۱۳۹۱ آبان ۱۰, چهارشنبه

سودان ورود ناوگروه نیروی دریایی ایران به بنادر آن کشور را تایید کرد

ناوشکن شهید دریابان نقدی
سخنگوی ارتش سودان ورود یک ناوگروه نیروی دریایی ایران به بنادر آن کشور را تایید کرده است.
روز سه شنبه، ٩ آبان (٣٠ اکتبر)، رادیو دولتی سودان گزار ش کرد که دو فروند شناور متعلق به نیروی دریایی ایران "در چارچوب روابط دوستانه و حسن نیت بین نیروهای دریایی با ماموریت امنیتی و دیپلماتیک" در بنادر سودان پهلو گرفته اند.
روز گذشته، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - خبر ورود ناوگروه نیروی دریایی جمهوری اسلامی متشکل از یک ناوشکن و یک ناو هلی کوپتربر به یکی از بنادر سودان را منتشر کرد.
به گزارش رادیو سودان، سخنگوی ارتش این کشور گفته است که حضور این شناورها در آب های منطقه و ورود آنها به بنادر سودان بین روزهای ٢٨ تا ٣١ اکتبر "نشانه روابط سیاسی، امنیتی و دیپلماتیک بین دو کشور است."
وی افزوده است که در جریان این دیدار، برخی از مسایل مورد علاقه دو طرف بررسی می شود و این فرصت نیز در اختیار نیروی دریایی و دانشجویان آموزشگاه نیروی دریایی سودان قرار می گیرد تا "با این نوع کشتی بسیار پیشرفته و تسلیحات و تجهیزات نوین آن آشنا شوند."
رادیو سودان از برگزاری مراسم استقبال از ناوگروه نیروی دریایی ایران نیز خبر داد و گفت که در این مراسم، شماری از افسران عالیرتبه ارتش سودان شرکت داشتند.
سخنگوی ارتش سودان تاکید کرده است که این نخستین دیدار شناورهای نیروی دریایی سایر کشورها از سودان نیست و افزوده است که پیشتر، ناوگروه هایی از پاکستان، هند و مصر و برخی دیگر از کشورها با همین هدف از بنادر سودان دیدن کرده اند.
اسرائیل و روابط نظامی ایران
 
در حالیکه سخنگوی ارتش سودان دیدار ناوگروه ایرانی را با دیدار کشتی های نظامی سایر کشورها یکسان دانسته است، برخی از منابع زمان انجام این دیدار را مورد توجه قرار داده اند.
هفته گذشته، انفجارهایی در کارخانه اسلحه سازی یرموک در خارطوم، پایتخت سودان، روی داد و منابع خبری گفتند که علت این انفجار حمله جت های نیروی هوایی اسرائیل بوده است.
به گفته بعضی رسانه های اسرائیل، مقامات اطلاعاتی این کشور معتقدند که کارخانه یرموک توسط مهندسان و تکنیسین های ایرانی اداره می شود و به تولید موشک هایی مشغول است که در اختیار گروه های مخالف اسرائیل در منطقه، از جمله حزب الله لبنان و جنبش حماس در غزه قرار می گیرد.
این رسانه ها خبر دادند که عملیات حمله به یرموک توسط تعدادی بمب افکن اف ١٥ اسرائیلی صورت گرفت که توانستند تجهیزات راداری سودان را نیز بی اثر کنند. مقامات نظامی اسرائیل در مورد دست داشتن این کشور در حمله به کارخانه اسلحه سازی یرموک اظهارنظری نکرده اند.
پس از وقوع انفجار در کارخانه یرموک، مقامات سودانی نیروی هوایی اسرائیل را به بمباران این محل متهم کردند اما تاکید ورزیدند که ایران با فعالیت این کارخانه هیچگونه ارتباطی نداشته است.
در عین حال، پیش از این مقامات سیاسی اسرائیل گفته بودند که ایران از طریق سودان برای گروه های وابسته به خود در منطقه اسلحه و تجهیزات نظامی ارسال می کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر