۱۳۹۱ تیر ۸, پنجشنبه

آمریکا نخستین افسر اطلاعاتی در امور ایران را منصوب کرد

شورای اطلاعات ملی آمریکا برای نخستین بار یک افسر اطلاعاتی را به عنوان مسوول امور ایران تعیین کرد. جیلیان برنز به عنوان افسر اطلاعاتی این شورا از مدیران خدمات خارجی وزارت امور خارجه آمریکا و کارشناس امور ایران بوده است.

خانم جیلیان برنز تا پیش از تصدی این پست، به عنوان مشاور امور ایران در دفتر طرح و برنامه ریزی سیاست خارجی آمریکا در وزارت امور خارجه این کشور فعالیت می کرد.

وی همچنین در سوابق خود مدیریت دفتر منطقه ای آمریکا برای ایران در دوبی را بر عهده دارد که این دفتر در سال ۲۰۰۶ توسط وی افتتاح شد.

این افسر اطلاعاتی که یک دهه پیش کار خود را در دفتر خدمات خارجی وزارت امور خارجه آمریکا آغاز کرده بود همچنین به عنوان مسوول امور میز سوریه، اردن و لهستان فعالیت کرده است.

بر اساس بیانیه شورای اطلاعات ملی آمریکا، «وظیفه مسوول امور ایران در این شورا نظارت و هماهنگی بر گزارش ها و ارزیابی های تحلیلی سازمان های اطلاعاتی آمریکا از جمله تحلیل های استراتژیک درباره ایران است».

مسوول امور ایران در شورای اطلاعات ملی آمریکا همچنین موظف است تا تحلیل های لازم و حساس درباره ایران را که مورد نیاز تصمیم گیران ارشد دولت ایالات متحده آمریکا و مقام های نظامی این کشور است، فراهم کند.

از دیگر وظایف تعریف شده برای مسوول امور ایران در این شورا می توان به «ارائه هشدارهای لازم به تصمیم گیران در خصوص خطرات احتمالی پیش رو» در ارتباط با ایران اشاره کرد که این مسائل «می تواند منافع و فرصت های ایالات متحده آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد».

شورای اطلاعات ملی آمریکا که در سال ۱۹۷۹ تشکیل شده است یک بخش مرکزی در میان ۱۶ سازمان اطلاعاتی آمریکا محسوب می شود که استراتژی های کوتاه مدت و بلندمدت این کشور را تعیین می کند.

یکی از مهمترین وظایف این شورا پیش بینی چالش های پیش روی آمریکا در سطح داخلی و بین المللی است.

این شورا به درخواست تصمیم گیران ارشد در دولت آمریکا، برآوردهای اطلاعات ملی ارائه می کند که این برآوردها بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از نهادهای مختلف اطلاعاتی و امنیتی آمریکا در مورد یک موضوع خاص است.

برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران به مهمترین دغدغه ایالات متحده آمریکا تبدیل شده است و این کشور نگران است که تهران در پوشش فعالیت های هسته ای خود که آن را صلح آمیز می داند در پی ساخت جنگ افزار اتمی باشد.

با این حال، شورای اطلاعات ملی آمریکا در دسامبر سال ۲۰۰۷ در گزارشی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران فعالیت های معطوف به ساخت بمب اتمی را در سال ۲۰۰۳ و همزمان با حمله آمریکا به عراق متوقف کرده است.

انتشار این گزارش با انتقادهای دستگاه های اطلاعاتی سایر کشورهای غربی و اسرائیل روبرو شد.

آمریکا در سال های اخیر بار دیگر نگرانی خود را از فعالیت های اتمی تهران ابراز کرده و خواستار توقف غنی سازی اورانیوم توسط تهران شده است.

این کشور همراه با برخی از شرکای غربی خود تحریم های یکجانبه ای را بر ضد جمهوری اسلامی ایران وضع کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر