۱۳۸۸ بهمن ۲۳, جمعه

ايرانيان براي راهپيمايي 22 بهمن آماده مي شوند

بسياري از ايرانيان خود را براي شركت در مراسم 22 بهمن كه تا ساعاتي ديگر شروع خواهد شد آماده مي كنند. اين مراسم درست 8 ماه پس از انتخابات رياست جمهوري 22 خرداد و درحالي برگزار مي شود كه به پيش بيني بسياري مي تواند به محل كشمكش و قدرتنمايي مخالفان و هواداران دولت بدل شود.
ناظران مي گويند كه مراسم امسال احتمالا نشانگر تقلايي خواهد بود كه 31 سال پس از انقلاب بر سر ميراث و حتي مشروعيت جمهوري اسلامي در اين كشور در جريان است.
با گذشت هشت ماه از انتخاباتي كه با اعتراضات گسترده به اعلام پيروزي محمود احمدي نژاد همراه بود، به نظر نمي رسد كه حكومت ايران و معترضان به سازشي براي حل مسائل خود نزديكتر شده باشند.
معترضان كه در اين هشت ماه از فرصت هاي مراسم رسمي مانند روز قدس و 13 آبان براي آمدن به خيابان ها استفاده كرده اند مدت هاست كه مراسم 22 بهمن را انتظار مي كشند.
خواسته هاي مخالفان دولت كه ابتدا ابطال نتيجه انتخابات بود اكنون افزايش يافته و شامل برگزاري رفراندوم براي جويا شدن نظر مردم در مورد مهمترين مسائل كشور مي شود.
ميرحسين موسوي، مهدي كروبي و محمد خاتمي، رهبران اصلاح طلبان كه در اين مدت نقش سخنگو و گاه رهبران جنبش اعتراضي ايران را ايفا كرده اند در هفته هاي اخير از ايرانيان خواسته اند به طور گسترده در تظاهرات 22 بهمن شركت كنند.
مهدي كروبي حتي محل و زمان شروع راهپيمايي خود را اعلام كرده است. بعضي از احزاب اصلاح طلب نيز از معترضان خواسته اند با نمادهاي سبز در راهپيمايي شركت كنند.
علاوه بر اينها، فراخوان هايي است كه معترضان ناشناس عمدتا با استفاده از اينترنت در سايت هاي اجتماعي همچون بالاترين منتشر كرده اند؛ كساني كه گاه از آنها به عنوان هدايت كنندگان جنبش بدون رهبر نام برده مي شود.
از سوي ديگر دولت خواهد كوشيد حداكثر تعداد ممكن از هواداران خود را گردهم آورد و حتي گزارش شده است كه از صدها خبرنگار داخلي و خارجي براي پوشش خبري اين رويداد دعوت كرده است كه شايد نشانه اعتماد حكومت نسبت به داشتن دست برتر در اين مراسم باشد.
آيت الله علي خامنه اي رهبر ايران روز دوشنبه ابراز اميدواري كرده بود كه مردم با شركت در تظاهرات روز ۲۲ بهمن همه "مستكبران" را همانند گذشته مبهوت كنند.
اما مقام هاي حكومتي كه پس از برخوردهاي شديد روز عاشورا به اين سو با معترضان اميدوار بودند بتوانند به اعتراضات پايان دهند و در روز 22 بهمن اعلام پيروزي كنند، به احتمال بروز اعتراض هاي تازه در اين روز اذعان كرده اند.
خبرگزاري هاي ايران روز چهارشنبه به نقل از اسماعيل احمدي مقدم فرمانده نيروي انتظامي نوشتند كه چندين نفر در روز چهارشنبه به اتهام آماده شدن براي تظاهرات اعتراضي در 22 بهمن دستگير شده اند.
آقاي احمدي مقدم كه در جريان بحران پس از انتخابات بارها به معترضان هشدار داده است، گفت كه اين افراد قصد داشتند "شعارهاي انحرافي" سر دهند.
با اين حال فرمانده نيروي انتظامي گفته است: "جاي هيچ گونه نگراني وجود ندارد و همه تمهيدات لازم براي برگزاري يك راهپيمايي با شكوه و امن در سراسر كشور پيش بيني شده است."
او هشدار داد كه اگر معترضان قصد "اخلال" داشته باشند با آنها برخورد خواهد شد.
مخالفان مي گويند كه بازداشت هاي گسترده روزهاي اخير سياستي براي ترساندن معترضان بوده است.
به گزارش خبرگزاري فارس حيدر مصلحي وزير اطلاعات ايران نيز روز چهارشنبه گفت كه تدابيري براي تامين امنيت در روز 22 بهمن اتخاذ شده است. او گفت: "دستگاه‌هاي انتظامي و امنيتي‌ پيش‌بيني‌هاي لازم را براساس فرضيات مختلفي كه در اين‌باره وجود دارد، انديشيده‌اند."
هيات دولت نيز در بيانيه اي كه چهارشنبه منتشر كرد 22 بهمن را "نقطه عطف همبستگي، وفاق و عزم، نماد وحدت و اقتدار و عظمت ملت يكپارچه ايران اسلامي" ناميد.
در بيانيه هيات دولت آمده است كه مردم ايران روز پنجشنبه براي "همدلي و وفاداري" به آرمان هاي آيت الله خميني بنيانگذار جمهوري اسلامي به راهپيمايي خواهند آمد.
بسياري از مقام هاي حكومتي در روزها و هفته هاي اخير اين خط مشي، يعني اعلام وحدت و حمايت از نظام اسلامي، را وظيفه شركت كنندگان در تظاهرات 22 بهمن دانسته اند.
ناظران مي گويند كه حوادث 22 بهمن 1388 مي تواند به بسياري از سوالات درباره بحران كنوني ايران پاسخ گويد.
اينكه معترضان براي به چالش گرفتن دولت و جمهوري اسلامي حاضرند تا كجا پيش روند، توانايي رهبران جنبش سبز براي بسيج هوادارانشان و اعمال انضباط در صفوف آنها، و قدرت حكومت در بسيج كردن پايگاه اجتماعي اش و كنترل مخالفان از جمله سوالاتي است كه پاسخ آنها شايد در اين روز روشن شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر