۱۳۹۱ آبان ۱۰, چهارشنبه

ترکیه در ماه سپتامبر واردات نفت از ایران را ۵۰ درصد کاهش داد

گزارش آمار رسمی تجارت خارجی ترکیه حاکی است که این کشور طی ماه گذشته، سپتامبر، واردات نفت از ایران را نسبت به سال گذشته تا نصف کاهش داده و به رقم ۱۱۰ هزار و ۳۰۸ بشکه در روز رسانده است.

بر اساس گزارش روز چهارشنبه، ۱۰ آبان، خبرگزاری رویترز و با استناد به آمار رسمی دولت ترکیه، پالایشگاه دولتی «توپراش»، تنها وارد کننده نفت ایران در این کشور، طی ماه گذشته میلادی واردات نفت از دیگر کشورهای صادرکننده نفت خام را افزایش داده و به ۴۲۶ هزار و ۸۰۵ بشکه در روز رسانده است.

عراق با صادرات روزانه ۱۱۵ هزار و ۴۴۷ بشکه در ماه سپتامبر برای اولین بار جایگاه ایران را به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت ترکیه گرفته است.

این در حالی است که ایران با صادرات روزانه ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام به ترکیه، بزرگترین منبع خرید نفت ترکیه بود و نیمی از واردات نفت ترکیه از ایران انجام می شد.

عربستان، روسیه، آذربایجان و لیبی نیز صادرات نفت به ترکیه را افزایش داده اند.

ترکیه در اول ماه فوریه اعلام کرد که واردات نفت از ایران را تا ۲۰ درصد کاهش خواهد داد. در پی این اقدام، آنکارا از تحریم های جدید آمریکا علیه بانک مرکزی ایران معاف شد.

آمریکا روز ۲۸ ژوئن دور جدید تحریم ها علیه سیستم بانکی ایران را به اجرا گذاشت. بر اساس این دور از تحریم ها، شرکت ها و بانک هایی که ارتباط مالی با بانک مرکزی ایران را ادامه دهند، در لیست سیاه آمریکا گنجانده شده و از دسترسی به سیستم مالی آمریکا محروم خواهند شد.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی متصدی دریافت پول نفت صادراتی ایران است. وزارت خزانه داری آمریکا روز ۲۸ ژوئن تمامی کشورهای خریدار نفت ایران، از جمله ترکیه را به خاطر «کاهش چشمگیر» واردات نفت خام ایران به مدت شش ماه از تحریم های جدید معاف کرد.

تانیر ییلدیز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه، اخیرا اعلام کرد که این کشور از آمریکا انتظار دارد که شامل معافیت خرید نفت از ایران پس از ماه دسامبر نیز باشد.

همچنین اتحادیه اروپا در اول ماه ژوئیه تحریم های سختی را علیه ایران به اجرا گذاشت که علاوه بر قطع واردات نفت ایران توسط کشورهای اروپایی، ارائه بیمه نامه به کشتی های حامل نفت ایران توسط شرکت های اروپایی را ممنوع کرد. شرکتهای اروپایی ۹۵ درصد بیمه نامه کشتی های جهان را پوشش می دهند.

بعد از اجرای تحریم های اتحادیه اروپا، واردات نفت ایران توسط ترکیه نسبت به سال گذشته از ۲۰ درصد نیز بیشتر کاهش یافته است.

خبرگزاری رویترز می نویسد که ترکیه از اول ژوئیه قادر به پوشش بیمه ای نفتکش های خود برای خرید و انتقال نفت ایران نیست.

۱۲ اکتبر سال جاری، آژانس جهانی انرژی طی گزارشی اعلام کرد که صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر به ۸۶۰ هزار بشکه در روز رسیده است، در حالی که این رقم در سال گذشته دو میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه گزارش شده بود.

بر اساس گزارش ماهانه اوپک نیز، تولید نفت ایران که سال گذشته به سه و نیم میلیون بشکه در روز می رسید، هم اکنون به دو میلیون و ۶۳۰ هزار بشکه سقوط کرده است.

خبرگزاری رویترز، روز گذشته، ۹ آبان ماه نیز با استناد به داده های وزارت تجارت ژاپن گزارش داد که واردات نفت ژاپن از ایران طی ماه سپتامبر نسبت به سال گذشته بیش از ۳۶ درصد کاهش یافته و به کمتر از ۱۸۷ هزار بشکه در روز رسیده است.

ژاپن، سومین مشتری عمده نفت ایران، در سال گذشته به طور متوسط روزانه ۳۱۳ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر