۱۳۹۱ بهمن ۱۱, چهارشنبه

مطهری: وضعیت روزنامه نگاران بازداشتی را پیگیری می کنیم/ آصفری: اصلا روزنامه نگار نبوده اند

علی مطهری از پیگیری وضعیت روزنامه نگاران بازداشتی خبر داد. اما همزمان یک عضو ارشد کمیسیون امنیت ملی مجلس مدعی شده روزنامه‌نگاران بازداشت شد، اصلا خبرنگار نبوده‌اند.
  
روزنامه بهار در زمینه واکنش ها نسبت به بازداشت فله ای روزنامه نگاران و سرکوب جدید رسانه ها نوشت: غروب هشت بهمن تعدادی از روزنامه‌نگاران بازداشت شدند.
 
برخی نیروها به طور همزمان در دفتر روزنامه‌های بهار، اعتماد، شرق، آرمان و هفته‌نامه آسمان حاضر شدند.
 
براساس حکم قضایی جواد دلیری (سردبیر روزنامه اعتماد)، نسرین تخیری (دبیر اجتماعی روزنامه اعتماد)، ساسان آقایی (دبیر گروه بین‌الملل روزنامه اعتماد)، پژمان موسوی (دبیر رسانه روزنامه بهار)، امیلی امرایی (خبرنگار فرهنگ و هنر روزنامه بهار)، پوریا عالمی (طنز نویس روزنامه شرق)، مطهره شفیعی (دبیر گروه سیاسی روزنامه آرمان)، نرگس جودکی (دبیر اجتماعی روزنامه آرمان)، اکبر منتجبی (دبیراجرایی و سیاسی هفته‌نامه آسمان)، حسین یاغچی (دبیر ادبیات هفته‌نامه آسمان)، صبا آذرپیک (خبرنگار سابق روزنامه اعتماد) و کیوان مهرگان (دبیر سیاسی روزنامه توقیف شده روزگار) از مقابل زندان اوین بازداشت شد . بازداشت این 11 تن در حالی بود که یک روز قبل سلیمان محمدی (دبیر سرویس حوادث روزنامه بهار) و میلاد فدایی اصل (سرپرست سیاسی خبرگزاری ایلنا) با حکم قضایی بعد از اتمام کارشان و در راه بازگشت به منزل در خیابان بازداشت شدند.
 
دادستانی بعد از بازداشت این روزنامه‌نگاران اعلام کرد که به‌زودی اطلاعیه‌ای در این زمینه صادر خواهد کرد. این دستگیری‌ها بعد از انتشار در خبرگزاری فارس و سایت مشرق در رسانه‌های جهان از جمله گاردین، الجزیره، خبرگزاری آلمانی (dpa) و رادیو سراسری (ABC) استرالیا بازتاب داشت.
 
علی مطهری نماینده تهران در واکنش به بازداشتی‌ها وعده داد که در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات (جلسه هیات نظارت بر مطبوعات دوشنبه هر هفته برگزار می‌شود) موضوع را پیگیری کند. وی گفت: «روز دوشنبه گذشته طبق روال همیشه جلسه هیات نظارت بر مطبوعات برگزار و نماینده وزارت اطلاعات نیز در این جلسه حاضر شد. جلسه‌ای که در آن نماینده وزارت اطلاعات علت بازداشت روزنامه‌نگاران را ارتباط با رسانه‌های خارجی به‌خصوص (بی‌بی‌سی فارسی) عنوان کرده بود.» عضو کمیسیون فرهنگی افزود: «ما پیگیر دلایل بازداشت این روزنامه‌نگاران و وضعیت آنان خواهیم بود
 
الیاس حضرتی مدیر مسئول روزنامه اعتماد درباره دستگیری روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب به روزنامه «بهار» می‌گوید: «متاسفانه روند در پیش گرفته شده روند تندی است. برای ما قابل قبول نیست که روزنامه‌نگارانمان به اتهام همکاری با غرب در زندان به سر ببرند.»
 
وی درباره پیگیری‌های انجام شده نیز می‌گوید: «خبری که تا الان داریم روزنامه‌نگاران به اوین منتقل شده‌اند. همچنین قاضی منصوری مسئولیت پرونده روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب را برعهده دارد.»
 
حضرتی در پاسخ به این‌که آیا تاکنون با وکیلی برای روزنامه‌نگاران بازداشت شده صحبت شده یا خیر؟ می‌گوید: «تاکنون چند وکیل اعلام آمادگی کرده‌اند که وکالت بچه‌ها را بر عهده بگیرند. ما نیز در روزهای آینده چند جلسه با مسئولان خواهیم داشت و امیدواریم هرچه زودتر روزنامه‌نگاران بازداشت شده آزاد شوند. چون ما بر این اعتقاد هستیم که ادامه روند موجود به نفع هیچکس نیست
 
بی اطلاعی از علت دقیق بازداشت روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب در حالی است که یک روز بعد از بازداشت، خبرگزاری «مهر» به نقل از محمد حسینی وزیر ارشاد گزارش داد که اتهام روزنامه‌نگاران بازداشتی، مطبوعاتی نبوده است. حسینی گفت: «در حال بررسی موضوع هستیم و بعد از جمع‌آوری اطلاعات زوایای این موضوع مشخص خواهد شد.»
 
وی همچنین تاکید کرده: «هنوز بررسی دقیقی در مورد دلایل این مسئله انجام نشده و به محض تکمیل اطلاعات در این خصوص اطلاع‌رسانی خواهد شد
 
ابراز تاسف علی مطهری و وعده پیگیری حسینی برای بررسی دقیق موضوع در حالی است که محمد حسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس مدعی شده روزنامه‌نگاران بازداشت شده اصلاح‌طلب اصلا خبرنگار نبوده‌اند.
 
وی که با خبرگزاری «فارس» در این خصوص گفت‌وگو کرده گفته است: «این چند نفری که در ایران بازداشت شده‌اند اصلا خبرنگار نبودند بلکه وطن فروشانی بودند که در قالب خبرنگار اطلاعات را به رسانه‌های فارسی زبان خارج‌نشین مخابره می‌کردند.»
 
ادعای آصفری در حالی است که برخی از روزنامه‌نگاران بازداشت شده چهره‌های نام آشنای مطبوعات هستند. همچنین مطرح کردن این ادعا در حالی است که تاکنون مقامات مسئول درباره علت بازداشت روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب اطلاع‌رسانی نکرده و تاکید کرده‌اند در حال بررسی موضوع هستند.
 
انتشار اخبار بازداشت روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه فرانسه هم به این اقدام واکنش نشان داده است. محکومیت این اقدام هم در حالی بود که علاالدین بروجردی در واکنش به این اظهارات سخنگوی وزارت‌خارجه فرانسه به مقامات فرانسوی توصیه کرد که به جای دخالت در امور ایران به وضعیت زندانیان خود رسیدگی کنند.
 
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با «فارس» با بیان این‌که فرانسه حق دخالت در امور داخلی ایران را ندارد، به سخنگوی وزارت خارجه فرانسه توصیه کرد به جای دخالت در امور ایران درباره وضعیت زندانیان سیاسی در پاریس پاسخگو باشد.
 
وی با بی‌اهمیت جلوه دادن دستگیری 14 نفر از روزنامه‌نگاران بازداشت شده و در واکنش به اظهارات مقامات فرانسه گفته است: «در صورت اثبات جرم افراد بازداشت شده، قانون درباره آن‌ها اجرا خواهد شد. بازداشت چند نفر در ایران که توسط دستگاه قضایی صورت گرفته هیچ ارتباطی به دولت فرانسه ندارد. در بحران‌های سیاسی اجتماعی فرانسه بسیاری از معترضان به سیاست‌های دولت فرانسه بازداشت شده‌اند و اکنون شرایط نامناسبی دارند؛ لذا بهتر است دولت فرانسه درباره وضعیت زندانیان سیاسی خود، پاسخگو باشد
 
اما مهدی داوتگری عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با چند تن از خبرنگاران پارلمانی وعده داده که روزنامه‌نگاران بازداشتی بین یک هفته تا یک ماه آینده آزاد خواهند شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر