به ساير نقاط چين دارند و محصولات توليدي آنها، اغلب به كشورهاي اروپايي و امريكايي صادر مي شود.
حريري گفت: حدود 20 درصد از مبادلات ايران با كشور چين از اين استان صورت مي گيرد، بنابراين اگر قرار است كه اين مبادلات پايدار باشد، بايد سرمايه گذاريهاي مشترك رونق گرفته و توليدات مشترك علاوه بر مصرف در بازار داخلي، به كشورهاي ديگر دنيا نيز صادر شود.
وي حضور هيئت هايي از كشور چين در ايران براي شناسايي و معرفي پتانسيل هاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه هاي مختلف را فرصتي كم نظير دانست و گفت: در شرايطي كه با بحران اقتصادي دنيا، بسياري از اقتصادهاي پيشرفته با مشكل مواجه شده و سرمايه گذاران علاقمندي كمتري به سرمايه گذاري هاي جديد دارند، اين فضا كه به منظور حضور و سرمايه گذاري چيني ها در ايران فراهم شده است، مي تواند نقش مهمي در رونق اقتصادي كشورمان بازي كند.
اين مقام مسئول در اتاق بازرگاني ايران و چين، خاطرنشان كرد: هم اكنون چيني ها بيشتر در پروژه هاي نفتي و گازي ايران سرمايه گذاري كرده اند، چراكه اين فضا را تضمين شده مي بينند، بنابراين بايد زمينه هاي ديگر سرمايه گذاري را نيز به آنها معرفي كرد و شرايطي نظير سرمايه گذاريهاي نفتي را براي آنها فراهم نمود.
كشف ميدان نفتي در چين، تهديد نيست
حريري در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبني بر كشف ميدان جديد نفتي در چين خاطرنشان كرد: اين ميدان نفتي تهديدي براي روابط ايران و چين نيست؛ چراكه بيش از 50 درصد نياز چين به منابع نفت و گاز، از طريق واردات تامين مي شود، بنابراين هرچقدر هم كه دامنه اكتشاف و برداشت از اين ميدان بالا باشد، نياز اين كشور را تامين نمي كند.
وي ادامه داد: اين يك واقعيت است كه سياست تبادلات اقتصادي چين با ايران بر مبناي انرژي است؛ اما چين نيز به دنبال تنوع فروشندگان منابع انرژي است، اما به هرحال روند رو به رشد اقتصاد چين به نحوي است كه صنايع انرژي بر آن به شدت در حال گسترش هستند و آنچه كه هم اكنون در محور توسعه چين قرار گرفته است، تنها بخش محدودي از اين كشور است و هنوز بخش هايي از مركز چين، دست نخورده باقي مانده اند.
نايب رئيس اتاق بازرگاني مشترك ايران و چين، با اشاره به برگزاري اكسپو 2010 شانگهاي خاطرنشان كرد: معماري ايراني كه در ساخت سالن جمهوري اسلامي ايران وجود دارد، عليرغم تمام انتقادات مطرح شده براي بازديدكنندگان از اين نمايشگاه جذابيت دارد.
وي اظهار داشت: آنچه كه ما به عنوان اتاق بازرگاني ايران و چين درگير آن هستيم، بازارچه اي است كه در آن صنايع دستي، قالي ايراني، خشكبار، شيريني و عرقيجات سنتي ايران به جهانيان معرفي مي شود. البته فروش فرش هاي نفيس ايراني نيز به پيمانكاري سپرده شده است، اما اين پيمانكار متعهد است كه حتما چند قالي كلكسيوني را نيز در كنار فروش فرشهاي تجاري، به نمايش گذارد.
حريري با اشاره به نمايش قالي ارزشمند ايراني در ابعاد 20 در 23 در سالن جمهوري اسلامي ايران، گفت: اين قالي 400 هزار دلار ارزش گذاري شده است و ظريف ترين قالي دستباف دنيا به شمار مي رود.
وي از اكسپو به عنوان يك دهكده جهاني ياد كرد و اظهارداشت: اكسپو فضايي است كه براي معرفي كشورها و دستاوردهاي آنها در نظر گرفته شده است. البته تم اصلي اين نمايشگاه، مبتني بر مسائل زيست محيطي است كه در آن پيشرفت كشورها در اين زمينه را به معرض ديد عموم قرار مي دهد.
حريري گفت: در طبقه اول سالن جمهوري اسلامي ايران در اكسپو، جديدترين ابداعات در كنار قديمي ترين ابزارها به نمايش گذاشته شده است.
نايب رئيس اتاق مشترك ايران و چين به نمايش چنگ ليزري در اين نمايشگاه اشاره كرد و گفت: با وجود اينكه هيچ سيمي روي اين چنگ وجود ندارد، همچنان موسيقي زيبايي را ايجاد مي نمايد و در واقع سيمهاي اين ساز، با ليزر همانندسازي شده است.
وي با اشاره به برگزاري روز ملي ايران در 21 خردادماه سال جاري گفت: مراسم روز ملي ايران در پارك اكسپوي شانگهاي برگزار مي شود و در آن مقامات ارشد جمهوري اسلامي ايران حضور خواهند داشت. البته در اين ميان هيچ نقشي براي بخش خصوصي ديده نشده است و هنوز برنامه ها را به صورت رسمي اعلام نكرده اند.
حريري گفت: به همين دليل بخش خصوصي نيز در روز 20 خردادماه جاري، مراسم روز اقتصاد ايران را برگزار خواهد كرد كه در آن هياتي متشكل از 50 نفر از فعالان و مسئولان اتاق بازرگاني به سرپرستي رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران حضور مي يابند. اين مراسم به ميزباني اتاق ايران و چين و به رياست رييس اتاق بازرگاني ايران و چين برگزار مي شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر