دو روز پیش از این، خبرگزاری فارس، از منابع خبری نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران، متن "گفت و گویی اختصاصی" با محمد مرسی، رئیس جمهور منتخب مصر روی خروجی خود قرار داد که بلافاصله در سراسر جهان نقل شد و بازتاب گسترده ای پیدا کرد اما در فاصله کوتاهی، سخنگوی آقای مرسی به دفتر بی بی سی در قاهره گفت که چنین گفت و گویی اصلا صورت نگرفته است.
خبرگزاری فارس از محمد مرسی نقل کرده بود که اگر او رئیس جمهور شود، در گسترش رابطه با ایران خواهد کوشید و به دنبال تجدید نظر در پیمان صلح کمپ دیوید با اسرائیل خواهد بود.
آقای مرسی دو هفته پیشتر، در یکی از سخنرانی های انتخاباتی اش که ویدئوی آن در سایت یوتیوب موجود است، گفته بود که مسئول دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره، "شب و روز" می کوشد با او دیدار کند" اما او تا زمانی که ایران موضع خود را در قبال سوریه تغییر ندهد، حاضر نیست دیدار با این دیپلمات ایرانی را بپذیرد.
خبرگزاری فارس برای اثبات اعتبار آنچه تحت عنوان گفت و گو با محمد مرسی منتشر کرده، صدای این مصاحبه را در سایت خود قرار داد اما سخنگوی آقای مرسی انجام گفت و گوی رئیس جمهور منتخب مصر با این خبرگزاری را تکذیب کرده است.
خبرگزاری فارس پیش از این هم گزارش کرده بود که ایران با همکاری روسیه و چین در سوریه مانور نظامی برگزار می کند، اما به فاصله کوتاهی پس از انتشار این گزارش از سوی فارس، هر سه دولت روسیه، چین و سوریه، آن را تکذیب کردند.
از زمان سقوط حکومت حسنی مبارک در مصر، برخی از مقام های ایرانی ابراز امیدواری کرده اند که سیاست های مصر در برابر اسرائیل تغییر کند و روابط سیاسی ایران با حکومت جدید مصر هم احیا شود.
ایران بیش از سی سال است که با فرمان آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، روابط خود با مصر را به دلیل امضای پیمان کمپ دیوید و شناسایی رسمی اسرائیل، قطع کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر