۱۳۸۸ بهمن ۶, سه‌شنبه

۱۱۰ استاد و محقق دانشگاه هاي جهان خواستار تحقيقات مستقل درباره ترور على‌ محمدى شدند

۱۱۰ نفر از استادان و محققان دانشگاه هاي سراسر جهان با انتشار نامه سرگشاده‌اى ضمن محكوم كردن ترور مسعود على‌محمدى، استاد فيزيك دانشگاه تهران، خواستار بررسى فورى اين حادثه توسط مراجع مستقل شدند. 
 در اين نامه از تمام سازمان‌هاى طرفدار حقوق بشر در جهان خواسته شده است كه ترور دكتر مسعود على‌محمدى و نقض حقوق بشر توسط جمهورى اسلامى ايران را محكوم كنند.

در اين نامه همچنين آمده است: «با توجه به مشاركت جمهورى اسلامى در تروريسم دولتى و احاطه اين رژيم بر عوامل مرتبط با مرگ پروفسور على‌محمدى، ما خواستار بررسى ترور وى توسط مراجع مستقل هستيم.»

امضاء كنندگان اين نامه كه در بين آنها چهره‌هايى چون نوآم چامسكى، ژانت آفاري، نهلا عبدو، رامين جهانبگلو، سوزان بابيت، ناتالي ديويس، هوشنگ شهابي، احمد كريمي حكاك، منصور معدل، مهرداد مشايخي، ماركوس اسميت، تد سويدنبورگ، و كاترين وسينگر به چشم مى‌خورد، از سوء قصد به مسعود على‌محمدى، به عنوان يك «ترور هدفمند و نمونه‌اى از خشونت‌ها در جمهورى اسلامى» نام برده‌اند.

دكتر مسعود على‌محمدى صبح روز ۲۲ دى ماه بر اثر انفجار يك بمب هدايت شونده در مقابل خانه خود در شمال تهران كشته شد.

پس از ترور اين استاد دانشگاه تهران، رسانه‌ها و خبرگزارى‌هاى حامى دولت در ايران، از وى با عنوان دانشمند هسته‌اى نام برده بودند كه اين خبر در سايت‌ها و رسانه‌هاى هوادار جنبش سبز تكذيب شد.

به گفته هواداران جنبش سبز در ايران، آقاى على محمدى در انتخابات رياست جمهورى خرداد ماه از ميرحسين موسوى حمايت كرده و حتى در تظاهرات معترضان به نتايج انتخابات در تهران نيز شركت كرده بود.

در بخش ديگرى از نامه سرگشاده استادان دانشگاه‌هاى جهان در محكوميت ترور استاد فيزيك دانشگاه تهران به رويدادهاى پس از انتخابات رياست جمهورى در ايران اشاره شده و آمده است، جمهورى اسلامى بازداشت و شكنجه استادان و دانشجويان را گسترش داده است.

نويسندگان اين نامه به محدوديت‌هاى اعمال شده براى دانشگاهيان در ايران اشاره كرده و افزوده‌اند: «از زمان انتخابات رياست جمهورى در ماه ژوئن، جمهوري اسلامي ايران اقدامات خود را در زمينه بازداشت و شكنجه دانشجويان و استادان دانشگاه‌ها تشديد كرده و نيروهاى دولتى شمارى از دانشجويان را در خيابان‌ها و شمار ديگري را نيز در زندان‌ها به قتل رسانده‌‌اند.»

در ادامه اين نامه به حملات نيروهاي امنيتي به دانشگاه‌ها اشاره شده و آمده است: «نيروهاي دولتي براي حمله به دانشجويان وارد دانشگاه‌ها شده و خوابگاه‌هاي آنها را تخريب كرده و فعاليت هاي دانشگاهي آنها را مختل كردند. همچنين دانشجويان از ادامه تحصيل محروم شده‌اند.»

به دنبال گسترش اعتراض‌ها به نتايج انتخابات رياست جمهوري در ايران و پيوستن دانشجويان به اين اعتراض‌ها، تعداد زيادي از دانشجويان و فعالان دانشجويي بازداشت و ماه هاست كه در زندان به سر مي‌برند.

همچنين برخي از دانشجويان دانشگاه‌هاي مختلف ايران از سوي كميته‌هاي انضباطي دانشگاه‌هاي خود به محروميت از تحصيل يا تبعيد به دانشگاه‌هاي ديگر محكوم شده‌اند.

در نامه دانشگاهيان جهان در باره برخوردها با دانشگاهيان در ايران آمده است: «دانشگاهيان و دانشجويان تنها به اين دليل با اين گونه اعمال خشونت‌آميز روبرو شده‌اند كه خواستار حقوق دمكراتيك خود و رعايت حقوق بشر شده‌اند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر