۱۳۹۱ آبان ۱۰, چهارشنبه

نتانیاهو: حمله اسرائیل به ایران می‌تواند به نفع اعراب باشد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل می‌گوید حمله اسرائیل به ایران باعث کاهش تنش در منطقه و به نفع کشور‌های عربی‌ خواهد بود. در همین حال ایهود باراک، وزیر دفاع این کشور گفته که ایران ساخت سلاح هسته‌ای را به تاخیر انداخته است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مصاحبه‌ای که روز سه‌شنبه ۹ آبان در مجله فرانسوی «پاریس مچ» منتشر شده، بر خلاف اظهارات منتقدان خود گفته است که حمله اسرائیل به ایران به تنش‌های منطقه دامن نخواهد زد.

به گفته او، در صورت حمله به ایران «به فاصله پنج دقیقه احساس آرامش خاطر در منطقه بر پا خواهد شد.»

آقای نتانیاهو که در سفری دو روزه در فرانسه به سر می‌برد همچنین افزوده است: ایران در دنیای عرب به هیچ‌وجه محبوب نیست، و برخی‌ دولت‌ها در منطقه و شهروندن آنها دریافته‌اند که ایران مجهز به سلاح هسته‌ای نه فقط برای اسرائیل که برای آنها نیز خطرناک است.

در ماه‌های اخیر نخست‌وزیر اسرائیل بارها از ادامه غنی سازی اورانیوم در ایران و به نتیجه نرسیدن دیپلماسی برای حل این مناقشه ابراز نگرانی‌ کرده، و بحث حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران را عنوان کرده است.

او از آمریکا خواسته است که خط قرمزی در قبال برنامه هسته‌ای ایران تعیین کند تا در صورت تخطی ایران از آن، به اسرائیل اختیار حمله نظامی را بدهد، هر چند دولت باراک اوباما تا کنون این خواسته را بر آورده نکرده و بر اعمال تحریم‌های شدیدتر تاکید کرده است.

ایهود باراک: ایران ساخت سلاح هسته‌ای را به تاخیر انداخته است

همزمان با اظهارات نتانیاهو، ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در مصاحبه‌ای با روزنامه بریتانیایی «دیلی تلگراف» مدعی شد که ایران در اوائل سال جاری از یک سوم اورانیوم غنی شده متوسط خود به طور مسالمت آمیز استفاده کرده است.

به گفته او، این اقدام باعث شد از یک بحران زودرس جلوگیری شود، و موجب شد تا دسترسی‌ ایران به سلاح هسته‌ای از هشت تا ده ماه به تاخیر بیفتد.

آقای باراک احتمال داده که ایران چنین اقدامی را به سه‌ دلیل مختلف انجام داده باشد؛ اول اینکه گفتمان حمله نظامی اسرائیل یا آمریکا ممکن است آنها را از ادامه مسیر برای تولید سلاح باز داشته باشد. امکان بعدی این است که جمهوری اسلامی نخواسته برنامه هسته‌ای این کشور قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به مساله‌ای حیاتی‌ تبدیل شود.

به زعم او، احتمال سوم  این است که ایران خواسته با این اقدام رضایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ را جلب کند.

با این حال ایهود باراک تاکید کرده که ایران همچنان به دنبال تولید سلاح هسته‌ای است، و اسرائیل  گزینه نظامی را کنار نمی‌گذارد.

او در این زمینه گفته است: ما مصمم هستیم که از دسترسی‌ ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم و بر این باوریم که همه گزینه‌ها روی میز قرار دارند.

وزیر دفاع اسرائیل همچنین در مورد احتمال اقدام یک جانبه اسرائیل افزوده است: زمانی‌ که منافع اساسی‌ امنیتی ما، و به نوعی آینده اسرائیل مطرح باشد، ما نمی‌توانیم مسئولیت تصمیم‌گیری را حتی به مورد اعتماد‌ترین متحد خود واگذار کنیم.

اسرائیل که تنها کشور دارای سلاح هسته‌ای در خاور میانه به شمار می‌رود بارها اعلام کرده ایران دارای سلاح هسته‌ای را یک تهدید موجودیتی قلمداد می‌کند.

به گفته دیپلمات‌های غربی، ایران سانتریفوژ‌هایی‌ در نیروگاه‌های زیر زمینی‌ نصب کرده که می‌تواند قابلیت غنی سازی اورانیوم به میزان لازم برای تولید بمب را بدهد. اما به گفته ناظرین، حتی به دنبال چنین اقدامی ایران باز هم به چند سال برای نصب سلاح هسته‌ای بر روی موشک احتیاج دارد.

جمهوری اسلامی، که همواره مدعی شده برنامه هسته‌ای‌اش با اهداف مسالمت آمیز راه اندازی شده، هم اکنون بر سر این مناقشه زیر تحریم‌های شدید یکجانبه از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر