۱۳۸۹ آذر ۱۵, دوشنبه

حجت‌الاسلام عليپور: برخي كارشناسان به خاطر زدوبند، پنالتي واضح را مردود اعلام مي‌كنند

دبير ستاد منشور اخلاقي سازمان ليگ فدراسيون فوتبال گفت: برخي كارشناسان به علت اينكه با باشگاه خاصي زدوبند دارند پنالتي‌اي كه به وضوح درست است را مردود اعلام مي‌كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس، حجت‌الاسلام عليرضا عليپور، دبير ستاد منشور اخلاقي سازمان ليگ فدراسيون فوتبال در نشست خبري صبح امروز درباره ساختار ستاد منشور اظهار داشت: شرايط را بررسي مي‌كنيم و برخلاف آنچه كه برخي كارشناسان قبلا مي‌گفتند كه ستاد منشور اخلاقي درست نيست كار خود را ادامه مي‌دهيم. از سال 83 فيفا اين اقدام را آغاز كرده و به نام ميثاق شرف به زبان عربي و يا همان منشور اخلاقي ما آغاز به كار كرد.
وي ادامه داد: همان اختلاف اندكي كه بين ستاد و فدراسيون وجود دارد در فيفا نيز مطرح مي‌شد. فيفا به جمع‌بندي رسيد كه سه كميته انضباطي، اخلاقي و استيناف را راه‌اندازي كند و در رأس آنها كميته اخلاقي حكم صادر مي‌كند و سپس استيناف مورد بررسي قرار مي‌دهد.

عليپور با اشاره به جواز فعاليت ستاد منشور اخلاقي به مدت دو سال خاطرنشان كرد: پس از اتمام جواز ستاد كار منشور اخلاقي مجددا در تاريخ 24 مهر 1389 جلسه‌اي برگزار و با تصويب آيين‌نامه، آن را بار ديگر اجرايي كرديم. تمام بخش‌هاي تشويق‌ها و معرفي برترين‌ها توسط ستاد منشور پيگيري مي‌شود و تخلفات برخورد با بازيكنان را كارگروه كميته اخلاق انجام مي‌دهد.

وي تصريح كرد: تاج، نايب رئيس فدراسيون فوتبال به عنوان رئيس كميته رسيدگي، بهروان و عزيز الله محمدي و سه تن از اعضاي هيات رئيسه در كنار شريفي و من در اين كارگروه حضور داريم.
عليپور با اشاره به تعهد نسبت به فيفا گفت: ما نسبت به فيفا موظفيم كه دولت در مسائل فوتبالي و ليگ دخالت نداشته باشد، نتايج مسابقات براساس تباني مشخص نشود و همچنين بازيكنان و مربيان از مواد نيروزا استفاده نكنند. ستاد منشور اخلاقي براساس اين سه وظيفه كار خود را دنبال مي‌كند. ما اگر موردي در اين باره ببينيم برخورد مي‌كنيم.

وي افزود: براساس سابقه‌اي كه از گذشته افراد وجود داشته، پرونده آنها را نيز بررسي مي‌كنيم و اجازه سوءاستفاده از موقيعت را به هيچ شخصي نمي‌دهيم. ما براساس تعهدي كه داريم و هم‌چنين به علت ترس از برخورد فيفا با چين به صورت اساسي با اشخاص متخلف برخورد مي‌كنيم و حساسيت‌مان بيشتر شده است. سال گذشته برخي از اشخاص بودند كه اجازه فعاليت به آنها را نداديم.

عليپور يادآور شد: تاكنون ما در ليگ برتر اين عوامل را اجرا مي‌كرديم، اما براساس قانون فيفا،‌ در ليگ يك نيز بايد اين قوانين را اجرايي كنيم. بر همين اساس اجازه حضور برخي از افراد را در ليگ يك نداديم. البته برخي شرايط را قرار داديم تا افراد در صورت قبولي در آن بتوانند فعاليت خود را در ليگ يك آغاز كنند.
دبير ستاد منشور اخلاقي عنوان كرد: هر باشگاهي كه بخواهد با چنين مربياني فعاليت كند بايد تعهد دهد و تمام مسائل را برعهده بگيرد تا در صورت بروز چنين مسائلي باشگاه بدون هيچ قيد و شرطي به يك دسته پايين‌تر سقوط كند و يا از حضور در كل رده‌ها محروم شود. ما بايد به شدت با اين موضوع برخورد كنيم تا فيفا ايرادي در اين موضوع از ما نگيرد.

عليپور اظهار داشت: در حوزه‌هاي مختلفي تخلف داشتيم. هم‌اكنون برخي خبرنگاران هستند كه از آنها شكايت شده و براي جابجايي بازيكنان پول‌هايي را دريافت كرده‌اند كه ما اين موضوع را استعلام و در صورت ثابت شدن با آنها برخورد مي‌كنيم. برخي بازيكنان هم هستند كه از مديرعامل شكايت دارند. در تلويزيون هم چنين اشخاصي حضور دارند و در قشر داوري نيز پديده جابجايي بازيكنان ديده مي‌شود.



وي ادامه داد: برخي كارشناسان هستند كه با چند باشگاه قرارداد دارند و مبالغ 12 تا 15 ميليون دريافت مي‌كنند. همين افراد در برنامه‌هاي تلويزيوني مانند 90 و ورزش از نگاه 2 حاضر مي‌شوند و به علت اينكه با باشگاه خاصي زد و بند دارند نمي‌توانند به درستي قضاوت كنند و پنالتي كه به وضوح درست است را مردود اعلام مي‌كنند. ما تمام اين مسائل را در نظر داريم و با آنها برخورد مي‌كنيم. زماني كه مايلي كهن اعلام كرد خريد و فروش ميكروفن وجود دارد اين مسئله را پيگيري كرديم و همان موقع نيز متذكر شديم كه صدا و سيما بايد اين موضوع را پيگيري كند.

عليپور گفت: مديران باشگاه‌ها پرونده‌هايي دارند كه آنها را بررسي مي‌كنيم و در صورت ثابت شدن آنها را از حضور در باشگاه محروم مي‌كنيم. مواردي وجود داشت كه بازيكن اعلام مي كرد مديرعامل از او پول گرفته تا وي را در ليست بازيكنان ليگ برتري قرار دهد. ما با تمامي اين تخلفات به طور قاطع برخورد مي‌كنيم.

به گزارش فارس دبير ستاد منشور اخلاقي در ادامه نشست خبري خود گفت: هركجا كه بازيكني در رفتار عمومي خود مرتكب خطايي شود براساس ماده 3 فيفا كه متذكر مي‌شود بر عدم سوء استفاده از موقعيت شغلي با بازيكن برخورد مي‌كنيم. بازيكن نبايد به علت محبوبيت و يا مشهور بودن از موقعيت خود سوء استفاده كند. برخي اشخاص اعتقاد داشتند كه ما نبايد به زندگي شخصي افراد وارد شويم اما موضوع ما شخصي نيست و در هر جاي دنيا كه بازيكني به فوتبال آن كشور خدشه وارد كند با آن برخورد مي‌شود.

وي تأكيد كرد: با هر شخصي برخورد قاطع خواهيم كرد و هيات رسيدگي به تخلفات از مديرعامل گرفته تا بازيكن، كارمند صدا و سيما و هر شخص ديگري كه از او شكايت شود موضوع را بررسي مي‌كند تا احقاق حق كند. سياست ما در اين نيست كه چهره افراد را مشخص كنيم بلكه مي‌خواهيم فوتبال پاكي داشته باشيم. ما اسامي افراد را ذكر نمي‌كنيم تا به آبروي اشخاص خدشه‌اي وارد نشود. به دنبال مخدوش شدن چهره افراد نيستيم و تا وقتي كه به جمع بندي نهايي نرسيده‌ باشيم هيچ چيزي را اعلام نمي‌كنيم.

دبير ستاد منشور اخلاقي با اشاره به محروميت مديرعامل يكي از باشگاه در فصل گذشته عنوان كرد: در فصل گذشته دو حكم منجر به محروميت داشتيم كه يكي مديرعامل محترم يكي از باشگاه‌ها بود به علت اينكه او به باشگاه خود كاري نداشت و بيشتر فعاليت رسانه‌اي داشت. ضمن اينكه او را به خاطر اينكه به تصميم ستاد منشور اخلاقي و همچنين هيات رئيسه فدراسيون فوتبال اعتراض داشت و اين اعتراض را به دادگاه قضايي مطرح كرد و اين موضوع تخلف به حساب مي‌آيد او را محروم كرديم.
وي ادامه داد: فدراسيون به دنبال مصونيت قضايي نسبت به خود نيست. من شش بار به دادگاه رفتم و تمام افراد فدراسيون نيز اين كار را انجام دادند. هر كسي حق شكايت از رأي صادره را دارد اما اگر از حوزه فوتبالي خارج شود او محروم خواهد شد.

دبير ستاد منشور اخلاقي در توضيح پرونده مصطفوي تصريح كرد: مصطفوي رئيس اسبق فدراسيون فوتبال ادعايي كرده كه در زمان رياستش مخارجي را خرج كرده اما اين موضوع روشن نبود و اسناد و مداركي در اين موضوع دلالت نمي‌كرد. اين موضوع مربوط به سال 76 مي‌شود و به علت ارتباطي كه با علي آبادي داشت او مطرح كرد كه علي آبادي اعلام كرده كه اين شكايت را مطرح كند.
عليپور افزود: زماني كه كفاشيان رياست فدراسيون را بر عهده گرفت بحث 220 ميليون تومان مصطفوي را پيگير شد. در زمان گذشته بنا به تأييديه‌هاي صورت گرفته و عدم بررسي لازم هزينه خرج شده مصطفوي مورد تأييد قرار گرفت اما با پيگيري‌هايي كه انجام داديم اين موضوع را با اسناد و مدارك لازم قبول خواهيم كرد. فدراسيون فوتبال حكم خود را صادر كرد و به علت اينكه مصطفوي شكايت خود را خارج از فدراسيون انجام داد او را از حضور در فوتبال منع كرديم.

عليپور خاطرنشان كرد: مصطفوي بايد اسناد خود را ارائه كند و تمام اشخاصي كه در اين پرونده شاهد هستند مانند فائقي و زارع بايد اسناد تأييديه خود را ارائه كنند كه تاكنون هيچ كدام اين امر را انجام نداده‌اند. باتوجه به مصوبه مجمع هيات رسيدگي به تخلفات اگر شكايتي خارج از فوتبال صورت گيرد شخص را از حضور در عضويت و يا شركت در فعاليت هاي فوتبالي منع مي‌كنيم. ما منتظر مستندات مصطفوي هستيم تا بتوانيم در مورد او تصميم بگيريم.
وي ادامه داد:‌ تمام كساني كه در اين پرونده حضور دارند بايد مستندات خود را به درستي ارائه دهند و اگر چنين اقدامي صورت نگيرد با آن افراد نيز برخورد مي‌كنيم و پرونده آنها به بازرسي كل كشور ارجاع داده مي‌شود.

به گزارش فارس دبير ستاد منشور اخلاقي درباره برخورد با بازيكنان متخلف خاطرنشان كرد: فوتبال ما در يك موقعيتي قرار دارد كه خيلي به سمت مسائل پولي رفته است و اگر شخصي پول نداشته باشد نمي‌تواند در آن فعاليت كند. ما به دنبال احقاق حق بازيكنان هستيم تا تمام افراد شرايط يكسان داشته باشند. البته در ليگ برتر اين موضوع كمتر نمايان است اما در ليگ‌هاي پايين‌تر شاهد چنين تخلفاتي هستيم.

عليپور گفت: استعدادهاي ناب شايد به علت فقري كه داشتند نتوانند به فوتبال راه يابند. ما تمام اين مسائل را در نظر مي‌گيريم تا حق هيچ كسي ضايع نشود اما در ليگ برتر كمتر شاهد اين موضوع هستيم و همانطور كه مي‌بينيم علي پروين و حجازي اگرچه سابقه دارند اما به هر دليلي كه هست نمي‌توانند در مسابقات شركت كنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر