هيئت نمايندگي جمهوري اسلامي ايران به سرپرستيمحمد جواد لاريجاني (راست) در نشست شوراي حقوق بشر
محمد جواد لاريجاني، رئيس هيات نمايندگي ايران گفت: »مساله حقوق بشر براي من به صورت شخصي يك پروژه اي است كه در طول زندگي ام ادامه دادم. البته محمد جواد لاريجاني شخصي است كه چندي پيش در مصاحبه اي باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا را يك كاكا سياه ناميد.
رهانا: صبح امروز شوراي حقوق بشر سازمان ملل وضعيت حقوق بشر در ايران را با حضور محمدجواد لاريجاني، دبير «ستاد حقوق بشر ايران» و هيات همراهش و نمايندهگان كشورهاي دنيا مورد بررسي قرار داد.
كشورها مختلف دنيا از جمله آمريكا، فرانسه، كانادا، اسلوني، انگلستان، استراليا، اسپانيا، لوكزامبورگ، ژاپن و چندين كشور ديگر قويا با رد اظهارات نمايندهگان ايران نقض گسترده حقوق بشر در ايران به ويژه سركوب خونين مخالفان رژيم تهران در جريان اعتراضهاي مدني مردم بعد از انتخابات را به شدت محكوم كردند.
در اين جلسه كشورهاي مختلف انتقادها، اعتراضها و پيشنهادهاي خود را با هيات ايراني مطرح كردند. در اين ميان سوالهايي نيز مورد اعدامها، وضعيت زندانيان، خشونت عليه معترضان، وضعيت اقليتهاي ديني و…مطرح شد كه در كمال تعجب هيات ايراني پاسخ سوالها را از روي متن از پيش تعيين شده قرائت ميكرد.
در شروع اين نشست، محمد جواد لاريجاني رئيس هيئت نمايندگي جمهوري اسلامي از رعايت حقوق بشر در ايران سخن گفت كه با واكنش شديد كشورهاي غربي روبرو شد. لاريجاني در ميان جلسه در مقابل سوالها و اعتراضهاي زياد در قبال نقض حقوق بهاييان در ايران گفت: «كساني كه انقدر در مورد بهاييان حساس هستند، كاش نسبت به كودكان فلسطيني در غزه هم حساس بودند!» وي بازداشت گسترده بهاييان در ايران را به خاطر فعاليتهاي «فرقهيي» عنوان كرد كه با بيگانهگان در ارتباط هستند.
بعد از وي فاطمه آليا نماينده مجلس با برشماري نهادهاي مختلف در مجلس و قوانيني كه تصويب شده وضعيت حقوق بشر در ايران را «خوب» توصيف كرد. وي تصويب قانون «احترام به آزاديهاي مشروع و حفظ حقوق شهروندي» را كه هيچ گاه اجرا نشده و همواره از سوي دستگاه قضايي و نيروهاي امنيتي نقض شده به عنوان يك دستآورد در زمينه حقوق بشر ايران برشمرد.
عباسزاده مدير كل سياسي وزارت كشور هم در جملهاي عجيب گفت «در جمهوري اسلامي هيچ كس به خاطر فعاليت حقوق بشري بازداشت نميشود. وي دستگيري و بازداشت و زندان صدها فعال حقوق بشر و سياسي و مدني در ايران را به خاطر رد كرد و گفت اين افراد به خاطر « فعاليتهاي تروريستي، تنفر قومي و فعاليتهاي جاسوسي» بازداشت شدهاند.
نماينده آمريكا استفاده از خشونت عليه معترضان، بستن مطبوعات و بازداشت روزنامهنگاران و ايجاد محدوديتهاي گسترده عليه شهروندان بهايي، آزار و اذيت وبلاگنويسان را به شدت محكوم كرد. نماينده فرنسه نيز با محكوم كردن كشتار مردم و تجاوز در زندانها به ايران پيشنهاد كرد كه ايران استانداردهاي جهاني را در زمينه دادگاه ها و زندان ها رعايت كند.
كشورهاي مختلف از جمله آمريكا، انگلستان و فرانسه از جمهوري اسلامي خواستند كه اعزام گزارشگران ويژه سازمان ملل به ايران براي رسيدگي به وضعيت حقوق بشر در اين كشور را بپذيرد.
نمايندهگان جمهوري اسلامي در موضعي بر خلاف حقيقت بسياري از مسائل را به دور از حقيقت مطرح كرده و از استاندارد بالاي حقوق بشر در ايران سخن گفتند. همچنين كشورهاي دوست و هم پيمان ايران با ناديده گرفت وضعيت اسفبار و بحراني نقض حقوق بشر در ايران، از جمهوري اسلامي به خاطر دستآوردهاي مثبتاش در زمينه حقوق بشر «تشكر» كردند و حتا برخي كشورها از حضور جمهوري اسلامي در اين اجلاس به عنوان «احترام به حقوق بشر» ياد كردند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر