ايالات متحده روز پنجشنبه همزمان با ۲۲ بهمن و سي و يكمين سالگرد انقلاب سال ۱۳۵۷ دولت جمهوري اسلامي را به تلاش براي «قطع كامل جريان اطلاعات» به منظور محدود كردن و سركوب مخالفان حكومت در ايران متهم كرد. آمريكا اين اقدام را دليلي بر «ترس دولت ايران از مردم خود» دانسته است.
از چند روز پيش از راهپيمايي روز ۲۲ بهمن در ايران، شبكه اينترنت كند يا قطع شده، سرويس ايميل كمپاني گوگل، جيميل، تقريبا از كار افتاده، خطوط تلفن داخلي و خارجي تقريبا مختل شده، ارسال پيام كوتاه تلفني، اساماس، غيرممكن شده و تلويزيونهاي ماهوارهاي از كار افتاده بود.
اين نخستين بار نبود كه از زمان آغاز اعتراضات به نتيجه انتخابات رياست جمهوري دولت ايران تلاش ميكرد رابطه معترضان و مخالفان حكومت با دنياي خارج از كشور را قطع كند، اما ميزان و دامنه اين قطعي ارتباطات در روزهاي منتهي به ۲۲ بهمن همان طور كه وزارت خارجه آمريكا گفته است «بيسابقه» بود. از چند روز پيش از راهپيمايي روز ۲۲ بهمن در ايران، شبكه اينترنت كند يا قطع شده، سرويس ايميل كمپاني گوگل، جيميل، تقريبا از كار افتاده، خطوط تلفن داخلي و خارجي تقريبا مختل شده، ارسال پيام كوتاه تلفني، اساماس، غيرممكن شده و تلويزيونهاي ماهوارهاي از كار افتاده بود.
فيليپ كرولي، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا، روز پنجشنبه در واكنش به اين اقدام جمهوري اسلامي بار ديگر از رهبري ايران خواست كه شهروندان خود را از حقوق همگاني و جهاني «دسترسي به اطلاعات و آزادي بيان» محروم نكند.
به گفته آقاي كرولي، با توجه به اطلاعات دولت آمريكا «ايران دست به قطع تقريبا كامل جريان اطلاعات در كشور» زده است و «اين نشان ميدهد كه دولت ايران تا چه حد از مردم خود وحشت دارد».
او گفت: «و اين قدمي حيرتانگيز و بيسابقه است در راه ارعاب مردم و محدود كردن آزادي بيان و تجمعات.»
سخنگوي وزارت خارجه آمريكا در ادامه دسترسي به اطلاعات، برقراري ارتباط و بيان آرا و عقايد را حق مردم ايران دانست.
به دنبال انتشار گزارشهايى از مسدود شدن سرويس ايميل كمپاني گوگل، جىميل، در ايران، اين كمپانى روز پنجشنبه اعلام كرد كه گرچه كاربران ايرانى در استفاده از اين سرويس با مشكل روبهرو شدهاند، مشكل از شبكههاي گوگل نيست.
اما بيانيه شركت گوگل درباره اختلال در سرويس پست الكترونيكى آن در ايران در حالى منتشر شد كه پيشتر روزنامه آمريكايى وال استريت جورنال از قصد مقامهاى ايرانى براى قطع كامل جىميل در ايران و جايگزينى آن با «ايميل ملى» خبر داده بود.
سخنگوي وزارت خارجه آمريكا پرسشهاي خبرنگاران در اين باره را به گوگل ارجاع داد، اما شكل ارعاب و سركوب مخالفان در ايران و ادامه آن را نشانهاي از «ورشكستگي» حكومت ايران دانست.
با همه محدوديتهايي كه در هشت ماه و اندي گذشته براى اينترنت در ايران برقرار شده است، سايتها و وبلاگهاى اينترنتى در غياب رسانههاى خبرى مستقل در ايران به مهمترين منابع خبري مربوط به اعتراضهاي مردمي تبديل شدهاند، به طورى كه بخش عمده تصاوير و اخبار مربوط به اعتراض مردم ايران به نتايج انتخابات و سركوب آنها توسط نيروهاى امنيتى از طريق شبكههاي اجتماعي اينترنت چون توييتر و فيسبوك در اختيار جهانيان قرار گرفته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر