۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۹, چهارشنبه

جعفر پناهي اعتصاب غذا كرد

جعفر پناهي، فيلمساز ايراني زنداني در نامه اي اعلام كرده كه از چند روز پيش دست به اعتصاب غذا زده و تا زمان برآورده شدن خواسته هايش به اين كار ادامه خواهد داد.
ظاهرا آقاي پناهي متن اين نامه را پس از گفتگوي تلفني سه شنبه، ۲۸ فروردين ماه ۱۳۸۹ در اختيار خانواده اش قرار داده است و سپس سايت هاي اينترنتي آن را منتشر كرده اند.
جعفر پناهي در ابتداي اين نامه نوشته كه پس از هجوم ماموران زندان به سلول ۵۶ زندان اوين در شنبه شب گذشته و نگاه داشتن او و ديگر هم سلولي هايش "بدون لباس" در هواي سرد، صبح روز بعد مورد بازجويي قرار گرفته و متهم به فيلمبرداري از داخل سلول زندان شده است.
جعفر پناهي ضمن "كذب" دانستن اين اتهام نوشته كه در جريان بازجويي "تهديد" شده كه تمامي اعضاي خانواده اش بازداشت خواهند شد و دخترش به "بازداشتگاهي نا امن" در رجايي شهر منتقل خواهد شد.
اين فيلمساز ايراني كه از اسفند ماه سال گذشته در بازداشت به سر مي برد در نامه اخير خود خواسته هايي از جمله "آزادي بدون قيد و شرط" تا زمان برگزاري دادگاه را مطرح كرده است.
او در مورد خواسته هايش نوشته: " از يكشنبه صبح (۸۹/۲/۲۶) تا كنون هيچ چيز نخورده ام و نياشاميده ام و حال اعلام مي كنم اگر موارد زير تحقق نپذيرد، من به نخوردن و نياشاميدن خود ادامه خواهم داد؛ چرا كه نمي خواهم تبديل به موش آزمايشگاهي شوم كه هر لحظه مرا به اتهامات واهي تحت شكنجه و آزارهاي روحي و رواني قرار دهند:
۱) تماس و ديدار با خانواده ام و اطمينان كامل از سلامت آنها ۲) حق داشتن وكيل بعد از ۷۷ روز و مشورت با او ۳) آزادي بدون قيد و شرط تا تشكيل دادگاه و صدور حكم قطعي".
جعفر پناهي در اسفندماه گذشته به همراه چند نفر از دوستانش در منزل مسكوني خود بازداشت شد و سپس متهم شد كه قصد داشته فيلمي "عليه نظام" بسازد.
ژوليت بينوش در جريان كنفرانس خبري در كن فرانسه در واكنش به بازداشت جعفر پناهي گريست
در كنفرانس مطبوعاتي كه سه شنبه ۲۸ ارديبهشت ماه پس از نمايش فيلم "رونوشت برابر با اصل" اثر عباس كيارستمي در جشنواره فيلم كن برگزار شد، آقاي كيارستمي بار ديگر از حكومت ايران خواست كه هر چه سريعتر جعفر پناهي را از زندان آزاد كنند. اين كارگردان ايراني بازداشت يك هنرمند را "حمله به تماميت هنر" دانست.
سخن گفتن از جعفر پناهي و وضعيت او در بازداشت در جريان اين كنفرانس خبري، موجب تاثر و ناراحتي عده اي از حاضران شد و از جمله ژوليت بينوش، بازيگر فرانسوي كه در فيلم تازه عباس كيارستمي هم ايفاي نقش كرده است در واكنش به اين موضوع اشك ريخت.
قرار بود جعفر پناهي براي شركت در جشنواره فيلم كن امسال در جايگاه هيات داوران جشنواره حاضر شود كه با توجه به حضور او در زندان، نام او بر يكي از صندلي هاي هيات داوران قرار داده شده است.
جعفر پناهي در پايان نامه خود نوشته است: "به سينمايي كه به آن معتقدم قسم مي خورم تا تحقق خواسته هايم دست از اعتصاب غذا برنمي دارم و تنها خواسته ام اين است كه جنازه مرا به خانواده ام تحويل دهند تا هر كجا كه مايل اند دفن كنند".
واكنش ها از ايران و جهان به ادامه بازداشت چعفر پناهي
چندي پيش، جمعي از كارگردانان و بازيگران مشهور هاليوود با انتشار نامه اي بازداشت آقاي پناهي را محكوم كردند و خواهان آزادي او شدند.
مارتين اسكورسيزي، رابرت ردفورد، رابرت دنيرو، استيون اسپيلبرگ، مايكل مور و اليور استون از امضا كنندگان اين نامه بودند.
پيشتر نيز چهل سينماگر و نويسنده ايراني در نامه اي سرگشاده خواهان آزادي بي قيد و شرط جعفر پناهي شده بودند.
بهرام بيضايي، كيومرث پور احمد، بابك احمدي، فاطمه معتمد آريا، مسعود كيميايي، كامران شيردل، خشايار ديهيمي، ناصر تقوايي و شهلا لاهيجي از امضا كنندگان اين نامه بودند.
چهره هاي سرشناسي نظير عباس كيارستمي، كارگردان ايراني، كن لوچ، كارگردان بريتانيايي و شيرين عبادي، برنده جايزه صلح نوبل، به همراه وزراي خارجه آلمان و فرانسه نيز از كساني بودند كه در پيام هاي جداگانه، ضمن انتقاد از بازداشت آقاي پناهي، خواهان آزادي او شده اند.
آقاي پناهي در مرداد ماه سال گذشته هم يك بار به هنگام حضور در محل دفن شماري از كشته شدگان رويدادهاي پس از انتخابات در گورستان بهشت زهرا دستگير شد و چند ساعت را در بازداشت گذراند.
شير طلايي ونيز و خرس نقره اي برلين از جمله جوايز سينمايي معتبري است كه جعفر پناهي براي فيلم هاي خود دريافت كرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر