۱۳۸۸ بهمن ۲۷, سه‌شنبه

كلينتون: ايران به سوي ديكتاتوري نظامي حركت مي كند

وزير امور خارجه آمريكا هشدار داده كه نظام سياسي ايران به سوي يك ديكتاتوري نظامي حركت مي كند و اين روند را خطري براي منطقه دانسته است.
روز دوشنبه، 26 بهمن (15 فوريه)، هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا، در سخناني در دوحه، پايتخت قطر، در بررسي شرايط و تحولات سياسي در ايران، گفت كه به نظر مي رسد اين كشور به سوي تسلط يك ديكتاتوري نظامي به رهبري سپاه پاسداران حركت مي كند.
خانم كلينتون؛ كه در جمع گروهي از دانشجويان در شعبه دانشگاه كارنگي - ملون در قطر سخن مي گفت، افزود كه از آنچه كه مشاهده مي شود به نظر مي رسد كه "اختيارات حكومتي رهبر، رئيس جمهوري و مجلس ايران از آنها سلب و به سپاه پاسداران منتقل مي شود."
وزير امور خارجه آمريكا در اين سخنان، كه به طور مستقيم از شبكه تلويزيوني قطر پخش مي شد، اظهار داشت "به اعتقاد ما، سپاه پاسداران عملا قدرت حكومتي در ايران را در دست گرفته و اين كشور به سوي استقرار يك ديكتاتوري نظامي در حركت است."
هيلاري كلينتون اين تحول را باعث تاسف و نگراني خواند


خانم كلينتون در حال حاضر براي جلب حمايت كشورهاي منطقه خليج فارس از افزايش فشار بين المللي براي توقف بخشي از برنامه هاي هسته اي ايران به منطقه سفر كرده است.
وزير امور خارجه آمريكا در سخناني در شامگاه يكشنبه نيز گفته بود كه به تدريج قصد ايران براي دستيابي به تسليحات اتمي آشكار مي شود و هشدار داد افزايش پيشروي سپاه پاسداران در قبضه كردن قدرت سياسي و امكانات حكومتي جمهوري اسلامي "تهديدي مستقيم" را متوجه همگان كرده است.
در اين سخنراني، كه در مركز گفتگوهاي جهاني آمريكا و اسلام ايراد شد، وزير امور خارجه آمريكا افزود كه كشور او در صدد تشويق شوراي امنيت سازمان ملل براي وضع تحريم هاي بين المللي جديد عليه ايران است و اميدوار است اين تحريم ها مشخصا سپاه پاسداران و منافع اين تشكيلات نظامي را هدف قرار دهد.
وي گفت كه همسايگان ايران در مورد مقاصد حكومت اين كشور احساس نگراني مي كنند و براي نگراني خود، دليل كافي هم دارند، اما موضوع اين است كه ايران براي رفع اين نگراني ها به چه اقداماتي دست خواهد زد.
وزير امور خارجه ايالات متحده افزود "در حال حاضر، پيشرفت چنداني در اين راستا مشاهده نمي شود."

تلاش براي وضع تحريمهاي جديد

گفته مي شود يكي از موضوعات مورد مذاكره در سفر خانم كلينتون به منطقه، جلب موافقت عربستان سعودي براي افزايش صدور نفت به چين است كه در حال حاضر بخش قابل توجهي از نياز داخلي خود را از ايران تامين مي كند.
هدف از اين اقدام، اين است كه چين، كه از جمله اعضاي دايم و داراي حق وتو در شوراي امنيت سازمان ملل است، به خاطر منافع اقتصادي خود در ايران با قطعنامه جديد تحريم جمهوري اسلامي مخالفت نكند.


با گذشت حدود نه ماه از مذاكرات نمايندگان گروه 1+5 و ايران و سپس تسليم پيشنهاد آژانس بين المللي انرژي اتمي براي مبادله اورانيوم غني شده داخلي ايران با سوخت مورد نياز رآكتور تهران، هنوز جمهوري اسلامي به پيشنهاد پاسخ قطعي نداده است و اخيرا اعلام داشته كه توليد اورانيوم با خلوص 20 درصد را نيز در تاسيسات غني سازي نطنز آغاز كرده است.
به گفته كشورهاي غربي، هدف ايران از تاخير در پاسخ به پيشنهاد مبادله سوخت، وقت كشي است تا بتواند با استفاده از فرصت، به توليد اورانيوم با خلوص لازم براي توليد بمب اتمي ادامه دهد.
همچنين، اين نظر نيز مطرح شده كه پافشاري دولت محمود احمدي نژاد بر ادامه غني سازي بدون توجه به هزينه هاي سياسي و اقتصادي بين المللي آن حاكي از تسلط نظاميان يا طرفداران آنان بر مراكز اصلي تصميم گيري در جمهوري اسلامي است.
همزمان، انتخاب مجدد محمود احمدي نژاد، كه به برخورداري از حمايت گسترده سپاه پاسداران شهرت دارد، باعث نگراني در مورد نفوذ هرچه بيشتر فرماندهان اين نيرو در تصميم گيري هاي سياسي و گرايش روزافزون جمهوري اسلامي به سوي افراطگرايي در امور داخلي و خارجي شده است.
اعلام پيروزي آقاي احمدي نژاد در انتخابات دهمين دوره جمهوري در ماه ژوئن، كه اتهام تقلب گسترده در نحوه برگزاري و شمارش آرا و ادامه اعتراضات نسبت به نتيجه اين انتخابات و سركوب كم سابقه معترضان را در پي داشته، باعث شده است تا مخالفان دولت اين واقعه را يك "كودتاي نظامي" و زمينه ساز تسلط نهادهاي نظامي و انتظامي بر دولت و قوه قضائيه بدانند.
در مدت رياست جمهوري محمود احمدي نژاد برخي تصميم هاي دولت، از جمله در زمينه واگذاري طرح ها و موسسات موسسات مهم اقتصادي به سپاه پاسداران و اظهارات فرماندهان نظامي در زمينه هاي سياسي از جمله مورد نحوه برخورد با منتقدان، به نشانه هايي از قدرت گرفتن اين نيرو تعبير شده است.
در همانحال، برخي از نمايندگان مجلس، كه اكثريت اعضاي آن را جناح مايل به محمود احمدي نژاد تشكيل مي دهد، آنچه را كه عدم همكاري رئيس جمهوري با مجلس ناميده اند مورد انتقاد قرار داده و از آن با عنوان بي اعتنايي دولت به قوه مقننه ياد كرده اند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر