۱۳۸۹ آذر ۱۵, دوشنبه

سكوت قبرستاني و نظم آهنين در دانشگاه ها شكسته شده است

در روزهاي اخير، بيانيه هايي از سوي شماري از تشكل هاي دانشجويي به مناسبت روز ۱۶ آذر، روز دانشجو، در شهرهاي گوناگون ايران انتشار يافته است.

از جمله اين تشكل ها، انجمن هاي اسلامي دانشجويان دانشگاه اميركبير، دانشجويان دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل و دانشجويان دموكراسي خواه دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران، دانشجويان دانشگاه آزاد واحد تهران ( مركز)، دانشجويان سبز دانشگاه علم و صنعت تهران و فعالين دانشجويي دانشگاه هاي تبريزهستند.


در اين بيانيه ها، با انتقاد از وضعيت جاري در ايران و سياست هاي حكومت، بر زنده بودن جنبش دانشجويي ايران تاكيد شده است.

سلمان سيما، فعال دانشجويي كه در حال حاضر، مقيم تركيه است، درباره اين بيانيه ها به بهروز كاروني مي گويد:

سلمان سيما: اين نشان مي دهد دانشگاه هنوز زنده است. سكوت قبرستاني را بر دانشگاه ها حاكم كردند و همچنين نظم آهنيني را با بازداشت و احضار به كميته هاي انضباطي و صدور احكام سنگين قضايي و انضباطي بر دانشگاه ها حاكم كرده اند. اين سكوت قبرستاني اكنون به هم خورده و اندكي متلاطم شده است و نشان مي دهد دانشجو ساكت نمي شود.

با توجه به فشارهاي شديد پس از انتخابات رياست جمهوري سال گذشته، به نظر مي رسد فعالان دانشجويي به روش هاي جديدي در فعاليت هاي خود روي آورده اند. ارزيابي شما چيست؟
بله ما تا حدودي شاهد عوض شدن رويكردها هستيم و بدنه دانشجويي به حركت هاي هزينه پرهيز روي آورده است.

با فشارهايي كه به فعالان دانشجويي در ۱۷ ماه گذشته وارد شد، جنبش دانشجويي تكثير شده و اكنون شاهد شكل گرفتن حلقه هايي هستيم در تمام دانشگاه ها. به خصوص با ورودي هاي جديدي كه در سنين دبيرستان و پيش دانشگاهي با جنبش سبز مواجه شدند و با تجربه نصفه نيمه سياسي به فضاي دانشگاه پا گذاشته اند.

حركت هاي دانشجويي از جمله پخش تراكت ها، فيلم گرفتن از آن، پخش نشريه هاي دانشجويي مانند نشريه كلمه واعتماد ملي، برگزاري تجمعات كوتاه و حركت هاي ضربتي و غافلگير كننده حركت هاي جديدي است كه تفاوت هايي با فعاليت هاي سنتي و كلاسيك گذشته دارد و بيشتر بر حركت هاي هزينه پرهيز و تاثيرگذار متمركز شده است.

ادامه تحرك در جنبش دانشجويي چه تاثيري بر بدنه جنبش اجتماعي و سياسي ايران خواهد داشت؟
فعاليت دردانشگاه ها قطعا بر بدنه جامعه مدني و فضاي سياسي ايران بي تاثير نخواهد بود. جنبش سبز و يا جنبش دموكراسي خواهي ايران با جنبش دانشجويي تفاوت دارد، البته شايد در بعضي اهداف و آرمان ها با هم همپوشاني داشته باشند اما سابقه جنبش دانشجويي به قبل از انقلاب بر مي گردد و از بدو تاسيس دانشگاه در ايران سابقه داشته، ولي جنبش سبز مردم نوپا است و تنها ۱۷ ماه سابقه دارد. جنبش دانشجويي بلاخره كج دار و مريز ادامه داشته و قطعا بي تاثير نبوده است.
ميرحسين موسوي درپيام خود مي گويد سه ميليون دانشجو همراه جنبش سبز است. اين سه ميليون دانشجو به خانه مي روند و با اعضاي خانواده و بستگان و هم محله اي ها در تماس هستند و اين مسئله بي تاثير نخواهد بود. همواره ديده ايم تا زماني كه دانشگاه زنده بوده جامعه هم تكان خورده است.
در فراخوان هايي كه درارتباط با روز دانشجو منتشر شده، تاكيد شده است مراسم اين روز برگزار خواهد شد.

پيش بيني شما درمورد فعاليت تشكل ها و فعالان دانشجويي در روز ۱۶ آذر امسال چيست؟
خوشبختانه روز ۱۶ آذر و ماه آذر دانشجويان هستند كه در موضع كنش قرار دارند و حلقه استبداد و بدنه سركوب در موضع واكنش. با توجه به فضاي استثنايي كه امسال حاكم است از يك طرف تشديد سركوب را داريم و از طرف ديگر ظهور حلقه هاي جديد و كم تجربه.

اين سكوت قبرستاني و نظم آهنين شكسته شده و در دانشگاه هايي كه دوربين ها، حراست، نيروي انتظامات، حتي نيروهاي لباس شخصي و بسيج حضور دارند، دانشجويان نشريات خود وعكس دانشجويان دربند را پخش مي كنند و از اين طريق اطلاع رساني مي كنند. اين فعاليت ها كنش است و توانسته نظم موجود را برهم زند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر