با گذشت چند روز از بازداشت جمعي از مادران عزادار در روز شنبه ۱۹ دي (۹ ژانويه) در پارك لاله تهران، سازمان هاي حقوق بشري در داخل و خارج ايران در مورد وضعيت اين گروه از زنان ابراز نگراني كرده و خواستار آزادي آنها شده اند.
سازمان عفو بينالملل روز دوشنبه ۲۱ دي از مقامات ايران خواست تا زناني كه از آنها تحت عنوان "مادران عزادار" و حاميان آنها ياد مي شود و در جريان تجمع روز شنبه پارك لاله تهران بازداشت شدهاند، آزاد كنند.
بر اساس بيانيه اي كه در وب سايت رسمي سازمان عفو بين المل انتشار يافته است، ۳۳ نفر از اعضاي گروه موسوم به "مادران عزادار" و حاميان آنها پس از بازداشت توسط نيروهاي انتظامي و لباس شخصي، به بازداشتگاهي در خيابان وزرا تهران منتقل شدند.
در بخشي از اين بيانيه حسيبه حاج صحراوي، معاون خاورميانه و شمال آفريقا سازمان عفو بين الملل سازمان گفته است: "مادراني كه به خاطر از دست دادن فرزندانشان در حال سوگواري هستند مي بايست توسط نيروهاي انتظامي و امنيتي حمايت شوند و دولت ضمن پشتيباني از آنها به بررسي و روشن شدن علت مرگ عزيزان آنها بپردازد و نه اين كه اين مادران عزادار مورد ضرب و جرح قرار دهد و بازداشت كند."
خانم صحراوي همچنين گفته است كه مادران عزادار "بايد هرچه زودتر و بدون هيچ قيد و شرطي آزاد شوند" و در زمينه چگونگي رفتار با آنها طي مدت بازداشت بررسي هاي لازم صورت گيرد.
در بخش ديگري از بيانيه سازمان عفو بين الملل و به نقل از كمپين بين المللي حقوق بشر در ايران آمده است كه روز يكشنبه ۲۰ دي (۱۰ ژانويه) جمعي از مردم تهران در حمايت از مادران عزادار بازداشت شده، در برابر ساختمان نيروي انتظامي واقع در خيابان وزرا تهران تجمع كردند كه توسط نيروهاي انتظامي مورد "حمله" قرار گرفته و متفرق شدند.
در گزارش كمپين حقوق بشر در ايران به نگراني ها پيرامون وضعيت سلامتي بازداشت شدگان اشاره شده است. بر اساس اين گزارش ها بسياري از مادران بازداشت شده سن بالايي دارند و ۹ نفر از آنها پس از بازداشت به دليل بيماريهاي مختلف به بيمارستان منتقل شدند و برخي از آنها شنبه شب (19 دي) را در بخش اورژانس بيمارستان سپري كردند و صبح روز يكشنبه به بازداشتگاه وزرا منتقل شدند.
برخي از گزارش ها حاكي از اين است كه طي روزهاي گذشته تعدادي از "مادران عزادار" بازداشت شده آزاد و تعدادي ديگر نيز به زندان اوين منتقل شده اند.
'مادران عزادار'
گروه موسوم به مادران عزادار، به جمعي از زنان اطلاق مي شود كه فرزندان و يا همسران آنها در جريان رويدادهاي پس از انتخابات ۲۲ خرداد كشته شدند و ساير مادراني كه فرزندان يا همسران خود را طي رويدادهاي سياسي سالهاي گذشته نظير اعدام هاي سال ۱۳۶۷ در اين كشور از دست داده اند.
شكل گيري اين گروه از زنان و مادران عزادار پس از كشته شدن "ندا آقا سلطان" و "سهراب اعرابي" (كه در جريان حوادث روز 25 خرداد در تهران كشته شدند) سرعت گرفت و از خواسته اصلي آنها تحت عنوان "پاسخگويي مقامهاي جمهوري اسلامي در برابر كشته شدن، ناپديد شدن، و يا زنداني بودن به ناحق فرزندانشان» ياد مي شود.
اين گروه از زنان روزهاي شنبه در ساعت مشخصي با لباس سياه و به رسم سوگواري در پارك لاله تهران گرد هم ميآيند.
طي هفتههاي گذشته و پس از رويدادهاي روز عاشورا تعدادي از اين مادران توسط نيروهاي امنيتي جمهوري اسلامي ايران بازداشت شده بودند.
در جريان رويدادهاي پس از انتخابات رياست جمهوري در ايران تا كنون ده ها تن كشته شده اند.
در آخرين رويداد و در جريان درگيري هاي روز عاشورا در تهران دستكم ۸ نفر از جمله خواهر زاده ميرحسين موسوي، از رهبران معترضان به نتايج انتخابات، كشته شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر