محمد جواد نظری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت معتقد است: «پیشگیری و درمان بیماری ایدز نیازمند ارادهای ملی و نقشآفرینی تمامی دستگاههای مربوطه بهزیستی، سازمان زندانها، وزارت تعاون٬ کار و رفاه اجتماعی در امر درمان و سلامت است.»
بنا بر گزارشها آقای نظری عصر یکشنبه، ۷ آبان، در گفتگو با خبرنگاران شتاب گرفتن روند شیوع ابتلا به ایدز در ایران را نگرانکننده خواند.
هشدار در مورد "فاجعه ایدز"
به گزارش خبرگزاری مهر، نظری با اشاره به روند نزولی شیوع ایدز در کشورهای اروپایی گفت: «شیوع ایدز در این کشورها تنها با داشتن برنامهریزی و اجرای برنامههای آموزشی توانست روند کاهشی به خود بگیرد.» او میافزاید: «به طور حتم قبل از اینکه این بیماری به فاجعه تبدیل شود، نسبت به ارائه راهکارهایی در جهت پیشگیری و درمان آن، باید اقدام کرد.»
تازهترین آماری که مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در مورد تعداد مبتلایان به ایدز ارائه کرده است، تابستان سال جاری منتشر شد. مطابق این آمار تا دیماه سال گذشته حدود ۲۴ هزار نفر مبتلا به ویروس "اچ آی وی" در ایران شناسایی شدهاند.
آمار وزارت بهداشت به موارد ثبت شده در مراکز درمانی مربوط میشود. بر این اساس شمار مبتلایان به ایدز در ایران حدود ۹۰ هزار نفر برآورد میشود. برخی از صاحبنظران میگویند که شمار ناقلان ویروس "اچ آی وی" در ایران ممکن است به ۱۲۰ هزار نفر برسد.
افزایش ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی
گفته میشود که حدود ۶ درصد از زنان روسپی در ایران مبتلا به ایدز هستند
تغییر الگوی سرایت ایدز و ترکیب جنسیتی بیماران از مسائلی است که نگرانی کارشناسان را افزایش داده است. مطابق آمار رسمی راه انتقال ویروس "اچ آی وی" در بیش از ۶۴ درصد موارد از طریق اعتیاد تزریقی و در حدود ده درصد روابط جنسی ثبت شده است.
عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت هفته گذشته (اول ابان) اعلام کرد: «شواهدی در دست است که نشان میدهد این الگو در حال تغییر بوده و موارد ابتلا به اچ آی وی از طریق روابط جنسی رو به افزایش است.» او در اولین کنگره بینالمللی تحقیقات ایدز در تهران گفت: «ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی در ایران ۲۰ درصد افزایش یافته است.»
مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران میگوید در میان بیمارانی که به او مراجعه کردهاند «۹۹ درصد موارد جدید از طریق رابطه جنسی مبتلا شدهاند.»
افزایش شمار زنان مبتلا به ایدز
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران معتقد است: «با توجه به اینکه سیستم شناسایی فعال این بیماری به خصوص در بین روسپیان را نداریم آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت بیانگر وضعیت واقعی این بیماری در کشور نیست.» مینو محرز میگوید حدود ۶ درصد از زنان روسپی مبتلا به ایدز هستند.
مطابق دادههای بانک اطلاعات وزارت بهداشت، در سال ۱۳۸۵ زنان پنج درصد بیماران مبتلا به ایدز را تشکیل میدادهاند. این میزان در سال ۹۰ به ۹ درصد افزایش یافته است.
به اعتقاد کارشناسان به علت عدم وجود اطلاعات و آمار دقیق از وضعیت و تعداد روسپیان در ایران، اظهارنظر قطعی در مورد ترکیب جنسی مبتلایان به ایدز کار دشواری است.
مسئولان وزارت بهداشت حدود نیمی از مبتلایان به ایدز را افراد بین ۲۵ تا ۳۴ ساله معرفی میکنند. با این همه هنوز برنامههای آموزشی فراگیر و جامعی برای آشنایی جوانان با این بیماری و راههای پیشگیری از ابتلا به آن وجود ندارد. عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به تجربه موفق کشورهای اروپایی در مهار ایدز میگوید: «مهمترین گامی که باید در جهت مقابله با این بیماری برداشته شود٬ آموزش به شمار میرود.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر