۱۳۸۹ آذر ۱۵, دوشنبه

وزارت امور خارجه ايران سفير سوييس را احضار كرد

وزارت امور خارجه ايران روز چهارشنبه با احضار سفير سوييس به استفاده از نام ديگري به جاي «خليج فارس» توسط نيروي دريايي آمريكا «به شدت» اعتراض كرده است.

مديركل حقوقي بين‌المللي وزارت امور خارجه ايران  در ديدار با سفير سوييس (سفارت خافظ منافع آمريكا در ايران) «مراتب اعتراض شديد و ناخشنودي جمهوري اسلامي ايران از اين اقدام نسنجيده دولت آمريكا را به سفير سوييس ابلاغ كرد.»
وب‌سايت رسمي نيروي دريايي ايالات متحده آمريكا اخيرا از پرسنل و افسران خود خواسته است تا به جاي استفاده از «خليج فارس» از عبارت «خليج عربي» استفاده كنند. اين در حالي است كه آمريكا در كنار سازمان ملل، همواره به نام خليج فارس در مكاتبات رسمي‌اش، پايبند بوده است.

به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، ايرنا، مديركل حقوقي بين‌المللي وزارت امور خارجه ايران روز چهارشنبه با تسليم يادداشت اعتراض به سفير سوييس گفته است: «واقعيت‌هاي تاريخي و بلامنازع بيانگر آن است كه نام خليج فارس براي مشخص كردن پهنه آبي واقع بين جمهوري اسلامي ايران و شبه جزيره عرب استفاده مي‌شود.»

طبق اين گزارش، ليويا لئو اگوستي، سفير سوييس در تهران، اعلام كرده است كه مراتب را به دولت آمريكا منعكس خواهد كرد.

طي هفته هاي اخير اين دومين باري است كه استفاده از نام ديگري به جاي خليج فارس باعث واكنش در بين ايرانيان مي شود.

در افتتاحيه پر زرق و برق بازي‌هاي آسيايي آن هم در حضور بالاترين مقام‌هاي ورزشي و سياسي جمهوري اسلامي از نام «خليج عربي» به جاي «خليج فارس» استفاده شد.

اين در حالي است كه برخي تحليلگران، اعمال نفوذ رئيس اماراتي بازي‌هاي آسيايي را دخيل دانستند. چيني‌ها هيچ پوزش رسمي در اين باره نخواستند و واكنش جمهوري اسلامي در اين باره بسيار كم‌رنگ بوده است.

مهرداد خوانساري، كارشناس خاورميانه و عضو مركز مطالعات ايران و اعراب در لندن، درباره دلايل مطرح شدن اين مساله به راديو فردا گفته بود:«عرب‌ها بدون ترديد در اين داستان هميشه كوشش مي‌كردند. ولي به نظر من بزرگترين عاملي كه باعث شده است كه اين عمل صورت بگيرد، دولت آقاي احمدي‌نژاد و سياست‌هاي نابخردانه‌اي است كه از سوي دولت جمهوري اسلامي در ارتباط با آمريكا و غرب در اين سنوات به اجرا درآمده و اين زمينه را در اذهان عمومي آنها فراهم آورده است.»

وي افزوده بود: «تنها جايي كه مي‌توانند از نظر رواني مردم را تحت فشار بگذارند و در اصل دولت ايران را در يك موقعيت ضعيف قرار دهند اين نوع ابتكارات است. البته اين يكي از كارهايي است كه در گذشته اما به نفع دولت ايران انجام شده است.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر