بهرام عكاشه پدر زلزله شناسي ايران با تاكيد بر احتمال وقوع زمين لرزه در تهران و تبديل اين حادثه به بزرگترين فاجعه تاريخ گفت: به عقيده من براي كاهش خسارات و تلفات انساني اين فاجعه بايد با اتخاذ سياست هاي عاقلانه و منطقي و به دور از احساس ، تهران را تخليه كرد.
پدر زلزله شناسي ايران با اشاره به وقوع زلزله در هائيتي و بررسي ابعاد اين حادثه در مقياس تهران به مهر گفت: هيچ راهي نداريم جز اينكه مكان ديگري را به عنوان پايتخت جديد انتخاب كنيم.
موضوع انتقال پايتخت براي اولين بار در سال 1364 و همزمان با دويستمين سال پايتختي تهران مطرح شد و پس از جنگ تحميلي در سال 1368 بار ديگر اين طرح به طور جدي تر مطرح شد. طرحي كه با تصميم دولتمردان وقت مبني بر ارجحيت ساماندهي تهران كنار گذاشته شد. اين موضوع در سالهاي نخستين دهه 70 نيز مطرح شد كه پيگيري آن بي نتيجه ماند.
عكاشه با عنوان اين مطلب كه انتقال پايتخت از تهران بايد در طولاني مدت صورت بگيرد و با اين اميد كه در اين مدت اتفاقي نيفتد ، گفت: بايد به تدريج صنايع، دانشگاهها، سفارتخانه ها و... از تهران خارج شود.
رئيس دانشكده علوم پايه دانشگاه آزاد تهران شمال با تاكيد بر اينكه انتخاب پايتخت بايد با سياستگذاري هاي حساب شده صورت بگيرد ، افزود: انتقال پايتخت تنها براي ايران موضوعيت ندارد بلكه در حدود 10 كشور ديگر اين كار انجام شده و نتيجه هم داده است.
پيش از اين نيز كاظم جلالي نماينده مردم شاهرود در مجلس با اشاره به انتخاب گزينه هايي براي انتقال پايتخت از تهران به نقطه اي ديگر ، گفته بود كه «پايتخت بايد به محلي انتقال داده شود كه مشكلات قبلي در آن وجود نداشته باشد. همچنين تمايل به گسترش در محدوده شهري و مشكلات شهرهاي بزرگ را نداشته باشد بر اين اساس شاهرود گزينه اي مناسب در اين زمينه است».
عكاشه با انتقاد از اينكه انتخاب تهران به عنوان پايتخت تنها به دليل خوش آب و هوايي اين منطقه بوده است ، افزود: آن موقع كه تهران به عنوان پايتخت انتخاب شد كسي به فكر گسلهاي اين منطقه نبود.
رئيس پيشين مركز ژئوفيزيك دانشگاه تهران گفت: معتقدم دولتمردان بايستي خيلي جدي به فكر موضوع انتقال پايتخت از تهران به نقطه اي ديگر باشند چون اگر اتفاقي رخ دهد تهران براي سالهاي متمادي تعطيل خواهد شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر