۱۳۹۱ بهمن ۱۱, چهارشنبه

احمدی‌نژاد: قيمت نفت بايد ۱/۸ برابر قيمت کنونی باشد

رييس‌جمهور گفت: قيمت نفت و محصولات نفتی، اقتصادی‌ تعيين نمی‌شود بلکه سياسی تعيين می‌شود و اگر اقتصادی تعيين می‌شد، با حفظ ساير قيمت‌ها، قيمت آن حداقل ۱/۸ (يک و هشت‌دهم) قيمت کنونی بود.

به گزارش خبرنگار سياسی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود احمدی‌نژاد صبح امروز در مراسم بهره‌برداری رسمی از طرح جامع پژوهشگاه صنعت نفت و هشت محصول نانو ساختار کربنی اين پژوهشگاه، در ابتدای سخنان خود با تبريک دهه فجر، به ويژگی‌های اين پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: در بخش بالادستی، در بخش اکتشاف، توسعه و بهره‌برداری و افزايش بازدهی چاه‌ها و افزايش ميزان بهره‌برداری از يک مخزن کارهای خوبی انجام شده است.

وی با بيان اينکه "ميزان مخازن شناخته شده در نفت کشور ما در حال حاضر ۷۰۰ ميليارد بشکه است که ما به طور متوسط ۲۵ درصد آن را برداشت می‌کنيم چراکه فعلا نمی‌توانيم به طور کامل برداشت داشته باشيم"، خاطرنشان کرد:‌ اگر ميزان برداشتمان را يک درصد افزايش دهيم هفت ميليارد بشکه به ميزان توليد نفتمان افزوده می‌شود.
رييس‌جمهور با بيان اينکه "ميزان برداشت‌ها در منطقه ما بر اساس گزارش‌هايی که منتشر شده، حدود ۳۵ درصد است و ما حدود ۱۳ درصد فاصله داريم که بايد آن را پر کنيم و اين کار پژوهشگاه‌هاست"، گفت: من بارها گفته‌ام که پروسه ملی شدن نفت هنوز تکميل نشده است. نفت يک سرمايه بی‌بديل است که جايگزينی نمی‌پذيرد و ما بايد حداکثر بهره‌مندی از اين نعمت خدادادی را داشته باشيم.

وی با بيان اينکه "برداشت ما به طور متوسط ۲۵ درصد است و حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از درآمد حاصل از اين برداشت به جيب ديگران می‌رود"، اظهار کرد: اين غير از قيمت نفت و محصولات نفتی است که اقتصادی تعيين نمی‌شود بلکه سياسی تعيين می‌شود و اگر قيمت نفت اقتصادی تعيين می‌شد، با حفظ ساير قيمت‌ها، قيمت نفت ۱/۸ (يک و هشت‌دهم) برابر قيمت کنونی بود.

احمدی‌نژاد با بيان اينکه "ما بايد همت همه را در داخل کشور بسيج و هم‌افزا کنيم و با اين اتفاق خيلی از معادلات جهانی را می‌توانيم تغيير دهيم"، گفت: بسياری از مطالعات و طراحی‌های مهندسی و سرمايه‌گذاری‌ها را ما می‌توانيم خود انجام دهيم.

رييس‌جمهور با بيان اينکه "ما در سال‌های اخير سالی حدود ۲۵ ميليارد دلار در صنعت نفت سرمايه‌گذاری داشته‌ايم"، ادامه داد: اگر اين ميزان سودی که از برداشت نفت ما به جيب ديگران می‌رود به داخل کشور منتقل شود، حدود هشت الی ۹ ميليارد دلار خواهد بود و بسيار برای کشور مفيد خواهد بود و ارزش افزوده زيادی را ايجاد می‌کند.

وی با تاکيد بر اينکه "بايد به موضوع نفت نگاه راهبردی داشته باشيم و نگاهی را که اکنون وجود دارد بايد تغيير دهيم"، افزود:‌ جايی که می‌تواند اين نگاه را تغيير دهد، پژوهشگاه نفت است. در حوزه اقتصاد نفتی بايد پژوهشکده‌ای ايجاد کنيم و در واقع بايد بررسی شود که توسعه صنعت نفت کشور در توسعه اقتصاد کشور به چه ميزان است، چراکه لوکوموتيو اقتصاد و صنعت کشور ما، نفت است.

رييس‌جمهور به اهميت برنامه‌های درازمدت راهبردی در زمينه انرژی و نفت اشاره کرد و گفت: تقسيم‌بندی که شما اکنون انجام داده‌ايد فنی است و بايد ما جايی را داشته باشيم و نگاه کلان داشته باشد و همه چيز را با هم ببيند مثلا به تاثيرات اجتماعی نفت، تاثير نفت در اقتصاد، رابطه آن با کشاورزی کشور و مسائل اين‌چنينی توجه داشته باشد و در واقع نگاه راهبردی به اقتصاد کشور از منظر نفت لازم است.

احمدی‌نژاد با بيان اينکه "در بحث صنعت نفت اگر بخواهيم منابع را به داخل کشور برگردانيم بايد علاوه بر کارهای انجام شده، کارهای ديگری نيز انجام دهيم"، اظهار کرد: اکنون برخی از تجهيزات مرتبط در اينجا درست می‌شود و پژوهشگاه خود صاحب ليسانس شده است و اين خوب است و به نظر من لازم است استاندارد ايران برای قطعات و تجهيزات تعريف شود.

وی خطاب به حاضران گفت: شما می‌توانيد اين کار را با کمک سازمان استاندارد انجام دهيد و اگر اين استاندارد تعريف شود و هر سازنده‌ای آن را ساخت ما از آن حمايت می‌کنيم و در کوتاه مدت، دولت ليسانس شما را تضمين می‌کند. دولت و وزارت نفت آمادگی‌های لازم برای حمايت از شما در اين زمينه را دارد، اينکه هزينه‌هايی پرداخت شود و متخصصان داخلی کشور بوانند خطرپذيری کنند و در ساخت کالاها و تجهيزات مورد نياز ورود کنند و آن را بسازند و از طرف ديگر ليسانس‌های شما نيز گسترش پيدا کند.

رييس‌جمهور ادامه داد: در صنعت نفت با وجود کارهای خوبی که انجام شده، معتقدم که ما اول کار هستيم. بايد به پايگاه دانش فنی در بخش صنعت نفت تبديل کنيم و اين امر شدنی است.

احمدی‌نژاد با بيان اينکه "ما ضمن استفاده از تجارب ديگران بايد به فکر استفاده از راه‌های ساده‌تر و کم‌هزينه‌تر نيز باشيم"، در ادامه صحبتهای خود از دست‌اندرکاران و متخصصان پژوهشگاه نفت تقدير و تشکر کرد و افزود: ما بايد به سرعت به جلو برويم زيرا می‌توانيم در تمام زمينه‌ها در صدر قرار بگيريم. شما دو روز قبل شاهد بوديد که ما موجود زنده به فضا پرتاب کرديم؛ البته در داخل چندان انعکاس پيدا نکرد. ما جزو معدود کشورهايی هستيم که می‌توانيم موجود زنده به بالای ۱۲۰ کيلومتری زمين بفرستيم و سالم برگردانيم و تمام حالات اين موجود زنده در اين سفر ثبت و ضبط شد و اين يک اتفاق بزرگ بود.

وی با بيان اينکه "ما بايد پايگاه دانش و صدور نيروهای انسانی باشيم و صنعت نفت می‌تواند در اين زمينه پيشتاز باشد"، گفت: به شما توصيه می‌کنم که قدر مسئوليتتان را بدانيد، چراکه کاری که شما اکنون انجام می‌دهيد کار بزرگی است.

رييس‌جمهور خطاب به وزير نفت، با تاکيد بر اينکه "از پژوهشگاه نفت بايد حمايت‌های بيشتری صورت بگيرد"، اظهار کرد: از اين پژوهشگاه حمايت کنيد، پروژه‌ها را به اينجا انتقال دهيد و از ظرفيت دانشگاه‌ها نيز استفاده کنيد. ما بايد يک نقطه برنامه‌ريزی برای پاسخگويی به نيازهای پژوهشی در اين صنعت داشته باشيم و اينجا می‌تواند جای مناسبی در اين زمينه باشد؛ البته از دانشگاه‌ها نيز بايد کمک گرفته شود و نبايد شاهد چندباره کاری و اسراف منابع باشيم. ما می‌توانيم در چند سال آينده انقلابی را در بهره‌برداری از منابع نفتی کشورمان داشته باشيم و ان‌شاءالله همان‌طور که در دوران انقلاب صنعت نفت پيشتاز بود، در دوره سازندگی هم پيشتاز باشد.

به گزارش ايسنا، پيش از صحبت‌های رييس‌جمهور، رستم قاسمی - وزير نفت - و حدادی - رييس پژوهشگاه نفت - به ايراد سخنرانی پرداختند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر